Wow!: Europa wordt wakker en erkent genocide op christenen en Yezidi

Screenshot 7

Ninive – Noord-Irak: Het kruis keert op zijn oorspronkelijke plaats terug, nadat de islamitische terroristen werden verjaagd!

(Vertaling: E.J. Bron)

Europa wordt wakker; het kijkt niet meer alleen toe hoe een barbaarse horde radicale islamitische extremisten in Irak christenen en Yezidi afslacht. De ambassadeurs van de 28 EU-landen zijn het weliswaar niet eens kunnen worden over een gezamenlijk optreden, maar het in ieder geval aan iedere individuele staat toestaan om de Koerden in Noord-Irak van wapens te voorzien. De Fransen maakten als eerste gebruik van deze toestemming en kondigden woensdag aan de Koerdische Peshmerga in de strijd tegen de bloeddorstige milities van de “Islamitische Staat” (IS) van oorlogsmaterieel te voorzien.

Maar ook Frankrijk laat het vuile werk in dit geval aan anderen over: de koerden moeten zichzelf op eigen grondgebied redden, met luchtsteun van de Amerikanen. Maar met lucht- en raketaanvallen alleen zullen de fanatiekelingen van de zelfbenoemde kalief Abu Bakr al-Baghdadi nauwelijks te verslaan zijn. Om IS terug te dringen naar het rijk van waanzinnige fantasieën is een internationale strijdmacht nodig, het liefst voorzien van een mandaat van de NAVO. Maar geen enkele westerse macht wil na de ervaringen in de afgelopen decennia in het Irakese moeras wegzinken, Amerika niet en Europa al helemaal niet. Daarbij speelt vermoedelijk vooral de angst voor terroristische vergeldingsaanslagen van IS in het Westen een rol. Want daar komen honderden van hun Allah-strijders vandaan, alleen al 900 uit Frankrijk. De veiligheidsautoriteiten tussen Wenen en Parijs zijn nu al bang voor de Jihadisten die terugkeren. Wie echter denkt zich te kunnen verstoppen voor de Jihadisten of hen zelfs met goede toespraken tot rede te kunnen brengen, vergist zich. De heren hebben besloten om tot actie over te gaan, om te onthoofden en te kruisigen, en niet voor een nette discussie.

Ze maken geen geheim van hun doelen. Ze willen een nieuw kalifaat oprichten, de “ongelovigen” dwingen zich tot de islam te bekeren, hen te chanteren met beschermingsgeld, te verdrijven of te doden. Dat de extremisten het serieus menen, moeten christenen en de religieuze minderheid van de Yezidi op vreselijke wijze aan den lijve ondervinden. Deze keer kijkt de wereld niet weg, want deze keer kon het drama met een eenvoudig verhaal met een bijna Bijbelse symboliek worden doorgegeven aan de publieke opinie: duizenden Yezidi, gevangen op hun heilige berg, omsingeld door slagers. Een bijverschijnsel, maar desondanks bedenkelijk. Een kleine religieuze groepering, die tot voor kort eigenlijk alleen bekend was bij deskundigen, wekt meer nieuwsgierigheid medeleven in het Westen dan de verdrijving van tienduizenden christenen uit Mosul eind juni.

En je kunt je nog iets afvragen: Waarom grijpt het Westen in Irak in, niet echter in Syrië, waar toch al bijna 200.000 mensen het slachtoffer zijn geworden van de burgeroorlog? Welnu: Ten eerste lijkt de situatie overzichtelijker. Ten tweede bezitten de Amerikanen met de koerden partners die ze vertrouwen. Ten derde voelen zij zich tot een bepaalde hoogte moreel verantwoordelijk, omdat zij verantwoordelijk zijn voor de chaos in Irak na hun militaire interventie in 2003. En ten vierde heeft de president van het terugtrekken, Barack Obama, waarschijnlijk begrepen dat het veiligheidsvacuüm, waaraan hij door niets te doen en/of de aftocht van Amerikaanse troepen heeft bijgedragen, niet wordt opgevuld door democraten uit Westminster, maar door extremisten.

Natuurlijk is de “Islamitische Staat” niet uitsluitend te overwinnen met militaire middelen. Dat weet Obama: daarom heeft hij, blijkbaar samen met Iran, de val van de Irakese sjiitische minister-president Nuri al-Maliki, bevorderd, die hij beschuldigde van onverantwoorde nalatigheid om de soennitische minderheid te integreren en zodoende de voedingsbodem te creëren voor extremisme.

En uiteraard zal het ook helpen wanneer de geld- en wapenschenkingen voor IS uit Qatar en Saoedi-Arabië eindelijk stoppen. Westerse landen op hun beurt zullen er serieus over moeten nadenken hoe zij de toestroom van jongeren naar de Allah-Strijders willen blokkeren; het is in ieder geval geen oplossing om een veiligheidsprobleem te bagatelliseren.

De bloedige roes van de extremisten zal echter alleen gestopt kunnen worden met geweld.

Screenshot 8

Bron:
http://koptisch.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Europa, Genocide, Irak, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, NAVO, nieuw fascisme, Rotzakken, sjiieten, soennieten, Syrië, Terrorisme, VS, Westen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wow!: Europa wordt wakker en erkent genocide op christenen en Yezidi

 1. joopklepzeiker zegt:

  Nu nog even de religieus geïnspireerde pogingen om genocide op de Joden en israel erkennen !

  Het regent nu raketten op onder andere Tel Aviv, vandaag al 65 stuks !

  Like

 2. Jan zegt:

  Een op de vier van de ISIS-terroristen weer terug in GB

  The homegrown jihadists fighting for ISIS: How one in four foreigners who have signed up for Islamic State is British – and how half of them are ALREADY back in the UK http://www.dailymail.co.uk/news/article-2730602/The-homegrown-jihadists-fighting-ISIS-How-one-four-foreigners-signed-Islamic-State-British-half-ALREADY-UK.html#ixzz3B2ppFJua

  Like

 3. Jan zegt:

  PvdA: “Wij haten Joden”; VVD: “Wij iets minder”

  Lokale PvdA’ers willen kritischere houding tegen Israël
  De Nederlandse regering moet zich hard maken voor sancties tegen Israël en zich meer richten op de belangen van Palestijnse burgers.
  Dat vinden lokale PvdA-politici, zo blijkt uit een peiling van NU.nl, uitgevoerd door Overheid in Nederland.

  Zo wil een ruime meerderheid van de lokale PvdA’ers (66 procent) dat sancties moeten volgen tegen Israël vanwege de Gaza-oorlog. Onder coalitiegenoot VVD is slechts 21 procent van de lokale bestuurders en volksvertegenwoordigers hier voorstander van.
  Over alle partijen vindt een minderheid van 39 procent dat sancties moeten volgen.

  Inmiddels tekenden 50.000 mensen een petitie om sancties tegen Israël in te stellen.
  http://www.nu.nl/politiek/3857321/lokale-pvdaers-willen-kritischere-houding-israel.html

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  De waanzinnige moslimbende kan alleen tot staan worden gebracht, door deze keihard aan te pakken. Desnoods met uiterste middelen. Deze gekken zijn niet te stoppen met loze praatjes of thee drinken. En het moslimtuig dat terug dreigt te komen, alles af te pakken en te interneren totdat ze uitgezet kunnen worden. De tijd van slap handelen is voorbij, het is al 5 over 12!

  Like

  • Jan zegt:

   In het Hoernaal liet de NOS Al Furkani ouwehoeren over de aantrekkingskracht van ISIS op ‘de jeugd.’ Vervolgens kwam zo’n randdebiel in beeld: “Ja, eh, Amerikanen hè, die vallen aan en ISIS sticht gewoon een staat. Hoezo mag dat niet.” Was dan ook zo’n kutmokro.

   Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Volgens mij wordt Europa alleen maar wakker omdat er moslims worden afgeslacht. Met Christenen hebben socialisten en liberalen (en het CDA c.s.) niet zo veel op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s