ARCHIEF: Flatgebouw Nederland

Screenshot 13

(Door Pamela Hemelrijk)

Ik wil graag beginnen met u een parabel te vertellen. Daar had Jezus ook altijd zoveel succes mee, dus waarom ik niet. Deze parabel is genaamd: Flatgebouw Nederland.

Toen ons flatgebouw “Nederland” indertijd werd opgeleverd boden Nolleke (een part-time handwerklerares) en Wout (een vormingswerker) zich aan om de taken op zich te nemen die gemeenschappelijk geregeld moesten worden, zoals trappenhuizen, liftkokers en dergelijke. “Best”, zeiden wij, en we benoemden die twee met algemene stemmen tot bestuur van de Vereniging van Eigenaren.

Het bestuur besloot daarop de collectieve onderhoudskosten inkomensafhankelijk te maken. Voortaan moesten wij 5 procent van ons inkomen afdragen. “Vooruit maar”, dachten wij. Onze inkomens ontliepen elkaar toch niet zoveel. Bovendien vonden wij het allemaal wel leuk dat de ordinaire patser op nummer 40 met zijn Bentley dan de grootste veer zou moeten laten..

De eerste klap kwam toen Nolleke en Wout meedeelden dat de liftkokers vernieuwd moesten worden. De klus werd uitbesteed aan een aannemer (die trouwens later bleek een zwager van Nolleke te zijn geweest), en viel door “tegenvallers” tien keer zo duur uit als voorzien. Bovendien bleven de nieuwe liften om de haverklap steken, zodat we voortaan de trap moesten nemen. Nolleke’s zwager konden wij niet aansprakelijk stellen, want die had zijn bedrijf verkocht en was naar Paraguay geëmigreerd. Het bestuur heeft nog wel een peperdure advocaat in de arm genomen (die trouwens later bleek de ex-man van Nolleke te zijn), maar dat haalde niks uit.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Vrijspreker

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

13 reacties op ARCHIEF: Flatgebouw Nederland

 1. Wim van Rooy zegt:

  Kan het dat de webpagina niet opengaat?

  Wim

  Like

 2. Trucker zegt:

  niet on topic en in feite doe ik onrecht aan deze verhandeling maar we zijn das mensen.

  Goed nieuws : “Canadese” scumbag legt het loodje

  Dit is schrijnend het meisje dat de breed grijnzende islamiet in een eerdere topic vasthield, haar lot is tragisch kan de video niet plaatsen dus de linkk (omt van BNI)
  http://www.barenakedislam.com/2014/08/15/one-of-the-blonde-haired-yazidi-girls-whom-isis-has-threatened-to-impregnate-in-order-to-rid-them-of-the-blonde-haired-blue-eye-gene/

  Twee kippen zonder kop die dachten de (islamieten)wereld te verbeteren zijn ontvoerd door jihadisten in syrie… ze leren het nooit die stomme linksen
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2724701/Two-Italian-aid-workers-kidnapped-Islamist-militants-Syria-ignoring-parents-pleas-not-go.html

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Dit “fabeltje” had ik al eens gelezen vroeger. Ik meen bij die mevr. van Hoeboe, maar het blijft leuk voor de “grote-mensen-fabeltjes-krant”. Ook de namen en vooral de beroepen van de twee hoofdpersonen zijn prachtig verzonnen. Deed me denken aan de heer cohen, voormalig burgemeester van A,dam. Bij het debacle van de N / Z-lijn:” ………tenslotte zij wij allemaal OOK maar amateurs………”.
  Een ding klopt niet aan de foto: Ik kan niet zo goed de vervallen staat van het gebouw zien. ! !

  Like

 4. windwens zegt:

  Uit geprint en op het gemakje lezen na een nacht wakker niet helder meer.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Pamela Hemelrijk was een pracht vrouw!

  Like

 6. Um Shmum zegt:

  Steengoed stuk! Helder uitgelegd.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Ik woon ook in een flatgebouw van de Woonzorg Nederland. Tot zo ver heb ik geen klachten met ze op een kleinigheid na dat iemand schijnbaar zich zelf haat en iedere keer dat hij de lift neemt hij zijn spiegelbeeld moet bespoegen, het is altijd een rotzooi en moet gereinigd worden.Ze hebben nu een kammera geinstaleerd Ik hoop dat het werk en de lift bevuiler betrapt wordt.

  Like

 8. Jan zegt:

  Met Johnson kreeg de bevolking met nog meer staatsinmenging te maken. Zijn ‘Great Society’, een gigantisch socialistisch programma, om ‘armoede en racisme te bestrijden’ viel negatief uit want hij vergat hoe dit bereikt moest worden, iets wat men ook ziet bij de PvdA en haar eeuwige geleuter van ‘eerlijk delen’ en ‘de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten’, dat al gaat sinds Den Uyl.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Socialisme=PvdA,SP,GL , houdt op zodra het geld op is van de ander. De ander is steevast iemand, die WEL WERKT en PRODUKTIEF is en SUCCESVOL. Maar deze IEMAND wordt GEHAAT DOOR SOCIALISTEN. Iedereen MOET ZIELIG zijn of worden. Dat is het kenmerk van het SOCIALISME. En wat brengt dat ons, de absolute ondergang!

  Like

 10. treintrien zegt:

  Oh, wat mis ik mevrouw Hemelrijk.
  Wereldstuk, dit.

  Like

 11. Hendrick M. zegt:

  Hadden we haar maar als minister-president gehad ! Fantastisch hoe zij in kort bestek onze verziekte samenleving (lees: overheid) heeft bloot gelegd. En het is sinds 2008 alleen maar beroerder geworden.
  Zoals ik al eens eerder heb gezegd, de besten gaan helaas het eerst ….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s