OPNIEUW HET KRUGERPLEIN

Screenshot 7

Een blik op het flatgebouw in Amsterdam waar Leah Rabinovitsch woont. Na het buiten hangen van de vlag van Israël werd met stenen op haar gegooid, ontving ze doodsbedreigingen en een brandbom.

(Door: Martin Bosma – Vertaling: Guus Velraeds)

Er zijn mensen die de islamitische immigratie zien als iets positiefs, dat het culturele verrijking genereert en bloeiende allochtone buurten. Dit is de visie van de sociaaldemocratische elites. Er is ook de realiteit. Het Krugerplein in Amsterdam, Nederland, is nu het toneel van een aantal incidenten. Het begon allemaal met een mevrouw die de vlag van Israël uit haar raam hing. Moslims beantwoordden dit met het buiten hangen van de Palestijnse vlaggen.

De vrouw die de vlag van Israël buiten hing, komt oorspronkelijk uit Mexico en is zich hierdoor waarschijnlijk niet bewust geweest van de islamitische intolerantie voor alle zaken die met Joden of het Jodendom te maken hebben. De samenstelling van de buurt waarin ze woont, is echter voornamelijk niet-westers allochtoon en dat betekent dus moslim.

Zij werd met de dood bedreigd, er werden stenen door haar ramen en er werd een Molotovcocktail naar haar huis gegooid. De woningcorporatie, eigenaar van de woning, gaf haar opdracht de vlag te verwijderen. De vlag van Israël wordt immers beschouwd als een provocatie.

Een blik op het flatgebouw in Amsterdam waar Leah Rabinovitsch woont. Na het buiten hangen van de vlag van Israël werd met stenen op haar gegooid, ontving ze doodsbedreigingen en een brandbom.

Afgelopen week bezocht ik het Krugerplein en telde maar liefst zeven Palestijnse vlaggen. Vlaggen die natuurlijk nooit als een provocatie gezien worden. Het goede nieuws is dat de vlag van Israël terug is om te genieten van de Nederlandse zon.

Treffend in deze zaak is echter niet wat er gebeurd is, maar waar het is gebeurd. Het Krugerplein is het hart van de Transvaalbuurt. Een buurt die honderd jaar geleden gebouwd werd. De straten zijn allemaal vernoemd naar heldhaftige Boeren strijders die vochten in een bittere guerrillaoorlog tegen een in die dagen koloniale grootmacht, het Brits imperium. De namen huldigen de traditionele vriendschap tussen de Afrikaander Boeren en de Nederlanders. President Kruger, generaal Botha, Oranje vrijstaat, allemaal zijn ze vertegenwoordigd.

In de jaren-20 en jaren-30 van de vorige eeuw verhuisden Joden uit het overvolle centrum van Amsterdam naar de Transvaal buurt. In deze dagen voor de Tweede Wereldoorlog telde deze buurt 17.000 inwoners, 70% van hen was Joods. Er was weinig belangstelling voor religie. Velen van hen werden lid van linkse bewegingen. Vakbonden en socialistische en communistische partijen bloeiden, zeg maar een Nederlandse versie van de Lower East Side.

Toen kwamen de socialisten van Hitler. De Duitsers sloten de hele buurt af met prikkeldraad en noemden het Judenviertel ll, Joodse wijk nummer twee. Het werd een getto, of beter gezegd, een dodelijke val. Joden uit andere delen van Nederland werden gedwongen te verhuizen naar Amsterdam en vonden hier toevlucht in de Transvaalbuurt. In Juli 1942 werd een begin gemaakt met de deportaties. De Joden werden verplaatst naar kampen en vergast.

De ouderen in deze buurt kunnen de verhalen nog vertellen. Hoe hen als jonge kinderen werd verteld van de ramen weg te blijven en niet naar buiten te gluren als de Joden afgemarcheerd werden richting Muiderpoort-station. De meeste ouderen breken nog steeds in tranen uit als zij terugdenken aan hun klasgenoten die ze verloren hebben of de kinderen met wie ze speelden.

Op een zonnige zondag was het allemaal voorbij. Op 20 juni 1943 voerden de nationaalsocialisten hun laatste razzia uit in de Transvaal buurt. De overgebleven 5000 Joden kregen het bevel zich op te stellen buiten hun huizen, in de brandende zon, wachtend op verdere Duitse orders. Het transport werd gerealiseerd met goederenwagons, waarvan een aantal ook gebruikt werd voor veetransporten. Het duurde negen uur alvorens het transport aankwam in Westerbork, een kamp in de buurt van de Duitse grens. Daarna: Auschwitz, Sobibor, Treblinka, de dood.

De Duitsers verklaarden de Transvaalbuurt “Judenrein” (vrij van Joden). Het werd een kleine spookstad.

In 1945 zeiden de mensen: Nooit meer. Zeventig jaar later zorgt het wapperen met de vlag van Israël ervoor dat je stenen door je raam krijgt, doodsbedreigingen en een Molotovcocktail.

Er zijn mensen die de islamitische immigratie als iets positiefs zien, dat het culturele verrijking brengt en bloeiende allochtone buurten. Maar dit is slechts de visie van de sociaaldemocratische elite.

Er is ook de realiteit.

Leah Rabinovitch zal waarschijnlijk niet voor altijd in de Transvaalbuurt blijven. Het is daar te vijandig.  Naar de supermarkt gaan en steeds over je schouder moeten kijken en angst hebben voor moslimagressie is niet prettig. Zoals het nu gaat, bevindt de wijk zich opnieuw in een proces van Jodenzuivering. Een volgende stap op weg naar het multiculturele paradijs dat ons allemaal wacht.

Er is geen enkele verontwaardiging.

Screenshot 8Razzia bij het Krugerplein, 1943. De mensen op de achtergrond zijn naar alle schijn een Joodse familie die voor hun huis staat te wachten op Duitse orders voor de mars naar het treinstation. De persoon aan linkerkant is een Jood uit kamp Westerbork, die bij de Duitsers diende als lid van de kamppolitie. Hij draagt een gele ster.
Screenshot 9Joden uit de Transvaal buurt bij elkaar gedreven in de nabijheid van het Muiderpoort station, wachtend op de treinen waarmee ze naar de kampen gebracht worden. Let op de gele sterren!

Martin Bosma is lid van het Nederlandse Parlement voor de Partij voor de Vrijheid (PVV)

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Martin Bosma

Vertaald uit het Engels door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Multiculti, Nederland. Bookmark de permalink .

10 reacties op OPNIEUW HET KRUGERPLEIN

 1. Tom Hendrix zegt:

  De PvdA kan zich meten met de vroegere NAZI partij, de NSDAP. Beiden socialistisch. Dat betekent concreet dat de socialisten, gemene zaak maken met de moslims. En ik ben het uiteraard volledig eens met het artikel.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Na de oorlog werd de SDAP toch schoorvoetend omgedoopt tot PvdA Tom. Na de Tweede Wereldoorlog deed de SDAP wederom een poging om hun maatschappelijke basis te verbreden. Zij richtten samen met vooruitstrevende liberalen, rooms-katholieken en protestants-christenen in 1946 de PvdA op. Vanaf dat moment stond niet meer slechts de arbeidersklasse centraal, maar de ontplooiing van het individualisme in dienst van de samenleving. Meteen na de oorlog kreeg de PvdA een grote stem in de politiek. In de periode van 1946 tot 1958 vormde de PvdA samen met de Katholieke Volks Partij (KVP) de rooms-rode coalitie met de sociaaldemocraat Willem Drees, ‘vadertje Drees, als premier. Na 1958 kwam de PvdA tot 1965 in de coalitie terecht. Het aantal kiezers liep terug.>>>

   http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/hervormingen_binnen_de_pvda/

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Peterselie1: 14.06. uur. Dat is waar Peter. En ik heb het gevoel, dat juist tijdens de periode dat de PvdA met de KVP regeerde goede zaken werden gedaan voor Nederland en de Nederlandse bevolking. Zoals de invoering van de AOW- Algemene Ouderdoms Wet, waardoor mensen na hun werkzaam leven een redelijk besteedbaar inkomen ontvingen, voor de premie die daarvoor werd ingehouden op het loon van de werknemers. Verder vermoed ik, dat zeker vadertje Drees, nooit zou hebben ingestemd, met het gegeven, dat de SOCIALE ZEKERHEID verkwanseld is en wordt aan de massa immigranten, die horden gewijs ons land zijn binnen gekomen na 1972. Maar ja, diegene die daarvoor waarschuwden en waarschuwen: Janmaat, Pim Fortuyn, en nu Geert Wilders, worden gehaat door de roden en de andere progressieven en politiek correcten!

    Like

 2. Herinnering. Waar blijven de 400 varkenskoppen?
  (Zoveel staan er inmiddels in Nederland…)

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Hieruit blijken 2 dingen:
  1. Er is weinig tot geen verschil tussen Nazi’s en Islamieten.
  2. Er is weinig tot geen verschil tussen Socialisten en Nationaal Socialisten.
  Die tegenwoordig verspreid zitten over diverse politieke partijen zoals PvdA, SP, groen links, D66, VVD en diverse zogenaamd christelijke partijen.

  Like

 4. manna zegt:

  Martin, respect voor jou en je artikelen.
  Net als jij begrijp ik niet waarom Nederlanders sinds de jaren 70 autogenocide pleegt op haar waarden, haar cultuur alsook haar bevolking. De love, peace and happiness generatie van d’66 en later ook de PvdA heeft Nederland verzwakt en onze moraal en normen gedecimeerd tot de makke schapen die we nu zijn.
  10.000 jihadstrijders zouden nu al voldoende kunnen zijn om ons land op de knieën te dwingen, en 95% van de bevolking te veranderen tot volgzame dhimmi’s of bekeerlingen.
  Voor Nederland hoop ik dat de confrontatie snel plaats zal vinden, nu wij nog een kleine doch reele kans hebben het tij te keren.

  Like

 5. Giny zegt:

  Ook respect voor Martin!
  Manna, mooi verwoord in uw reactie!!!

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Ik heb langzamerhand het gevoel dat de linksen helemaal niet wil dat gemeenten gezond worden ondanks dat de Lofti band als maar groter worden, ze willen zelfs dat de door Chromosoom beschadigden, populair wordt bij het volk.Ze zijn dan gemakkelijker te manipuleren.Perfers !!!!

  Like

 7. Avidia zegt:

  Al die linkse partijen moeten uitgeroeid worden, hoe kan iemand in Godsnaam links zijn???? Onbegrijpelijk. Links brengt en heeft altijd al alleen ellende veroorzaakt. Rechts werkt en links int. Ik ken heel veel mensen, bijna allemaal links, meer dan de helft werkt niet zonder geldige reden, wordt ook niet naar gevraagd, zitten allemaal op hun komt en wij rechtsen maar werken om dat zooitje links in leven te houden. Het is toch te gek voor woorden? Ik heb in mijn leven nooit een uitkering gekregen nooit steun gekregen, heb altijd alles op eigen kracht bereikt, gewoon mouwen opstrijken en hup aan de gang!!!Niet zeuren maar werken!

  Like

 8. Avidia zegt:

  En… ja en, dan krijg je ook nog te horen, ja, dat kan jij wel doen, enz, dan zeg ik, jij ook, gewoon aan het werk gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s