Demonstratieverbod, dat kent de wet niet

Screenshot 4

(Door: Stijn Tielemans)

Mag een burgemeester demonstraties op een specifieke plek in zijn stad verbieden? Gisteren kondigde de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen aan dat hij de komende twee maanden in de Schilderswijk geen protestmarsen toestaat. Eerdere demonstraties liepen er uit de hand.

“Wat Van Aartsen heeft besloten, kan volgens mij niet”, zegt de Amsterdamse emeritus hoogleraar staatsrecht Jit Peters. Zijn Nijmeegse collega Paul Bovend’Eert noemt het ‘zeer twijfelachtig’ of het verbod juridisch standhoudt.

Peters: “Dit is uniek, hierin voorziet onze wet niet. Van Aartsen mag alleen iedere demonstratie afzonderlijk verbieden, bijvoorbeeld vanwege de kans op wanorde. Hij heeft het verbod afgekondigd terwijl hij niet weet welke demonstraties er nog aankomen en wat de aard ervan is. Bovendien is het zijn eerste plicht om de demonstranten in het geval van wanordelijkheden te beschermen. Pas als dat niet lukt, kan hij een manifestatie verbieden of naar een andere plaats verwijzen.”

Lees verder>>>
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Justitie, Nederland, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Demonstratieverbod, dat kent de wet niet

 1. Sjaak zegt:

  Telegraaf !
  Haatbaarden, kappen nou!’

  AMSTERDAM –
  Moslims uit de Schilderswijk walgen van de ISIS-extremisten die de achterstandsbuurt misbruiken voor het verspreiden van propaganda en hun ronselpraktijken onder makkelijk te verleiden buurtjongeren. „Kleine kinderen kregen vlaggen in hun handen gedrukt door die gevaarlijke gekken. Ze moeten oprotten uit onze Schilderswijk, anders gaan er koppen met baarden rollen.”
  ——————————————————————————————————————————-
  ZE VOELEN DE KOUDE ADEM IN HUN NEK EN KRIJGEN
  DE DIAREE IN HUN PLOEDERBROEKEN !
  DE WERKELIJKE ANGST IS DAT HUN SOZIALE HANGMAT
  EN HUN STATUS VOOR HET NIKS DOEN EN HANDOPHOUDEN
  PRIVILEEG VERLOREN GAAT !
  IN DE ZANDBAK WAAR ZE VANDAAN KOMEN WACHT HUN
  NADA-NIKS-NIENTE !
  ERGO ! LIEGEN EN BEDRIEGEN IN NAAM VAN DE KORAAN IS
  UITDRUKKELIJK GEWENST !
  ZE HEBBEN TIENTALLEN JAREN STILZWEIGEND TOEGEKEKEN
  EN DEZE ISLAMITISCHE VLAKTEBRAND OOK NOG AANGEWACKERT !
  OVERAL WAAR DE ISLAAM ZICH NEERLAAT WORD HIJ UITGEKOTST !
  ERGO ! JULLIE HEBBEN HET RECHT OP EEN VERBLIJFSSTATUS IN
  HEEL EUROPA VERWERKT ! TERUG IN JULLIE ZANDBAK !
  EN WIJ KUNNEN WEER IN RUST MET VELE ANDERE MENSEN UIT
  VERSCHILLENDE NATIES DIE ZONDER KORAAN UITKOMEN IN VREDE
  VERDER LEVEN ! ZONDER MOSLIMS ! ALZO ! OPFLIKKEREN EN
  TERUG NAAR JULLIE ZANDBAK ! MET ANDERE WOORDEN ; WE KUNNEN
  JULLIE MISSEN ALS KIESPIJN !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zo is het: Ze HEBBEN al die jaren zwijgend toegekeken.
   En nu ze voelen, dat het langzaamaan niet meer gepikt wordt, zetten ze zo ’n paai-bericht in de krant.
   NIET intrappen: Allemaal taqiyya!

   Like

 2. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv Demonstratieverbod, dat kent de wet niet MAAR DAT DEERT DHIMMIE v AARStsen NIET http://wp.me/p1O7aM-hOV via @wordpressdotcom

  Like

 3. topsporter zegt:

  Je kunt van iemand, die niet in staat was zijn rechtenstudie met succes af te sluiten correct gedrag verwachten, het gaat boven zijn pet, “heeft iets met laag voorhoofd te maken”.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   “Je kunt van iemand, die niet in staat was zijn rechtenstudie met succes af te sluiten correct gedrag verwachten”

   Dus iemand die met succes zijn studie heeft afgerond kun je wel vertrouwen, nou op zijn zachts gezegd begrijp jij er ook geen reet van topsporter. Even een paar voorbeelden M. Rutte heeft 7 jaar over zijn studie geschiedenis gedaan, Maxime Verhagen 11 in de weer geweest. Weet je topsporter, studeren nogmaals is geen opmaat voor intelligentie.

   Denkkracht is voor ongeveer 55% erfelijk is bepaald, cultuur waarin je opgroeit, scholing en vriendenkring, bepalen de overige 45% van de intelligentie. Van Aartsen en zijn collega’s zijn zonder uitzonderingen intelligente mensen, die kunnen putten uit een klein leger van specialisten op elk terrein, hulp kunnen krijgen van lobbyisten, ect. Hun intelligentie dient maar een paar doelen, dat is macht en het consolideren van de macht. Topsporter kijk een verder dan je neus lang is. 😦

   http://www.isgeschiedenis.nl/citaat-uit-het-nieuws/studietijd-van-premier-mark-rutte/

   Like

 4. Trucker zegt:

  Tja wij kennen dat ook in Vlaanderen waar burgemeesters de wet overtreden door zonder welk wetsartikel dan ook gesteund een demonstratie verbieden, in bijna alle gevallen als rechts islamofoob op straat wil komen en, net als bij jullie eigent de islam(iet) zichzelf het recht toe om als ze zin hebben een demonstratie (lees rellen) te organiseren.
  In het laaste geval wordt dit dan zeer vaak getollereerd onder het mom van “ja wij gaan de zaak niet laten escaleren”…hoezo met CAL 12 op rellend tuig losgaan en het houd vanzelf op, wil men het humaner dan maar rubber “kogels” maar AT CLOSE RANGE lees dus op een paar meter afstand om zeker te zijn dat de rubber kogels toch nog behoorlijke schade aanrichten zoals opengereten maag of longbeschadiging…
  Wisful thinking van mijn kant want rubber “kogels” is crap we gaan beter voor BRENNEKES op deze afstand voordeel is ze blijven dan liggen bij impact.
  Wat kan het leven simpel zijn indien de regering wat meer luisterde naar mijn wijze raad.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Zo toont deze LAFFE ZAK HOOI, van Aartsen, zijn gluiperige en laffe inborst. Maar al de andere laffe partijen in Den Haag, laten dit weekdier, gewoon zitten. Want de MOSLIMS zijn een beschermde mensensoort geworden, en niet alleen voor de RODEN/SOCIALISTEN. Trouwens het is een grof SCHANDAAL om demonstranten, van Nederlandse afkomst, af te schilderen als “extreem rechts”. Dat hele smerige zooitje, van de POLITIEK, de intens RODE NOS en OMROEPEN en de RODE KRANTEN, het is een groot vuil zooitje TEGEN DE PVV en tegen gewone burgers die op willen komen voor ons NEDERLAND en zijn oorspronkelijke normen en waarden. Maar de grootste HUICHELAARS zitten bij de RODEN en de PROGRESSIEVE DWAALLICHTEN!

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Klopt. Een verbod is onnederlands en in strijd met de grondwet.
  Een nog groter probleem vormen de oude media. Het is de elite / PvdA dus, die bepaalt wat er op het journaal komt en wat niet. En die bepaalt hoe er over de demonstranten wordt gesproken. Staatspropaganda tegen het volk.
  Per slot ga je demonstreren om iets kenbaar te maken en absurd genoeg bepaalt linx tuig van de PvdA hoe dat kenbaar gemaakt gaat worden. Of helemaal niet.
  De vorige bezetting leerde ons al hoe noodzakelijk de rol is van propaganda om een slechte regering in het zadel te houden, maar we hebben er niets van geleerd. Het journaille is linx en dient de PvdA en de overheid bedient zich al weer van propaganda om het volk te muilkorven en uit te wringen.
  Dus zelfs als H&I komen demonstreren, dan weten we nu al dat de opkomst gering was, er beelden worden uitgezonden van domme, lelijke mensen, als gemiddelde demonstrant en iedereen bestempeld wordt als haatzaaiende, islamofobe rechts-extremist. En dat wekenlang.
  Diep triest, maar wie had anders verwacht in een land waar je als redacteur van een krant beloond wordt met een post als burgemeester als je een politicus hebt helpen vermoorden door hem kapot te schrijven?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s