Discriminatiedwang in de islam: Criticus van discriminatie veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf

Screenshot 2

Tawfiq Jaber Ibrahim al-´Amr

(Door: Kybeline – Vertaling: E.J. Bron)

Saoedi-Arabië, het geboorteland van de islam, veroordeelt een geestelijke, die het gewaagd had kritiek te hebben op de discriminatie van anders gelovigen, tot 8 jaar gevangenisstraf. Daarmee bewijst het land tegelijkertijd dat niet de tolerantie, maar de discriminatie de oereigenschap van de islam is:

De prominente sjiitische geestelijke Tawfiq Jaber Ibrahim al-´Amr is tot 8 jaar cel veroordeeld. Bovendien mag hij tien jaar lang niet meer prediken. De geestelijke had kritiek op de discriminatie van sjiieten in Saoedi-Arabië en hervormingen geëist.

Een speciale rechtbank heeft Tawfiq Jaber Ibrahim al-´Amr op 13 augustus tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Daarna mag hij tien jaar lang niet reizen en geen preken of openbare toespraken houden. De rechtbank achtte de aangeklaagde op alle punten schuldig: het aanwakkeren van conflicten tussen religieuze groeperingen, het in een kwaad daglicht stellen van het heerschappijsysteem van het land, het bespotten van de denkwijze van zijn religieuze leiders, oproep tot verandering en ongehoorzaamheid tegenover de heerser.

Amnesty International

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", discriminatie, Hypocrisie, Islam, Saoedi-Arabië, sjiieten, soennieten, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Discriminatiedwang in de islam: Criticus van discriminatie veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf

 1. Sjaak zegt:

  Een eenduidig oordeel dat de Suniten spreek ISIS van
  Katar betaald worden om de Olie ontvangende moslim
  kneuteraars en kontlikkers het licht uit te blazen !
  Wohaaaaa ! Slaap lekker verder rooie landverraders !

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  GEKKEN veroordelen GEKKEN. De misser is dat slechts de GEK de gevangenis in gaat en dat de GEKKEN door kunnen gaan nog meer GEKKEN te veroordelen. Saoedie-Arabie is, maar dat wist u al, het grootste GEKKENHUIS ter wereld.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Jammer dat hij alleen kritiek heeft kunnen opbrengen op de discriminatie van sjiieten. Kritiek op discriminatie van alle andere minderheden en natuurlijk ook Joden zal deze sjiiet natuurlijk een aantal bruggen te ver zijn geweest. Eerst dacht ik dat het artikel vertelde over een held totdat ik las dat hij zijn kritiek als sjiiet alleen gericht had op de achterstelling van zijn eigen achterban. Dat discriminatie de oer eigenschap is van de islam is een deur opentrappen die al eeuwen openstaat. Uiteenzetting geven over de grand canyon aan discriminatie die zich bevindt tussen moslimse gelovigen en niet moslimse ongelovigen is dan ook volledig overbodig.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Oh, ik dacht werkelijk één ogenblik dat met ‘andersgelovigen’ christenen bedoeld werden.
  Hoe kóm ik daar ook bij, hé: Ondenkbaar immers, voor een islamitische geestelijke!
  Een Soenniet, die voor de Sji’ieten -of omgekeerd- opkomt, is al ondenkbaar immers; vandaar ook deze veroordeling.
  Nou, dat zoeken ze dan maar lekker onder elkaar uit. Ik kan er niet wakker van liggen.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Hallo D66,PvdA,CDA en VVD, ziehier de democratie der ISLAM. Stelletje klootzakken, dat gebeurt overal waar de islam heerst, of zich nestelt! Maar ja, Wilders besmeuren daar zijn jullie goed in, en o ja ook in wegkijken omtrent de ware aard der DOODSCULTUS ISLAM!

  Like

 6. Ach Tom,bij de meeste berichten wordt benadrukt dat het niet islamgerelateerd is en dat het maar enkelen zijn die zich zo misdragen!Als het niet om te janken is zou je er om moeten lachen!Die “enkelen”vermenigvuldigen zich dan nog sneller dan paddestoelen!

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Vorig jaar was er in het “heilige-land” van de moslims, het ontstaans-land van die achterlijkheid genaamd is-lam, een jonge Saudier die enige frivole kritiek op de koraan had. Hij werd meteen door de arabische “inquisitie” aangeklaagd en vervolgd.
  Die jongeman vluchtte naar Maleisie EN werd door de autoriteiten aldaar weer uitgeleverd aan S.A. Er waren toen vele reacties dat hij zo dom was om naar een islamitisch land te vluchten.
  Je begint je eigenlijk af-te-vragen: “wat als hij naar een Westers land was gevlucht. ”
  Ik denk dat hij dan ook weer terug-gestuurd zou zijn. Wat er verder van hem geworden is, heb ik nergens meer kunnen vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s