Deze vrouwen vechten tegen de ISIS-terroristen in Irak

Screenshot 10

(Vertaling: E.J. Bron)

Het zijn gruwelijke beelden die deze dagen uit Irak komen. In het Sinjar-gebergte in het noorden van het land bevinden zich al enkele weken tienduizenden Jezidische vluchtelingen bij meer dan 40 graden Celsius. Ze wachten op hulp. Ze hebben gebrek aan alles. Tientallen van hen zouden al van dorst zijn omgekomen, vooral oude mensen en kinderen. Om de vluchtelingen te redden, trekken steeds meer vrouwen een gevechtstenue aan en rukken zwaarbewapend naar de ISIS-terroristen op, die de Koerdische Jezidi´s genadeloos afslachten als ze zich niet tot de islam bekeren.

Lang haar in een knot bijeengebonden, sporen van make-up in het gezicht, serieuze gezichten – de vrouwelijke soldaten van het 2e Peshmerga-bataljon in Sulaimaniya, de op één na belangrijkste stad van de autonome regio Koerdistan in Irak, trainen net zo hard voor de strijd tegen de ISIS-terroristen als hun mannelijke kameraden.

De vrouweneenheid bestaat sinds 1996, om te vechten tegen de aanhangers van de voormalige president Saddam Hussein, vertelt de commandante Nahida Ahmed Raschid aan de BBC.

Inmiddels vechten er al meerdere honderden vrouwen aan het front tegen de ISIS-terreur. Sinds de Jihadisten steeds meer gebieden in het noorden en westen van Irak veroverd hebben, melden zich steeds meer vrouwen als vrijwilligers.

Speciale eenheden maken de vrouwen fit voor het front. “Enkele van hen hebben al aande kant van mannelijke collega´s gevochten, ikzelf werd het laatst in Kirkuk ingezet”, vertelt commandante Raschid.

Screenshot 12

Het is de Irakees-Koerdische Peshmerga-soldaten, die met het Irakese leger tegen ISIS vechten,  gelukt om d.m.v. een veilige corridor duizenden Jezidische vluchtelingen uit het Sinjar-gebergte in veiligheid te brengen. Na hun opmars waren de terreurmilities van ISIS ook dichter in de buurt gekomen van de Koerdische autonome gebieden.

Bewapende Koerdische groeperingen leiden volgens informatie van de vicevoorzitter van het Koerdisch Nationaal Congres, Nilüfer Koc, op dit moment jonge mannen en vrouwen in Noord-Irak op voor de gewapende strijd tegen de ISIS-terroristen. Het gaat erom dat de mensen in hun dorpen blijven en hun land verdedigen.

Koc zei tegenover het persagentschap dpa: “De ISIS-militie werkt met psychologische oorlogsvoering: ze verbreidt angst en intimideert de bevolking. En als de mensen vluchten, valt ze aan. Hier begint de strategie tot verzet.”

Van de bijna 33 miljoen inwoners van Irak zijn ongeveer 15 tot 20% Koerden. Ze vormen na de Arabische sjiieten en soennieten de derde grootste bevolkingsgroep in het land. De meeste Koerden wonen in het noorden van het land, waar ze in hun autonome regio een grote onafhankelijkheid genieten. Daar hebben ze een eigen parlement en een eigen regering.

De Koerden willen de verloren gebieden heroveren en krijgen daarvoor wapens van de VS. Ze worden ook ondersteund door strijders van de verboden Turkse PKK en haar Syrische tak.

In de Irakese machtsverdeling komt de functie van staatschef toe aan de Koerden. Uiteindelijk bespoedigde de president van de autonome gebieden, Massud Barsani, echter de onafhankelijkheid, een oude droom van de Koerden. In de machtsstrijd in Bagdad behoort Barsani tot de scherpste critici van de huidige regeringschef Nuri al-Maliki.

Screenshot 11

Bron:
www.bild.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Irak, ISIS, Islam, Jihad, Koerden, Terrorisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Deze vrouwen vechten tegen de ISIS-terroristen in Irak

 1. lucky bee zegt:

  En wat is met de Christenen zo wel de Asyrische als ook de Caldeers? Vergeten we die gewoon?

  Like

 2. manna zegt:

  Eerst koerd, dan moslim.

  Like

 3. Trucker zegt:

  In hun handen zou ik niet willen vallen want ze zijn wreder als de mannelijke variant omdat ze niet gebonden zijn aan welke rehgels dan ook.
  Special forces “prepareren hun voor het front”…leren ze op geen tijd zeer doelgerichte tacktieken die hun een voorsprong geeft op hen die een gewone opleiding krijgen.
  Equivalent van de vrouwelijke troopers in IDF waar de vrouwen niet onderdoen voor de mannen, uniek trouwens over zowat de hele wereld.

  Like

 4. Harry zegt:

  Ach , een handvol troostmeisjes . Laten we hopen dat het helpt !
  Hopelijk krijgt Isis die niet in handen , want dan zijn ze nog niet jarig !
  Die krijgen dan nog een extra behandeling van die barbaren .
  Hopelijk kunnen ze dan net zo hard trappen als die ezel , onlangs .

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Iedereen die wil vechten tegen de smerige vuile HONDEN/HAATBAARDEN van de IS , daar heb ik respect voor. Roei het IS tuig maar uit, tot de laatste HAATJURK!

  Like

 6. Jan zegt:

  ‘Stop the war’, de organisatie van de geschifte Galloway, is tot de opmerkelijke conclusie gekomen dat de Yezidi afgeslacht moeten worden. Op de site van zijn organisatie het volgende statement:
  Britain’s Stop The War [Coalition]… said it was “vital that we oppose” the operation that rescued over 20,000 Iraqis from certain death at ISIS’ hands.

  Sami Ramadani: ‘US intervention is not humanitarian ….it is also vital that we oppose US intervention in Iraq’ De VN dient dit problem op te lossen.
  http://stopwar.org.uk/news/us-intervention-is-not-humanitarian-and-will-not-protect-the-people-of-iraq#.U-jiG_mSxj7

  Like

 7. killertweety zegt:

  Respect voor deze vrouwen.

  Like

 8. killertweety zegt:

  Ik heb voor zulke vrouwen diep respect, ik begrijp het en zou hetzelfde doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s