De staat Israël maakt een grote fout

Screenshot 18

(Door: Tomáš Vodvářka – Vertaling: Z.B.)

In verband met de activiteiten van Israël in de Gazastrook worden we dagelijks  via alle media geïnformeerd over de details van de gevolgen van dit conflict.  Echter maar van één kant, jammer genoeg. Huidige oorlogsconflicten hebben naast de gevechtsoperaties nog een andere belangrijke component – namelijk hun presentatie in de media. Goede presentatie moet, als het kan, de tegenstander als een agressor uitbeelden, die niet vies is van het doden van kinderen en vrouwen, de uitgekozen doelwitten laat zien – waar tot voor kort nog een belangrijk en noodzakelijk object stond (bijv. scholen, ziekenhuizen) –  die door de vijand vernietigd zijn. Ook moet men vermelden dat mijn kant verlangt naar wapenvrede, dat ik sta te popelen om met de vredesbesprekingen  te beginnen, en ook moet ik niet vergeten te melden dat mijn eisen echt minimaal zijn en basic en dat het voor de tegenpartij heel gemakkelijk moet zijn om ze te accepteren en het conflict is beëindigd.

Wel is het ook nodig om anderen bij het conflict te betrekken. Het beste lenen zich hiervoor belangrijke personen  (van de VN, de EU etc.) aan wie een rondleiding aangeboden wordt door het vernietigde object. Men kan ze ook uitnodigen om de begrafenis bij te wonen van een kind  dat werd gedood in het conflict. Daarnaast is het wenselijk om filmploegen uit te nodigen die in de gelegenheid gesteld worden om van te voren uitgekozen locaties te filmen, gesprekken met nabestaanden te voeren,  bijvoorbeeld van het gedode kind.

De Arabieren in Gaza zijn hier meesters in. Dagelijkse shots van verwoeste huizen en jammerende nabestaanden zijn bijna een traditionele berichtgeving uit Gaza geworden. Eveneens worden we dagelijks geïnformeerd over het aantal dode Arabieren en dat altijd in vergelijking met de minimale verliezen aan Israëlische zijde. In de wereld komen steeds meer anti-Israëlische demonstraties voor en vindt de radicalisering van de anti-Joodse fanatici plaats. Aanslagen op synagogen en andere joodse objecten worden uitgelegd als  rechtvaardige woede van het volk.

Aan de andere kant – de staat Israël maakt geen films en verkoopt in media niet de beelden van de vermoorde kinderen, laat niet de gevolgen van inslagen van de raketten van Hamas in bewoonde gebieden zien. Zij nodigt niet de hoge heren van de wereldorganisaties uit om ze de gevolgen van dit conflict te laten zien. Zij zendt niet op haar tv-zenders verklaringen over de totale vernietiging van de tegenstander uit als haar voornaamste doel waarvan ze nooit van plan is af te stappen. Zij filmt niet de massa’s juichende Israëli’s over het raken van een belangrijk doelwit.

Zoals ik al zei, de staat Israël maakt waarschijnlijk een grote fout…

Opm. vertaler: Dit stuk beschrijft de methodes die Hamas en de moslims gebruiken om de westerse publieke opinie te beïnvloeden. Het zijn doortrapte methodes die wél werken bij de grote meerderheid van de westerse lezers van de mainstream media. Het is de vertaler duidelijk dat de Israëli´s anders in elkaar steken dan hun buren en zich niet met zulke praktijken inlaten.

Bron:
http://vodvarka.blog.idnes.cz
Auteur:  Tomáš Vodvářka

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

15 reacties op De staat Israël maakt een grote fout

 1. janfreak zegt:

  Dat is niet de schuld van Israël, maar van de media, die hebben een uitgesproken voorkeur voor het lot van de Palestijnen. Zoiets noemt men dan ook tendentieuze berichtgeving. In mijn krant, de Gelderlander, doen ze dan ook niet aan hoor en wederhoor hetgeen een journalist die zichzelf weet te respecteren dat wel zou doen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @janfreak: 15.54. uur. Daar sluit ik mij van harte bij aan. We hebben GEEN OBJECTIEVE PERS meer in Nederland. Alles is compleet socialistisch gekleurde agitpropaganda!

   Like

  • Clara Klein zegt:

   niet alleen in de Gelderlander, ik weet meer kranten.
   de 3 vermoorde teeners werden in Israel dag in dag uit besproken, maar hier hoorde je er nauwelijks iets over
   Israel toont een uiterste zelfbeheersing en daarvan is het de vraag of dat juist is, in elk geval vertekend het het beeld van de strijd tegen Hamas

   Like

 2. Sister zegt:

  Uhm, juigende Israelisch als Israel weer een doel raakt? Er zijn geen duizenden slachtoffers in Israel, en mensen met trauma van de vele keren per dag dat zij naar veiligheid moeten rennen in enkele seconden, worden hier niet serieus genomen.
  En de gaten in daken en muren van huizen kan veel mensen niet schelen hier in Nederland of het Westen…
  Het zijn maar Joden…

  Israel doet zijn best om haar burgers te beschermen en daar kunnen vele landen maar beter van leren, want binnenkort zullen ze alle kennis met betrekking tot aanslagen en slachtoffers hard nodig hebben…

  En Jantreak, de Gelderlander is een linkse krant die niks van Israel moet hebben. Wij weren die krant als gif thuis, en al bij mijn ouders… 😉

  Like

 3. Dot zegt:

  Ik vind van niet, de TV/journaals zeggen wel dat de Hamas eerst rackets naar Israël stuurt en je ziet inderdaad de rackets in de lucht vernietigd door de Iron Dome missile en je ziet ook de Israëlische bewolking zich achter muren of in kelders schuilen.

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Ik zou willen weten als Belgisch Limburg honderden raketten op ons land zou afvuren wat de goegemeente ervan zou vinden, kop in het zand?

  Like

 5. likoednederland zegt:

  @Janfreak

  Zo is het, Israel biedt die informatie uitgebreid aan, maar de media negeren het.

  Je hoort wel dat er Joods protest was bij een gemengd huwelijk, maar niet dat de terreurgroep Islamitische Jihad stelt dat de Gaza oorlog komt omdat de Joden van de rabbijnen bloed moeten eten. Ondanks wij daarover 500 media en journalisten via een persbericht geinformeerd hebben.

  Like

  • Cathja zegt:

   Israël is eerlijk met zijn berichtgeving als dit de veiligheid van het land niet in gevaar brengt, maar wel beheerst als het gaat om de successen die in de strijd tegen Hamas worden geboekt.
   Moslims liegen alles aan elkaar, zetten dingen in scène, en hun verslaggeving over het aantal slachtoffers is niet de waarheid.
   Ik snap niet dat zóvelen in al die leugens trappen! Het zegt veel over de intelligentie van al die goedgelovigen!

   Like

  • E.J. Bron zegt:

   Zowel Janfreak als jij begrijpen het understatement in de tekst niet!!! Jammer, want het is een heel goede tekst!!!

   De schrijver maakt een vergelijking met de methodes van Hamas en de moslims. Maar zowel jullie als ik weten donders goed dat het Joodse volk en Israël niet zo in elkaar steken!!!

   E.J.

   Like

 6. windwens zegt:

  Wij leven nu eenmaal in een dictatuur die zijn weerga niet kent. Elke media staat onder EU en landelijk staats toezicht. Onze zogenaamde vrijheid van mening is al lang in de lamp van aladdin gestopt, en vrijven is verboden. Als Israel deze zelfde walgelijke propaganda zou plegen dan zegt men ijskoud dat dit de propaganda is, en de zielige zieltjes in GAZA zijn en blijven het echte slachtoffer. Israel toont wederom zijn moraliteit en gaat niet mee in de hetze van de wereld en laat het denken vrij aan mensen. Wat ze er ook van willen maken en denken. Dat Israel zich hiermee buiten spel spelen is van tijdelijke aard. Een lijk komt immers altijd uit de kast, dat was vroeger zo dat is nu nog steeds zo.

  Like

 7. Clara Klein zegt:

  he ja, dat lijk doet me goed, windwens!

  Like

  • windwens zegt:

   Ja he in andere tijden was men ook goed in weg kijken en de lijken letterlijk niet willen zien laat staan er iets over willen horen. Zelfs erna waren de terugkomers niet meer wel kom. Die kwamen vertellen welke lijken er in de kast zaten.

   Like

 8. lucky bee zegt:

  Hoe krijgen wij de Media in onze handen?Zal het ons lukken als wij de parlement veranderen?met leden van andere partijen als dat nu daar zitten?Liefs zonder moslims er bij?

  Like

 9. Peter selie zegt:

  Tomáš Vodvářka heeft er duidelijk niets van begrepen en waarschijnlijker, wil er niet van begrijpen. De islamieten lopen al jaren te dreigen met totale uitroeing van het Joodse volk en hij doet alsof vrede met de islam een fluitje van een cent is.
  Tomáš denkt nog steeds als voor 25 jaar toen het zijn land nog communistisch was. Toen werden Joden ook weggetreiterd van hun geboortegrond. En dan de onnozelheid een praatclub met de VN en de EU. Als je zo dom bent dan is het geen wonder dat het gaat in Europa zoals het gaat.

  Het is niet alleen meelijwekkend maar ook zorgwekkend, dat er na bijna zeventig jaar mensen nog zoiets durven te beweren.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @Peter Selie

   Spijt me, maar u hebt niets, maar dan ook helemaal niets van het artikel begrepen. Lees het nog eens en lees dan ook de opmerking van de vertaalster aan het eind van het artikel.

   Dit om nog meer misverstanden te voorkomen. U begrijpt toch zeker ook wel dat er op mijn site NOOIT, maar dan ook NOOIT een pro-Hamas, pro-Palestina of pro-islam artikel heeft gestaan, staat of ooit zal komen te staan….. 😦

   Webmaster

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s