Bittere pil voor gepensioneerde

Screenshot 20

DEN HAAG – De nieuwe, strenge regels voor pensioenfondsen pakken rampzalig uit. Ouderen gaan in de komende jaren zes procent van hun koopkracht verliezen. Bij een gemiddeld pensioen loopt het verlies aan koopkracht op tot enkele honderden euro’s per jaar.

Ook werkende mensen, die nu verplicht premie betalen aan hun pensioenfonds, worden hard geraakt. Hun toekomstig pensioen wordt voorlopig niet aangepast aan de inflatie en deze korting zal niet worden gerepareerd.

Dit schrijft de Pensioenfederatie over de nieuwe regels die staatssecretaris Klijnsma (PvdA) wil invoeren. Deze federatie vertegenwoordigt vrijwel alle pensioenfondsen van Nederland.

In een zogeheten ’position paper’ maakt de federatie gehakt van de plannen van Klijnsma. De keiharde aanval van de Pensioenfederatie stelt dat Klijnsma’s plannen „direct invloed hebben op de uitkeringen en koopkracht van gepensioneerden”.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Krankzinnigheid, landverraad, Nederland, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

41 reacties op Bittere pil voor gepensioneerde

 1. janfreak zegt:

  Ik zou een waardevast pensioen hebben bij het ABP. Toen de euro ingevoerd werd begon het met mijn pensioen dat dit minder dan de helft in euro’s was. Op zich geen ramp zou je zeggen, echter waar ik toen een gulden voor betaalde moet ik nu een euro betalen, hetgeen er op neer komt dat mijn inkomsten zeg maar meer dan gehalveerd zijn. Mijn laatste pakje pijptabak dat ik in guldens betaalde was 7 gulden, nu moet ik voor hetzelfde pakje 8,70 euro betalen, dat is wel 2.75 keer zoveel. Voor iemand met een riant inkomen is dat geen bezwaar, echter de mensen met een AOW uitkering zijn hierdoor wel gedupeerd. Pure discriminatie.

  Like

  • Monalisa zegt:

   janfreak dat is met iedereen in nederland, maar kijk ook even hoe het systeem werkt we begonnen in de jaren met 25 jaar te betalen, maar zij rekenen vanaf 21 jaar tot 61 jaar, die vanaf 21 jaar waren zeer goedkoop voor hun, en die jaren vanaf 61 betaal je heel duur, van af 21 tot 61 is 40 jaar dat had u gedacht in de crisis jaren betaalde u wel maar u werd niet geïndexeerd, stel u bent in die 40 jaar van betalen 6 jaar niet geïndexeerd maar wel afgedragen en die 4 jaar vanaf 61 jaar heeft u wel heel duur betaald, dan heeft u geen 40 jaar pensioenopbouw maar 30 jaar en zo werkt het pensioen stelsel in Nederland DAT HEET STELEN. ik hoop dat u het een beetje snap zo gaat het met ons pensioenstelsel.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Monalisa: 17.16. uur, op 23/8. Inderdaad Monalisa, het is zoals ik het eerder zei: LEGALE DIEFSTAL. Want pensioen is uitgesteld loon, daarvoor hebben WIJ premie betaalt. Ook ik ben aangesloten bij het ABP, en ook ik moet rekening houden met een veel lager pensioen. Het is een grote schande!

    Like

  • Monalisa zegt:

   janfreak Je komt als nederlander hier niet onder uit je bent verplicht pensioen afdracht als ik al het geld van die AOW en pensioen afdracht goed gespaard hebben, dan had ik meer gevangen wat ik nu krijg, maar dat is het nu,dat mag niet stel je voor dat u het beter heeft dan die rijken! ga maar eens uitrekenen wat je bij elkaar had gesprokkeld Maar JAN MET DE PET MOET ARM GEHOUDEN WORDEN.

   Like

 2. delamontagne zegt:

  Als je die foto van die twee “ouwetjes” nu eens van de voorkant had genomen, dan had je 2 zeer,gelukkige, blijde gezichten kunnen zien.
  Zo ongeveer alsop de foto,s ziet van de blaadjes van het SVB, die je om de zoveel maanden toegestuurd krijgt.( als er weer eens een verhoging van uitkering is van zoiets als Euro 3.30 )
  Ik kreeg vorig week toch een bedrag(je) erbij van E 1.34, er was een foutje gemaakt, gelukkig blijven we lachen.

  Like

  • Leo zegt:

   Heb in de wandelgangen in Den Haag horen fluisteren dat er , met medewerking van de SVB en UWV , een O.Z.B. (Onroerende Zaak Belasting ) voorstel in de maak is voor belastingheffing op grote kartonnen ( woon ) dozen.

   psss,…. nog niet verder vertellen !

   Like

  • Dot zegt:

   @delamontagne
   In het land waar u woont heeft de eerste beste analfabete Fatma/kameeldrijver met 0 uur gewerkt en 0 cent bijgedragen recht op 780 euro AOW voor één persoon en E 1300 voor een echtpaar !

   Like

   • delamontagne zegt:

    De bedragen die U hier noemt, komen dan zo,n beetje overeen met de uitkeringen die men ook in NL ontvangt. De autochtone NL-ers, die een bepaald aantal jaren in buitenland hebben gewoond/gewerkt, worden voor die tijd ( tot op de maand exact berekend ) gekort op hun AoW.

    Like

 3. Sjaak zegt:

  alf10 (gast)
  zolang we alles slikken van de elite moeten we
  hierover ook niet piepen. daarom gaat er ook
  meer geld naar vluchtelingenopvang.

  Met 87 likes met de duim naar beneden laat de Televaag
  maar weer zien wat voor een links mannupuleert WC blaadje het is !

  Like

 4. bobzelf zegt:

  Ja, U wilt toch gezellig in de EU blijven , nou de schulden Unie moet !! in stand gehouden worden , dus moet de rente naar 0 %.
  Daardoor wordt er geen rendement meer gemaakt op Uw pensioencenten . o.a.
  Dus op naar de TOTALE ARMOEDE !

  U , ( NIET ikke/ WIJ DUS !! ) WEIGERT OP GEERT WILDERS TE STEMMEN, ????

  dan niet zeiken ook, het begin is UIT DE EU , Grenzen dicht , padjakkers naar hun zandbak , en Neurenberg 2.0 dan wel Malieveld / quillotine en
  stoppen met die ontwikkelingshulp / industrie !!!

  DAN ZIJN ER AL ZO’N 15 A 18 MILJARD BEZUINIGD , DE REST IS EEN MAKKIE !!!

  maar ja, iedere keer, hetzelfde liedje, HET KORTE VERSTANDSVERMOGEN VAN DE NEDERLANDER IS ONGEVEER HETZELFDE ALS VAN EEN MOSSEL !!!

  Ik dacht ik stem nog 1 x strategisch anders wint ………….. ???.., KLOOTZAKKEN !!!!!!!!!!!!!!!!

  gr. bob

  Like

  • Monalisa zegt:

   Met dank aan de PVDA de partij voor de arbeid De Partij voor de lul van Nederland, de op richters draaien zich nu wel 100 keer om in hun GRAF.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Je krijgt de regering waarop je hebt gestemd geen eigen mening en luisteren naar hen die het “beter” weten. Heeft gebracht wat we nu hebben, Een Arbeiders partij die de arbeiders uitkleed en niets meer van zijn oude allure over heeft. Het is een graai partij geworden. Een Liberale “bedrijven” partij die de meeste bedrijven failliet heeft weten te krijgen. Strategisch stemmen is de grootste fout geweest die de stemmers hebben kunnen doen niet naar je eigen gevoel luisteren. IK heb er gelukkig niet op gestemd maar ben wel de dupe van domme mensen

    Like

 5. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  En dan lezen we dit:
  Nederland betaalt half miljoen voor een hek vakantievilla van het Koningshuis…
  Balkenende verdient 4 ton en dat is meer dan de balkenendenorm.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Realpredictor 23 augustus 2014 om 15:41

   Ja, het is meer dan schandalig! Die laffe bangeschijters, die zo nodig beveiligd moeten worden (waarom eigenlijk?), zijn nog te gierig om dit hekwerkje zelf te betalen. Nou ja, zélf… Om dit te betalen uit ‘hun’ bij elkaar gegraaide ‘eigen’ vermogen, bedoel ik.
   Die lui hebben in korte tijd ruim 2.000.000,00 euro van ons belastinggeld aan zichzelf besteed: auto, speedboot, hekwerk!
   Waarvoor gebruiken zij eigenlijk dat ‘eigen’ vermogen?

   Like

   • bobzelf zegt:

    zijn opa vroeger om naar de hoeren te gaan en hier en daar
    wat kinderen te verwekken !!
    Opa was ook diegene die met die argentijnse stoephoer aan kwam zetten !!
    past wel een beetje bij Benno , geld wegsluizen , beetje omkopen, beetje hoeren en snoeren, beetje steekpenningen innen , hier en daar wat duur spul uit een collectie illigaal verkopen , dus dan is 1 van je vrienden natuurlijk ook iemand die gratis “LEREN VLIEGEN ” CURSUSSEN GAF !!
    U weet wel , zonder parachute, zetje en dan 15 seconden om te leren vliegen !
    Maar die man bleek onschuldig te zijn , hij zat wel bij VIDELA op schoot, maar ???
    HIJ WIST ECHT VAN NIETS !!
    zei onze regering tenminste ????
    kijken of wij daar ook ooit mee wegkomen ?
    Je steekt PINOKKIO neer, !!!!
    de rechter vraagt heeft u dat gedaan ?
    je zegt Nee,
    Ik was alleen mijn mes schoon aan het maken , !
    de rechter vraagt en toen ?
    Je zegt dan , Rutte struikelde en viel zo in mijn mes !

    EN DAT 30 X

    kussie bob

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat vraag ik me ook wel eens af, want alles, tot hun ‘kleedgeld’ aan toe, wordt gefinancierd, om te beginnen uit hun jaarlijkse toelagen.
    Komt dat ooit ter sprake, dan is het: Ja, maar we kunnen Maxima toch niet in een H&M’metje laten lopen. Ik zou niet weten, waarom niet, maar goed……
    Volgens mij is het ‘m dat juist: Ze zijn zó vergroeid met ‘het eigen vermogen n i e t aanspreken, dat ze niet beter meer weten.
    Gierigheid, wat je zegt.
    Terwijl er voor de armlastigen langzamerhand zelfs bij de Voedselbanken geen eten meer is! Vertel ze dat en je moet er niet raar van opkijken als het niet-begrijpende antwoord luidt: “Waarom eten ze dan geen gebak?”
    Oh, oh, waar zijn de dagen van de Guillotine?!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 24 augustus 2014 om 16:07

    Volgens mij zou dit H&M’metje onze ‘koning’ uitstekend staan:

    Like

 6. koddebeier zegt:

  Die vuile gore landverraders in Den Haag delen liever onze euro’s uit in de Gaza en andere dictaturen in donker Afrika, dan dat ze zorgen dat de bejaarden en de armen in Nederland een fatsoenlijk bestaan hebben. Moge de duivel ze halen, dat stel vervloekten !!

  Like

 7. helletocht zegt:

  Ik heb het al talloze malen gezegd. De zich goed gedragende burger is de rechtstreekse sponsor van alle excessen die onze bestuurders begaan. Niet namens deze categorie burgers, maar namens zichzelf, voor hun eigen standbeeld, of voor de geledingen die hun partij wil sponseren. En dat zijn nu niet die brave burgers, maar dat zijn de gelukszoekers, de vuilspuitende islamieten, de graaiende politici, de criminele randfiguren, de complete Balkan, de politieke elite en de royals, de verschrikkelijke politieke geldverspilling aan mislukte projecten (Fyra etc), de geld vretende achterstandswijken, en wat nog meer. Zo is het altijd geweest en zo zal het blijven. In vorige eeuwen betaalden de burgers ook altijd het gelag, en werden ze geript door overheid, adel en de kerk. Ladies en gentlemen, er is niets veranderd, en dat zijn we zelf schuld. Blijf maar stemmen op de profiteurs, Balkenende, Bos, Zalm en alle andere grootheden die ons de afgelopen decennia bedrogen hebben. Zij zitten er zeer heet bij, en staan alsmaar op de foto’s van de incrowd pagina’s. Wij verworden tot loonslaven, die niet eens meer van een baan kunnen rondkomen, zij zwemmen in het geld.
  Begin een Partij van en voor de Burger, een partij die de belangen van de burger in de allereerste plaats bewaakt. Weg met de integratie, weg met ontwikkelingshulp, weg met alle sponsoring van vreemde volkeren. Als er wat over is, kijken we verder. Weg met de politieke bestuurders. Een bestuurder zal een ambtenaar zijn, niet geliëerd aan een partij, die land en volk land vertegenwoordigt en die deskundig is op zijn vakgebied. Iemand die niet zoals de huidige hotemetoten het verschil niet weet tussen een koe een paard. Deze ministers etc. leggen de eed af het volk te dienen en niet hun partij. Als ze niet voldoen, zijn ze weg. Begin er maar aan! Hoe is het ooit zo ver kunnen komen. Ik ken mijn land niet terug. De mensen zijn bang, dat hoor je overal. Het is een schandaal van de eerste orde.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Mijn vorige boekhouder, een boekhouder die in het Nederlandse leger gewerkt heeft, en die wij vertrouwden, had ervoor gezorgd dat ik vele pensioenbreuken onderging. Mijn leven lang was hij onze boekhouder, omdat mijn overleden vader (die hem ook had) hem aanbeveelde. Nu heb ik naast mijn A.O.W. van €700, per maand, een lullig pensioentje van slechts €94,- per maand. Om geen pure armoe te lijden verhuurde ik het huisje van mijn overleden vader aan kamerbewoners. Ik was enig kind. Ook al geen vetpot, maar wel net voldoende om (alles bij elkaar) rond te kunnen komen. Ik moet van dat huisje wel de energienota, de waterleiding, verzekeringen, en Centraal antenne betalen voor de bewoners, alsmede het onderhoud. Als dat mini pensioentje van mij ook al naar de Filistijnen geholpen moet worden, komt de voedselbank in zicht. Maar vanwege het feit dat ik twee huizen heb, wordt ik door de gemeente en het Rijk als een superrijke aangezien en zal het nakijken krijgen. Ieder jaar betaal ik zo’n 1400 Euro aan onroerendgoed belasting, die in twee termijnen betaald MOETEN worden. April en Juni. Verkoop ik dat tweede huis om op te snoepen, dan zal ik er (na aftrek van mijn grote aflosvrije hypotheekschuld) ook in 10 jaar tijd doorheen zijn. Enige tijd geleden had ik nog een zorgbijdrage van het Rijk, maar daar zijn ze ook al mee gestopt. Een asielzoeker heeft in Nederland nog een veel beter leven dan iemand die zijn hele leven hard gewerkt heeft. Voor hen gaan alle deuren open, en hij hij krijgt alles gratis in zijn handen gestopt, veelal zonder ooit te hoeven werken ! De jeugd die nu werkt voor een A.O.W en een goed pensioen, moet niet raar opkijken dat tegen de tijd dat ze die twee kunnen beuren, opeens de A.O.W. en het pensioen NIET meer zullen bestaan. Resumerend; Er zullen nog vele hardwerkende Nederlanders ooit in diepe problemen komen ! Het is toch waar wat het gezegde ons duidelijk probeert te maken; Werken is voor de gekken !

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Geheel eens met vorige reacties! Het is gloeiende, nakende vinketering gewoon LEGALE DIEFSTAL, van het vieze vuile politieke ZOOITJE in Den Haag. Zeg, oetlul RUTTE (VVD) breng onze miljarden maar naar de RODEN in Brussel, nog wat MILJOENEN voor de ZIELIGHEIDSINDUSTRIE, en nog wat meer om de MOSLIMS te pamperen. Kwestie van pamperen, hé FAALKABINET van de LUL en GAUWDIEF RUTTE. En ondertussen gooit onze ORANJE KLIEK nog wat geld van ONS over de balk!

  Like

 10. Klijnsma ziet er uit als een muts,maar een kwaadaardige inborst dat ze heeft!En altijd heeft ze het gemunt op de zwakkeren in de samenleving;vindt ik,in haar geval,nog al onbegrijpelijk!

  Like

 11. Jade zegt:

  Ik heb m`n pensioen inmiddels opgegeven…
  Men kan beter voor zichzelf gaan sparen,
  voor zover er nog iets te sparen valt.

  Like

 12. rs zegt:

  “Belangrijkste onderdeel in Klijnsma’s plannen is de aanpassing van de mogelijkheid om de pensioenen aan te passen aan de prijzen. Omdat de prijzen vrijwel altijd iets stijgen (inflatie), is het streven om de pensioenen aan te passen aan het stijgende prijspeil. Dat systeem wordt indexatie genoemd.”…………………….
  ———————————————————————————————————————————-
  Als dit doorgaat mag
  ik toch hopen ook voor de oetkieringen die bij de vleet naar Marokko en Turkeije gaan Jetta Klijnsma ?

  Of is dat iets anders ?

  Like

 13. Sjaak zegt:

  Nu nog overal aanwenden !
  Partijen die daarvoor in aanmerking
  komen zijn niet zwaar te vinden !

  Like

 14. Anneke zegt:

  Als de moderne slavernij nu nog niet wordt beseft, dan is men toch nog steeds SSStekeblind. “Horende stokdoof en ziende stekeblind”. Wat kun je als wakker persoon ondernemen, in je uppie??? NIETS, men staat met de rug tegen de metersdikke ‘BerlijnseMuur’. Beter uitgedrukt: tegen de metersdikke Evil-Union/ Brusselse-Muur. Wij burgers kunnen momenteel géén ‘vin roeren’, gelukkig weten de meesten onder ons heel goed dat deze situatie een definitief eindpunt heeft. Dat niet ver meer van ons vandaan ‘staat’.

  Like

 15. Anneke zegt:

  AANVULLING: Ben volgende week inmiddels een jaar weduwe….Voor ons ‘arme’ weduwen en weduwnaren is totaal géén respect. Degenen die geboren zijn na 31-12-1949 hebben géén recht meer op een Aanvullende Nabestaande-Uitkering. Heb je géén inkomsten, dan ga maar vlot naar de ‘Bijstand’. Men hangt als moderne slaaf van de Staat aan de galg van Den Haag en Brussel. Er wordt totaal géén rekening gehouden met je fysieke – en psychisch emotionele situatie;ect. Een keuze bij het sollicitatie-proces heeft men eveneens niet. “Opleiding en werkervaring in een bepalen vak-categorie tellen geheel niet mee; NEE”. Wat heb ‘k eigenlijk een geluk, de familie ‘springt nog bij’. “Een bevoorrechte positie, vergeleken met andere lotgenoten”. De politici van specifiek het CDA, de PvdA en – VVD zouden zich tot op het naakte bot moeten schamen; deze partijen hebben wel enorm veel ellende ontwikkeld.

  Like

 16. alidas1 zegt:

  Een koning die een hek laat zetten voor zijn vakantie verblijf van het geld van de burgers
  Moet je toch wel lef voor hebben terwijl ze zo rijk zijn.
  Maar een ding scheelt dood gaat hij ook en kan geen stoel in de hemel kopen
  En als er een GOD bestaat en hij komt aan de hemelpoort zegt GOD ga jij maar branden in de hel je hebt al een hemel op aarde gehad

  Like

 17. Avidia zegt:

  We zijn verplicht om WAO af te dragen, voor onze latere leeftijd, en waar gaat dat geld naar toe??? Aan al die onrendabele die totaal geen recht hebben op ons pensioen en die ook nog eens afgedragen wordt aan hun familie in het buitenland, die mensen verdienen geen pensioen, wat is er met ons aan de hand, zijn we een soort slaven geworden. Ik heb mijn hele leven pensioen moeten afdragen en nog steeds. O wee als dat naar al die nietsnutten gaan die ons land met legers bevolken. Gaan die voor???? Zo ja??? Zal er toch een flinke discussie moeten plaatsvinden om ons recht op te eisen. Er wordt geld zat binnen geharkt, maar alles gaat naar die “zieligen” die ons land binnen komen, bezetten de huizen van onze kinderen, bezetten onderhand heel Nederland, pikken wij dat??? Ik niet. Kom op mensen, laat van je horen, voorlopig verdom ik het om belasting te betalen, ze halen de grond onder je voeten vandaan. En dat alleen omdat ze miljoenen schenken aan landen waar we niets mee te maken hebben, al die landen van wie het hun lust en leven is om oorlog te voeren financiert onze regering van ons geld. Deze regering moet aftreden ze hebben totaal geen verstand van regeren, en die PVDA moet van de aardbodem verdwijnen, die hebben zolang ze bestaan Nederland naar het afvoerputje gebracht. Wat een vreselijke partij is de PVDA, ik ben van nature rechts, ik vind gewoon dat iedereen zelf voor zijn inkomen moet zorgen, daarbij is een uitzondering als je het echt niet kunt, en al die anderen moeten gewoon aan het werk, zoals rechtse mensen van nature doen, rechts is onafhankelijk, links is van nature vaak uit misbruik afhankelijk, maar dat maakt links niet uit, als ze maar stemmers hebben, moet je nagaan hoe ze in elkaar zitten, ik haat links!!!!!

  Like

 18. Avidia zegt:

  Sorry AOW moet het zijn.

  Like

 19. Tistochwat zegt:

  Heey Klijnsma, alweer zo’n leuk plannetje van je!
  Dat ideetje van die moestuin was ook al een geweldig succes hier!
  https://ejbron.wordpress.com/2014/06/21/gratis-advies-van-klijnsma-vul-je-pensioen-aan-met-een-moestuin/
  Ik ben vanaf maart 2014 bezig geweest met de tomatenteelt en ik heb er één klein bakje aan overgehouden!
  De sla is totaal mislukt; ik heb kennelijk geen groene vingers?
  Nou, als je weer een mooi plannetje hebt, horen we het wel hè?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Luister, als het mens van deze hele affaire nog niets geleerd heeft en zich voortaan wel twee maal bedenkt, eer ze wéér met zulke idioterie aan komt zetten, dan…..is ze nog achterlijker dan ze er uit ziet!
   En dat, je zult het met me eens zijn, wil héél wat zeggen!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Het is een zeer kwaadaardige verraderlijke lelijke kromme socialistische heks.
    Aan dat ‘lelijke’ en ‘kromme’. kan ze niets doen.
    Ik walg van haar ‘uitstraling’ omdat ze vanbinnen door en door verrot is.

    Like

  • Monalisa zegt:

   Tistochwat je woond in het noorden daar waait het te hard, en dan te veel regen. Dus koop het maar bij de groente boer krijg je ook geen vieze handen @ Monalisa.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s