IS-terreur: na de Jezidi’s zijn nu de Turkmenen aan de beurt

Screenshot 36

Een Turkmeense strijder zoekt beschutting nabij Amerli

(Door: Servaas van der Laan)

Na Jezidi’s dreigt nu een nieuwe etnische groep het slachtoffer te worden van de islamitische terreur van de Islamitische Staat (IS). De moslimterroristen hebben de plaats Amerli, waar duizenden Turkmenen wonen, omsingeld.

De soennitische extremisten hebben een nieuw doelwit op het oog nu ze de plaats Amerli hebben omsingeld. In het dorp wonen duizenden sjiitische Turkmenen die moeten vrezen voor hun leven.

Massaslachting

De Verenigde Naties (VN) roepen Irak en de internationale gemeenschap op onmiddellijk in actie te komen om een nieuwe massaslachting te voorkomen. Volgens de VN is de situatie vergelijkbaar met die van de Jezidi’s die door de moslimextremisten het Sinjar-gebergte werden ingedreven.

Lees verder>>>
(h/t rs)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Irak, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sjiieten, soennieten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op IS-terreur: na de Jezidi’s zijn nu de Turkmenen aan de beurt

 1. Bij de jezidi’s vond ik het verschrikkelijk en schandalig voor onze planeet.Bij de turkmenen weet ik zo niet,deze zijn familair met de turken.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Ik denk nochtans niet dat de sjiietische Turkmenen op veel begrip zullen moeten rekenen van de meerderheid soennitische Turken zelf. De Turken moeten ook niet veel geweten hebben van hun Alevitische landgenoten (Alevisme is een subdenominatie van sjiisme), en dat zijn even goed etnische Turken.

   Trouwens, onder Arabische Salafisten bestaat er een inherente haat tegen niet-Islamitische moslims in het algemeen. (bv. Perzen en Turken, en ook Koerden en zo) Hoewel er nu nog Tsjetsjenen en Turken e.a. meevechten, zou het zich wel eens tegen die etnische minderheden kunnen keren op de langere termijn. Zolang die in de minderheid zijn, mogen ze blijven meevechten natuurlijk. Als ze een meerderheid zouden worden, kunnen de zaken veranderen. Dat gaat geen Arabische moslim toelaten, uiteindelijk.

   Like

 2. windwens zegt:

  Heden zij morgen wij. Turkmenen zullen toch wel redelijk ver van de huidige Turken afstaan na jaren in vloed van Rusland. Er is toch iets bij hen wat de griezels van IS niet aan staat.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  En wie komt na de Turken?En wanneer zijn wij aan de beurt?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Overal waar deze moordbende-IS- opduikt is het OORLOG! Maar hou voor ogen dat dit de ISLAM is, en wel de zuivere islam. Het staat allemaal in hun gruwelboek de Koran!

  Like

 5. flipje zegt:

  De IS zijn gewoon terroristen ze hebben nog een lager bewustzijn dan een varken. Hun ideologie als je daar al van kunt spreken is volkomen failliet anno 2015. Laat je niet beheersen door angst dat is juist wat ze willen!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s