De neonazi stormtroepen van Oekraïne worden genegeerd

Screenshot 2

(Door: Robert Parry – Vertaling: E.J. Bron)

Neonazi stormtroepen vallen zonder erbarmen een stad in Europa aan, hier en nu. Dat moet toch ook in de VS voor krantenkoppen zorgen, zou je denken. Helemaal mis, want als de nazi-milities voor de door Washington ondersteunde Oekraïense regering woeden en etnische Russen vermoorden, dan heeft dat geen nieuwswaarde.

Met voorbedachten rade stuurt de door Washington ondersteunde Oekraïense regering neonazi-milities naar het oosten van het land om daar de oorspronkelijk Russische bewoners aan te vallen – respectievelijk “Untermenschen”, zoals ze door enkele van deze stormtroepen worden genoemd. Dat berichten enkele westerse media.

Onlangs werd de kleine stad Marinka in het oosten van Oekraïne door het “Azov”-bataljon veroverd – een eenheid, die bij de intocht in de stad zwaaide met de vlag met de wolfsangel. De wolfsangel is een runensymbool, dat in de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd door SS-divisies. De “Azov”-militie viel ook Donetsk aan, een van de laatst overgebleven bolwerken van de etnische Russen. Zij wijzen het regime in Kiev af, dat in februari de gekozen president Viktor Janoekovitsj ten val had gebracht.

Het is een ongebruikelijk feit: Moderne nazi-stormtroepen slachten in het oosten van Oekraïne Slaven af. Desondanks richt de regering-Obama haar kritiek alleen maar op Rusland, omdat de russen een konvooi met hulpgoederen naar de omstreden regio sturen. Waar is ze naartoe gegaan, de holle frase van de regering over de “verplichting tot de bescherming” van burgers? Door de wind weg geblazen.

Dezelfde schijnheiligheid trekt als een rode draad door bijna alles wat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd heeft en wat de Amerikaanse mainstream media bericht hebben, sinds de Oekraïne-crisis verleden jaar begon. Er werd vleiend over de Maidan-demonstranten bericht, die Janoekovitsj ten val wilden brengen. Na de staatsgreep van 22 februari werd het nieuwe regime onmiddellijk “legitiem” verklaard. Dat neonazi-activisten en milities een centrale rol gespeeld hebben, werd afgedaan als “Russische propaganda”. Typerend voor deze eenzijdige verslaggeving van de VS.

Maar de gruwelijke waarheid dringt inmiddels zelfs tot de oogkleppen van de westerse pers door. Zo schreef bijvoorbeeld de “New York Times” zondag in een lang artikel over het Oekraïne-conflict in de laatste drie alinea´s over de strategie van het Oekraïense leger. Deze bestaat eruit om door de rebellen bezette steden van afstand te beschieten en er daarna paramilitaire eenheden op los te laten, die “chaotische, gewelddadige aanvallen” uitvoeren.

“Van officiële zijde in Kiev wordt gezegd dat het leger en de milities hun acties op elkaar afstemmen, maar de milities, die over ongeveer 7000 strijders beschikken, zijn woedend en af en toe niet te controleren. Een “Azov” genoemde militie veroverde het dorp Marinka en heeft een vlag, die herinnert aan een op een hakenkruis gelijkend neonazi-symbool.” (zie ook hier).

Om precies te zijn doen de “Azov”-strijders meer dan alleen maar iets hakenkruisachtigs in hun vlag te voeren – ze geven de voorkeur aan de wolfsangel-vlag van de SS-divisies. Dat klopt precies, want veel Oekraïense neonazi´s hebben veel lof voor de Galicische SS, de Oekraïense hulptroepen van de SS in de Tweede Wereldoorlog. De nazi-collaborateur Stepan Bandera geldt als Oekraïense volksheld en werd ook bij de Maidan-protesten geprezen. En dat terwijl Bandera´s paramilitaire eenheden Joden en Polen uitroeiden.

Maar de duistere kant van het regime van Kiev werd door de Amerikaanse mainstream media meestal genegeerd. Terwijl je toch zou denken dat hierover een zeer interessant verhaal valt te schrijven, namelijk dat moderne nazi-stormtroepen Slavische “Untermenschen” afslachten.

Maar dat zou het zwart-wit-sjabloon kapotmaken, dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de mainstream media op de Oekraïne-crisis toepassen: het regime van Kiev zijn de goeden, de oorspronkelijk Russische rebellen en de Russische president Vladimir Poetin de kwaden. Dan is het nogal moeilijk aan het Amerikaanse volk te verkopen dat SS-vlaggen zwaaiende neonazi´s, die de “Untermenschen” te lijf willen, de goeden zijn.

Screenshot 3

Kiev gedoogt de neonazi´s

De conservatieve “The Telegraph” uit Londen leverde meer details over de rol die het “Azov”-bataljon ion de gevechten speelde. In een veeleer begripvol artikel schreef Tom Parfitt van “The Telegraph”:

“Aan de westelijke rand van Marinka liet men het ´Azov´-bataljon voor de tanks en pantservoertuigen van de 51e pantsergrenadierbrigade van het Oekraïense leger oprukken… Ondanks enkele slachtoffers”, zei de commandant van het bataljon Andrej Bilezki tegen “The Telegraph”, “was de operatie een groot succes… “Het belangrijkste is dat we een bruggenhoofd voor de aanval op Donetsk hebben ingesteld. En als die aanval plaatsvindt, zullen wij voorop gaan.”

Verder meldde “The Telegraph”:

“Europa zou nog wel eens een rare pijp tabak kunnen roken gezien het feit dat Kiev vrijwillige paramilitaire groeperingen gebruikt om de door Rusland ondersteunde ´Volksrepublieken´  in Donetsk en Loehansk te vernietigen, die in maart in het oosten van het land werden uitgeroepen. Onlangs ontstane bataljons zoals ´Donbas´, ´Dnipro´ en ´Azov´ beschikken over meerdere duizenden manschappen en ressorteren officieel onder het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hun financiering is echter onduidelijk, hun opleiding onvoldoende en hun ideologie vaak alarmerend. De mannen van ´Azov´ gebruiken het neonazi-symbool van de wolfsangel op hun vlaggen en leden van het bataljon treden vaak naar buiten als racisten of antisemieten.”

In interviews betwijfelen enkele strijder dat de Holocaust ooit heeft plaatsgevonden. Ze brengen hun bewondering voor Adolf Hitler tot uitdrukking en gaven vrijmoedig toe dat ze in werkelijkheid nazi´s zijn – een omstandigheid, die ook bekend is bij de autoriteiten in Kiev. De “Azov”-commandeur Bilezki “leidt de groepering Sociaal-Nationale Vergadering”, schrijft “The Telegraph” en geeft een actueel commentaar van Bilezki weer:

“Het is de historische opdracht van onze natie op dit kritieke moment de blanke rassen van de wereld aan te voeren in een definitieve kruistocht om te overleven… een kruistocht tegen de door Semieten aangevoerde ´Untermenschen´.”

Het bataljon werd op rechts-extremistische opvattingen opgericht, zoals Bilezki toegeeft. Contacten met nazi´s zijn geen reden tot buitensluiting: “Het belangrijkste is dat iemand een goede vechter en een goede broeder is, zodat we elkaar kunnen vertrouwen.”

Het offensief tegen de rebellerende etnische Russen heeft neonazi´s uit het buitenland aangelokt. “Bilezki zei dat er in zijn bataljon mannen uit Ierland, Italië, Griekenland en Scandinavië meevechten”, schrijft “The Telegraph”.

Tot deze buitenlandse rekruten behoort Mikael Skillt, een voormalige scherpschutter van het Zweedse leger en van de Nationale Garde, die een verkenningseenheid traint en aanvoert. Skillt maakte zich bekend als nationaalsocialist, die actief is in de rechts-extreme “Partij van de Zweden”. “Nu vecht ik tegen Poetins imperialistische front en voor de vrijheid van Oekraïne”, zei hij.

De regering in Kiev weet van de nazi-sympathisanten onder de strijders die het verzet van de etnische Russen in het oosten van het land tot stoppen moeten brengen. “De Oekraïense regering is niet voor rede vatbaar wat betreft de inzet van neonazi´s”, schrijft “The Telegraph” en citeert Anton Geratsjenko, adviseur van minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov:

“Het belangrijkste is hun geest en hun wens om Oekraïne vrij en onafhankelijk te maken. (…) Een persoon, die naar de wapens grijpt en zijn moederland verdedigt, is een held. En hun politieke opvattingen zijn hun eigen zaak.”

Zelfs president Petro Porosjenko noemde een van de militiemensen die zondag bij gevechten sneuvelde een held.

Screenshot 4

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Robert Parry

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, nationaalsocialisme, nazisme, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op De neonazi stormtroepen van Oekraïne worden genegeerd

 1. peterselie1 zegt:

  Niets nieuws onder de zon, de neo nazi’s marcheren weer, en in Oost-Oekraïne blijft het niet bij marcheren. De bedoeling van het fascistische regiem in Kiev is om Oost-Oekraïne niet verloren te laten gaan aan de etnische Russen en separatisten.

  De Raad van bestuur van het IMF heeft onlangs ingestemd met een pakket van 17 miljard dollar aan leningen om Oekraïne te ‘redden’ uit de moeilijke en uitzichtloze economische malaise waarin het land verkeerd. Het geld komt, natuurlijk, met strikte voorwaarden van het IMF en het globalistische, corporate NWO achter de schermen, zoals het verhogen van de belastingen, het bevriezen minimumloon, snijden pensioenen (met 50%) en energie subsidies de gebruikelijke ontberingen in de IMF voorwaarden.

  De wereld is laf en geruisloos getuige geweest met het aan alle kanten platgereden variatie op het thema Griekenland, Portugal, Ierland en Spanje. Voor de volgende stappen, het zo snel mogelijke privatisering van de Oekraïense staatsbedrijven, massaontslagen van de staats medewerkers, internationale contracten voor de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen.

  En van het enorme agrarisch potentieel wat Oekraïne biedt, wordt Oekraïne rijp gemaakt voor de aanvraag voor het NAVO lidmaatschap. Mocht de nieuw ‘democratisch’ gekozen centrale overheid zijn greep verliezen over het Oosten van Oekraïne, dan zal het IMF programma opnieuw worden moeten herzien.

  Met andere woorden: maak oorlog met uw pro-Russische Oekraïense broeders, ander kun je fluiten naar je geld. Het rapport zegt verder dat: als de regering de controle verliest over het Oostelijke gedeelte van Oekraïne zal de financiële situatie verder eroderen, en het land het vermogen verliezen om de broodnodige buitenlandse investeringen hoofdzakelijk die van de VS/EU in Oekraïne beschadigen. Met andere woorden de huidige Oekraïense regering moet dan meer terug betalen van de schuld c.q. geleend geld, maar dan onder nog zwaarder drukkende voorwaarden van de redder in nood het IMF.

  Like

 2. kernrob4 zegt:

  Bloed aan de handen van Obama en de EU.
  Vermoord de Russen en weg met zwarte Piet. Ik huil van binnen diep. En dan heb ik het niet eens over Israel die in de steek is gelaten door de EU

  Like

  • Ahava zegt:

   Ik huil om exact dezelfden redenen met je mee, Rob!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @kernrob4: 14.59. uur. Ook mijn hart huilt. Gloeiende vinketering, 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog, marcheren de NAZIES weer. En het is uiteraard een vuile, smerige MOSLIM als OBAMA, die deze NAZI BENDEN steunt, net als het RODE FASCISTENTUIG der EUSSR. Schaamte overvalt mij, dat 70 jaar na HITLER, de LEER en de SS van NAZI DUITSLAND, weer terug zijn! Ik hoop dat Putin, dat gore SCHUIM compleet vernietigd! En wat de dike vette smeerlap van Baalen (VVD) en de leugenaar TimmerfranSS (PvdA) en de psychopaat Verhofstad betreft, val wat mij betreft nu nog dood, vuile schoften!

   Like

 3. Theo Prinse zegt:

  Русской Весны» – Russische Lente ”
  http://rusvesna.su/english

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Amerika zwijgt, de Europese Unie zwijgt, Nederland zwijgt, niet zo vreemd toch, ze hebben die Nazi’s zelf in het zadel geholpen !!
  Straks zeggen ze weer “wir haben es nicht gewusst”.

  Like

 5. Fred zegt:

  Wanneer grijpt Poetin in?
  Wat mij betreft zo spoedig mogelijk.
  Maar hij heeft nog alle tijd.
  De agressors zoals EU en VS zullen meer fouten maken zodat het voor iedereen nog duidelijker wordt wat voor vlees ze met Oekraïne in de kuip gehaald hebben.
  Een ècht neonazi bewind dat er niet voor terugdeinst om onder andere een passagiersvliegtuig uit de lucht te schieten om een oorlog met Rusland uit te lokken.
  Uiteraard uitgevochten door de EU en met op veilige afstand de VS.
  Een waarheid die we nog niet willen zien.
  Maar dat zal nog wel komen.
  Misschien als Oekraïne het dreigement om de gaskraan dicht te draaien uitvoert.

  Like

 6. zrast zegt:

  Beste mensen, voor wie de petitie wil ondertekenen ten behoeven van de professor die een excuusbrief aan Vladimir Putin heeft geschreven kan dat doen door op deze link te klikken en het formulier in te vullen, dank u.
  http://petities.nl/petitie/excuses-aan-president-putin/all_signatures?page=2#tabs

  Like

 7. Ik heb de schrijver gegoogled: http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Parry_%28journalist%29
  Erg linkse jongen, veel sympathie voor de linkse revoluties en bewegingen in Midden-Amerika in de jaren 1970 en 1980 , veel demonisering van al wat daar voor “rechts” door ging.
  Amerika heeft hij altijd al de kwaaie pier gevonden, dat heeft niks met Obama te maken voor hem.
  Communisme heeft hij altijd al mooi gevonden.
  En kijk eens aan: dezelfde patronen ziet Parry nu in Oekraïne: rechtse mensen slecht (nazi’s) en linkse mensen goed.
  Maar alleen vergist hij zich in het “linkse” van Poetin: dat is namelijk een totaal gewetenloze cynicus.

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  In de stad Donetsk moesten recent geleden ongeveer 50 Oekraïense krijgsgevangenen, onder dwang van de Pro-Russische separatisten, paraderen en hun voetstappen op de straat werden daarna met schoonmaakwagens symbolisch “weggespoeld”! Die separatisten zijn in mijn ogen meer een soort neo-bolsjewisten die zich net zo erg gedragen als de neo-nazi’s en Stalinisten zijn ook tuig van de ergste soort!
  Toch deed deze overwinningsparade mij sterk denken aan een soortgelijke gebeurtenis die 70 jaar geleden in Moskou op 17 juli 1944 plaatsvond maar dan iets grotere schaal! Toen lieten de Russen ongeveer 57.000 Duitsers, die zij eveneens krijgsgevangen hadden gemaakt, door Moskou paraderen maar omdat de Moskouvieten minder erg hadden geleden onder het nazi-regime (de nazi’s onder Adolf Hitler hadden Moskou wel belegerd maar nooit veroverd) waren zij niet of nauwelijks haatdragend tegen de Duitsers en bekeken hen in doodse stilte. Op youtube zijn daar filmpjes over te zien en het kan ook zijn dat de Russen zich afvroegen of zij de Duitsers eventueel niet als bevrijders hadden beschouwd van de terreur van de afschuwelijke Jozef Stalin! Hij had hen relatief veel erger laten lijden en als deze krijgsgevangenen nou bijvoorbeeld 57.000 Russen, Oekraïners, Kaukasiërs, Balten, Wit-Russen, Tartaren of Kozakken waren geweest, die met de Duitsers hadden gecollaboreerd, hoe hadden de Moskouvieten dan eventueel gereageerd? Hadden ze de straten dan eveneens symbolisch schoongespoten?
  Niettemin zouden de Russen voor mijn part alle plekken waar de akelige Stalin had gelopen hebben schoongemaakt met liters zout- of zwavelzuur!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s