Opperfeminist Opzij: ‘Hoofddoek = vrijheid’

 

Screenshot 12Neerlands nieuwe opperfeministe: Irene de Bel

(Door: M. Hemelrijk)

In een interview in de papieren Azijnbode worden vandaag een paar voor de hand liggende het-één-of-het-ander-vraagjes afgevuurd op de nieuwe hoofdredactrice van de Opzij, Irene de Bel. Eens kijken wat voor vlees we met deze nieuwe opperfeministe in de kuip hebben. Onrust of ambitie? Toevalstreffer of meisjesdroom? Bakfietsmoeder of carrièretijger? En toen was daar opeens een vraag die in één klap duidelijk maakt wat je als onderdrukte vrouw anno 2014 nog hebt aan de nieuwste generatie feministische voorvechtsters van jouw rechten: de hoofddoek, symbool van onderdrukking of van individuele vrijheid? Badum tssssh. Nou, van individuele vrijheid natuurlijk! “In Afghanistan is het wat anders, maar hier moeten jonge moslima’s zelf die keuze kunnen maken”, aldus De Bel, die kennelijk denkt dat iets dat in een vrij land tot de keuzemogelijkheden behoort daarom ook automatisch een symbool van vrijheid is.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Appeasement, Feministes, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Nederland, political correctness, Rotzakken, Vrijheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Opperfeminist Opzij: ‘Hoofddoek = vrijheid’

 1. Vederso zegt:

  In Zweden zijn ze misschien van de pot gerukt, maar in Nederland kunnen ze er ook wat van.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Wel een verschil met de tijd dat Cisca Dresselhuys er de scepter voerde. Hoe zou die er over denken ?

  Like

 3. Cathja zegt:

  Wat een dom wicht! Die heeft het buskruit niet uitgevonden!

  Like

 4. Jade zegt:

  Die wijven zijn echt zwaar geschift…
  Ben zeer benieuwd wat ze te zeggen hebben als
  ze straks zonder clitoris en met dichtgenaaide vagijn
  helemaal heppie-de-peppie in de Burka rond hobbelen…

  Like

 5. tjonge zegt:

  foto zegt genoeg….

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Irene de Bel dus? Als ik het zó bekijk is ze voornamelijk een soort vrouwelijke “Pietje Bel(l): Vol goede bedoelingen, maar geestelijk te onrijp om ze op een aanvaardbare manier te hanteren. Wie z o redeneert als zij kan de meisjesbesnijdenis ook wil gaan verdedigen, iets waar “grote”namen als Germaine Greer en A. -het molenpaard- meulenbelt haar trouwens al in voorgegaan zijn. Verdomme, La Dresselhuys was ook een eersteklas drammer, maar die had tenminste nog een gezond oordeel over wat vrouwonvriendelijk was en wat niet. Dat hebben de feministes vandaag de dag niet eens meer omdat ze in katzwijm vallen/als de dóod zijn (vul maar in) voor vreemde culturen, de Islam voorop! Nou, daar hèb je dan als vrouw wat aan, aan zulk feminisme.
  Ik begin er ook een hard hoofd in te krijden, wat betreft de westerse maatschappij: Zíek zijn we met z’n allen, doodziek!

  Like

 7. koddebeier zegt:

  de bel….?????? waaruit is die trut ontsnapt ??? De Bel..fout..fout….Debiel moet het zijn natuurlijk.

  Like

 8. Jan zegt:

  Opzij is natuurlijk al een waardeloos blad, de titel zegt immers genoeg, maar het ging helemaal mis toen Cisca Dresselhuys vertrok. De mujahedin had een dag later de redactieburelen veroverd en een paar dagen later kreeg ook Meulenbelt een stek.

  Margriet van der Linden die nu vertrokken is over de islam:
  (…)
  De afgelopen week kreeg ik e-mails binnen van verontruste lezers die zich afvroegen waarom Opzij een vrouwonterend boek als de Koran, weliswaar in ‘polderversie’ zoals iemand schreef, cadeau deed bij een abonnement?

  Van kennis is niemand ooit slechter geworden, zou ik tegen onze geachte lezers willen zeggen, of, zoals wij tegen de leraar Nederlands zeiden toen ter sprake kwam waarom Jan Wolkers niet in de bibliotheek van de Reformatorische Scholengemeenschap te vinden was: ‘Onderzoekt alle dingen en behoudt het goede’ – (1 Tessalonicenzen 5:19-21)

  Ik laat u in de toekomst meer weten over Saleem en ook over Nigat, de jonge verslaggeefster van Power 99, die het doorzettingsvermogen had om vanaf het platteland en als enige van haar familie aan de slag te gaan als journalist in de grote stad Islamabad. (En eh, ja, Nigat draagt een hoofddoek, net als de door haar vereerde Benazir Bhutto, die de eerste vrouwelijke premier van Pakistan werd.)
  Margriet van der Linden
  http://hoeiboei.blogspot.nl/2008/09/margriet-van-der-linden-legt-uit.html

  De Bel: “Hedy d’Ancona is de breedste definitie van het feminisme”:
  Irene de Bel wil Opzij meer verrassend maken, à la bijvoorbeeld het blad Linda, wegens de diepgang.
  http://www.radio1.nl/item/196936-Irene%20de%20Bel%20wil%20af%20van%20moralistisch%20toontje%20Opzij.html

  Echter, feminisme is een subonderdeel van het socialisme en als de trutten hun doel hebben bereikt richt hun sloop zich op een volgend onderdeel van de maatschappij. De Bel zegt in het interview geen enkele keer wat feminisme voor haar betekent, spreekt zichzelf zelfs tegen want de doelen, gelijkberechtiging, zijn bereikt. Dus, was will das Weib?

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Is het (ergens )bekend wat Mevr. Ciska Dresselhuys hier van vindt.? Dat zou ik weleens willen weten. In haar tijd: “…… er komt geen hoofddoek in onze burelen…. !”
  Een gekuiste “koraanetje”cadeau. Hoe verzinnen ze zoiets. De complete versie had het moeten zijn.

  Like

 10. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Ze snappen het niet eens. De hijab is de Moslima’s manier om jouw als westerse vrouw, een hoer te noemen. We zouden ze massaal van hun koppen moeten trekken, net zo goed als ze in hun landen zuur smijten op vrouwen die teveel huid tonen.

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   Eindelijk nog iemand die t ziet, het is een VRIJBRIEF voor zichzelf om te ontsnappen aan verkrachtingen vd moslimmannen en ons, degenen zonder hoofddoek, aan te tonen als ‘onbedekt niet-moslim vlees’ dus verkrachten maar…

   (niet de wèl behoofddoekte moslima vrij is v verkrachten maaaaar jaaaa dàt is wéér wat ànders… dat is in het ‘huwelijk’ en als eerwraak en en en en… )

   Geliked door 1 persoon

 11. vanhetgoor zegt:

  Er is hier maar een reactie op te geven: “Oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht.”

  Like

 12. wouteenhoorn zegt:

  Ach dat groepje rare mensen wordt met uitsterven bedreigd en dn ga je gekke dingen doen.

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  Je hebt zelf al het antwoord gegeven Jan, “want het doel van gelijke rechten voor mannen en vrouwen is al realiteit”. Ergo, was hat diese Frau, was nun? tsa het volgende maatschappelijke onderdeel wat op haar agenda staat te beginnen te slopen.

  Like

 14. Jean zegt:

  Een hersenloos wezen wat alles doet om in de picture te geraken.
  Zet ze eens in een kamer met 1 moslim, een uur zal ook al voldoende zijn dan weet ze dadelijk hoe groot alla is. Niet schreeuwen om hulp want ze zijn toch zo lief…

  Like

 15. vctleman zegt:

  PVDA, D66, SP, CDA en GL agentjes willen ook passende uniformen…

  Moslima’s in aparte uniformen binnen politie, gemeentehuizen, ministeries en scholen. Eind jaren 80 werd de hoofddoek massaal omarmd en begonnen de moslims zich te manifesteren met aparte uniformen…. Anno 2014 is de complete islamitische klederdracht (hoofddoek & sluier, jurken tot op de grond, mannen met jurken, baarden, puntslippers en muts) het beeld op straat: als teken van het moslim zijn, anders zijn, zich afzettend, een superioriteit gevend signaal richting de Nederlander. De moslim zet zich daarmee bewust apart van de rest van de gemeenschap. 

  President van Turkije: ,,hoofddoeken zijn onze symbolen, gelovigen onze soldaten” (R.T. Erdogan)

  Nee dit zijn niet de woorden van een krankzinnige ISIS, Hamas, Al-Nusra of Al-Qaeda Jihadist die worden geuit alvorens hij iets waardevols toevoegt aan de mensheid voordat hij zichzelf en anderen in kleine stukken opblaast. Integendeel. Deze doordringende woorden zijn van Recep Tayyip Erdogan, de premier van de Turkije, grote vriend van EU bazen. Erdogan is, en dat heeft hij inmiddels als tientallen keren duidelijk in de media aangegeven, dat ook hij een fervent voorstander is van het islamitische kalifaat wat heel Europa dient te bevatten. 

  En nu ook in Nederland gelovige soldaten van Erdogan met hun aparte uniformen… Deze moslimvrouwen moeten zoveel mogelijk kinderen produceren die een belangrijke rol gaan spelen in hun heilige strijd, hun jochies moeten nu nog meer “overlast” creëren tot de “ongelovigen” uit het gebied verdwenen zijn.

  STEEDS MEER TURKSE EN MAROKKAANSE VROUWEN IN UNIFORMEN!

  Veel mensen dachten dat er hoofddoek-burka probleem door de analfabetisme,achterlijkheid of gewoon door de onwetendheid veroorzaakt is. Nederlandse overheid denkt nog steeds dat deze massale uniformiteit door de geloof veroorzaakt is, terwijl moslims, hun uniformen als strijdmiddel gebruiken…
  De hoofddoek en burka zijn niet zomaar symbolen van een of ander leuk oosters sprookje. Nog erger is de druk die vanuit het Jihadisten is opgelegd om deze symbolen tot de dood te verdedigen. 

  Turkse president Erdogan: “Europeanen geloven dat moslims naar Europa kwamen slechts om geld te verdienen…De islam wordt de politieke orde in Europa. Hoofddoek is onze symbool tegen de ongelovigen….” Dus, hoofddoekje wordt gebruikt als een soort jihadistische vlag. Deze Turken hebben honderden jaren Europa bedreigd. Erdogan nu de president van Turkije, met alle bekende gevolgen van dien: 
  gedwongen huwelijken, ”eer”moorden, verminking van geslachtsdelen, massieve 
  moskeebouw, haatpredikers, terreur, enorm toenemende misdaad, ideologische en politieke strijd tegen Europa. Een vicieuze cirkel, die de landen van de islam niet veiliger, maar Europa veel onveiliger heeft gemaakt. Erdogan’s Turkije bekent zich openlijk tot zijn doel van de islamisering van heel Europa. 
  De voormalige Turkse premier N. Erbakan, tijdens een besloten vergadering in 1989 met aanhangers van zijn beweging Milli Görüs in Arnhem:” De Europeanen zijn ziek. Wij hebben het medicijn om hen beter te maken. Heel Europa wordt islamitisch,,Jullie zijn het nieuwe leger van Sultan Fatih.”
  Zelfde Milli Gorus (Turkse ISIS) wordt in Nederland door de Nederlandse overheid nog steeds gesubsidieerd.

  De baas van Milli Gorus, De Turkse leider Erdogan in 2012, ” We hebben 64 miljoen moslims in Europa. Er zijn tekenen dat Allah de islam een grootse zege in Europa zal toekennen,…. De 64 miljoen moslims die in Europa wonen zullen het binnen enkele tientallen jaren veranderen in een islamitisch continent…en verder ” …juli moeten minimaal 3 kinderen maken… En onze turken zullen het met hun zonen veroveren.”

  Het symbool hoofddoek, burka als islamitische uniformen zijn ijzeren gordijnen die moeten voorkomen dat moslims worden besmet met andere normen en waarden. Achter het dragen van de hoofddoek zit echter een diepe filosofie. In dit geval, bewaakt de instelling van de hoofddoek de morele voorwaarde van islam. Dit lelijke beeld van het islamitische sociale stelsel, een uniform dat in islamlanden met harde hand wordt opgelegd, bereikt nu alle EU steden!

  Zweepslagen van jihadisten in Irak, Syrie, Iran, Pakistan, Afghanistan, Nigeria en Soedan, Libië, Egypte zult u ook binnenkort hier horen! Deze onderdrukkende en mens-vijandige ideologie verpakt in cultuur en religie is het ergste wat ooit is uitgevonden om mensen te knevelen. Je kan er eigenlijk met je pet niet bij hoe het bestaat dat men zoiets heeft kunnen bedenken, laat staan voortwoekeren al die eeuwen.

  Overheid instellingen onder druk van de corrupte politiek en christelijke verraders, voeren zelf ook het hoofddoekje in. PVDA, CDA, D66, GL en SP moeten nu de verantwoording nemen voor wat ze hierheen verplaatst hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s