Volledige tekst van de laatste email van de terroristen van IS aan de familie van James Foley

Screenshot 24

(Door: Trein Trien)

Deze email werd ontvangen op 12 augustus door de familie van de vermoorde journalist James Foley. De familie heeft toestemming gegeven voor publicatie. Er staan nog wat achtergronden in het artikel, algemeen bekende dingen ondertussen: dat er losgeld en ruil werden voorgesteld, dat er nog een paar journalisten zitten. Het eerste contact met de gijzelnemers was pas na een jaar volledige radiostilte. In november van 2013 werd er gevraagd om snel geld. Er werd aangetoond dat het werkelijk ging om James Foley. Na weigering om losgeld te betalen of gevangenen te ruilen, werd er lange tijd niets vernomen. Dit mailtje kwam op 12 augustus 2014. Een week later kwam het gruwelijke filmpje online.

Hoe lang zullen de schapen de blinde herder volgen?

Een bericht voor de Amerikaanse regering en haar schaapachtige burgers:

We hebben jullie met rust gelaten nadat jullie je vol schaamte en verslagen hebben teruggetrokken uit Irak. We hebben in jullie land niets verstoord en geen burgers aangevallen, die veilig in hun huizen zaten. Dit hadden we makkelijk gekund!

Dat uitschot uit jullie maatschappij, dat wij hier gevangenhouden: ZIJ WAAGDEN ZICH IN DE LEEUWENKOOI EN WERDEN OPGEGETEN!

Jullie hebben meerdere kansen gehad om te onderhandelen over het vrijlaten van jullie mensen. Andere regeringen hebben ook geld overgemaakt om hun mensen vrij te kopen.

We hebben ook voorgesteld om gevangenen te ruilen: moslims die in jullie gevangenissen zitten, zoals onze zuster Dr. Afia Siddiqi. Jullie maakten meteen duidelijk dat jullie daar GEEN interesse in hadden.

Jullie hebben geen enkele motivatie om om te gaan met de moslims, behalve met de taal van het geweld. Hiervan hebben jullie de “Irakese vertaling” gekregen toen jullie probeerden het land van Irak te bezetten!

Nu keren jullie terug, om wederom de moslims in Irak te bombarderen, je verschuilend achter luchtaanvallen en “proxy armies’, terwijl jullie laf weglopen voor een face-to-face confrontatie.

Vandaag richten we onze zwaarden op jullie, REGERING EN BURGERS GELIJK!

EN WE ZULLEN NIET STOPPEN VOORDAT ONZE DORST NAAR JULLIE BLOED GESTELPT IS.

Jullie ontzien onze zwakken, ouderen en kinderen niet, dus wij zullen die van jullie ook NIET sparen!

Jullie en jullie inwoners zullen de prijs voor jullie bombardementen betalen!

Als allereerste het bloed van de Amerikaanse staatsburger James Foley!

Hij zal worden geëxecuteerd als DIRECT gevolg van jullie wandaden tegen ons!

Bron:
www.globalpost.com

Vertaald uit het Engels door:
Trein Trien
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, VS. Bookmark de permalink .

14 reacties op Volledige tekst van de laatste email van de terroristen van IS aan de familie van James Foley

 1. Dot zegt:

  Zij hebben een beetje gelijk wat betref de Amerikanen maar waarom moesten de Irakese Yasidi en christenen dan dood ? Een “beetje” hypocriet om te zeggen dat om een wraak gaat terwijl 191.000 onschuldige burgers in hun eigen land zijn gedood. Nee, het gaat zuiver om de sharia, het Kalifaat en de dood van alle niet soenniet-moslims.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat is het ‘m nu juist: Het GAAT ze om heel andere dingen, dan ze, schijnheilig, voorgeven!
   En daardoor hebben ze op geen enkel punt gelijk, ook niet “een beetje:” Hun eigen moreel werkt tegen ze!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Dot: 22.01. uur, op 22/8. Juist geredeneerd van U. Het gaat om de overheersing van de hele wereld. Deze vuile terroristen misleiden met hun gebral iedereen. Ze willen en zullen nooit in vrede leven met Joden, Christenen, Atheïsten en/of andersdenkenden. En zouden ze de wereld verovert hebben, dan slachten deze WAANZINNIGEN, zich onderling af. O wacht….daar zijn ze nu ook al mee bezig! ISLAM =de PEST!

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Elke boodschap die door hen aan wie of wat ook in het westen wordt gericht heeft ook dezelfde kenmerken: Aanmatigend, arrogant en drúipend van het machtsvertoon en superoriteitsgevoel, kortom: Ze halen het bloed onder je nagels vandaan!
  Wat zou ik graag willen, dat het westen zou besluiten, definitief een paar A-bommen op alle IS- Al Quaida, -Hamas- en Hezbollah-territoria te laten vallen!
  Sneu voor de kinderen in die gebieden? Ja, maar hun ouders roepen het over ze af en trouwens: Later worden ze precíes zó.
  Ergens, op een gegeven moment , komt er een einde aan het mededogen!

  Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad T., dat punt van mededogen ben ik ook allang gepasseerd .
   Het is ook veel humaner dan ze een voor een op te ruimen .
   Die arme stakkers worden zo moe van al die begrafenissen .
   Al dat gekrijs en gejank , doodvermoeiend !
   Gebruik je zo’n enorme portobello dan hoeft niemand meer afscheid te nemen van een ander , dat bespaart héél veel leed .
   Een handjevol lui kunnen dan de resten in de krater mieteren die dat rotje veroorzaakt heeft .
   Win-win situatie .
   Alleen wie heeft de moed om het te doen ?
   Niet dat zootje dat er nou zit .

   Like

  • wouteenhoorn zegt:

   A-bommen? Je bent dus gewoon een ordinaire moordenares. Moeten andere mogelijkheden zijn. Lees eens in je bijbel. Misschien vind je wat beters.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Hé, bent U nou serieus of ironisch?
    Tenzij ik me héél sterk vergis, was U enige tijd geleden nog blij met elk seculier geluid hier op de site. Dat was U toch…?
    Dus ik bedoel maar: De Bijbel…..”Mijn” Bijbel….
    Of U verwisselt m i j met iemand anders, dat kan ook heel goed:
    Keus te over hier, langzamerhand…..

    Like

 3. Infidel Pride zegt:

  Het is niet mijn bedoeling om verkeerd over te komen maar wat maakt deze gruwel (de onthoofding van James Foley) zo speciaal dat er al dagenlang over gesproken wordt?
  Is het omdat het een Amerikaan is? Een journalist? Of omdat het uitgevoerd is door een Brit?
  Of omdat de boodschap direct gericht is aan de VS?

  Dit is namelijk niet uniek. Velen zijn James Foley voorgegaan.
  Mensen met allerlei nationaliteiten en met dezelfde boodschap aan de VS of de intern. gemeenschap.

  Ik geef toe; Voor 11-9-2001 was ik er niet zo mee bezig (al heeft de leer van Yeshua altijd al laten zien waar we mee te maken hebben/krijgen) maar daarna ben ik er constant mee bezig geweest. In die periode zag ik al vele filmpjes waarin mensen op gruwelijke wijze werden onthoofd met een speciale boodschap voor het Westen.

  Wat maakt dit zo speciaal en waarom zijn al zijn (Foley) voorgangers zo stilletjes voorbij gegaan?

  Begrijp me goed; Dit is niet te bevatten voor een gewoon mens. Maar dit gaat al jaren zo. Niet met deze media aandacht maar het was er wel.
  Wat maakt James Foley belangrijker dan al die anderen die eerst een statement moesten afleggen alvorens zij met een bot mes onthoofd werden?

  Like

  • treintrien zegt:

   Er is ergens iets vreemds met deze Foley.
   In al zijn tweets istie erg positief over de moslims, die hij altijd als slachtoffers zag. Ik denk dat er bij veel mensen/ media tóch iets van leedvermaak zit. Klinkt lullig, maar als iemand door zijn eigen niet deugende beschermelingetjes wordt gedood, dan zit daar tóch een goed verhaal in.
   Obama heeft al een poging gedaan om hem uit Syrie te redden, die is mislukt.
   Ik heb in al die bijna veertig jaar dat ik leef volgens mij nog nooit gehoord dat ze met special forces een journalist gaan terughalen uit een oorlogsgebied? Waarom deze wel?

   ’t Zou mij niet verbazen als uit zou komen dat die Foley een 007 was, of iets wat daarop lijkt. Burgerinformant met redelijk grote waarde. Zoiets.

   Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Zojuist Elforkani op TV gezien. Al dit geweld van “”islamitische broeders”” elders, zoals hij zei, heeft niets maar dan ook helemaal niets met de islam te maken. Werkelijk hij sprak over broeders. Ben ik blij dat al dit geweld niets met de islam te maken heeft. Kan ik vannacht rustig slapen. Verder wist vriend Rutte nog te vertellen dat er een speciaal politie team komt dat zich gaat bemoeien met de moslim broeder jihadist. Ook dat geeft natuurlijk meteen opluchting bij het niet geïnformeerde publiek. Daarna, zomaar toevallig een item over een huwelijk tussen een moslim man en een Jodin. Het bij elkaar sprokkelen van desinformerend non nieuws is een kolfje naar de hand van de de publieke omroep. Zeer veel bombarie in dit item, zo van, zie je wel dat islam en jodendom best met elkaar kunnen omgaan. De werkelijkheid is echter dat je nooit hoort over huwelijken tussen moslima’s en Joodse of Christelijke mannen. De rede dat dit nooit gebeurd (tenzij de moslima levensmoe is) zit als volgt in elkaar:

  Antwoord gegeven door een beroepsmoslim op marok.nl:

  salaam alaikum, Geregeld hoor ik deze vraag waarom een moslima niet mag trouwen met een Christen of Jood,en een moslim-man wel. Het antwoord is zeer simpel. Als een moslim-man trouwt met een Joodse Of Christen is hij gemakkelijker in staat om deze vrouw zich te laten bekeren tot de Islam.Hij kan wijsheid gebruiken en zo een invloed hebben op haar om haar te bekeren. Als een moslim-vrouw trouwt met een Jood of Christen,is er een mogelijkheid dat de Joodse of Christen-man de moslima kan overtuigen om de islam te verlaten en zich te bekeren tot het Jodendom of het Christendom.Daarom verbiedt de islam dat een moslima trouwt met een Jood of Christen zodat ze geen slachtoffer wordt van misbruik van de mannelijke dominantie. Wa alaikum salaam,

  Kijk en dit verhaal krijg je op de “verschillige” publieke omroep nooit te horen. Ze zijn in hun desinformatie te vunzig voor woorden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik weet het, Guus: Ik zit van tijd tot tijd ook wel eens op sites als Marok.nl. te spieken en dan wordt je dat gaandeweg wel duidelijk. Ik vermoed dat mensen die alle dwang binnen de islam ontkennen, nooit naar dergelijke sites kijken.
   De meeste reageerders hier weten het wèl, natuurlijk, maar kijken niet naar zulke sites omdat ze het ‘niet verdragen.’ Begrijpelijk, maar wel jammer: Daardoor kreeg mijn bijdrage van een paar maanden geleden, “Fictief interview met Sheik Haitham-al Haddad……enz.” ook relatief weinig reacties. Onze mede-reageerster Lis, die te kennen gegeven heeft, er af en toe ook wel naar te kijken, vond het juist prachtig.
   Verder: Heeft El-Forkani dàt woord gebruikt? Islamitische “Broeders?” Mooi! Dan is daarmee meteen de hele zg. gematigde Islam door de mand gevallen!

   Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Er is een bijvoeglijk naamwoord dat welhaast vernoemd moet zijn naar het film theater Pathé! Dat woord is pathetisch, het omschrijft hoe iemand op een overdreven manier zich uit loopt te sloven om toch maar vooral een bepaalde indruk te wekken. Gedrag dat niets met realiteit te maken, alleen om theater te maken. Als het publiek treurt omdat een meisje haar pop kwijt is, dan huilt het publiek nog harder als die pop voor de ogen van het meisje aan stukken wordt gereten. De overtreffende trap moet dan zijn dat het meisje om het erger te maken eerst met een stok is geslagen, met roetige spijkers er in. En dat dan duizend keer. Nog 999 meisjes overkomt exact het zelfde. Een verdieping kan worden bereikt als het geen gewone meisjes zijn maar weesmeisjes, die honger hebben.

  En nu die e-mail, de schrijvers van die e-mail zitten wel erg met zichzelf in de knoop, alle ellende eerst op zichzelf betrekken, alle zelf-veroorzaakte ellende! Ze hebben niet door dat zij het waren die begonnen zijn, de terreur begon op de west-bank, de terreur kwam met de Arabische lente, de terreur begon bij het uitroeien van zestig miljoen Hindu’s. Och wat een treurnis, dat zwaard is zo moeilijk te hanteren, dat er blaren in de handen staan. En dan de stank waarin gewerkt moet worden, het afhakken van hoofden de hele dag door dat riekt naar een slachthuis zonder koeling en zonder werkende goten. Ongeveer zoals het dorpje Khaiber er uit moet hebben gezien.

  Het leven is zwaar als men koste wat kost altijd elke schuld voor het eigen falen bij de ander moet neerleggen. Die e-mail is belachelijke rotzooi, volkomen van de pot gerukt.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Het lijkt wel dat deze methode dat zo wel door de Mafia (RKK) uitgeoefend word als de islam (Jihad)uit een en de zelfde bron stammen. Alleen dat de ene als crimineel beschouwd wordt, en de andere de wil is van Allah.

  Like

 7. jitskesez zegt:

  Nu dat er ISIS is wordt het simpel. Iedere Moslim in het Westen moet OF ISIS vervloeken en alle openbare vormen van de Islam afzeggen (geen hoofddoekjes meer!) en dan mogen ze blijven. OF ze worden uitgezet naar ISIS toe. En zodra ze allemaal in dat gebied zijn, moet ISIS met Saudi Arabie kompleet worden platgebrand met kernwapens. UITROEIEN DIE HAP.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s