Islamitische Staat: “Wij zullen Spanje weer in bezit nemen”

Screenshot 34

(Door: Soeren Kern)

Oproepen om Al-Andalus te heroveren komen steeds vaker voor en worden steeds luider. “Het is duidelijk dat Spanje deel uitmaakt van de strategische doelstellingen van de wereldwijde jihad. Wij zijn niet de enigen, maar ze hebben ons in het vizier”, zegt de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Jorge Fernández Díaz. Radicale moslims in Spanje hebben een campagne in de sociale media gelanceerd, die erop gericht is steun te genereren voor de jihadistische groepering Islamitische Staat [IS].

Bij de campagne worden posters gebruikt met afbeeldingen van beroemde Spaanse bezienswaardigheden en monumenten, die versierd zijn met Arabische slogans zoals: “Wij zijn allemaal de Islamitische Staat” en  “Leve de Islamitische Staat”.

Een poster heeft een afbeelding van het middeleeuwse islamitische Aljafería paleis in de Spaanse stad Zaragoza en de zwarte vlag die met de IS wordt verbonden. Een andere poster maakt gebruik van een afbeelding van het beroemde strand van La Concha in de Baskische stad San Sebastián. Weer een andere heeft een afbeelding van het standbeeld van Jezus Christus op de Monte Urgull in San Sebastián, met de Arabische woorden “Al-Andalus Land” in plaats van “Baskenland”.

Al-Andalus is de Arabische naam die gegeven is aan die delen van Spanje, Portugal en Frankrijk, die van 711 tot 1492 werden bezet door islamitische veroveraars (ook bekend als de Moren). Omdat het Baskenland echter wordt omgeven door bergen, is het de Moren nooit gelukt het te bezetten.

De postercampagne ging van start, nadat IS Jihadisten een video maakten waarin ze beloven om Al-Andalus van niet-moslims te bevrijden en het onderdeel te maken van hun nieuwe islamitische kalifaat. De video toont een Jihadist die Spaans spreekt met een zwaar Noord-Afrikaans accent. Hij zegt:

“Ik zeg dit als een waarschuwing tegen de hele wereld: We leven onder de islamitische vlag, onder het gezag van het islamitische kalifaat. We zullen daarvoor sterven tot wij die bezette landen, van Jakarta tot aan Andalusië, hebben bevrijd. En ik verklaar: Spanje is het land van onze voorvaderen en we zijn van plan om het met hulp van Allah weer in bezit te nemen”.

Radicale moslims (en vele gematigde moslims) geloven dat alle gebieden die de moslims tijdens de christelijke Reconquista van Spanje kwijtraakten nog steeds behoren tot het rijk van de islam. Zij beweren dat de islamitische wet hen het recht geeft om daar terug te keren en er opnieuw de islamitische heerschappij te vestigen.

In de afgelopen jaren is de terugkeer van het “bezette” Al-Andalus in de schoot van de islam een obsessie geworden voor moslims van alle richtingen en oproepen om Al-Andalus te heroveren komen steeds vaker voor en worden steeds luider.

In een reactie op de nieuwste video zei de Spaanse minister voor Veiligheid, Francisco Martínez, dat de Spaanse politie, geconfronteerd met  een “ernstige” jihadistische dreiging, “waakzaam” bleef.

Ondertussen hebben de Marokkaanse autoriteiten de Spaanse politie gewaarschuwd dat een aantal van de meer dan 3.000 Marokkaanse Jihadisten, die in Syrië en Irak vechten, zich klaarmaken om naar huis terug te keren, en dat velen van hen waarschijnlijk zullen proberen om het Spaanse vasteland via de Noord-Afrikaanse Spaanse enclaves Ceuta en Melilla te infiltreren.

De Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Mohamed Hassad, heeft onlangs de identiteit van 1.221 Marokkaanse burgers die zijn toegetreden tot jihadistische groeperingen in Syrië en Irak vastgesteld, maar ook nog die van 2.000 etnische Marokkanen die burgers zijn van andere landen, waaronder Spanje.

Spaanse en Marokkaanse eenheden voor terrorismebestrijding hebben hun inspanningen verhoogd om jihadistische cellen, die zich in beide landen hebben verspreid/uitgebreid, te vernietigen.

Op 14 augustus werden negen leden van een cel, die leden voor de IS rekruteerden, in het noorden van Marokko, niet ver van de Noord-Afrikaanse Spaanse enclave Ceuta, gearresteerd.

De arrestaties werden in de Marokkaanse steden Fez, Tétouan en Fnideq gedaan, in wat het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken een gezamenlijke operatie van de inlichtingsdiensten van de Marokkaanse en Spaanse politie voor terrorismebestrijding noemde.

Alle gedetineerden zijn Marokkaanse burgers, van wie een aantal herhaaldelijk reizen naar Ceuta heeft gemaakt om Jihadisten te rekruteren en financiële steun voor de IS te werven.

“De Jihadisten die door de cel gerekruteerd zijn, hebben instructies ontvangen om met wapens te leren omgaan, om explosieven te vervaardigen en die te plaatsen en om auto’s te stelen, om deel te kunnen nemen aan terreur- en zelfmoordaanslagen of om te vechten in conflictgebieden”, zo werd door het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld.

Van sommigen die door de cel zijn aangeworven, wordt verondersteld dat ze hebben deelgenomen aan onthoofdingen in Syrië en Irak. De politie zegt dat ze ook computers en opslagmedia onderzoeken om te bepalen of er plannen waren om een terroristische aanval op Marokkaanse bodem uit te voeren.

Op 4 augustus werden een 19-jarige Spaanse vrouw en een 14-jarig Spaans meisje gearresteerd in Melilla, slechts enkele dagen voordat ze op het punt stonden om deel te gaan nemen aan de jihad in Syrië. Ze zijn de eerste Spaanse vrouwen bij wie men voorkomt dat zij Jihadisten worden.

“Beiden probeerden de grens naar Marokko over te steken met als doel contact op te nemen met het netwerk dat hen onmiddellijk zou overbrengen naar een conflictgebied tussen Syrië en Irak”, zei het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring.

De 19-jarige werd vrijgelaten nadat zij haar paspoort had ingeleverd. De 14-jarige – van wie de politie zegt dat zij er “volledig van overtuigd ‘ was dat ze juist handelde door jihadist te worden – wordt momenteel vastgehouden in een jeugdgevangenis, waar ze geen toegang tot internet heeft. De ouders van het meisje zeiden dat ze onlangs was geradicaliseerd, nadat zij tijd had doorgebracht met het uitpluizen van jihadistische websites.

In juni arresteerde de Spaanse politie in Madrid tien personen (acht Marokkanen, een Argentijn en een Bulgaar) op beschuldiging van lidmaatschap van een internationaal netwerk dat Jihadisten voor de IS aanwierf. De leider was een 47-jarige Marokkaanse staatsburger genaamd Lahcen Ikassrien, die in 2001 in Afghanistan  werd gearresteerd en die, na drie-en-een-half jaar in Guantánamo te hebben doorgebracht, werd vrijgelaten. In juli 2005 heeft de Amerikaanse regering hem uitgeleverd aan Spanje, waar hij beschuldigd werd van het samenwerken met Al-Qaida. In oktober 2006 heeft het Spaanse Hooggerechtshof hem vrijgesproken op grond van het feit dat er geen harde bewijzen waren van banden die hij zou hebben met de terroristische groepering.

Ikassrien, die in Madrid woont, maakte deel uit van een cel onder leiding van Abu Dahdah, een in Syrië geboren Spanjaard die in Spanje was veroordeeld tot 27 jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in de aanslagen van 11 september 2001 en voor het feit dat hij een van de oprichters van Al-Qaida in Spanje was. In februari 2006 heeft het Spaanse hooggerechtshof  de straf van Abu Dahdah tot 12 jaar verminderd, waarbij men zei dat zijn deelname aan het 9/11 complot niet werd bewezen. Hij werd in mei 2013 vrijgelaten

In mei heeft de Spaanse politie een cel in Melilla opgerold, die naar verluidt 26 Jihadisten (24 Marokkanen en 2 Spanjaarden) had gerekruteerd voor Al-Qaida-groeperingen die in Libië en Mali vochten. Alle zes leden van de cel zijn Spaanse burgers. Een van hen, Benaissa Laghmouchi Baghdadi, is de eerste Spaanse jihadist van wie bekend is dat hij teruggekeerd is van de gevechten in Mali. De politie zegt dat de cel social media platforms, zoals “Sharia4Spain“, gebruikt om Jihadisten te rekruteren.

In maart heeft de politie in Spanje en Marokko zeven vermoedelijke Jihadisten gearresteerd, die deel uitmaakten van een cel die actief is in de Zuid-Spaanse stad Málaga. Vier van de verdachten werden in Spanje gearresteerd en de andere drie in Marokko. Spaanse functionarissen zeiden dat de cel een van de grootste in zijn soort in Europa was en verantwoordelijk voor het werven van meer jihadisten dan enig ander netwerk dat tot nu toe in Spanje ontdekt is.

De vermoedelijke leider van de cel is de aan een rolstoel gekluisterde Spaanse bekeerling tot de islam, genaamd Mustafa Maya Amaya. Maya, 51 jaar, werd geboren in Brussel, nadat zijn Spaanse ouders in de jaren 1960 naar België verhuisden om daar werk te zoeken. Nadat hij zich bekeerd had tot de islam, veranderde hij zijn voornaam van Rafael in Mustafa.

De politie zegt dat Maya – die nauwe banden met jihadistische cellen in België, Frankrijk, Indonesië, Libië, Mali, Marokko, Tunesië, Turkije en Syrië onderhoudt – wordt verdacht van het werven op internet van tientallen vrijwillige Jihadisten en die hen, na een zorgvuldig selectieproces, doorstuurt om deel te nemen aan terroristische organisaties in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De geheime operatie werd op 14 maart uitgevoerd, slechts drie dagen nadat Spanje aandacht had geschonken aan de 10e herdenkingsdag van de treinbomaanslagen van 2004 in Madrid, waarbij 191 mensen gedood werden en bijna 2.000 gewond. Sindsdien zijn er, volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernández Díaz, in Spanje meer dan 470 vermoedelijke islamitische extremisten gearresteerd.

“Het is duidelijk dat Spanje deel uit maakt van de strategische doelstellingen van de wereldwijde jihad”, zei Fernández Díaz  aan de vooravond van de herdenking. “We zijn niet de enigen, maar ze hebben ons in het vizier”.

Soeren Kern is een Senior Fellow aan het in New York gevestigde Gatestone Instituut. Hij is tevens Senior Fellow voor Europese Politiek aan de in Madrid gevestigde Grupo de Estudios Estratégicos / Strategische Studies Group. Volg hem op Facebook en op Twitter.

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Historie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kalifaat, Krankzinnigheid, Marokko, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Salafisten, Spanje, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Islamitische Staat: “Wij zullen Spanje weer in bezit nemen”

 1. Sjaak zegt:

  Tjakkaaaa !
  De europese ijzeren muur komt sneller als gedacht !

  Like

 2. janfreak zegt:

  Laten we niet vergeten dat ook wij een stel van die jihad terroristen terug hebben laten keren. Met ongetwijfeld de bedoeling op een zeker tijdstip hier aanslagen en zo te gaan plegen. Snap nog steeds niet waarom die gewoon vrij rond kunnen lopen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Spanje zal nog eens terug denken aan generaal Franco. Die had wel geweten wat hij met dat MOSLIMTUIG zou doen. Tegen de muur met dat schuim der aarde, en het liefst de RODE VERRADERS ook!

  Like

 4. Vergeet niet dat Roma en washington ook op de verlanglijst staat

  Like

 5. cat zegt:

  Hahawhaa…gillen. no f#cking way…dream on bastards !! Alleen in jullie “natte dromen”…

  Like

 6. rob van marle zegt:

  De eu te brussel staat als een wezenloze organisatie verlamd te staren

  Like

 7. Waarom wacht Spanje af,dan?Als iemand mij in mijn huis bedreigd sla ik hem eruit!Is normaal toch?

  Like

 8. Avidia zegt:

  janfreak zegt:
  23 augustus 2014 om 20:32
  Omdat die “lui” het nieuwe uitverkoren volk is, wat ze ook doen of laten, alles is geweldig. Wij zijn kleinzielig en begrijpen nergens iets van. Het is een stiekeme overeenkomst, de regering weet het voorste en het achterste maar laten ons in het ongewisse. Ze zijn zo schijnheilig als de pest, er zal wat af gekonkeld worden in hun kamers. We hebben een spion nodig die aan onze kant staat.

  rob, over de EU wil ik het niet hebben, een grotere criminele organisatie bestaat er niet op dit moment, geloof nooit wat ze zeggen en dat ze VOOR Europa zijn. Mooi niet, ze zijn erger dan wie dan ook, witheet ben ik, en al eerder gezegd, ik doe juist alles wat ze verbieden, wie zijn zij om mij iets te verbieden, ik heb TEGEN gestemd en zal overal tegenin gaan. Koop aankomende week nog een paar zeer sterke stofzuigers, en iedere keer zal ik zingend stofzuigen met een lange neus naar de EU!!!
  En als de EU meeleest, lekker puhhhhhhh. Stelletje zichzelf vererende idioten.

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Voor Karel Martel was Spanje het buitenland,Maar vergeet Isabella van Castillie en Ferdinand van Aragon niet, ze hebben zonder enige hulp van buiten de Moren uit Spanje uitgedreven, door hun laatste Bastion fort van Granada te veroveren.Duuuuuus moslims , ook zij hebben een hoop naakoomlingen, ze zijn met elkaar getrouwd. Ze lusten julie als Calvados, en gebakken sardijnen.

  Like

 10. Burn'm! zegt:

  Mocht ik dergelijk gespuis tegen komen in mijn straat dan gaan er een paar in de fik. Eens zien hoe gemotiveerd de rest is om hun maagden in ontvangst te nemen als ze hun matties voor hun ogen zien branden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s