Genocidendeskundige noemt genocide GENOCIDE

Screenshot 4

(Door: A. Nanninga)

He gezellig, een WeekendLongread over genocide! Laat de Yeziden staan, schuif gezellig aan. Deskundoloog in the house. Want MinBuZa Timmerfrans deed de nogal opmerkelijke uitspraak dat er “geen verschil in ernst” is tussen misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Nou zal het een Yezied niet zo veel uitmaken of Timmermans zijn onthoofding ‘genocide’ noemt of ‘misdaad tegen de menselijkheid’, maar zodra we het beestje bij de naam, GENOCIDE, noemen, zijn er wel gevolgen. Er staat nu een dropping van hulpgoederen op Mount Sinjar gepland voor dinsdag, maar de kans is aanwezig dat alle vluchtelingen dan al dood of geëvacueerd zijn. Ook ISIS kent het #kalifaatgezegde: als Mohammed niet naar de berg komt, komen zijn voetsoldaten wel die kant op. Het gebruik van de term genocide verplicht de regering echter wel tot optreden. Dat verklaart ook waarom Pieter Omtzigt graag een stukje erkenning van de genocide naar de minderheden toe zou willen zien van de minister. Genocidenexpert Anthonie Holslag, voorheen van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidenstudies, legt hieronder even haarfijn uit waarom Timmerfrans man en paard zou moeten noemen inzake de GE-NO-CI-DE die ISIS onder onze ogen aan het plegen is. Het woord is aan mijnheer Holslag, na de breek.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frans Timmermans, Genocide, Nederland. Bookmark de permalink .

5 reacties op Genocidendeskundige noemt genocide GENOCIDE

 1. Dot zegt:

  Er was een genocide gaande maar gelukkig waren de Koerden snel en behulpzaam anders was de genocide op de Yezidi een afgedane zaak.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Wat zijn de RODE BOJAREN/SOCIALISTEN in Brussel toch stil! O wacht, het gaat niet over ISRAËL of over de OEKRAÏNE. Kijk, de vuile RODEN zijn de grootste hypocrieten, onder de zon. En TimmerfranSS maakt daar deel van uit!

  Like

 3. Erik Bink zegt:

  Dit is de historische en rechtskundige achtergrond van Timmerfrans’ (uit minderwaardige motieven voortspruitende?) ontkenning van het verschil tussen “genocide” en “misdaden tegen de menselijkheid”.
  Opmerkelijk is ook, dat Anthonie Holslag erop wijst, dat de intentie van de daders erbij betrokken moet worden om tot het onderscheid tussen “genocide” en “misdaden tegen de menselijkheid” te komen. Nu, wij weten uit welke bron de intentie van de IS-lieden voortkomt: de zuivere islam.
  En tja, als Timmerfrans zich daarvan bewust is, sluwe man die hij is, dan wordt zijn listige ontkenning begrijpelijk en tegelijk volstrekt verwerpelijk en gevaarlijk – voor de Schilderswijk en voor Nederland en omstreken in het algemeen. Maar dat wisten we al: ontkennen, ontkennen, ontkennen en nog eens ontkennen…….

  “Raphael Lemkin, geboren als Rafał Lemkin, (Bezwodne (tegenwoordig Wit-Rusland), 24 juni 1900 – New York City, 28 augustus 1959) was een Pools jurist van Joodse komaf. Hij is de geestelijke vader van het begrip genocide.

  Lemkin studeerde aanvankelijk taalkunde in Lvov in Oost-Polen.Tijdens zijn studie werd stukje bij beetje in Europa bekend dat in het revolutionaire Turkije een massamoord had plaatsgevonden op de Armeniërs. Dit liet hem niet meer los, en hij stapte over naar de studie Rechten.

  Hij promoveerde in Heidelberg in 1929. Daarna doceerde hij in Warschau en was Officier van Justitie. Hij werkte mee aan de opstelling van een wetboek van strafrecht voor de jonge Poolse staat en vertegenwoordigde deze in een werkgroep van de Volkenbond voor de unificatie van het strafrecht.

  Het was op een conferentie van die werkgroep in Madrid in 1933, dat hij voor het eerst pleitte voor internationale strafbaarstelling van georganiseerde moorden op groepen van de bevolking. Aanleiding was een moordpartij in het juist onafhankelijk geworden Irak onder de christelijke Assyriërs in dat land. Maar daarvoor waren de geesten nog niet rijp.

  Ook niet in zijn eigen land, en dr. Lemkin moest in 1934 ontslag nemen uit overheidsdienst. Hij ging zich als jurist met privaatrechtelijke kwesties bezighouden. Bij de Duitse inval in 1939 nam hij deel aan de strijd, hield zich wekenlang schuil in de bossen en ontsnapte tenslotte naar Zweden.

  Uiteindelijk kwam hij in de Verenigde Staten terecht, waar hij ging doceren aan een universiteit in Noord-Carolina. Direct begon hij een campagne om de neutrale USA te bewegen tot deelname aan de oorlog. Hij waarschuwde president Roosevelt voor een massamoord op de joden in Duitsland en Europa. De president vroeg om geduld.

  In 1944 publiceerde Lemkin zijn studie “Axis rule in occupied Europe”, waarin hij de uitroeiing van de joden analyseerde als het “systematisch en planmatig vernietigen van een bevolkingsgroep”. Aan deze omschrijving koppelde hij een naam: genocide. De van huis uit linguïst Lemkin stelde het woord samen uit “genos” (volk) en het achtervoegsel -cide (van caedere = doden).

  Na de oorlog voegde de Amerikaanse regering Lemkin toe aan de staf van de hoofdaanklager bij het Tribunaal van Neurenberg. Het lukte hem om in de eisen en vonnissen van Neurenberg het misdrijf van genocide erkend te krijgen. Maar bij de vredesconferentie van Parijs streed Raphel Lemkin tevergeefs voor de internationale strafbaarstelling en vervolging van volkerenmoord.

  Hij gaf niet op, en na veel lobbywerk wist hij van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de opdracht te krijgen om een ontwerpverdrag tegen genocide op te stellen. Op 9 december 1948 nam de Assemblée het verdrag unaniem aan. Lemkins levenswerk was voltooid.”

  Like

  • Marc Bouwman zegt:

   Mmm, leerzaam wel. Jouw tekst komt van Wikipedia. Verder doorzoekend op de term genocide wordt volgens Lemkin onder het begrip ‘genos’ niet alleen volk, maar ook natie en ras verstaan. Ik begreep altijd dat het begrip genocide teruggreep op genetica als stamwoord. Nu vind ik het begrip plots een stuk onduidelijker, omdat ras niet perse volk of natie hoeft te betekenen, en massamoord om racistische redenen omvattender kan zijn dat op een volk of natie. Lemkin heeft allicht pionierswerk verricht maar, afgaande op Wikipedia, is zijn classificatie niet eenduidig genoeg.

   Like

 4. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Het is om uit je vel te springen dat de wereld op zijn kop gaat staan over kindertjes die Hamas zelf opoffert aan oorlogsgeweld tegen Israel, maar al maanden worden christenen in Syrie en Iraq uitgemoord door de vriendjes van Hamas en we mogen het niet eens genocide noemen en pas als ze Yedizi heten (en we dus kunnen negeren dat het over christenen gaat) is het een klein beetje erg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s