Operation Protective Edge dag 44: Hamas vuurt 56 raketten af; Israël houdt grondtroepen klaar

Screenshot 2

Dinsdagavond 19 augustus 2014. Prachtige foto van Fox News omstreeks 23.00 uur lokale tijd bij heldere hemel van drie raketten die tegelijk werden afgevuurd vanuit Gaza naar Israël.

(Door: Brabosh)

Vandaag, woensdag 20 augustus 2014, dag 44 van OPE (Operation Protective Edge), lijkt het of we weer Terug Bij AF staan. Niettegenstaande het 5-dagen bestand met 24 uren werd verlengd, besloot Hamas gisteren in de namiddag dat het wat hen betreft genoeg was geweest en begon omstreeks 15.00 uur locale tijd weer raketten af te vuren.

Dat was reeds het elfde staakt-het-vuren dat door Hamas werd geschonden of genegeerd. Geen enkele afspraak met Hamas lijkt stand te houden. Alsof daar nog iemand van opkijkt.

Tot een uur en een kwart na middernacht (lokale tijd), werden er maar liefst 56 raketten afgevuurd, waarvan er een tiental werden onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem. Tot omstreeks 07.00 uur lokale tijd is het rustig gebleven, maar bij het aanbreken van de dag zijn de beschietingen opnieuw hervat. De sirenes loeien weer in Kerem Shalom, raketten zijn ingeslagen in het gebied van Eshkelon en Sdot Negev.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

18 reacties op Operation Protective Edge dag 44: Hamas vuurt 56 raketten af; Israël houdt grondtroepen klaar

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Hamas vraagt er om dat Israël nu doorzet en geen ÉÉN steen op de andere laat. En de gehele bevolking afvoeren naar Jordanië, het oorspronkelijk voor deze Arabieren bedoeld gebied.
  De bewoners van Gaza zijn het niet waard op dit stuk grond van Israël te mogen wonen.

  Like

 2. Israël moet doorpakken en hamas uitroeien met wortel en tak, gaza en de westbank volledig schoonvegen en de Arabieren transfereren naar Arabische landen. Eén keer door de zure appel heenbijten. De linkse jodenhaters beginnen dan wel even hysterisch te krijsen, maar dat is irrelevant, want minderwaardig en verachtelijk volk dat zelf geviseerd zou moeten worden.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Ik bewonder de gezagshebbers van Israel in hoogste maten !
  Zou de moed en daadkracht van handelen alleen al in een vinger
  zitten van de klootzakken die zich hier in Europa gezagsvoerder
  noemen, hadden we hier niet een tapijtvreter meer rond lopen !

  Like

 4. Israel heeft elke reden niet alleen terug te schieten, maar de mohammedaanse bevolking uit te drijven en heel Gaza te vernielen, samen met de situatie zo (geen Gaza meer) permanent te behouden. We weten intussen immers wat anders gebeurt, hetgeen onaanvaardbaar is. En toen het zelfde met de Westoever…

  Like

 5. Trucker zegt:

  De openbare KRomroep BRT deredactie hun versie van de feiten echt de omgekeerde wereld want het is wel hamas die het bestand voor de zoveelste maal heeft geschonden maar dat is handig ondergesneeuwd door de tendendieuze kop komend van de redactie bevolkt door antisemitische ambtenaren die het lef hebben zichzelf journalist te heten.
  Specialité du maison zeg maar.

  Eerste Palestijnse doden na aflopen staakt-het-vuren
  19/08/2014 • Update 22:57

  Buitenland – Het Israëlische leger heeft weer luchtaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook, ter vergelding van drie raketten die vanuit Gaza waren afgevuurd richting Zuid-Israël. Daarbij kwamen een vrouw en een tweejarig meisje om het leven.

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/storyline-israel-gaza?eid=1.2064494

  Like

 6. meneertje zegt:

  Wat ik niet begrijp is waarom Israël dit kleine lapje grond niet gewoon al lang geheel heeft veroverd en bezet houdt, totdat het de boel geheel heeft uitgemest. Alle raketlanceerplaatsen opgeruimd, de geheime gangen voorgoed onbruikbaar gemaakt, alle Hamasleden (voor zo ver niet gevlucht) gearresteerd of gedood.

  Is Hamas dan zo sterk?
  Israël heeft verschillende oorlogen moeten voeren, waarin het tegen verschillende landen tegelijk moest vechten en het heeft die oorlogen allemaal gewonnen of in ieder geval nooit verloren.

  Is Hamas op die paar vierkante kilometer Gaza dan sterker dan al die andere landen?

  Like

  • Trucker zegt:

   urban warfare is steeds in het nadeel van de intrekkende forces, is niet te neutraliseren zonder FORWARD BASE op het betrooken terrein.
   Weet ik is wat moeilljke materie voor intelleuctuelen die zich afvragen waarom het niet lukt.
   Totale uitschaleling van de terroristen verreist één FB in het gebied met in te zetten troops of twee gaza met de grond gelijkmaken en dan de grondtroepen erin.
   Denkt u niet dat er wat mis is al zelfs het IFD (die URBAN WARFARE zo goed als standaard ingelepeld krijgen) er niet in slaagt om de cellen te neutraliseren.
   Friend or foe is het in deze oorlog en Israël kan onmogenlijk optreden zoals het moet omdat ze hamas niet van de burger kan onderscheiden en zodoende niet de gebruikelijke operaties kan uitvoeren met behulp van vooruitgeschoven posten (FB) waar special forces ingezet worden.
   Toch niet de beelden vergeten van de twee jongens (militairen) die levend in stukken gereten werden waar de foto van de palestijn met het hart in zijn bebloede poten breed lachend naar de meute joelende palestijenen zwaait?
   In gaza kan geen israëli undercover gaan en zo win je dus nooit.
   Een optie : gaza een “Dresden behandeling” geven en dan de troops erin om het af te maken geen andere optie anders was gaza reeds lang gezuiverd.

   Like

   • Harry zegt:

    “Betrooken” terrein is een moejlljke woord voor intelleuctuelen die onmogenlijk uitschaleling van hun cellen kunnen maken , die piepeltjes .
    Zoals ik al eerder opmerkte : KOETERWAALS ! Mijn eigen compilatie .
    Maar die van jou is soortgelijk .
    Stop nou toch eens om iemand met een prima , scherp en zeer goed ontwikkeld verstand aan te vallen , man !
    Iemand , die probeert tot in z’n nadagen nog een voortreffelijke bijdrage te leveren aan de wereld zoals ie hem moet achterlaten , verdient ALLE respect .
    Waarom hakken op iemand die duidelijk zeer intelligent is ? Jalouzie ? Afgunst ?

    Je maakt domheid tot een deugd .

    Ik ben er van overtuigd dat verder iedereen de bijdragen van “Meneertje” hogelijk waardeert .
    Ik lees in EEN zin van Meneertje , meer verstandigs dan in al jouw verhalen bij elkaar .
    Nou sloeg ik ze steeds al over , maar nu viel toch mijn oog weer op die onzin .
    Kon het even niet laten .

    Like

   • Trucker zegt:

    @ Harry 20 augustus 2014 om 21:25

    wat is jouw probleem de schrijffouten zoeken in mijn comment en vind je niet genoeg naar je zin het vuurtje zelf wat opstoken.
    Heb al gepend hoe ik je zou behandelen dacht ik wil het nog eens herhalen indien nodig.

    Like

 7. Henk.V zegt:

  Het verhaal wordt zo langzamerhand eentonig:
  Israël stond geheel vrijwillig de op Egypte veroverde Gazastrook af aan de Palestijnen en en liet daar een goed onderhouden gebied achter. In de jaren die daarop volgden vochten de Fatah beweging en Hamas een strijd om de macht uit en kwam de laatstgenoemde organisatie bij de verkiezingen aldaar als de grote winnaar uit de bus.
  Hamas onderhoudt een intensief samenwerkingsverband met Iran. Wat Iran nastreeft en openlijk predikt wordt door Hamas volledig onderschreven en letterlijk in de praktijk gebracht: de vernietiging van de rechtstaat Israël en verdrijving- vernietiging van ALLE Joden, niet alleen in Israël, maar, als het even kan, overal ter wereld.

  Deze politiek is een uitvergroting van de resoluties die in 1967 in Khartoem door de aldaar aanwezige vertegenwoordigers van de Arabische Liga werden aangenomen±
  -geen erkenning van Israël;
  -geen onderhandelingen met dat land;en dus dan ook
  -geen vrede met Israël !!

  Hamas en Iran voegen daar dus de wereldwijde bestrijding van ALLE Joden aan toe!

  En volgens deze regels heeft Hamas steeds gehandeld.
  De niet eindigende raketten regen op Israël zal NIET stoppen, omdat de doelstellingen achter die raketten onverkort gehandhaafd blijven.

  Dit probleem ligt ongelofelijk simpel en indien de westerse wereld werkelijk van goeden wille was en voor vrede, waarheid en rechtvaardigheid stond ,zou men heel goed moeten weten WIE men ALLEREERST zou moeten aanpakken en waarom!

  Dreigen met genocide op Joden is het allereerste wat men zou moeten aanpakken, omdat daar de kern van het probleem ligt.
  Met deze nooit eindigende Jodenhaat begint alles in het Midden Oosten en omdat de Arabische staten allang hebben ontdekt dat zij Israël niet met militaire middelen kunnen om zeep helpen heeft men al in 1967 besloten de toevlucht genomen tot het altijd succesvolle theaterstuk van de door de Joden geteisterde Palestijnen.

  Joden in het nauw roept namelijk in het Westen associaties op met de weerloze slachtoffers van de nazi’s die met miljoenen werden afgeslacht. De gangbare westerse reflex op elke grootschalige Arabische aanval op Israël was dan ook steeds dat men onverkort de kant van dat aangevallen land koos!

  Met zelfbewuste Joden die succesvol van zich kunnen afslaan heeft de wereld de grootste moeite, naar blijkt. Joden als de sterkste partij voedt het latent aanwezige in het Westen aanwezige antisemitisme op!
  Kijk maar naar de gretigheid waarmee de linkse ,”progressieve” meute het land van ”de agressors” in de tang wil nemen! Israël moet inbinden, kleiner worden, niet zo buitensporig reageren en eigenlijk moet het land gewoon OPGEDOEKT worden, ter wile van de vrede ( van het graf?)

  Dit is precies wat de Arabieren verwachtten wat er zou gebeuren, wanneer de coulissen voor het nieuwe drama ”Zieige Volk van Palestina door de Vreselijke Joden verdrukt” eenmaal volledig op hun plaats zouden zijn gezet.

  Elke gerechtvaardigde poging om zich tegen vernietiging te verdedigen van lieden met holocaust intenties, wordt ogenblikkelijk vanuit het Midden Oosten (waarmee Europa zich innig heeft verenigd!) in een volkomen leugenachtige weergave van feiten aan de wereld voorgelegd en godbetert(!) de LEUGEN werkt!

  Hier ziet men zeer kwade wil aan het werk!Schaamteloos tentoongespreid.En niemand wil zich nog werkelijk inzetten voor enig ware vorm van vrede in gerechtigheid. Deze wordt pas werkelijkheid zodra de ( Arabische ) moslims en hun westerse hielenlikkers openlijk verkondigen dat een waarlijk vredelievende gezindheid aan BEIDE kanten van het conflict de ENIGE manier is om daar een periode van VREDE, WELZIJN en VOORSPOED voor IEDEREEN te laten ontstaan.

  ZO SIMPEL LIGT DE KWESTIE EIGENLIJK.

  Maar zolang deze gewenste situatie niet is bereikt blijft het onze grootste urgentie: Israël volledig bij te staan.
  Wij hebben dat land nodig en zij ons.

  Like

  • meneertje zegt:

   Uitstekend verhaal, van overtuigende argumenten voorzien..

   ik heb de essentie er van hier al enige malen in korte commentaren als het ware samengevat:
   Het verhaal moet altijd beginnen met de vaststelling dat Hamas genocide van het volk van Israël (en als het kan zelfs alle joden op de wereld) nastreeft en dat ook openlijk belijdt.

   Dat is van zó doorslaggevende betekenis dat de rest er als het ware bijna niet meer toe doet.
   Sympathie voor Hamas, zoals men die op het moment in de media van vele landen aantreft, is dus niet anders dan instemming met genocide.

   En dat maakt volgens mij alle gelul er omheen van die sympathisanten in feite misdadig..
   .

   Like

   • Henk.V zegt:

    Dank u, meneertje 🙂 Ik MOET overigens een zin corrigeren die is ontstaan toen ik bij een poging om de zin te reconstrueren een paar woorden liet staan:

    ” en omdat de Arabische staten allang hebben ontdekt dat zij Israël niet met militaire middelen kunnen om zeep helpen heeft men al in 1967 besloten de toevlucht genomen tot het altijd succesvolle theaterstuk van de door de Joden geteisterde Palestijnen.”

    Dat moet natuurlijk zijn:

    ” en omdat de Arabische staten allang hebben ontdekt dat zij Israël niet met militaire middelen kunnen om zeep helpen heeft men al in 1967 besloten de toevlucht TE NEMEN tot het altijd succesvolle theaterstuk van de door de Joden geteisterde Palestijnen.

    Like

  • Henk.V zegt:

   Correcties!!

   -Joden als de sterkste partij voedt het latent aanwezige in het Westen aanwezige antisemitisme op!=Joden als de sterkste partij voedt het latent aanwezige in het Westen aanwezige antisemitisme!!
   ———————————————————————————————
   ”… de coulissen voor het nieuwe drama ”Zieige Volk van Palestina door de Vreselijke Joden verdrukt” = de coulissen voor het nieuwe drama ”Zielige Volk van Palestina door de Vreselijke Joden verdrukt”
   …………………………………………………………………………………………………………………..
   ”….en omdat de Arabische staten allang hebben ontdekt dat zij Israël niet met militaire middelen kunnen om zeep helpen heeft men al in 1967 besloten de toevlucht genomen tot het altijd ….. =
   ”en omdat de Arabische staten allang hebben ontdekt dat zij Israël niet met militaire middelen kunnen om zeep helpen heeft men al in 1967 besloten de toevlucht te nemen tot het altijd …”
   ————————————————————————————————————-

   Like

 8. Zich wel op de borst kloppen omdat ze niet zijn weg gelopen uit het overleg,maar inmiddels wel de beschietingen hervatten:is maar een woord voor;tuig!Onbetrouwbaar,kwaadaardig,moordlustig tuig!Zonder enige vorm van moraal of geweten!

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Blijf hier op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen

  http://warsclerotic.wordpress.com/

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Wapen stil stand met de moslims was altijd al niets waard; ook tegenwoordig is het nog steeds niets waard.Ze kunnen weer gaan beginnen als het hun past.

  Like

 11. johannes zegt:

  Henk V goed geschreven en helemaal mee eens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s