Niet Israël heeft een probleem, maar Europa

Screenshot 4

Maar Israël heeft nog steeds veel vrienden

(Door: Mojmír Kallus – Vertaling: Z.B.)

Het Tsjechische weekblad “Respekt” publiceerde in het laatste nummer een vertaald artikel uit de Britse “The Economist”, waarin de ondertitel verkondigde dat “de beschieting van Gaza sympathie voor Israël heeft weggenomen… en de Israëli’s er nu over nadenken hoe te reageren.” Het is weer een voorbeeld van argumentatie, die oorzaak en gevolg verwisselt en om zeker te gaan de oorzaak van de Israëlische operatie niet vermeldt. Alsof Israël zomaar, bij wijze van sport, besloten heeft de arme burgers in Gaza af te gaan schieten, en omdat alles in de wereld altijd consequent en moreel gedrag vertoont, heeft Israël nu een probleem en wij willen graag weten hoe het daarmee omgaat.

Ik ben ervan overtuigd dat Israël zich aan niemand hoeft te verontschuldigen voor zijn wil om te leven en om zijn burgers te beschermen en dat zij de moorddadige bedoelingen van Hamas en haar gelijken met succes het hoofd zal bieden. Zoals zij zich tot nu toe met gelijksoortige bedreigingen ook raad wist. Maar Europa heeft een nog groter probleem.

Het zou beter zijn geweest als de commentatoren van de Economist uit de ramen van hun kantoor naar buiten zouden kijken. Wat er gebeurt in Londen, Parijs, Brussel of Berlijn toont aan dat Europa heeft toegestaan dat de kwade geest van antisemitisme uit de fles is en nu kijken ze hulpeloos en met een zekere verbazing toe hoe deze haatgevoelens escaleren. De brute moorden op Joden op klaarlichte dag, het in brand steken van synagogen, de aanvallen op joodse winkels en het scanderen van beledigende leuzen. Hoever zal het gaan en hoe gaan we erop reageren?

Israël aan te wijzen als de schuldige is smakeloos. Het enige goede eraan is dat het de antisemitische instincten zichtbaar maakt en daarmee de these bewijst dat de kritiek op Israël alleen maar een welkome dekmantel is voor haatuitingen tegen Joden.

Wat Israël ook doet, de geweldplegers in Europese straten zullen met  hun getier doorgaan en een laffe reactie zal ze alleen maar sterker maken.

De vermeende schuld van Israël moet bewezen worden door publieke opiniepeilingen. Die laten de toenemende afwending zien van Europese inwoners  van de Joodse staat. In werkelijkheid bewijzen deze alleen maar het mislukken van de Europese elites, die tegen de anti-Joodse propaganda , vermomd als kritiek op de staat Israël, niet het hoofd biedt. Wanneer de Westerse media in het verspreiden van deze propaganda hun assistentie verder blijven verlenen, zullen de opiniepeilingen nog duidelijker worden.

Het risico dat de politici in de verleiding komen om mee te gaan met de meerderheid, ook al weten ze dat deze ongelijk heeft, is normaal in de democratie. Maar in een situatie, waarin steeds meer mensen geloven in een gevaarlijke leugen, is wel moed nodig. Moed om de meerderheid het hoofd te bieden.

Waar zijn de sterke Europese leiders? De echte leider kan men herkennen aan zijn morele kracht waarmee hij de publieke opinie in positieve zin kan veranderen. Europa heeft al eerder ondervonden welke destructie teweeggebracht kan worden wanneer de anti-Joodse haat de maatschappij in haar greep krijgt. Daarom heeft Europa geen excuus. We hebben leiders  nodig, die niet bang zijn om mensen de waarheid te vertellen, ook al bevalt die niet. Zijn ze wel te vinden?

Bron:
www.wilberforce.cz
Auteur: Mojmír Kallus

Vertaald en bewerkt uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Europa, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

21 reacties op Niet Israël heeft een probleem, maar Europa

 1. breget zegt:

  Wanneer STOPT dat stompzinnige geschreeuw van de Jodenhaters eens , kots misselijk word je er van.Elk volk heeft het recht zijn land en zijn leven te beschermen ook de Joden .Europa moet zich schamen dat ze zich achter moordende bendes schaard .

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @breget: 22.34. uur. Dat ben ik volkomen met U eens.

   Like

  • Cathja zegt:

   Helemaal mee eens, @ breget! Ook ik word er doodziek van dat Israël altijd de zwarte piet wordt toegespeeld.
   Mijn bewondering voor dat land en hun leider(s) groeit met de dag! Hadden wij maar iemand die ons land op verstandige wijze zou kunnen regeren! Maar ‘wij’ zijn meehuilers met de grote massa geworden!
   Schande, omdat we ooit als bevriend land van Israël herkenbaar waren!

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Breget, niet helemaal mee eens.
    Als europeaan heb IK een probleem met veel linkse Europese jodenhaters.
    Er zitten ook veel linkse joden onder die Israelhaters.
    B.V. een ander joods geluid enz.

    Like

 2. Als er Israël al iets te verwijten valt dan is het de softe houding jegens de terroristen van Hamas cum suis en het de oren laten hangen naar de absurde en schandalige kritiek van slinkse westerse roverheden.

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “We hebben leiders nodig, die niet bang zijn om mensen de waarheid te vertellen, ook al bevalt die niet. Zijn ze wel te vinden?”

  Zulke leiders zijn er wel. Maar… omdat zijn (want ik heb het natuurlijk over Geert Wilders) waarheid niet bevalt, wordt hij door ruggengraatloze meelopers gedemoniseerd, geïsoleerd en doodgezwegen. En wij? Wat doen wij? Niks!

  Toen Geert voor het gerecht moest komen stonden er wel 200 (tweehonderd) demonstranten. Van de miljoen virtuele kiezers die hij op dat moment had, waren er 200 aanwezig.

  De PVV had een demonstratie op het Malieveld georganiseerd. Op een mooie zaterdag, dus er was geen enkel excuus, waren er zelfs tweeduizend. Misschien wel drieduizend. Er hadden er drieHONDERDduizend moeten zijn.

  De Nederlandse kiezer, Henk & Ingrid, laat zijn eigen leider in de steek. Lekker hun frustratie uitlevend vanachter het toetsenbord, maar als ze van hun krent moeten komen is er (bijna) niemand thuis. Soms vraag ik me af waar Geert Wilders het eigenlijk nog voor doet.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • Juist,mijnheer Kohler,en daarom vind ik 100.000 man naar Den Haag niet te hoog gegrepen!Als de mensen die voor de Pvv kiezen[inmiddels ca.2 miljoen!]eens daadkrachtig zouden zijn,stonden we daar dus met minstens 1 miljoen mensen!Zonder smoesjes van:ik moet werken,ik heb een feestje,te ver,enz.enz!Wat ben ik ontzettend teleurgesteld in mijn medelanders!Ik heb nu alleen nog maar meer respect voor de heer Wilders;voor zijn geduld,met dit slome,slappe volk!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Yvonne van Cleef: 13.38. uur. Ik heb vorig jaar op de Koekamp gestaan. Dat zeggende, ben ik het met je eens Yvonne, dat een groot deel der Nederlanders, slappe zakken zijn geworden. Alleen al de moeite doen, om de bus en de trein te pakken, om mee te gaan demonstreren is al teveel. In de jaren ’80 was dat wel anders, 2 keer een massa-demonstratie tegen de plaatsing van kruisraketten, en 100 duizenden op de been, waaronder deze jongen. En nu, ZOMBIES zijn het geworden!

    Like

   • Ik was daar ook,net uit het ziekenhuis na een hartoperatie,zwaaiend op mijn poten,hangend aan de arm van mijn zoon.Maar ik was er!Moest na een uurtje staan afbreken,maar ik was er wel!En dat,dat mis ik in onze medelanders!

    Like

 4. Alle respect voor Israel die zijn burgers wel beschermd;kun je van de Europese roverheden niet zeggen:die leveren hun burgers liever over onder het mom van discriminatie!

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  De EU heeft elk contact met zijn burgers verloren is heeft een administratie oorlog verklaar aan zijn burgers. De lafheid van de bestuurders is ten hemel schreiend en leidt hele volken ten verderve. Door niet te handelen in het belang van de inwoners van de EU landen worden en zijn ze medeplichtig aan wat er zich nu en in de naaste toekomst afspeelt.

  Like

 6. Vederso zegt:

  Misschien is er iets veranderd. Belangrijk is dat in z’n statement vanavond Netanyahu vastbesloten lijkt voor veiligheid te zorgen. En de link die Netanyahu legt tussen Hamas en IS(IS) zal meer worden begrepen dan voor de moord op Foley. Het is wrang als je aan al die slachtoffers denkt die eerst moeten vallen.

  Like

 7. Charles Martel zegt:

  Europa heeft inderdaad een probleem; binnen minder dan 10 jaar zijn wij aan de beurt. De Belgische moslimexecutieve weigert afstand te nemen van de IS-shit met het taqiyyya excuus: “wij hebben daar niets mee te maken”. Zij lopen wel achter dezelfde allaalala lullige vlag aan.

  Like

 8. Wat me opvalt is, dat de minder intelligentie groepen israëlhaters zijn! Degenen die dit al vanaf de geboorte zijn (veelal genetisch bepaald) hiertoe niet meegerekend, omdat enige vorm van intelligentie bij hen volkomen ontbreekt! Wat ik bedoel met ‘minder intelligent’ is dat deze groepen zich volkomen laten manipuleren door de media die (uit financieel eigenbelang) er alles aan doet om Israël als de agressor neer te zetten en dus (zoals hierboven exact verwoord) “de oorzaak en het gevolg” hebben omgedraaid! Deze minder intelligente groepen hebben om een of andere onduidelijke reden, geen enkele behoefte om de voorgekauwde berichtgeving op waarheid te onderzoeken, ondanks het feit dat dit met de wereldwijde digitale mogelijkheid een fluitje van een cent is!

  Like

 9. treintrien zegt:

  Om misschien wat mensen wakker te schudden over de dagelijkse realiteit daar in Israel:
  Deze klok misschien mee laten lopen ergens?
  http://israelhasbeenrocketfreefor.com/

  Ik las ergens iets van 160 x luchtalarm gisteren!
  http://redcolormapweb.azurewebsites.net/english

  Gek zeg, dat ze dan terugschieten?

  Like

 10. Jan zegt:

  Hamas official takes credit for kidnap and murder of Israeli teens

  A senior Hamas official admitted for the first time on Wednesday that the organization’s armed wing, the Kassam Brigades, was behind the kidnapping and murder of Israeli teens Nafatli Fraenkel, Gil-Ad Shaer and Eyal Yifrah in the West Bank in June.

  The Hamas official, Salah al-Aruri made the comments during a conference of Islamic clerics in Turkey. He praised the “heroic action of the Kassam Brigades who kidnapped three settlers in Hebron.”
  http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/In-first-Hamas-official-takes-credit-for-kidnap-and-murder-of-Israeli-teens-371703

  Like

 11. Jan zegt:

  Amerika heeft ook een probleem met antisemieten

  Like

 12. Jan zegt:

  Kerry heeft een probleem: “ISIS Is An “Ugly Insult To The Peaceful Religion” Of Islam…”
  http://www.nationaljournal.com/defense/john-kerry-isis-must-be-destroyed-20140820

  Like

 13. john zegt:

  Ja , zulke leiders zijn er ! Maar die worden in een cordon sanitair gewrongen, met slijk overgoten, leugens en laster is hun deel. Sinds de komst van moslim Obama valt het op dat de haat tegen de joden met de dag toeneemt. En zij die in de eu menen ‘leiderschap’ te tonen, zijn niets anders dan narren van’ het witte huis’ . Ontzettend gevaarlijk waardeloze individuen.

  Like

 14. Jaantje zegt:

  Helaas denken onze gekozen regering er anders over zij zijn namelijk van mening dat u en ik het probleem zijn.
  Vanuit hun optiek klopt dat ook wij benoemen en wijzen op de problemen die wij ondervinden met een grote groep intolerante immigranten.
  Tevens hebben we al lang een leider die daar regelmatig op wijst…maar dat word niet geaccepteerd door degene die aan het roer staan.
  Netanyahu heeft wat mij betreft de juiste beslissing genomen:Het moet maar een keertje afgelopen zijn.

  Like

 15. Eva zegt:

  Als je het handvest van Hamas bekijkt, weet je genoeg. Dood aan de laatste Jood en pas vrede onder de islam. De EU islamgemeenschap heeft niets te maken met IS, noch heeft het te maken met de “ware” islam. Het zijn enkelingen, die zwakke jongeren, die zich door ons racisme en discriminatie zo getraumatiseerd zijn, dat ze zich uit wanhoop wenden tot de vrijheidsstrijd. De Belgische moslimgemeenschap eist dat de Joden hun excuses aanbieden voor de “genocide” in Palestina. IS is het gevolg van de westerse politiek, wij zijn medeverantwoordelijk, de regeringen moeten meer doen om deze jongeren in de boot te houden? Intussen kunnen we ons verrijken met beelden van hun opvoedingsmethodes, hun vrijheidsstrijd, waarbij ze als sprinkhanen alles vernietigen wat op hun weg komt. Pol Pot en de Nazi’s kunnen er niet aan tippen!Knack publiceert het dagboek van Belgische Syriëstrijders die, in gezelschap van jihadexpert van de Leuvense universiteit Montasser AlDe’emehche, zijn. Nog nooit zo’n censuur meegemaakt in de Belgische pers. Zo’n 15 minuten heeft volgend commentaar in antwoord op artikels gestaan. “Tot nader orde hoef ik niet bang te zijn,dat Joden mijn lichamelijke integriteit schenden, in tegenstelling tot de kalifaatisten. Hoe kun je legerdienst vergelijken met die fanatici”? Het ergste is, dat ze altijd winnen. Dood zijn ze een martelaar en worden 72 maagden aangeboden. Levend wacht hen het kalifaat en die heerlijke sharia. Verder kunnen ze genieten van hun rechten als de juiste gelovigen als de gedwongen bekeringen, het verkrachten en verkopen van overwonnen. Ik walg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s