Rusland wil dat Bulgaren stoppen met het besmeuren van Sovjetmonumenten

Screenshot 28

(Door: Anna Dolgov – Vertaling: Vederso)

Rusland eist dat Bulgarije harder probeert om vandalisme aan de Sovjetmonumenten te voorkomen, nadat weer een monument voor de Sovjettroepen in Sofia was bespoten, werd door ITAR-Tass gemeld. De Russische ambassade in Bulgarije heeft een notitie uitgegeven waarin ze eist dat haar voormalige bondgenoot in het Sovjettijdperk het monument in de wijk van Sofia Lozenets schoonmaakt, de daders identificeert en bestraft die er verantwoordelijk voor zijn en “uitputtende maatregelen” neemt om soortgelijke aanslagen in de toekomst te voorkomen, meldde het persbureau maandag.

Het monument was met verf besproeid aan de vooravond van de vieringen van de 123e verjaardag van de Bulgaarse Socialistische Partij, berichtte het in Sofia gevestigde persbureau Novinite.

Het vandalisme was de laatste in een reeks van soortgelijke recente incidenten in Bulgarije – waarbij elk incident boze kritiek van Moskou opriep.

Begin dit jaar beschilderden onbekende kunstenaars een ander monument van de Sovjettroepen in Sofia in de kleuren van de Oekraïense vlag.

In augustus vorig jaar werd een monument van het Sovjetleger in Sofia roze geschilderd in een “artistieke verontschuldiging” voor de steun van Bulgarije aan de Sovjettroepen die in Tsjecho-Slowakije de opstand van de Praagse Lente tegen Moskou-getrouwe communistische machthebbers onderdrukten.

Bron:
www.themoscowtimes.com
Auteur: Anna Dolgov

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bulgarije, Rusland. Bookmark de permalink .

5 reacties op Rusland wil dat Bulgaren stoppen met het besmeuren van Sovjetmonumenten

 1. Sjaak zegt:

  EN !
  MOSKOU –
  Rusland heeft woensdag in Moskou vier fastfoodrestaurants van de Amerikaanse keten McDonald’s laten sluiten. Dat heeft het Russische persbureau Itar-Tass gemeld. Volgens de Russische autoriteiten voor voedselveiligheid zijn in de McDonald’s-vestigingen tijdens inspecties allerlei onvolkomenheden vastgesteld.
  ——————————————————————————————————————————–
  Wohaaaaaa ! De boerenlulvereniging Bum bum Obama – Navo – Nato – EU
  en de vele andere beddenpisser krijgen nu de rekening voor hun schunnig
  gedrag met de pispot gebracht ! Niks mis mee Putin ! Go for it !

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Wat deze anti-communistische “vandalen” daar in Bulgarije, dus in Sofia, doen met die vreselijke Sovjetmonumenten vindt ik juist geweldig! Als men na de oorlog afbeeldingen, monumenten of vlaggen met hakenkruisen daarop vernietigde dan mag dat ook met soortgelijke dingen gebeuren waar afbeeldingen van hamers en sikkels op staan. Die akelige bolsjewisten uit de voormalige USSR hebben tenslotte Oost-Europa tijdens WO II helemaal niet “bevrijdt” van de fascisten maar dit zelf 45 jaar lang geterroriseerd! Ze joegen eveneens tientallen miljoenen mensen de dood in en in Berlijn hebben ze godzijdank het standbeeld van de gehate dictator Lenin héél diep onder de grond gestopt!
  Dat is tenminste hartstikke goed wat de Bulgaren doen ((afgezien dat sommigen onder hen op rooftocht gaan in West-Europa) met de Sovjetmonumenten die ze zelf wat mij betreft finaal mogen vernielen! Ga zo door, lui, en verniel wat mij betreft ook maar het interieur van moskeeën waar ISIS en andere moslimextremisten haat prediceren tegen de Europeanen!

  Like

 3. Sjaak zegt:

  En het propagandablad van de NOS en PvdA Televaag heeft weer wat gevonden !
  Natuurlijk zonder een bewijs te achtervragen ! Wagelijk viez vuil WC blaadje !

  Oekraïens gevechtsvliegtuig neergehaald KIEV –
  Pro-Russische rebellen hebben boven Oost-Oekraïne een Oekraïens gevechtsvliegtuig neergeschoten. Dat heeft een woordvoerder van het Oekraïense leger woensdag bekendgemaakt.

  Like

 4. Vederso zegt:

  De Russische autoriteiten schijnen zeer lange tenen te hebben wat hun Communistisch Sovjetverleden betreft. Anecdote: Op een hof van Ceciliënhof in Postdam zo werd na WO II in 1945 overeengekomen dat elk jaar een bed bloemen in de vorm van een rode ster moest worden gemaakt. In 1990 presteerden de beheerders het om er gele bloemetjes te planten. De Russen meteen op hun achterste benen en sindsdien groeien er weer braaf rode bloemetjes. Dit soort anecdotes vind ik prachtig en ze hoeven ook nog niet eens waar te zijn.

  Like

  • Jaantje zegt:

   De Russen hebben ons mede bevrijd niet alleen de Canadezen en Amerikanen verdienen een erkenning en herdenking van gevallen soldaten.
   Vind het wel het minste wat men kan doen is daar een monument aan te wijden.
   Vergeleken met de bedank herdenkingen van de genoemde geallieerden is het heel summier.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s