De islamitische kolonisten: Vergeten feiten over het Arabisch-Israëlische conflict

Screenshot 9

(Door: Ezequiel Doiny – Vertaling: E.J. Bron)

De Yezidi in Irak en de Koptische christenen in Egypte zijn geen “bezetters” of “kolonisten” net zomin zijn de Joden dit in Israël. Zij zijn allemaal het slachtoffer van een gezamenlijke vijand, die het Midden-Oosten kennelijk vrij van niet-moslims wil hebben. Volgens de huidige verslaggeving over de Palestijnen zijn alle moslims in Palestina de oerbevolking en alle Joden zijn kolonisten. Deze verslaggeving is fout.

Er is een kleine, maar bijna onafgebroken joodse aanwezigheid in Palestina geweest sinds de verwoesting van Jeruzalem door de Romeinen 2000 jaar geleden.

Daarbij komt, dat bij de oprichting van de staat Israël in 1948 de meeste van de in Palestina levende moslims kolonisten uit andere delen van het Ottomaanse rijk waren. Ze werden in Palestina gevestigd en leefden er bijna 60 jaar.

Er bestaan twee belangrijke historische feiten, die normaal gesproken in het Arabisch-Israëlische conflict over het hoofd worden gezien.

Het eerste is, dat islamitische heersers voor de invoering van het Britse Mandaat in 1922 de djizja gebruikten om het aantal in Palestina levende Joden te verminderen. De djizja is een discriminerende belasting, die alleen werd opgelegd aan niet-moslims om hen tegen moord en de vernietiging van hun bezit te “beschermen”.

Het tweede feit zijn de inspanningen van de Ottomaanse regering om verdreven islamitische bevolking uit andere gebieden van het Ottomaanse rijk naar Palestina te verhuizen. Tot in de late 19e eeuw moesten complete oorspronkelijke joodse gemeenschappen uit Palestina vluchten om te ontsnappen aan de wreedheid van de islamitische autoriteiten. Zoals de Egyptische historica Bat Ye´or in haar boek “The Dhimmi” schrijft:

“De djizja werd in een vernederende openbare ceremonie betaald waarbij de niet-moslim, terwijl hij betaalde, op zijn hoofd werd geslagen. Als deze belastingen niet betaald werden, maakte men vrouwen en kinderen tot slaven en de mannen werden opgesloten en gemarteld tot er losgeld voor hen werd betaald. De joodse gemeenschappen werden in vele steden onder islamitische heerschappij door zulke eisen geruïneerd. Deze instelling van gelegaliseerd financieel misbruik en chantage sloeg de voor-Arabische bevolking uit elkaar en roeide datgene dat nog over was van haar plattelandsbevolking bijna volledig uit. In 1849 gingen de Joden van Tiberias op grond van de wreedheid, de belastingen en de onrechtvaardigheid van de islamitische machthebbers in ballingschap.  Bovenop de reguliere belastingen eiste een Arabische sjeik, die regeerde over Hebron, dat de Joden ter bescherming van hun leven en hun eigendom nog eens 500 piaster jaarlijks moesten betalen. De sjeik dreigde ze op te pakken en ze uit Hebron te verdrijven als dit niet betaald werd.”

De islamitische heersers hielden het aantal Joden niet alleen laag door discriminerende belastingen, maar breidden de islamitische bevolking uit door privileges voor islamitische kolonisten te creëren om zich in hun gebied te vestigen. Privileges bestonden in de vorm van gratis land, 12 jaar vrijstelling van belastingen en geen militaire dienstplicht.

Bat Ye´or gaat verder:

“In de vroege 19e eeuw was de Arabische bevolking met slechts 246.000 in Palestina maar heel gering. In de late 19e eeuw en in de vroege 20e eeuw vestigden de meeste islamitische kolonisten zich in Palestina. Dit gebeurde op grond van de inspanningen door de Ottomaanse regering om verdreven moslims te verhuizen, die door gebeurtenissen zoals de Oostenrijks-hongaarse bezetting van Bosnië-Herzegovina, de Krimoorlog en de Eerste Wereldoorlog waren ontstaan. Zulke gebeurtenissen zorgden voor een groot aantal islamitische vluchtelingen, die ergens anders in het Ottomaanse rijk werden gevestigd. In 1878 beloofde een Ottomaanse wet de islamitische kolonisten land in Palestina. Islamitische kolonisten van de Krim en uit de Balkan vestigden zich in Anatolië, Armenië, Libanon, Syrië en Palestina.”

Justin McCaarthy, een professor geschiedenis aan de universiteit van Louisviille, schrijft op zijn kaart: “Forced Migration and Mortality in the Ottoman Empire (Gedwongen migratie en sterfte in het Ottomaanse rijk). Hij zegt dat er ongeveer 5 miljoen moslims verdreven worden op grond van de Oostenrijks-Hongaarse bezetting van Bosnië-Herzegovina, van de Krimoorlog, van de Balkanoorlogen, van de Turkse Onafhankelijkheidsoorlogen en van de Eerste Wereldoorlog.

Sergio Della Pergola, van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, geeft in zijn geschrift “Demography in Israel/Palestine: Trends, Prospects and Policy Implications” (Demografie in Israël/Palestina: trends, vooruitzichten en politieke implicaties) schattingen voor de bevolking van Palestina in verschillende periodes, Zoals de demografische data aantonen, leefden de woonden de meeste moslims in het jaar 1948, toen de joodse staat Israël werd gesticht, minder dan 60 jaar in Palestina.

1890: Arabische bevolking 432.000
1947: Arabische bevolking 1.181.000
Toename van de Arabische bevolking tussen 1890 en 1947: 800.000

De Yezidi in Irak en de Koptische christenen in Egypte zijn geen “kolonisten” en “bezetters” – net zomin zijn dat de joden in Israël. Ze zijn allen het slachtoffer van een gezamenlijke vijand, die het Midden-Oosten kennelijk vrij van niet-moslims wil hebben.

Videoserie: “De waarheid over het Israëlisch-Palestijnse conflict:

 

Screenshot 8

Bron:
http://europenews.dk/de
Vertaling: Anja Freese

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Ezequiel Doiny

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Censuur, Desinformatie, Historie, Israël, Joden, mainstream-media, Moslims. Bookmark de permalink .

10 reacties op De islamitische kolonisten: Vergeten feiten over het Arabisch-Israëlische conflict

 1. Clara Klein zegt:

  wat een uitstekend artikel! hartelijk dank

  Like

 2. janfreak zegt:

  Het was vanaf het begin aan al duidelijk dat de Arabische omringende landen geen, zoals zij dat noemden, een Zionistische staat in hun regio zouden accepteren. En dat idee hebben ze nog steeds, zowel Abbas als Hamas weigeren de staat Israël te erkennen, volgens hen is dat bezet Palestijns gebied.

  Like

 3. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Hamas zegt toch zelf dat hun enige doel is, per de Islam, Joden uitmoorden? Als ze om de Palestijnen gaven hadden die het beter dan de Israelieten, voor alle geld dat ze hebben gekregen voor zielige vluchtelingetjes zijn.

  Like

 4. AEO zegt:

  Prima artikel! Hier ben ik weer wat meer feiten aan de weet gekomen die ik nog niet wist. Altijd handig om Israël haters mee van repliek te dienen. Velen wíllen echter niets van de werkelijke feiten weten, hoe goed beargumenteerd je de zaak ook uitlegt. Bij dat soort mensen wordt Israël al bij voorbaat beschuldigd en veroordeeld. Maar men zal zich dan later nooit kunnen verontschuldigen dat men het niet geweten heeft.

  Like

  • Ahava zegt:

   Israelhaters zeggen ‘tegen antisemitisme’ te zijn, maar zijn het verkapt zelf: anti-joods in elk geval. Vandaag ook weer een sterk staaltje van gelezen, van zogenaamd door de Israëlische autoriteiten mishandelde Palestijnse kinderen. Nou ja, die konden het in elk geval nog navertellen… Andersom – een joods kind in een Gaza-gevangenis – is ondenkbaar. Levend althans.

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Stop de hulp aan die barbarenhorde !! Geen Nederlands geld naar GAZA. Ook niet via de EU !!

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Het artikel van Ezequiel Doiny is BUITENGEWOON BELANGRIJK, omdat het duidelijk maakt dat er door de islamitische wereld een strategie wordt uitgevoerd die kort gezegd hierop neer komt:

  Aangezien de islam zichzelf absoluut als de toekomstige erfgenaam van de hele wereld ziet, heeft die zich het recht toegeëigend om een doorgaande REVISIE van de wereldgeschiedenis door te voeren, waarbij het doel is om aan te tonen dat de islam eigenlijk altijd al op de een of andere wijze nadrukkelijk haar stempel op de loop der geschiedenis heeft nagelaten, zelfs al VOORDAT de daadwerkelijke greep naar de macht door Mohammed een aanvang nam!

  In de praktijk zal dat betekenen dat er een druk op geschiedschrijvers zal worden uitgeoefend om hun interpretaties van de loop der gebeurtenissen ten voordele van de islamitische invloed bij te stellen!
  Wanneer die opzet slaagt dan zullen niet-islamitische culturen en de invloed die zij op de mensheid hadden geleidelijk aan vervagen! Op die manier wordt de suggestie aangedragen dat er geen hoogwaardige menselijke beschaving voor de komst van de islam bestond. De mensheid moet worden voorgehouden dat – als puntje bij paaltje komt – ALLE beschaving uiteindelijk dus uit de islamitische koker komt.
  Wie weet er nog dat Turkije ooit een land was dat door de zendingsactiviteiten van Paulus en zijn metgezellen werd gekerstend, en dat het voor die tijd tot de hellenistische wereld behoorde?
  Het beeld dat nu bestaat – en dat Erdogan graag wil benadrukken- is dat Turkije altijd islamitisch was en dat elke goede Turk een moslim is.
  De Aya (Hagia) Sophia in Istanboel (ooit Constantinopel genoemd) werd als christelijke kathedraal gebouwd. Later werd het een moskee en daarna een museum en het gebouw zal – als Erdogan zijn zin krijgt – weer een moskee worden. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Hagia_Sophia).

  In Afghanistan werden twee grote Boeddha beelden van groot (kunst)historisch belang door de Taliban opgeblazen, met de bedoeling de vroegere aanwezigheid van het boeddhisme uit te wissen.
  Fundamentalisten in Egypte hebben al heel lang het plan de oude piramiden op te blazen..

  En wat gebeurt er met kerken wanneer aanhangers van de islam een gebied volledig onder controle krijgen? Wij weten het antwoord: de christelijke sporen worden letterlijk uitgewist. Eerst moeten de symbolen eraf en daarna volgen de gebouwen….

  Laten we nu – in verband met het bovenstaande betoog – even een uitstapje richting Amerika maken, waar een medewerker van Obama voor veel ophef zorgt.
  Een van de veiligheidsadviseurs van de eerste moslimpresident van de USA, genaamd Mohamed Elibiary, zegt op Twitter: ”US is an Islamic Country”.
  Dat is interessant, wanneer je bedenkt dat het over een land gaat waarin ruim 90% van de bevolking lid van een kerk is….
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173507#.U_rlM6PEdHU

  Het is niet moeilijk de intentie van de man te duiden.

  En nu we toch sporen aan het uitwissen zijn, op naar Europa! Wij kennen de implicaties van het Verdrag van Straatsburg. En tegen de achtergrond van dat verdrag is er enkele jaren geleden door een vertegenwoordiger van Polen aan de Europese Commissie de wens overgebracht dat in de statuten van de EU een expliciete verklaring met betrekking tot de identiteit van deze organisatie zou worden opgenomen. De Polen wilden dat de EU qua identiteit duidelijk herkenbaar zou blijven als een voortzetting van de culturen van de aangesloten landen.
  De leiding van de EU wees het verzoek af. Het nieuwe Europa is niet meer specifiek Joods- christelijk- humanistisch! Maar wat dan wel?

  De door de EU gewenste en georganiseerde grote instroom van niet-westerse, lees (hoofdzakelijk islamitische) mensen geeft de richting aan waar de EU naar toe wil.
  Enwij kunnen er dan ook van uitgaan dat er in de nieuwe Europese constellatie stevig zal worden gewerkt aan de verdwijning van onze identiteit.

  Het is nu duidelijk genoeg waarom wij eraan moeten meewerken dat de redelijke opvattingen die Geert Wilders verkondigt algemeen aanvaard gaan worden, want wie zit er nu te wachten om van zijn of haar eigen identiteit te worden losgekoppeld? Ik alvast niet! Nee, dank u.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Sorry dat ik het moet zeggen , maar wij zijn of we willen of niet, in Oorlog met de Islam.Ik bedoel de ware islam.

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  DIT MOET JE ZIEN

  GA NAAR DE SITE EN BEKIJKT HET , EEN PRACHTIG STUK WERK

  Assessing The UN’s OCHA “Gaza Crisis Atlas 2014″ Report

  http://www.israellycool.com/2014/08/24/assessing-the-ocha-gaza-crisis-atlas-2014-report/

  En bezoek ook eens

  http://warsclerotic.wordpress.com/

  http://www.de-stek.info/forum2/index.php?topic=21392.new#new

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s