Israëli´s ergeren zich aan Netanyahu´s politiek

Screenshot 11

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu

(Vertaling: E.J. Bron)

Niet weinig Israëli´s verbazen zich over hun minister-president Netanyahu, die steeds opnieuw een staakt-het-vuren met Hamas aangaat, hoewel hij moet weten dat Hamas deze tijd gebruikt om zich opnieuw te bewapenen om weer aan te vallen. Ze verbazen zich er over waarom ze steeds opnieuw de schuilkelders in moeten vluchten in plaats van dat hun superieure leger voor eens en voor altijd een einde maakt aan de terreurorganisatie uit de Gazastrook.

Peilingen in de afgelopen weken hebben steeds opnieuw aangetoond dat de publieke opinie de operatie tegen Hamas ondersteunt, ondanks de Israëlische verliezen en de moeilijkheid van de taak, waarvan iedereen in het volk zich bewust is.

Men is zich ook bewust van de druk uit het Westen, vooral van de VS, maar Netanyahu lijkt maar al te graag tegemoet te komen aan iedere oproep van Hamas tot een staakt-het-vuren.

De voormalige onderminister van Defensie, Danny Danon, had echter weinig medelijden met Netanyahu´s situatie en maakte deze rechtstreeks verantwoordelijk voor de versterking van Hamas, die nu weer in staat is Israëlische burgers te bedreigen.

“De politiek, dat rust met rust beantwoord wordt, heeft tot de vernedering van Israël geleid en nu zijn we bij een beslissend tijdstip aangekomen, waarop we actief moeten zijn om de Israëlische afschrikking niet volledig teniet te doen”, zei Danon, en hij voegde er aan toe dat “Israël de laatste nagel in de doodkist van Hamas moet slaan. We moeten nu hard en vastberaden toeslaan  om Hamas ten val te brengen.”

Andere ministers waren het met deze inschatting eens, met voorop minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman, die zei: “Rust met rust beantwoorden is een fundamentele fout. We moeten pas onderhandelen met Hamas als ze gecapituleerd heeft. We moeten snel een einde aan haar maken.”

Minister van Binnenlandse Zaken Sa´ar verklaarde: “Onderhandelingen met Hamas dienen niet de veiligheidsbelangen van Israël en er is geen reden ze voort te zetten.”

Minister van Economische Zaken Bennett zei: “Als je een terreurorganisatie wilt overwinnen, moet je een beslissende zege behalen. Als je met terroristen over vrede onderhandelt, krijg alleen maar meer terreur. Vroeger of later moet Israël Hamas onderwerpen, er is geen andere mogelijkheid.”

Zelfs de oppositieleider van de Arbeiderspartij, Isaak Herzog, riep op tot strijd: “Als Netanyahu zegt dat Hamas werd overwonnen, dan moet hij een voor Israël gunstig einde bereiken, maar als onze regering capituleert om een valse vrede te verkrijgen zoals we die nu hebben, dan toont dit aan dat zij zwak is en gefaald heeft.”

Zijn collega van de Arbeiderspartij, Nachman Schai, vatte de sfeer wellicht het best samen toen hij zei: “Niet praten – schieten! Dat is de enige taal die Hamas verstaat.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Gazastrook, Hamas, Islam, Israël, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op Israëli´s ergeren zich aan Netanyahu´s politiek

 1. Aegolius cs zegt:

  Met name:
  Zijn collega van de Arbeiderspartij, Nachman Schai, vatte de sfeer wellicht het best samen toen hij zei: “Niet praten – schieten! Dat is de enige taal die Hamas verstaat.”

  Like

 2. Vederso zegt:

  Ik begrijp dat de steun in Israel voor de aanpak van Netanyahu zeer groot is, alom, van links tot rechts.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  BETER EEN EINDE MET SCHRIKKEN !
  ALS
  EEN SCHRIKKEN ZONDER EINDE !
  MAAK ZE PLAT, DIE BASTAARDEN !

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Netanyahu streeft voortdurend voorzichtigheid na en hij weegt de te nemen stappen consequent af. Op zich strekt dat in de meeste situaties tot aanbeveling.
  Wanneer iemand je echter werkelijk naar het leven staat, vastbesloten om je hoe dan ook om te brengen, dan wordt de situatie in diepste wezen doodsimpel: Het is JIJ of IK..
  Ik denk dan ook dat de critici van de Israëlische premier gelijk zullen gaan krijgen.
  De moordenaars moeten worden uitgeschakeld in de meest letterlijke zin van het woord.
  Het is helaas niet anders.

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  I minuut geleden regende het raketten op israel
  BiBi vecht op 3 fronten hamas, Internationale politiek en nationale politiek

  Like

 6. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv NIET ALLEEN Israëli´s ergeren zich @netanyahu politiek IK OOK ONDERWERP DIE MOSLIMS=ENIGE OPLOSSING http://wp.me/p1O7aM-hUV

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  Waar blijft de hulp aan Israël van alle Westerse troepen? Wel kritiek maar geen hulp ( wel aan hamas). Hamas leiding zit elders in luxe en de strijders gebruiken de palestijnense bevolking als schild of bij willen vluchten bedreigt met executie…………Respect voor Netanyahu, want als in eerder opmerking gemeld vecht hij op 3 fronten: Hamas, internationale politiek en nationale politiek. ( herhaal dat laatste aangezien het voor herhaling vatbaar is )

  Like

 8. Perfide Albion zegt:

  Ik erger me zeker aan Netanyahu. Dit is allemaal veel te slap. Oorlogen moeten kort zijn en de vijand elke lust tot vechten ontnemen. Zijn acties tot op heden voldoen daar niet aan.

  De vijand is Hamas en haar islam. En wie Hamas steunt is wel duidelijk. Uitroeien met wortel en tak die zooi. Tot ze nooit meer kunnen vechten.en zich onderwerpen aan hun meester uit het vrije westen.

  Like

 9. mm zegt:

  Heel die hamas zijn een stelletje boeven, gewoon asfalt storten daar, hebben wij er geen last meer van

  Like

 10. Jan zegt:

  Een bombardement zoals op Peenemünde toen de nazi’s vandaar de V1’s op Londen lieten neerdalen, zorgt er voor dat Gaza verleden tijd is.

  Like

 11. lucky bee zegt:

  Daar kan alleen een de Joden uit de put helpen en dat is Jezus Christus.

  Like

 12. Jan zegt:

  Het beste is om zo snel mogelijk de Gazastrook met de grond geliijk temaken en vervolgens de Arabieren uit Judea en Samaria schoppen aangezien de PA en Fatah van plan zijn dorpen met Joodse bewoners uit te moorden

  Fatah’s Rajoub: We have made a political decision to slaughter the settlements

  Jibril Rajoub, Head of the PA Sports Authority and Deputy Secretary of the Fatah Central Committee announced that Fatah has made a “political decision” to support slaughtering Jews who live in settlements.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Ik sta volledig achter Israël! Meneer Netanyahu, ik heb respect voor de manier waarop U gereageerd hebt op alle vuile aanvallen van het HAMAS TUIG! Shalom Israël!

  Like

 14. tjonge zegt:

  hamas kan je niet uitroeien, hamas is islam.
  alle omringende landen, en nog vele anderen, zijn islam-landen, dus het probleem beperkt zich echt niet tot de hamas op gaza.
  maak je vandaag alle hamas-gekkies in gaza dood, staan er over een paar maanden weer duizenden nieuwe vrijwilligers uit alle windstreken om als hamasstrijder de strijd weer op te pakken.

  hamas zal alleen verdwijnen a;s de islam verdwijnt…

  Like

 15. Scarlatti Bombatti zegt:

  Als die hamassers t vliegveld beschieten zoals zij aangekondigd hebben te zullen doen, dan verwacht ik wel dat in 1 dag die hele gaza strook netjes klaar ligt om een auto baan van te maken of nieuwe Israëlische steden… 🙂

  Like

 16. Jan zegt:

  Iemand moet van Hamas schuld hebben:

  Hamas Executes 3 for ‘Collaboration’ with Israel
  Hamas official says seven people were arrested on suspicion of scoping out targets for Israel.
  The armed wing of Hamas has executed three Palestinian Arabs and arrested seven others for allegedly collaborating with Israel during the Gaza war, a website close to the movement reported Thursday.
  The Majd website quoted a senior security official in the enclave as saying seven people had been arrested on suspicion of scoping out targets for Israel and that three others had been shot dead. The official said that the three were killed after “revolutionary procedures” were completed against them.
  No date was given for the executions or the arrests.
  The site added that zero tolerance would be shown to those collaborating with Israel.
  The same website reported on August 6 that “a number” of Palestinian Arab collaborators had been killed, again without giving a date.
  On July 13, witnesses in the southern city of Rafah reported seeing gunmen kill a man in the middle of the street in another incident which appeared to be the execution of a suspected collaborator.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/184283#.U_bH5Ma-1b0

  Like

 17. Jan zegt:

  De drie, nu definitief onder de grond

  Vervolgens maken zij elkaar af:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s