Waarom spreken Timmermans en VN niet van genocide in Irak?

Screenshot 14

Ban Ki-moon en Timmermans

(Door: Frank Verhoef)

Waar is het Westen bang voor?

Er is iets vreemds aan de hand. Terwijl de islamitische terreurorganisatie Islamitische Staat (voorheen ISIS) aan genocide doet in Irak – ze is er nog trots op ook – doen de westerse leiders min of meer alsof hun neuzen bloeden. Vooruit, gisteren veroordeelde de Raad van de Europese Unie de aanvallen van ISIS op minderheden in Irak (zie pdf), maar meer ook niet. Het woord ‘genocide’ wordt niet in de mond genomen.

Ook de VN-veiligheidsraad durft niet over genocide te spreken. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken (PvdA) is eveneens te laf om die term te gebruiken. Sterker nog, hij vindt de discussie over genocide en de daarbij horende verplichtingen van VN-landen maar onzin. Stel je voor zeg, dat we gewoon de zaken benoemen zoals ze zijn. Citaat uit een ANP-bericht van eergisteren:

Timmermans noemde de discussie over genocide en de verdergaande verplichtingen binnen de internationale rechtsorde een valse en een non-discussie. Ook vandaag nog zei de minister dat “er in ernst geen verschil is tussen misdaden tegen de menselijkheid en genocide.” Het was vooral CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt die Timmermans telkens vroeg waarom hij het woord genocide meed.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Barbarisme, Frans Timmermans, Genocide, Hypocrisie, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, lafheid, Rotzakken, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

10 reacties op Waarom spreken Timmermans en VN niet van genocide in Irak?

 1. aquarius4422 zegt:

  Hij is bang de achterban van de PvdA tegen de haren in te strijken een groot deel zijn fans van de barbaarse moordenaarsbende IS (ISIS).

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  Isis pleegt religicide, geen genocide. Dat Timmermans geen verdere internationale verplichtingen wil aangaan om religicide te voorkomen is onzinnig en laf. Weliswaar spreken VN-verdragen over die verplichtingen als er sprake is van genocide, maar feitelijk zijn die verdragen onjuist verwoord: doel had moeten zijn het tegengaan van massamoord als zodanig. Dus naar de letter van de VN heeft Timmermans gelijk, ook al blijft het een laffe conclusie. Maar als het gaat om de letter van het westers-culturele anti-fascisme en onze eigen Grondwet, dat voorschrijft dat ongelijke behandeling naar ras, geslacht, geloof, seksuele geaardheid, politieke overtuiging, enz., dan handelt hij duidelijk in strijd hiermee.

  Dit is niet het goede moment om intellectuele discussies te voeren. Er moet gehandeld worden: Timmermans moet Nederlandse troepen (bestaande uit oude mannen, niet de jonge) sturen om de nieuwe nazi’s van isis te bestrijden.

  Like

 3. Marc Bouwman zegt:

  “..seksuele geaardheid, politieke overtuiging, enz..” toevoegen: ‘niet toegestaan is’.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Holslag zegt ook:

  “Je kunt absoluut stellen dat genocide erger is en veel verdergaat dan misdaden tegen de menselijkheid. Het gaat bij genocide om de vernietiging van een volk, van een cultuur, een identiteit en een geschiedenis. En heel belangrijk: het gaat om de intentie. Een misdaad tegen de menselijkheid kan voortkomen uit een oorlog, zoals een bombardement op een school. Maar het is iets anders dan de intentie hebben een volk te vernietigen”.

  Natuurlijk wil Timmermans niet over genocide praten, dan komt zijn geweten misschien in opspraak, als hij dat tenminste nog heeft.

  Als ik bovenstaande definitie lees dan sluit die precies aan bij het gedrag van de EUSSR en van alle Europese leiders die achter het EU – beleid staan.

  Moeten de Europee volken ook niet vernietigd worden: één land, één volk, een führer [de EU], in plaats van verschillende landen met elk hun eigen regering, identiteit en cultuur.?

  Worden wij niet gedwongen om onze identiteit en daarmee onze cultuur op te geven, of wij dat willen of niet?

  Is het nu al niet zo dat onze geschiedenis vervalst wordt en aangepast aan de behoeften van de nieuwe instroom?

  Europese leiders; besef wat jullie doen, ook jullie zijn met een geleidelijke genocide bezig.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Ex Katholiek Jesuit opgevoed en Goddeloze Marxist; wat verlangen julie van zo iemand as Fransje Timmerman?

  Like

 6. Jaantje zegt:

  Tja Frans gaat dat niet toegeven VN ook niet want als het ooit onderzocht word zal men uitkomen op een schuldig voor de EU en VS UK incluis.
  Ze hebben veel meer gedaan dan mobieltjes en nachtkijkers ter beschikking te stellen.
  Denk maar aan de chemie en wapens in het begin in Syrië.
  Dat was investeren….

  Like

 7. Assyrians in the Netherlands on hunger strike against ISIS.
  Enschede, Netherlands (AINA) — Thirty Assyrians in Enschede have gone on a hunger strike to call attention to the humanitarian crisis in North Iraq and to protest the genocide directed against Assyrians, Yazidis and other minorities by the Islamic State in Iraq (ISIS). The hunger strike follows a silent march which was held on August 3. The hunger strike was organized by a coalition of 13 Assyrian organizations in the Netherlands.
  Enschede, located on the border with Germany, is home to 30,000 Assyrians.

  Assyrians of the Netherlands are calling on Frans Timmermans, the Minister of Foreign Affairs, to recognize there is genocide occurring in North Iraq, send humanitarian aid, and to support a Safe Haven for the Assyrian population in the Nineveh Plain of north Iraq.

  ISIS has driven 200,000 Assyrians and 150,000 Yazidis from their homes and villages in North Iraq. It has destroyed or occupied all churches in Mosul, looted and plundered entire Assyrians towns and killed thousands of Yazidis and Assyrians.

  See Timeline of ISIS in North Iraq.

  Like

 8. Sjaak zegt:

  PAS OP ! HIER NOG EEN GOEIE !
  Treffen in Berlin: Ukraine bittet Westen um Militärhilfe
  Berlin/Kiew (dpa) – Im Kampf gegen prorussische
  Separatisten hat der ukrainische Außenminister
  Pawel Klimkin die EU und die Nato mit Nachdruck um militärische Hilfe gebeten.
  ——————————————————————————————————————————–
  NU GAAT HET LEUK WORDEN EN WIL DE
  UKRAINSE BOEVEN-BENDE MET HULP VAN
  DE KONSPERATIVE VADERLANDS-VERRADERS
  VERENIGING EU – VN – NATO en MOSLIM OBAMA
  MISDAAD LEGALISEREN !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Sjaak: 17.22. uur. Beste Sjaak, en deze NAZI KLIEK in Kiev, gaat deze wapens nog krijgen ook, let maar eens op. De smeerlappen van de EUSSR en de moslim Obama “gaan over lijken”.

   Like

 9. Aegolius cs zegt:

  ‘Zeker 68 doden bij aanslag op soennitische moskee in Irak’

  Bij een aanslag op een soennitische moskee in het oosten van Irak zijn vrijdag zeker 68 doden gevallen. De aanval werd uitgevoerd door leden van een sjiitische militie.

  http://www.nu.nl/buitenland/3858602/zeker-68-doden-bij-aanslag-soennitische-moskee-in-irak.html

  Niet woensdag maar vrijdag is het gehaktdag. Neeehh, deze voortdurende moordpartijen hebben niets te maken met genocide zoals onderstaand verdrag:

  Verdrag inzake de Voorkoming en de Bestraffing van Genocide:

  http://www.preventgenocide.org/nl/verdrag.htm

  En we zouden het zelfs moeten voorkomen als we het ontkennen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s