Islam en terrorisme

Screenshot 19

(Door: Sander van Walsum)

Moslims kunnen niet volstaan met de verzekering dat moslimterreur niets met de islam te maken heeft. James Foley is niet het eerste slachtoffer van een (radicaal-)islamitische beul. En hij zal, naar te vrezen is, ook niet de laatste zijn. Maar als – zoals de sinistere video van zijn “executie” suggereert – de Amerikaanse journalist door een in Groot-Brittannië opgegroeide moslim is onthoofd, wordt zichtbaar hoezeer het schrikbeeld van een jihad in het Westen al realiteit is.

De islam is niet de enige bron van terrorisme. In de jaren-70 pleegden goed opgeleide kinderen van de middenklasse terreurdaden in Europa en de VS. Ze waren relatief succesvol zolang hun enig begrip ten deel viel. Maar uiteindelijk keerde de samenleving zich tegen hen en verkommerden de terroristen – zich verbeten vastklampend aan het eigen gelijk – in de marginaliteit.

Van een geloofwaardige afwijzing van moslimterreur binnen de eigen geloofsgemeenschap is vooralsnog geen sprake. Wel beklagen moslims zich erover dat zij op het duivelswerk van hun radicale geloofsgenoten worden aangekeken, of poseren zij als slachtoffers van de oppositiepoliticus Geert Wilders. En steeds is daar de rituele verzekering dat moslimterrorisme niets met de islam te maken heeft. Daarmee kan echter al lang niet meer worden volstaan. Zolang terroristen zich op de zuivere islam beroepen, heeft hun terreur alles met de islam te maken – of de “gematigden” dat nu leuk vinden of niet.

Wie zich echt van het islamitisch terrorisme wil distantiëren, zou zich moeten afvragen hoe het komt dat islam en terrorisme zo met elkaar verweven zijn geraakt. Wie begaan is met de reputatie van deze wereldgodsdienst moet beseffen dat de moslimterreur hem bij uitstek aangaat. Niet de ouders die hun dwalende kinderen aangeven bij justitie zijn de nestbevuilers, maar de Jihadisten.

Zoals de 20e eeuw ons heeft geleerd, gedijen radicale ideologieën vooral bij de gratie van de wegkijkers – om nog maar te zwijgen over de goedpraters. Islamitische terroristen kunnen niet in de marge worden gedrongen door de samenleving waarvan zij zichzelf hebben afgewend. Zij kunnen alleen worden bestreden in eigen kring. Door moslims die, als ze werkelijk menen dat islamitische terreur niets met de islam te maken heeft, onderhand toch doodziek zouden moeten zijn van macabere IS-video´s.

Door:
Sander van Walsum
(Bron: de Volkskrant 21-08-2014, papieren editie)

h/t Robert Kern

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

25 reacties op Islam en terrorisme

 1. cat zegt:

  Islam verbieden. Ieder moslim is een potentiele gevaar voor onze Westerse samenleving. Islam is Jihad. Ieder moslim die deze feit ontkent, ontkent Islam. Taqqiya . Ieder moslim gebruikt Taqqiya, in de media en
  tegen ons. Het is genoeg geweest. Moslims bijten de hand die hen voedt. (WESTEN!).
  Het moet maar’s afgelopen zijn. Moslims, Islam. Er gaat geen dag voorbij of een moslim heeft zich opgeblazen, onthoofdingen, kindhuwelijken, dierenleed, vrouwenonderdrukking, …enz.enz. Er is zero positief aan de Islam. Hoofddoeken, baardmannen bevuilen de straatbeeld. Waar ook ter wereld (West), waar moslim populaties wonen, veranderen in getto’s. Aan de verpauperde ramen weet je dat er een moslim woont
  Sattelietschotels, was die buiten hangt, kinderen die tot laat in de avond nog buiten hangen. Groepjes moslim jongeren in iedere hoek van de straat…hangen…beroven, stelen, schelden, schreeuwen. Onze gevangenissen zitten VOL met moslim tuig. Het is tuig. Europa heeft zoveel Niet Westerse mensen (Afrikaanse kansloze negers), ingevoerd, dat het me niet zal verbazen dat er ooit een tijd komt van genoicide. Europa is er bekent om. Wordt het too much? Dan is het:genoeg is genoeg. Kijk maar naar de geschiedenis:ieder ressesie wordt gevolg door oorlog. Wat ik ook verwacht hier.

  Like

 2. Erik Bink zegt:

  Weer zo een stuk waarin ’t uiteindelijk kan vriezen of kan dooien.
  “Wie begaan is met de reputatie van deze wereldgodsdienst…” ? Moet haar zuiveren, moet haar gezond maken…??? Hou toch op, Van Walsum, de islam is een ziekte, die niet door “ermee begaan zijn” genezen wordt.
  De actueel manifeste, gewelddadig verschijnselen die die jihadi teweeg brengen, zijn de symptomen van de ware aard van de islam en die verschijnselen/jihadi kunnen slechts bestreden worden door de islam als zodanig te bestrijden – wat onder andere Wilders poogt te doen.
  Het volgende is dan ook volstrekte onzin, want die genoemde moslims kunnen ’t niet
  w e r k e l i j k menen “dat islamitische terreur niets met de islam te maken heeft”…, want dat heeft ’t nu juist wel. Sommigen kunnen ’t misschien wel “menen”, maar dat blijft dan ook bij een mening, die nu juist als mening niet overeenstemt met de werkelijkheid.

  “Zij kunnen alleen worden bestreden in eigen kring. Door moslims die, als ze werkelijk menen dat islamitische terreur niets met de islam te maken heeft…”

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Ik kan me voor 95% vinden in dit artikel. De westerse, geciviliseerde samenleving moet NIET WEGKIJKEN. Ook niet goedpraten. We moeten keihard in actie komen en de meest gevaarlijke elementen en verzamelplaatsen afbreken. Tot de grond gelijk maken. Zoals Israël op dit ogenblik in Gaza doet.
  We moeten geen beroep op zogenaamd gematigde moslims doen om afstand te nemen van de terroristische leden van hun sekte.
  We moeten klaar en duidelijk stellen dat de islam geen godsdienst is. Het praktiseren van deze haatcultus moet verboden worden. Daarmee moeten we beginnen in ONS land. HIER hebben wij het voorlopig nog voor het zeggen en als wij deze haatdragende en discriminerende bende niet in ons land willen hebben moeten we dat ook duidelijk besluiten.
  Dat is allemaal mogelijk binnen de bestaande wetgeving. De stichters van deze sekte zijn zo handig geweest om in hun instructieboek ook wat zoetsappige artikelen op te nemen. Dat helpt niet als het er op aankomt. Ze kunnen niet goedmaken dat er duidelijke bevelen tot moord en doodslag, discriminatie en afpersing in voorkomen. Dat is zonder meer in strijd met onze wetgeving. Laten we dat dan NIET wegkijkend tolereren.
  Gezamenlijk moeten we van onze rechtsprekende instituties eisen dat ze de islam als tegen de wet veroordelen en verbieden. Wie toch aan de ideologie van deze sekte wenst vast te houden kan maar beter zo snel mogelijk naar een moslimland verdwijnen.

  Like

  • cat zegt:

   Mee eens: bij de wet, Islam verbieden. Zo moeilijk kan het niet zijn. Paar goede juristen inzetten, bij de wet verbieden. Ik geloof nog steeds, dat juist dit, de aller belangrijkste is, wat gedaan moet worden.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    @cat

    Ik probeer een mail naar u toe te sturen, maar kreeg hem al tweemaal terug.

    Wilt u zo vriendelijk zijn uw juiste mailadres naar me op te sturen via “CONTACT” bovenaan in de header!?

    Webmaster

    Like

  • Maria zegt:

   je kan bij wet de islam NIET verbieden zolang links aan de macht is….
   Waarom zien jullie niet in dat dankzij links dit allemaal is, links controleert via gerecht, media, en al de rest de wereld.

   Like

 4. Harry zegt:

  Benieuwd hoe de pvda denkt over dit artikel in hun clubblad .
  Tolerant als ze zijn zullen ze wel zeggen dat er ruimte moet zijn voor andersoortige meningen binnen de sociaal democratie . En ondertussen lopen ze te knarsetanden .
  Benieuwd of er nog lezers zijn wiens ogen hierdoor geopend worden binnen die NSB-club .

  Like

 5. IFF zegt:

  Ik heb in mijn leven altijd de zachte middenweg gezocht, nooit extreem. Maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Op mijn ‘oude dag’ moet ik vaststellen dat de islam gewoon de islam is, niets meer, niets minder. Elke moslim gedraagt zich daar ook naar, en dit zonder uitzondering. Het linkse roedel, de wegkijkers en vereerders van deze griezels die ons wereld toedekken met de klamme deken van de jihad moeten we het eerst aanpakken. Mijn woede begint stilaan tot een hoogtepunt te komen. Ik ben boos, zeer boos om zoveel lafheid, verraad en stilte.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Mijn krant durft nog te beweren dat ISIS niets met Islam te maken heeft, en willekeurig zowel Moslims als Christenen en ongelovigen vermoord. Geen woord er over dat dat nu juist is wat een goede Moslim betaamt. Namelijk, de teksten uit de Koran in de praktijk brengen ! Ik doe al de moeite niet meer voor een ingezonden stuk, daar (als het al geplaatst word) ik toch weer afgekraakt word door andere reageerders. Ik noem ze maar de ge-hersenspoelden. Nederland is zwaar ziek. Zwaar ziek gemaakt door de linkse lieg-media, linkse politiek, en linkse justitie. Zelfs het koningshuis probeert een wit voetje te halen bij de Islam. Nee, dit gaat ons nog eens letterlijk de kop kosten !

  Like

 7. cat zegt:

  Dhr. Bron. Ik heb u gemaild

  Like

 8. Fred zegt:

  Wie kan en wil het initiatief nemen om te bewerkstelligen dat de koran wordt verboden?
  Te beginnen in Nederland.
  Welke politicus durft?
  Wie?
  Petitie?

  Like

  • cat zegt:

   @Fred, reken maar niet op de politiek, uitgezonderd: Geert Wilders.
   Ik denk meer aan een particulier initiatief. Een groep. Maar wel via de Rechtelijke Macht. Inhuren van goede juristen. De top ! Daarna, …Internationale Gerechtshof, Den Haag.
   Er is wel veel geld nodig.
   Ook uitnodigen van bekende Islamcritici: Will Warren, Walid Shoebat, Robert Spencer. De headliners van knowhow Islam.
   Bij ons:Hans Jansen
   Een gemotiveerde groep mensen, die niet bang zijn. Mensen die ook nuchter zijn en zelfbeheersung hebben. En….een zak met Geld.
   Wie is er voor??
   Ik

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Ik ben er wel voor. Een grote zak geld heb ik helaas niet. Maar voor een deel betaal ik graag mee.

    Like

  • Charles Martel zegt:

   Kokoran verbieden is niet voldoende. de psychotische islamitische ideologie, die de mensheid om zeep helpt, die moet verboden worden (zoals het nazistische gedachtengoed verboden werd. Islam is het ebola-virus waaraan de mensheid ten gronde gaat. Eerst dienen we onze politici te verbieden elke financiering aan die rabiate achterlijkheid stop te zetten.

   Like

 9. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Voor de Volkskrant is dit vrij radicaal — voor mij bij lange na niet fel genoeg.

  Like

 10. lucky bee zegt:

  In Indonesie moeten vele Haji’s hun koppen verliezen aan de Darul Islam, als ze niet met ze eens zijn. en in Soerabaya , moet het de Indo’s eraan geloven aan de Mashumi en Hizbullah, ze worden masaal uitgeroeid.Zo erg dat de Brantas helemaal rood wordt van hun bloed.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Zij kunnen alleen worden bestreden in eigen kring. Door moslims die, als ze werkelijk menen dat islamitische terreur niets met de islam te maken heeft, onderhand toch doodziek zouden moeten zijn van macabere IS-video´s.

  Kijk hier zit juist de knijp. Op het moment dat moslims de terreurdaden van groepen als: IS, Boko-Haram, Al Shabaab, Hamas, Moslim Broederschap, de Sjiitische Hez-Bollah enz…… gaan bekritiseren, bekritiseren ze inherent ook de handel en wandel van hun geliefde profeet Mohammed. De geweld en terreur optie is juist door Mohammed (als hij überhaupt geleefd heeft) in het leven geroepen om eindelijk aan de door hem gewenste expansie van de islam toe te komen. Daarnaast is het geven van kritiek op alles wat raakvlakken heeft met de koran, overleveringen van de profeet en de sharia ten strengste verboden voor moslims en niet moslims. In principe kan binnen de sharia regelgeving zelfs de doodstraf uitgesproken worden voor ieder die de islam bekritiseert of belachelijk maakt. Dat is in verleden en heden al vele malen gebeurd. Uitvoerders van de doodstraf zijn binnen de islamitische oemma altijd voor handen, zowel formeel als informeel. Ook in onze tijd hebben we voorbeelden te over die dit bevestigen. Alle vreselijke dingen die nu gebeuren in de wereld uitgaande van de islam terreur kunnen met een precisie van een duizendste millimeter op de handel en wandel van Mohammed geplakt worden. Ga er maar aanstaan als gelovige moslim deze door Mohammed voorgeleefde terreur te bekritiseren. Zoals een katholiek het gedrag van Pater Frans van der Lugt niet kan bekritiseren zo kan een moslim de moordenaar van Foley niet bekritiseren. Pater van der Lugt deed wat Jezus heeft voorgeleefd en de moordenaar van Foley deed dood eenvoudig wat Mohammed heeft voorgeleefd. Binnen de islamitische wereld heerst bovendien een sociale controle op alles wat haram is. Een controle die wij westerlingen ons nauwelijks kunnen voorstellen laat staan begrijpen. Een controle die vergelijkbaar is met de controle die ook heerste in andere totalitaire systemen. Voor de bühne zullen ze elkaar verdringen in het roepen dat dit niet de islam is maar iedereen die zich verdiept heeft in de fundamenten van de islam weet dat het veinzen tegen de ongelovige een door de islamitische doctrine eveneens gesanctioneerde daad is. Wie was ook weer de grootste listen smid? Juist Allah himself.

  http://www.exmoslim.org/ik%20heb%20overwonnen%20door%20middel%20van%20terreur.html

  Like

 12. Charles Martel zegt:

  Reeds in december 634 AD sprak Sophronius, patriarch van Jerusalem over “het wilde en barbaarse zwaard van de Sarazenen, dat zich de aan de meest onbeschaafde wreedheden schuldig maakt”. Jawel, in het jaar 634 bezette de Sarazenen Betlehem, zodat de Patriarch voor de kerstfeesten in Jerusalem moest vieren. Minder dan twee jaar later werd Jeruzalem door die barbaren ingenomen. De oudste Griekse teksten over de ‘Sarazenen’ (het woord ‘moslim’ bestond toen niet) hebben het allemaal over de barbarij die het westen overvalt. Het is vandaag niet anders.

  Like

 13. Bob Fleumer zegt:

  Is het niet de hoogste tijd dat de islam als geheel als een terroristische organisatie wordt beschouwd?
Dan kan er tenminste legaal worden ingegrepen in gevallen van directe bedreiging. En die bedreigingen staan dagelijks in het nieuws. Het zal de mensen van de islam ook dwingen te kiezen tussen lid te zijn van een organisatie die de sharia dwingend wil opleggen aan de hele wereld, of deel te gaan uitmaken van de Nederlandse samenleving, de keuze is aan hen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s