Netanyahu: Hamas is als de “Islamitische Staat”

Screenshot 2

Hamas-woordvoerder Sami Abu Zuhri (rechts)  tijdens een manifestatie voor aanhangers in de Gazastrook

(Vertaling: E.J. Bron)

“Hamas is als de ´Islamitische Staat´ en de ´Islamitische Staat´ is als Hamas”. Het zijn takken van dezelfde boom.” Dat heeft de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu verklaard tegenover journalisten. Ook Hamas deinst er niet voor terug om duizenden mensen te doden, kinderen en jongeren met een kopschot te executeren en hun eigen mensen van de zesde verdieping naar beneden te gooien. De terreurorganisaties Hamas, Islamitische Staat, Hezbollah, Al Qaida en Islamitische Jihad zijn de vijanden van alle geciviliseerde naties, onderstreepte de minister-president.

De wrede terechtstelling van de Amerikaanse journalist James Foley heeft de barbarij en de woestheid van deze mensen duidelijk gemaakt, aldus Netanyahu.

De regeringschef benadrukte dat Israël niet zal stoppen te vechten tegen Hamas totdat de veiligheid hersteld is en de mensen in het zuiden van het land weer rustig kunnen leven. Hamas vergist zich als zij denkt Israël in een uitputtingsoorlog moe te kunnen maken. “We zullen Hamas verpulveren, samen met haar infrastructuur, terroristen en commandanten.”

Terwijl Netanyahu probeert optimisme te verbreiden, komt er zorgwekkend nieuws van de zuidelijke grens. Egyptenaren en Bedoeïenen berichten dat de smokkel via tunnels tussen Gaza en Egypte sterk is toegenomen. De behoefte van de terroristen aan wapens en munitie is enorm. Het Egyptische leger had verklaard 1370 tunnels te hebben vernietigd. Maar dat waren ze lang niet allemaal: Een Bedoeïen vertelde aan het persbureau Reuters dat er op dit moment ongeveer 500 kleinere tunnels in bedrijf zijn. Via deze tunnels komen er nog steeds wapens en munitie Gaza binnen, alhoewel niet zoveel meer als twee jaar geleden.

De verantwoordelijke mensen in Israël maken zich ook zorgen over de aankondiging van Hamas om het Ben-Gurion vliegveld bij Tel Aviv opnieuw onder vuur te nemen. Tot nu toe bleef dit uit, maar de terroristen hebben na de jongste Israëlische klappen dringend behoefte aan een succes. Na de laatste raketaanvallen op de luchthaven hadden talrijke luchtvaartmaatschappijen dagenlang hun vluchten naar Tel Aviv stopgezet. Hamas had dit als een grote overwinning bejubeld.

Benjamin Netanyahu, die tijdens de persconferentie ongewoon moe, nerveus en ongeconcentreerd overkwam, heeft nog meer slapeloze nachten voor de boeg.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

12 reacties op Netanyahu: Hamas is als de “Islamitische Staat”

 1. Cathja zegt:

  Ik kan me voorstellen dat Netanyahu vermoeid is. Je zult maar dag in dag uit raketten op je afgeschoten krijgen, ook al weet je dat die niet alles verwoestend zijn. Nóg niet, tenminste.
  De Israëli’s zijn niet te benijden, nu ze dagelijks meerdere keren de schuilkelders moeten opzoeken! Heel het maatschappelijke en sociale leven raakt erdoor in de war. En niet te vergeten de vele kinderen die ontregeld raken!
  Ik hoop dat Israël een keer genadeloos afrekent met die Hamas-terroristen, zodat de rust weer enigszins hersteld kan worden.
  Ik wens het Israëlische volk heel veel sterkte toe!
  Shalom!

  Like

 2. Al Nusrah Front attempts to thwart Islamic State’s advances north of Aleppo

  Hierin een video afspeellijst met behoorlijk veel details over het fabriceren van wapens en operaties

  Read more: http://www.longwarjournal.org/archives/2014/08/al_nusrah_front_atte.php?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+LongWarJournalSiteWide+%28The+Long+War+Journal+%28Site-Wide%29%29#ixzz3B9u3ZUCt
  Documentary – Meeting ISIL (PressTV goes deep inside the terrorist group)

  Like

 3. cat zegt:

  Een boom herkent men aan zijn vruchten.
  De boom is Islam en de vruchten:dood en bederf. Vruchten:ISIS, Al_Quaida, Hamas, Hezbollah enz. Puur gif en dodelijk.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Als Netanyahu Hamas beu is, wie niet, gaat hij net zolang door totdat Hamas totaal helemaal vernietigd is. Maar dan dan moet hij niet telkens tussentijds een wapenstilstand inlassen om met de terroristen van Hamas te gaan zitten soebatten. LUL-HANNES Netanyahu gaat met terroristen handjeklap spelen !!! Netanyahu moet niet onderhandelen met terroristen die Israel willen vernietigen. Op zijn Feijenoords; Geen woorden maar daden, leve Israel !

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Hamas en IS stammen beide uit de zelfde Brei, en Pot, dat in Mekkah wordt gekookt 1400 jaar geleden.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ik heb veel respect voor Dhr. Netanyahu. Ik zou er ook “op van de zenuwen”, van raken. Deze man staat 24/7 onder een enorme stress. En het is een schande, dat de moslim Obamadrama, hem een mes in de rug steekt, maar ja iedere moslim is daartoe in staat. Ook de lafaards der EUSSR doen niet anders als Israël bashen!

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  Wordt tijd dat de Wereld Israël gaat helpen………………..

  Like

 8. Marc Bouwman zegt:

  Begrijpelijkerwijs stelt Netanyahu Hezbollah op een lijn met al die andere vijf terroristengroepen. Desondanks is er een verschil: Hezbollah zijn shiieten in oorlog met soennieten. Hamas is soennitisch dat, zoals Netanyahu terecht opmerkt, is zoals isis.

  Vandaag zijn raketten vanuit het zuiden van Libanon op Israël afgeschoten. Iets zegt mij dat dit niet Hezbollah is, maar soennieten die willen dat Israël zich richt tegen Hezbollah op het moment dat zich een monsterverbond tussen VS, Iran en de shiietische Iraakse regering (en mogelijk Assad!) tegen isis aftekent. Hopelijk tuint Netanyahu hier niet in, en richt hij zich alleen tegen Hamas. Een scheiding tussen Hezbollah en Hamas ligt in het verschiet, en dus ook tussen Iran en Hamas.

  De gezamenlijke vijand die het westen, Israël en Rusland delen met Hezbollah, Assad en Iran zijn namelijk isis, Hamas, Qatar en waarschijnlijk ook Saoudie-Arabie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s