Waarom veroordelen moslims ISIS niet?

Screenshot 13

(Door: vederso)

Bijna gelijktijdig wordt deze vraag gesteld door Michael Coren van Sun News Network in Canada en hij krijgt er een verbluffend antwoord op. Dat al die mensen onder de roep “Allahu Ahkbar” worden afgeslacht, kan de gewone moslim niet schelen. http://vladtepesblog.com

En de Daily Mail heeft een lang artikel met dezelfde vraag. (twee video’s in het artikel) www.dailymail.co.uk

Waarom blijven de straten van Londen leeg en wordt er niet geprotesteerd tegen de gruweldaden van ISIS? Waarom staan er geen moslims op het Malieveld om te protesteren tegen deze terreur? Is het omdat moslims heel goed weten dat wat daar gebeurt volledig in overeenstemming is met wat er in de koran staat? Willen ze hun geloofsgenoten niet afvallen?

De video van Michael Coren spreekt voor zich en is een aanrader. In de Daily Mail probeert een zekere dr. Taj Hargey iedereen ervan te verzekeren dat ISIS niet de ware islam is en dat de plegers van deze gruweldaden de islam niet goed hebben begrepen. Ik vrees dat deze dr. Hargey wel de terechte vraag stelt, maar daar zelf niet het juiste antwoord op geeft. Er valt ook bijna niet te leven met het besef dat daar precies de instructies van Mohammed worden gevolgd. Dit is nog de vriendelijkste verklaring voor de presentatie van deze dr. Hargey. Hier de vertaling van een gedeelte van het lange artikel in de Mail en wel dat deel waarin de islam wordt beschreven:

Daily Mail: In feite heeft het militante jihadisme helemaal geen religieuze legitimiteit. De fanatici vinden het misschien leuk om zichzelf te zien als vrome gelovigen, maar in feite zijn ze diep on-islamitisch. De koran verklaart uitdrukkelijk dat moslims slechts om twee redenen de wapens mogen opnemen: hetzij als gevolg van religieuze vervolging of omdat ze uit hun huizen worden verdreven.

Maar het is belachelijk om te beweren dat een van deze voorwaarden van toepassing is in het hedendaagse Groot-Brittannië. De enige moslims in de UK die ik ken en die zijn verdreven uit hun huizen zijn degenen die er niet in geslaagd zijn om hun huur te betalen of hun hypotheek af te lossen.

In dezelfde geest is er niet de minste rechtvaardiging in de koran voor de vervolging van niet-gelovigen, het meest vooral van christenen.

Inderdaad, soera 109, vers 6 bevestigt specifiek dat iedereen het recht heeft om te geloven wat men wil en in soera 2, vers 256 zegt de heilige tekst van de islam dat er geen dwang in de godsdienst is. Dus geen moslim kan eisen dat iemand onder dwang moeten worden bekeerd tot de islam – precies wat de barbaarse Islamitische Staat heeft gedaan in Noord-Irak.

Bovendien, in soera 22, vers 40 staat dat alle gebedshuizen, waaronder christelijke kerken en joodse synagogen, gerespecteerd zouden moeten worden als een huis van God, precies het tegenovergestelde van de IS-campagne van vernietiging en religieuze intimidatie van alle niet-islamitische minderheden.

De woorden van de koran worden verdraaid en geperverteerd om de doeleinden van de Jihadisten te dienen. In Groot-Brittannië dient de stilte van de gematigde moslimmeerderheid slechts als een bondgenoot van onverdraagzaamheid en onrechtvaardigheid.  We moeten met de grootst mogelijke spoed de wreedheden begaan in naam van de islam veroordelen.

In de nasleep van de tragische juli bomaanslagen in 2005 is er geen enkele mars door de Britse islamitische gemeenschap tegen die fanatieke moordenaars georganiseerd.  Geen moslimgroep ging de straat op om te roepen: “niet in mijn naam” na de brute moord op 52 onschuldige mensen door deze islamitische moordenaars.

Gewoon nog een jaar later, gedurende drie weekends op rij, werd Londen tot stilstand gebracht door islamitische protesten over de publicatie van een cartoon van Mohammed in een obscuur Deens blad. [opm. ik zou Jyllands Posten zeker geen obscure krant willen noemen – Vederso].

Niet alleen tonen deze demonstraties minachting voor de vrijheid van meningsuiting, dat is niet alleen een van de bolwerken van de westerse democratie, maar vrije meningsuiting wordt ook gesanctioneerd in de koran. Het was een demonstratie van een verwrongen gevoel van religieus onrecht.

Dat is waar we vandaag helaas weer getuige van zijn. Mainstream-moslims in Groot-Brittannië moeten nog in het geweer komen tegen de giftige krachten van het militante jihadisme, dat bezig is met het toebrengen van zoveel bloedbaden en lijden in het hele Midden-Oosten.

Tenzij we dat luid en duidelijk doen, spannen we samen met een theologische tirannie die geen enkele basis in de heilige schrift van de islam heeft.

Tot zover deze dr. Hagey. Hij overtuigt mij niet van een wezenlijke “religie van de vrede”. Hij moet zich het principe van de abrogatie eerst nog maar eens laten uitleggen, zoals Hans Jansen dat in het proces tegen Wilders deed aan de rechtbank. Maar ik geef toe dat het me moeilijk lijkt om datgene waar je je hele leven in hebt geloofd nu te verwerpen als een wrede en achterlijke mening.

Bron:
www.dailymail.co.uk

Door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Hypocrisie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, koran, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Taqiyya, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Waarom veroordelen moslims ISIS niet?

 1. lucky bee zegt:

  Je kan geen mensen veroordelen die de islam tot op de punt op de i Volgen. Lees de Koraan voor al alle Medina (Na de Hijra)predikkingen van Mohammed, de Mekka predikkingen worden bijna alles op een paar suren en versen na geabrogeerd.(Ongeldigd verklaard) alleen goed om ons zand in de ogen te strooien (Takkeya) daar om mag het niet verwijderd worden.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  De IS doet hetzelfde wat Mohammed ook deed. Hij wachtte niet tot hij uit zijn huis werd verdreven, maar hij veroverde gebieden en vermoordde ongelovigen en vergreep zich aan hun vrouwen of gaf zijn soldaten toestemming dat te doen.

  Wat is het verschil tussen zijn gedrag en het gedrag van de IS? Hij was en is hun lichtend voorbeeld.

  Een goed stuk, Vederso!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel Vederso. En de misleiding, dat deze gruwelen geen onderdeel zijn van de ISLAM, zijn pure MISLEIDING! Moslims LIEGEN overal en altijd, als ze te maken krijgen met niet-moslims!

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Een afgewogen stuk, Vederso, prima geschreven!

  De aanbevelingen die met betrekking tot de behandeling van Christenen en Joden staan opgetekend in de Koran zijn niet eenduidig, omdat Mohammed gewoonlijk zijn ”inspiratie” ontving wanneer er zich in zijn leven een ingrijpende wijziging in zijn persoonlijke situatie en/of positie had voltrokken..Zijn favoriete vrouw Aisha (ja,precies, die..!) vertelde later dat de dromen van de profeet altijd op precies de juiste momenten voor hem kwamen en altijd gunstig voor hem uitpakten…
  Toen Mohammed nog dacht dat bijvoorbeeld de Joden nog voor zijn opvattingen te winnen waren, klonken zijn profetieën gematigd.Nadat de Joden zijn oproep tot bekering hadden afgewezen veranderde zijn boodschap eveneens.

  En zo zien wij dat naarmate de tijd verder vorderde, de islam zich hoofdzakelijk door middel van militaire dwang van grote gebieden toe-eigende.
  De kreet Allahoe Akbar (Allah is de grootste) steeds zeer levensbedreigend wanneer een stad of land de islamitische oproep tot onderwerping had afgewezen.Deze oproep tot bekering ging altijd aan een geplande aanval vooraf. Alleen onderwerping aan de islam had die aanval kunnen afwenden.

  Dus het hele moderne gepraat dat geweld geen wortels in de islam heeft staat historisch op los zand.En trouwens, heeft een van ons ooit een belangrijke vertegenwoordiger van de voornoemde ideologie horen beweren dat de islam NIET MEER streeft naar wereld overheersing??

  Een ideologie die zichzelf toch echt wel superieur acht aan alles wat de MENSEN denken heeft mogelijk niet al te veel compassie met lieden die hun waarheid afwijzen..:-)

  Like

 5. Auke zegt:

  Dr. Hagey weet heus wel waar hij over praat. Hij liegt dat hij barst en wil gewoon de vrede bewaren dus gebruikt hij de paar “vredelievende” verzen uit de koran die er zijn om te laten zien dat de islam “vredelievend” is voor IEDEREEN. Dit is grote onzin. Hij kan en moet weten dat de jihad gelegitimeerd wordt in de totale islam. Een hele goede site is http://www.answeringmuslims.com . Deze site is Engelstalig en gebruikt alleen de oorspronkelijke bronnen van de islam. Staan ook goede video’s op. Goed onderbouwde site, die het verhaal van de Dr. genadeloos onderuit haalt. Puur op basis van feiten en niet op basis van een mening.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s