Raketten

Screenshot 21

(Door: Martin van Vliet)

Inleiding

Terwijl ik dit artikel schrijf, maakten raketten van Hamas eind aan vredesoverleg in Cairo. Hamas lanceerde veertig raketten richting Israël en Israël sloeg terug met precisiebombardementen. Wat aan de onderhandelingstafel gebeurt en wat precies de reden is voor de hervatting van de vijandelijkheden weet eigenlijk niemand buiten de onderhandelaars, al gonzen allerlei theorieën rond. Hamas wil dat de blokkade wordt opgegeven en Israël is hiertoe alleen bereid als Hamas ontwapend wordt. De laatste wil dit niet. Dit leidt voorlopig tot een impasse.

Een onderbelichte aspect

Het meest onderbelichte aspect van de recente Gaza-oorlog in de media, niet alleen in Nederland maar ook het gehele wereld, is dat  Hamas op Israël onophoudelijk dodelijke rakettenaanvallen heeft uitgevoerd. Er zijn meer dan 3300 projectielen door Hamas op Israël afgeschoten en deze waanzinnige oorlogsdaad wordt door de wereldpers en politici  volstrekt gebagatelliseerd. Om maar te zwijgen van demonstrerende Gaza-sympathisanten die Israël beschuldigen van genocide.

Meer dan dertigduizend doden

Het aantal Israëlische doden zonder het landelijke waarschuwingssysteem en zonder Iron Dome wordt geschat op meer dan dertig duizend. Toen ik dit getal in een andere artikel doorgaf, kreeg ik de volgende type reacties: De goedmensch zei dat ik hen niet lastig moest vallen met virtuele doden en de anderen, die zichzelf meer met Hamas identificeerden, schreven dat zij hadden gehoopt dat dit aantal gehaald werd.

Hoe dan ook, zelfs mensen die positief ten opzichte van Israël staan kunnen zich niet goed voorstellen wat de mensen in Israël de laatste vier weken hebben meegemaakt. 3300 raketten werden afgevuurd. Minstens 2000 keer hebben de Israëli’s een schuilplaats moeten opzoeken.

Als we er vanuit gaan dat 70% van Israël zich binnen het bereik van de projectielen van Hamas bevindt, betekent  dat 8.400.000.000 keer. Natuurlijk kun je dit getal niet bevatten. Dan maar een individueel geval. De tweede week van de oorlog sprak ik met een oma uit Hod Hasharon,vlakbij Kfar Saba. Zij vertelde mij dat zij op haar vijf kleinkinderen paste, omdat hun ouders aan het werk waren en dat zij met vijf kleine kinderen per dag meer dan vijf keer de schuilkelder moest opzoeken. Het alarm loeide dagelijks en de kinderen kregen last van neurotische klachten in de vorm van nachtmerries,angsten en bedplassen. Nu zullen Israëls vijanden zeggen dat de Gazanen meer hebben geleden. Dat wil ik ook niet bestrijden, hoewel er in Gaza veel gebieden waren waar geen bom viel, vooral in de dure hotels waar de buitenlandse journalisten verbleven. Ik wil alleen een onderbelichte aspect van de oorlog beschrijven.

Raketten

Hamas bestookte Israël met vier typen raketten:

Qassam warhead, 9 kg, range 17,7 km.
Grad warhead, 45 kg, range 48 km., Russische makelij
M-75 warhead, 60 kg, range 75 km., gebaseerd op de Iraanse raket Fajr-5
M-302 warhead, 144 kg, range160 km., Syrische makelij

De afstand Gaza-Tel Aviv is 71 km., dus de M-75 en de M-302 kunnen Tel Aviv gemakkelijk bereiken. Kunt u zich voorstellen hoeveel schade en doden deze raketten hadden veroorzaakt zonder de Iron Dome? 144 kg springstof kan een grote flat doen instorten. De M-75 en de M-302 hebben een snelheid van 3000 km per uur. De M-75 is zes meter lang en weegt 915 kg. Het is echt geen speelgoed, zoals de Israëlhaters het beschrijven. Het is een zeer geavanceerd wapen dat heel veel schade kan aanrichten. Nu wordt de raket vaak hoog in de lucht tot ontploffing  gebracht door Iron Dome, maar de resten van de bom, de scherven, veroorzaakten veel materiële schade aan huizen en voertuigen. Ook raakten vele Israëli’s gewond en er waren ook doden te betreuren.

Screenshot 22

Iron Dome en de perceptie van het conflict

Het Iron Dome-systeem heeft voortreffelijk gefunctioneerd. Ik kan u hier een technische beschrijving van het systeem geven, maar dat is al vaker elders gedaan. Ik wil hier alleen stilstaan bij de beleving van het conflict die de perceptie van de wereld veranderde door de voortreffelijkheid van Iron Dome. De media kregen snel genoeg van het doorgeven van beelden van mensen die naar de schuilkelders vluchten en Iron Dome die de vijandige raketten neerhaalde. Zo stuurde het NOS-journaal haar verslaggeefster uit Tel Aviv naar Gaza. Daar kon zij tenminste berichten over gebouwen die geraakt zijn en een oplopende dodental. En voelde ze zich mogelijk veiliger. Het Gaza-conflict werd weergegeven als een voetbalwedstrijd: een Israëlische soldaat  omgekomen in Gaza en vijf Gazanen zijn omgekomen bij een Israëlische bombardement, waaronder een kind van 10 jaar. Dat brengt het aantal doden in Israël op 35 en in Gaza op 350. Door het perfect functioneren van het verdedigingsysteem werd de perceptie op het conflict vertroebeld. Terwijl Hamas Israël sinds 2007 uitdaagt met meer dan 20.000 raketten wordt Hamas gezien als het slachtoffer.

Zoals Benjamin Netanyahu al in het begin van het conflict opmerkte: Hamas pleegt een dubbele oorlogsmisdaad. Het afschieten van raketten op burgers en het zich verbergen tussen burgers en de raketten afvuren uit woonhuizen, ziekenhuizen en zelfs scholen van de VN. Laat u echter niet van de realiteit afleiden. Het uitdagen van een sterke natie als Israël met raketten vroeg eigenlijk om een veel harder Israëlische reactie. Stelt u zich eens voor dat een land het in zijn hoofd zou halen 3.300 raketten af te vuren op de VS of  Frankrijk. Deze landen hebben het vermogen om genadeloos met de vijand afrekenen in zeer korte tijd. Israël kan dat ook, maar heeft gekozen om selectief op te treden en alleen gebouwen te treffen waaruit raketten worden afgevuurd. Dat had een vreemd gevolg, namelijk dat in Israël iedereen moest schuilen voor Hamas-raketten en in Gaza vele gebieden zo veilig waren dat men niet hoefde te schuilen.

Na het conflict zagen we dat grote delen van Gaza werd nergens werden getroffen. Vooral in de mooie delen van Gaza, waar hoge functionarissen van Hamas  zich verborgen hielden en buitenlandse journalisten die in dure hotels werden ondergebracht. Niettemin werd de indruk gewekt dat de agressor het slachtoffer was en het slachtoffer de agressor.

Vast patroon

Hamas valt Israël aan. Gisteren nog met veertig raketten. Israël probeert te lokaliseren waar de raketten afgevuurd werden en slaat behoudend terug. Mensen in Israël zoeken de schuilkelders op en Hamas verplaatst zich in ondergrondse tunnels en lokt Israëlische represailles uit. De pers krijgt snel genoeg van de onderscheppingen van Iron Dome en rapporteert liever over de slachtoffers in Gaza. De gegevens over de slachtoffers worden door Hamas aan de pers verstrekt en die kloppen vaak niet. Dit mag de pret van de pers niet drukken. Ondertussen staat er al een commissie van de UNHCR klaar om de Israëlische oorlogsmisdaden te onderzoeken. Niet die van Hamas, ook niet die van Assad of ISIS.

In de hele wereld en ook in Nederland wordt er door Jodenhaters tegen Israël gedemonstreerd. Israël wordt beschuldigd van genocide en wordt afgeschilderd als de agressor. De politiek houdt wijselijk, of beter gezegd, laf haar mond. Martin Sommer merkte hierover op: Er zijn in Nederland 40.000 Joden en een miljoen moslims. Pechtold kan goed rekenen. Ik heb u al vaker gezegd dat we het van Pechtold niet moeten hebben. Helaas spreekt geen politicus zich voor Israël uit, behalve Wilders. Dus van Nederland moeten we het ook niet hebben.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Appeasement, demoniseren, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, Heilige Land, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, lafheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Midden-Oosten, Moslims, Nederland, political correctness, politici, Rotzakken, Terrorisme, Verenigde Naties, Westen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Raketten

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Van Pechtold moeten we het niet hebben. Zo,zo.
  Dat betekent dat wij – u, volger/reageerder op blog Bron, en ik het moeten doen.
  Wij kunnen niet het NOS-journaal bespelen, zoals Pechtold wel ZOU KUNNEN als hij er voor koos. Wat kunnen wij dan wel doen?
  Uitgekiende prikacties door daden te stellen.
  Groepjes zouden dat kunnen.
  Op de manier van Israël. Precisie werk.
  Slim uitgekozen doelen.
  Daar waar de valse aanval vandaan komt.
  Denk daar maar eens over na.

  Like

 2. L'esprit de Lois zegt:

  Hier de Televaag: http://www.telegraaf.nl/buitenland/22987025/__Israel_doodt_tientallen__.html
  Vergeet niet dat deze krant na WW2 een verschijningsverboed had van 5 jaar. Waarom toch?

  Like

 3. Fred zegt:

  Ik las op een andere site dat een reaguurder de IS(IS) moordenaars betitelde als Allah`s Orks.
  Die “eretitel” kunnen we de leden van Hamas ook wel opspelden.
  Allah`s Orks.
  Maar ook de IS en Hamas sympathisanten in Nederland en zij die hun mond dichthouden vallen in dezelfde categorie.
  Allah`s Orks.
  Wellicht vallen zelfs alle of een groot deel van alle moslims in deze categorie.
  Allah`s Orks.
  Die term mag wat mij betreft meer gebezigd worden.

  Like

 4. Pingback: GOEDGELOVIGE MEELOPERS VAN HAMAS IN EUROPA: WANNEER ZETTEN JULLIE JE OOGKLEPPEN AF? | eunmask

 5. Cathja zegt:

  Ik denk dat Kees v.d.Staaij zich ook wel uitspreekt vóór Israël. Dus niet alleen Geert Wilders is pro Israël. Van de CU en het CDA had ik meer steun voor Israël verwacht!

  Like

 6. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Hamas = Boko Haram = ISIS

  Like

 7. Pingback: Raketten | kernrob4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s