De banken en de dollar maakten ons tot slaaf

Screenshot 3

(Door: Caroline Vonhoff)

Banken, die zijn er altijd geweest. Centrale Banken, dat speerpunt uit het Communistisch Manifest, niet, en de superinternationale/centrale bank, die ook niet.

Een bank als kluis, prima, maar niet als geldschepper. Banken scheppen het geld namelijk en de staat die blijkbaar de bevoegdheid heeft dat te doen, die heeft ze daartoe gemachtigd. Die banken mogen dat geld vrijwel ongelimiteerd uit de lucht grijpen (grens is de door de staat gegeven regels), en dat uit de lucht gegrepen geld (eigenlijk gewoon de bevoegdheid een kredietfaciliteit te verschaffen, geen lening dus!) tegen rente te laten ‘uitlenen’. Niet echt uitlenen, in de zin van ‘hier heb je een tientje, en dan betaal je me volgend jaar 10,50 terug’ maar zogenaamd uitlenen. Het enige wat er bij zogenaamde leningen gebeurt, is dat de bank je een kredietfaciliteit geeft, en daartoe wat toetsen aanslaat. Je krijgt in feite niets in handen en de bank verliest ook niets, geeft ook niets, maar krijgt wel echt geld als rente over dat 3 keer niets.

Lees verder>>>
(h/t Peterselie1)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Rotzakken. Bookmark de permalink .

5 reacties op De banken en de dollar maakten ons tot slaaf

 1. cat zegt:

  Vrijheid = geen geldschulden hebben🌴🌞. Niet aan de belasting en niet aan de banken of welke kredietinstelling dan ook. Banken maken je tot een slaaf.
  Dan kun je gaan en staan waar je wilt.
  live light🍸.😸

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het volledig eens met het artikel.

  Like

 3. Er is wel en grote verschil tussen “Constructieve Capitalisme” (long term & with a social dimension) en Speculatieve Capitalisme (short tern & no social dimension). Wij adviseren het boek van Yves Leterme (Ex-Premier van België) : HET RIJNLAND MODEL. Deze boek is de sleutelsteen van onze holistisch “Sociaal Contract voor Noord-Europa” . Meer info op http://www.NordHansaMarine.com – Groeten vanuit Antwerpen. Andre.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Lees Atlas shrugs van Anny Rand eens !

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Billionaire investor George Soros has increased his financial bet that U.S. stocks will collapse to more than $2 billion.

  The legendary hedge fund manager has been raising his negative bet on the Standard & Poor’s 500 Index since late last year.

  The latest 13-F filing with the Securities and Exchange Commission shows that Soros Fund Management increased its position in “puts” on the SPDR S&P 500 exchange-traded fund by a staggering amount in the second quarter from the first.

  http://www.newsmax.com/Finance/george-soros-stock-market-S-P-500-bet/2014/08/16/id/589153/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s