Geef bezorgde burger een stem

Screenshot 22

(Door: trias politica)

Veel mensen, waaronder niet de minsten, vragen mij regelmatig waarom ik zo vasthoudend blijf in mijn eurokritiek en wat mijn intenties zijn. Dat zal ik uitleggen.

De verreweg belangrijkste reden om eindeloos te blijven waarschuwen tegen het huidige beleid van de Europese politieke elite en -als verlengstuk daarvan- onze eigen regering, is oprechte compassie met het lot van Nederland, alsmede een groot gevoel van mededogen met de mensen uit landen die zwaar getroffen zijn door de afgedwongen bezuinigingen. Tegelijkertijd wilde ik het niet bij kritiek alléén laten en heb ik gezocht naar een werkbare monetaire oplossing, die ook binnen het Europese politieke kader te verdedigen valt (en waarvan je dus zou mogen verwachten dat die een grotere kans op aanvaarding heeft bij het establishment). En zo kwam ik uit bij The Matheo Solution (TMS) van de Nederlandse (!) euro-researcher André ten Dam, waarvan ik weet dat deze door dezelfde bezorgdheid als de mijne gemotiveerd wordt.

Die bezorgdheid betreft overigens niet alleen de uitwerking van het Europese monetaire beleid voor de Nederlandse economie en samenleving, maar ook andere elementen uit het gevoerde Brusselse beleid, zoals de open grenzen politiek. Ik begrijp de gedachte erachter (verhoging arbeidsmobiliteit binnen de EU), maar de inschattingsfout die zowel door de uitvoerders (de Europese Commissie) als de beleidsbepalers (de Raad van regeringsleiders van de lidstaten) gemaakt wordt, is dat zij vergeten dat bepaalde verschillen tussen de diverse landen praktisch onoverbrugbaar zijn. Eén daarvan, zo niet het belangrijkste verschil, wordt gevormd door de taalverschillen die bestaan tussen de EU-lidstaten. Er worden in de huidige EU maar liefst 24 verschillende talen gesproken en niet iedereen is een polyglot zoals Timmermans…

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, euro, Eurocrisis, Eurofielen, Europa, Europeanisering, EUSSR. Bookmark de permalink .

6 reacties op Geef bezorgde burger een stem

 1. Hoe je het wendt of keert,of ze nou wel of niet iets aanpassen:ik wil uit de Eu;nooit kunnen zij meer goed maken wat ze ons hebben aangedaan!

  Like

 2. Jade zegt:

  Goed artikel.
  De EU is niet wat, en wordt niet wat…
  Laten wij er nu mee kappen, want als je op Merkel moet wachten…

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Dat was de zamenkomst voor Geert Wilder op de Malie veld toch ? Ik was daar ook aanwezig.Er waren veel meer mensen als verwacht.Aangezien ik in Holland spoor was afgestapt wist ik dat tussen Station Holland spoor en Centraal station een hele hoop moslims leefden, ik kwam zelfs aan een grote Moskee voorbij.En daarna kwam ik bij een Chinese wijk voor bij , voor dat ik in de Spuistraat kwam.Ik was zo als altijd een beetje te vroeg.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Nooit zal de politieke elite, bij ons met name de PvdA,CDA,VVD en D66, toegeven dat ze wat de EU en de Euro betreft, volkomen verkeerd gehandeld hebben. De politiek, luisterde niet, de politiek luistert niet, en de politiek zal nooit luisteren. Hun Utopia en droomwereld, wensen ze ONS dwingend op te leggen. En het adagium van hen is: ” Burger doorwerken, en de mond houden”.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  De belangrijkste reden voor mij om tegen het EUSSR monster te zijn, is de godallemachtige communistische dictatuur die er van uitgaat:

  “Wij beslissen hoe Europa er uit komt te zien, wij besluiten wie er binnenstromen, wij maken alle regels, jullie houden je kop en gaan alleen maar harder en harder voor ons werken, voor steeds minder geld”.

  Zelfs al zou het economisch goed gaan, wat nog nooit gelukt is onder een communistische dictatuur, dan nog zou ik zeggen:

  “UIT DE EU, LIEVER GISTEREN DAN MORGEN”!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s