Israël is omringd door terroristen

Screenshot 11

(Door: Michael van der Galien)

Het zouden je buren maar zijn.

Eerder vandaag werd er een plaatje online gezet van het Midden-Oosten – en dan met name van Israëls buren. Dan bedoel ik niet alleen de officiële staten en regeringen, maar de terroristische organisaties die de joodse natiestaat stuk voor stuk willen vernietigen.

Ik zou zeggen: kijk er even rustig naar, denk erover na, en probeer de wereld vanuit Israëls perspectief te zien. Deze oefening moet met name even worden gedaan door linkse Gutmenschen die altijd het één en ander aan hebben te merken op het gedrag van Israël.

@DAVIDMDRAIMAN The neighbours of Israel. And soon yours if you don’t stand with Israel. Utter savages. pic.twitter.com/Z0XL10GClJ
— Rimon Dahan (@rimondahan) August 15, 2014

Ziet u al die geschifte radicale organisaties? Stelt u zich eens voor dat u in Israël woont, dat u omringd wordt door zoveel vijanden, maar dat zij vervolgens klagen dat jij oppermachtig bent en ieder andere in de regio ‘onderdrukt.’ Je zou willen dat je het lachwekkend kon noemen; het is namelijk ronduit beangstigend. De klachten van de zogenaamd onderdrukte Arabieren bewijzen dat zij zich pas ‘vrij’ zullen voelen op het moment dat Israël niet meer bestaat.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabieren, Arabische wereld, Islam, Israël, Joden, Midden-Oosten, Moslims. Bookmark de permalink .

11 reacties op Israël is omringd door terroristen

 1. Jade zegt:

  Hoe zou dat bij ons gaan???
  Trekken wij onszelf straks terug op de Hoge Veluwe
  met kernwapens?

  Like

 2. Cathja zegt:

  Als al die ellende mijn buren zouden zijn, dan zou ik me dagelijks zorgen maken over mijn dierbaren!
  Dit went nooit. Altijd bedreiging, altijd maar jezelf moeten bewijzen dat je wél deugt. En dát Israël wel deugt, dat hebben ze al talloze malen duidelijk laten zien en bewezen. Hulp aan zieken, die niet van Joodse afkomst zijn bijvoorbeeld, de mogelijkheid voor allerlei religies om in Israël vredig naast elkaar te leven, etc.
  Het onheil en de aanslagen kwamen altijd van buitenaf.
  Ik wens het Israëlische volk heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden!

  Like

 3. janfreak zegt:

  Arabieren zullen zich nooit vrij voelen want ze staan elkaar onderling ook naar het leven.

  Like

 4. fleckie zegt:

  …………….’….SILICON WADI, ‘……….’START-UP NATION ONDER VUUR’, NIW 8.8.2014, ? door J.Franke. ……….Israels zorgvuldig opgepoetste imago van bakermat van technologische ontwikkelingen kalft af terwijl de oorlog in Gaza voortduurt. De recente beursgang in Amerika v.h.bedrijf Mobileye,waarbij meer dan een miljard dollar werd opgehaald,ontving nog geen fractie v.d.aandacht die het in vredestijd zou hebben gekregen, Mobileye produceert een systeem dat met meerdere ingebouwde cameras’s en couterchips automobilisten waarschuwt voor dreigende botsingen,verkeerd gebruik v.d.rijbaan en dat zelfstandig kan remmen om ongelukken te voorkomen.Het werd eerder in deze rubriek getipt als een v.d.meest veelbelovende Israaelische bedrijven en won diverse internationale innovatie
  Rijzen.Maar de kers op d e mediamarkt bleef dus uit…….Erger dan uit het nieuws blijven vanwege een oorlog is natuurlijk het feit dat diezelfde oorlog de bedrijfsvoering verstoort. Hoe gaan jonge Israelische ondernemers om met de crisis in het land?”Wij hebben er nog weinig last van. Tot nu toe is slechts een van onze medewerkers korte tijd opgeroepen voor reservistendienst”, zegt Jishai Evers,een jonge Nederlands-Israelische internetondernemer die de scepter zwaait over een bedrijf dat complexe dataclusters visualiseert( grote hoeveelheden gegevens vertaalt in een plaatje, bijvoorbeeld eendiagram) .Onder de merknaam WIkiBrains en Dadaviz werkt Evers met zesmedewerkers in een kantoor vlak naast het Israelische ministerie van Defensie in Tel Aviv,” Voor ons is het vervelendste nog dat we een paar keer per dag in de schuilkelders moeten zitten. Maar veel collega-ondernemers hebben eraanzienlijk meer last van. In sommige gevallen is de helft van hun team opgeroepen voor reservistendienst. an komt de boel behoorlijk stil te liggen..”
  Israelische bedrijven met internationale klanten,zoals dat van Evers,worden regelmatig betrokken in het emotionele debat dat wereldwijd over Israel en de palestijnen wordt gevoerd. Evers:” Wij werken veel voor buitenlandse media. laatst kreeg ik van een contact een agressieve mail over Israels gedrag. AT&T is toch vreemd van iemand die je alleen zakelijk kent”. …..Dadaviz biedt een platform. Voor journalisten en uitgevers om ingewikkelde data te visualiseren en .- na goedkeuring van Evers en de zijnen -op de site v.h.bedrijf te publiceren.volgens Evers krijgt hij sinds h.begin v.d.oorlog tientallen datavisualisaties over h.conflict.”we twijfelen erg wat we moeten publiceren. Met data die sterk een mening uitdragen zijn we erg terughoudend.,ongeacht de politieke kleur.Toch voelt het een beetje als zelfcensuur”. Een v.d.visualisaties die de website v.Dadaviz onlangs wel haalde was een overzicht van waar ter wereld de grootste palestijnse gemeenschappen zijn,weergegeven in groene cirkeldiagrammen van verschillende afmetingen. Meer dan 500.000 mensen hebben de afbeelding,die strikt feitelijkheden presenteert,inmiddels gezien(http://Dadaviz.com/i/499%5D. Terwijl de oorlog in Gaza nog niet ten einde lijkt te komen, is Evers mild optimistisch over de gevolgen voor zijn bedrijfsactiviteiten tot nu toe.”Dat komt omdat wij niet zo openlijk een Israelisch bedrijf zijn. Mensen kunnen er wel achter komen dat wij in Tel Aviv zitten,maar daar moeten ze moeite voor doen. Als onze vestigingsplaats duidelijk en belangrijk was,verwacht ik dat we meer last. Hadden gehad.##############################

  Like

 5. Jaantje zegt:

  Waar heb ik laatst nog zo iets(kaart) gezien?
  Syrië is ook omsingeld en Rusland ook en Israel idem..
  Zouden elkaar meer moeten steunen.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Laat me raden, die terroristische organisaties zeker allemaal islamitisch ?????
  Het is toch zo’n vreedzaam ‘geloof ‘ .
  Wat zal het voor ons een opluchting zijn als de islamieten en hun landverraden vriendjes niet meer bestaan !

  Like

 7. Jan zegt:

  Moslim: “Aan deze kaart is dus duidelijk te zien hoever zich de zionistische terreur van Israël zich heeft uitgebreid”

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Israël en zijn Arabische buren. Ik zou eerder medelijden hebben met de Arabieren dan met de Israëli’s, de laatste kunnen zich uitstekend op eigen kracht redden. Arabieren daarentegen kunnen alleen blijven bestaan als zij leven ten koste van anderen. De Arabische cultuur, en de arabische economie kunnen niet bestaan tenzij er wordt geleund op de verworvenheden van anderen. Dat was duizend jaar geleden zo, En dat is nog zo, en zal ook nooit anders worden. Alleen door de aardolie bestaat er een soort van economie in de Arabische landen, als er niet maandelijks geld bij kwam dan zou het nooit hebben voortduren. De Israëlische maatschappij is voor die regio bijzonder hoog ontwikkeld en staat op gelijke hoogte met de Europese.

  In de Arabische wereld zijn er steeds maar weer opnieuw machtswisselingen, steeds maar weer opnieuwe anderen die er met de poet van door gaan, steeds weer blijft het volk achter met de ellende. Dat is al zo vanaf het begin van de olie- en gasindustie. Dictators komen aan de macht met behulp van de massa, dan blijkt die nieuwe dictator er ook weer met het geld vandoor te gaan, en elke keer opnieuw trapt men er in. Dat zal eeuwig door blijven gaan. Omdat het Arabische volk dom is en dom blijft. Deerniswekkend eigenlijk.

  Like

 9. Jan van Eechoud zegt:

  Michael vd Galien was, en is nog steeds, één van mijn favoriete schrijvers.
  Helaas heeft hij erg veel rancune in zijn donder.
  Inmiddels schijnt hij genezen te zijn van zijn Wilders fobie, maar hem echt vertrouwen doe ik nog niet.
  Ben 2x geband geweest door Michael en mocht weer terug komen na enkele dagen maar heb daar geen gebruik van gemaakt.
  Nu dat zijn frustratie over GW na maanden geluwd is, wilde ik mij weer aanmelden…. Maar dat wordt niet gepikt.
  Maar, een goed artikel weer van Michael.
  Broeva, Haro!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s