De Oekraïense munteenheid daalt gigantisch in waarde

Screenshot 19

(Vertaling: E.J. Bron)

Als gevolg van de burgeroorlog in Oekraïne, maar relatief onopgemerkt door de westerse media, staat de munteenheid van Oekraïne op instorten. Al maandenlang bevindt de hryvnja (code UAH) zich in een vrije val en het gaat eveneens heel slecht met de Oekraïense economie. De al twee jaar durende recessie kan nog erger worden.

VS profiteren

Zo is de hryvnja alleen al dit jaar met 40% in waarde gedaald tegenover de Amerikaanse dollar. Ondanks tegenmaatregelen van de Nationale Bank, die de basisrente verhoogde naar 12,5%, daalt de koers steeds verder. De VS profiteren echter van de economische en valutacrisis in Oekraïne. Want door de zwakke hryvnja wordt de “veilige haven” van de dollar, maar ook Oekraïne, opnieuw aantrekkelijk bij veel beleggers en dat komt de zich eveneens in een crisis bevindende dollar alleen maar ten goede. Maar van de kant van de VS wordt ook naarstig gewedijverd om de talrijke gasvelden in het omstreden Oost-Oekraïne. Daar wil immers, zoals bekend, de firma van de zoon van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden de komende zeven jaar naar schaliegas boren. Een instortende Oekraïense economie maakt daarbij de onderhandelingsspeelruimte van de VS sterker.

2014: zwakste economie in Oekraïne

Maar de economie van Oekraïne kan nog voor de realisering van deze plannen in elkaar storten. Op dit moment krimpt de economie in een recordtempo van 6,5%, ook de 17 miljard dollar krediet van het IMF in april heeft daar niets aan veranderd. Nu is ook nog de Oekraïense minister van Economische Zaken, Pavlo Sjeremeta, afgetreden, nadat er al een anticorruptie gevolmachtigde van de regering aftrad. In september moet bovendien de herfinanciering van 2 miljard dollar uit vreemde valuta betaald worden. Oekraïne is zodoende volledig aangewezen op financiële hulp uit het buitenland, met voorop de EU en de VS. Nu al geldt de Oekraïense economie als de zwakste in het jaar 2014.

Screenshot 18

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, IMF, Oekraïne, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op De Oekraïense munteenheid daalt gigantisch in waarde

 1. Jan zegt:

  En als je geen cent hebt koop je natuurlijk voor miljarden aan wapens

  Before the end of this year Ukraine “will spend billions of hryvnas” to upgrade military hardware of the country’s armed forces, President Pyotr Poroshenko said at a military parade on the occasion of the 23rd Ukrainian independence anniversary on Sunday.
  “Warplanes, helicopter gunships, warships and motor boats will be bought and this is just a moderate start,” he said, adding that right from Kreshchatik “the column of troops will be dispatched in the combat action zone” in east Ukraine.
  http://en.itar-tass.com/world/746418

  Like

  • Sjaak zegt:

   Hier op Duits ! Die ZEIT !
   Poroschenko will Militärausgaben drastisch erhöhen
   Die Ukraine will in den kommenden Jahren
   rund 2,2 Milliarden Euro mehr für ihre Armee ausgegeben.
   Das kündigte Staatschef Poroschenko zum
   Jahrestag der Unabhängigkeit an.

   EEN TERRORIST WIL GELD UITGEVEN ?
   WAARVAN ? MET HET GELD VAN DE EU ?

   Like

   • Jan zegt:

    Jouw belastingcenten en die van mij want dat volk in Brussel leeft van een uitkering, ook door ons betaald.

    Like

 2. Sjaak zegt:

  Tjakkaaaa !
  Met hulp van Europa in de afgrond !
  Maarrrr ! Zo eenvoudig komen jullie
  er niet van af !
  De namen van jullie landverraders
  zijn als een tatowering op internet
  ingebrand ! Ontkomen alleen nog
  mogelijk op ISIS gebied en jullie
  o zo geliefde moslim vrienden !
  GOEIE REIS !

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  Waarde obligaties daalt

  De munt van Oekraïne, de hryvnia, is gedaald tot een historisch dieptepunt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Een gevolg van de onzekere politieke en financiële toekomst in het land. Dat bericht persbureau AP.
  Ook de waarde van Oekraïense staatsobligaties kelderde vandaag. Veel beleggers betwijfelen of het land zijn kortlopende schulden wel zal kunnen afbetalen. Doordat Oekraïne met de protesten van de afgelopen tijd een meer pro-Europese koers lijkt te gaan varen, is het bovendien zeer de vraag of het land in de nabije toekomst kan rekenen op eventuele Russische leningen.

  NIEUWE LEIDER OEKRAÏNE REST NIETS ANDERS DAN HAND OPHOUDEN
  De Europese Unie heeft de nieuwe leiders van Oekraïne volgens AP internationale steun beloofd. Deze hulp zou een economische crisis in het land moeten voorkomen. Maar de EU stelt, net als het IMF, wel harde eisen. Oekraïne moet beloven snel hervormingen door te voeren. NRC-buitenlandredacteur Tijn Sadée schreef vandaag vanuit Kiev in NRC Handelsblad:

  Na de revolutie van de afgelopen dagen staan de nieuwe machthebbers in Oekraïne voor een nederige taak: de hand ophouden. Om de staat te kunnen laten functioneren is er acuut ruim 20 miljard euro aan noodleningen nodig. Maar daarmee zingt Oekraïne het niet lang uit. Er staan miljardenleningen uit bij banken, waarover torenhoge rentes moeten worden betaald. Russische banken hebben in totaal nog 30 miljard dollar (circa 22 miljard euro) tegoed. De Russische president Poetin garandeerde in november vorig jaar 15 miljard dollar aan steun, waarvan drie miljard werd uitgekeerd. Maar méér komt er niet. Moskou wil geen zaken doen met ‘de coupplegers van Maidan’.
  FORMATIE OVERGANGSREGERING UITGESTELD
  De protesten die tot de revolutie leidden, laaiden vorige week hevig op na een periode van relatieve rust. Ze begonnen voor het eerst in december, nadat president Viktor Janoekovitsj een associatieverdrag met de EU weigerde te ondertekenen. De protesten escaleerden vorige week, tientallen mensen kwam om. De hoofdstad Kiev verwerd tot oorlogsgebied. In een stroomversnelling van ontwikkelingen werd eerst besloten terug te gaan naar een wet uit 2004, waardoor de macht van de president werd ingeperkt. Ook werd oud-premier Joelia Timosjenko vrijgelaten. Janoekovitsj zelf wilde niet aftreden, maar het parlement zette hem uiteindelijk af.

  De formatie van een overgangsregering in Oekraïne, die eigenlijk vandaag had moeten beginnen, werd vanmiddag tot donderdag uitgesteld. Interim-president Oleksandr Toertsjinov kondigde in het parlement de nieuwe datum aan. Daarmee blijft de politieke en economische onzekerheid voorlopig dus nog bestaan.

  Update 20.25: Oekraïense Russen in levensgevaar kunnen rekenen op de bescherming van Rusland. Dat heeft de prominente Russische parlementariër Leonid Sloetski beloofd. De voorzitter van de Doema-commisie voor de betrekkingen met voormalige Sovjet-republieken verzekerde bovendien dat het parlement zich buigt over de snelle verstrekking van Russische paspoorten aan de ‘volksgenoten’ in Oekraïne. Hij zei dat op het Oekraïense schiereiland de Krim in de Zwarte Zee. Dat hoorde eeuwenlang bij Rusland, telt veel Russischtalige inwoners en herbergt Ruslands belangrijkste zuidelijke marinehaven. Veel inwoners van de Krim zijn bang dat radicale Oekraïense nationalisten, die in de voorste gelederen streden tegen de pro-Russische regering-Janoekovitsj, zinnen op wraak tegen de Russisch gezinde streek. >>>

  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/25/munt-oekraine-naar-historisch-dieptepunt-waarde-obligaties-daalt-sterk/

  Like

  • bobzelf zegt:

   klopt helemaal , grote vriend ,
   de totale schuld bij de Russische banken is totaal nu miljard 34 ,
   +
   dat de gaskraan dus dicht is, Ukraine had geld gekregen van USA en EU om alvast Putin te betalen, kleine 2 miljard, maar die is spoorloos verdwenen !!
   Dus Putin wil nu echt zijn 4.5 a 5 miljard hebben voor gas dat al zeg maar maand of 30 niet betaald is !!
   Ik heb dit nog nooit meegemaakt, ja vroeger in Spanje met zo’n devaluatie , maar dit hier is echt te gek
   Ik kreeg voor mijn Euro , 2 jaar geleden , dus 1 euro was 10 UHV ,
   nu momenteel wissel in mijn euro’s om dus 1 euro is 17,3 UHV

   dus kost een pakje marlboro in Nederland euro 7 ik betaal nu euro 0.83
   2 liter fles cola euro 0,72

   nou hetzelfde met de benzine en diesel natuurlijk !!!

   Rente op euro’s momenteel 11,5 % whahahahahahahaha
   Rente op UHV momenteel 23 % ik herhaal 23 % RENTE !!

   DUS MIJN NIEUWE AUTO WERD INEENS EURO 10.000 GOEDKOPER,WHAHA

   nou maar eens kijken wat volgende week het gesprek met Putin op gaat leveren ??

   NOU DE KRIM KOMT DUS NOOIT MEER BIJ UKRAINE , DAT KUNNEN ZE HIER IN KIEV VERGETEN !!

   Die blackboxen zijn hopelijk niet voor niets 3 dagen onvindbaar geweest !!!!!

   Mag toch aannemen dat de Russen die uit hebben gelezen !!!!!!!!!!!!

   Ik hoop dat Putin ,de wereld wel de waarheid kan vertellen , want dat onderzoek naar de crash gaat dus echt de doofpot in , alsof er niets gebeurd is met dat veto recht , waarbij ook UKRAINE EEN VETO RECHT HEEFT ????????????????????

   voor mij ongelofelijk , WANT VOLGENS MIJN BESCHEIDEN MENING, HEEFT UKRAINE DAT MALYSISCHE VLIEGTUIG NEERGEHAALD !!!!!!!!!!!!

   MET ZOVEEL ONWAARHEDEN EN HET WEGMOFFELEN VAN , FEITEN KOMT DAT NU TOCH WEL DICHTBIJ , MAAR IK HOOP DAT PUTIN DE WERELD OM ZIJN OREN KAN SLAAN !!

   DE GROETEN BOB

   Like

   • peterselie1 zegt:

    “Die blackboxen zijn hopelijk niet voor niets 3 dagen onvindbaar geweest” Scherp opgemerkt Bob, óók is er géén enkel nieuws in de MSM over de blackboxes, dit is gewoon door gestoken kaart om de Russische Federatie, met name Poetin te beschadigen. En wanneer de gemanipuleerde data van de blackboxes in de media naar buiten komt Bob, dan komt Rusland met het tegen bewijs van de gekopieerde data.

    De groeten Bob.

    Like

   • bobzelf zegt:

    dat is waar ik op hoop :

    PUTIN , MET HET KONIJN UIT DE HOGE HOED !!

    jezus wat zou dat mooi en leuk zijn !!

    gr.bob

    Geliked door 1 persoon

   • peterselie1 zegt:

    Duitse media spreken over oorlog en Russische gevechtstanks in Oekraïne

    Putin vergelijkt leger Oekraïne met de Nazi’s – ‘Nu wordt het tijd voor een sterk antwoord door de NAVO’

    We waarschuwen al maanden dat de misleidende anti-Russische propaganda in de Westerse media bedoeld is om de bevolking hier rijp te maken voor een nieuwe grote oorlog in Europa. Gezien enkele koppen in de Duitse media van vandaag en gisteren -‘Wat Putin met de IS-terroristen gemeen heeft’; ‘Vladimir Putin voert een smerige oorlog’; ‘Russische gevechtstanks in Oekraïne’, en niet te vergeten ‘De Derde Wereldoorlog vindt reeds plaats’- lijkt de door geen enkele normale burger in Oost of West gewilde militaire treffen inderdaad steeds dichterbij te komen. Putin vergelijkt het optreden van het Oekraïense leger inmiddels met dat van de Nazi’s tijdens de vorige wereldoorlog.

    Het ooit toonaangevende Die Welt spant bij onze oosterburen de kroon wat demagogische oorlogshitserij betreft. Gisteren werd Putin beschuldigt van het voeren van een ‘smerige oorlog’. De Russische president zou hebben gelogen over de aanwezigheid van Russische troepen in Oekraïne. ‘Nu wordt het tijd voor een sterk antwoord. Dat kan alleen de NAVO geven,’ vindt Die Welt. (2)

    ‘Laatste koloniale rijk’

    De inhoud van dit redactionele commentaar is zowel om te huilen als om te gruwelen. De vermeende Russische inval in Oekraïne wordt op één lijn gezet met de Sovjet invasies van Tsjechoslowakije, Afghanistan en Georgië. In dat laatste conflict in 2008 was er overigens helemaal geen sprake van een Russische invasie; ook dat bleek achteraf een Westers verzinsel.

    Bovendien wordt Rusland brutaal het ‘laatste koloniale rijk’ genoemd. Eén blik op de wereldkaart leert dat precies het omgekeerde het geval is. Rusland wordt compleet omsingeld door talloze Amerikaanse en NAVO-bases, terwijl het land zelf amper militair aanwezig is in het buitenland. (1)
    Rusland wil duidelijk oorlog. Kijk maar hoe dicht ze hun land bij onze militaire bases hebben geplaatst…

    Putin en IS-terroristen op één lijn gezet

    Vandaag vergelijkt Die Welt de Russische president zelfs met de IS-terroristen in Syrië en Irak. Rusland en IS zouden beiden een gevaar vormen voor de veiligheid van Europa. De Amerikaanse president Obama wordt slap optreden in Syrië verweten; als hij het land na de chemische aanval in Damascus –die zoals u weet niet door het regeringsleger, maar door de door het Westen en Turkije gesteunde islamistische rebellen werd gepleegd- militair had aangevallen, dan zou Putin ‘in Oekraïne vermoedelijk minder waaghalzig zijn geweest.’ (2)

    ‘Russische gevechtstanks rollen Oekraïne binnen’

    De collega’s van de WDR meldden vanochtend dat Russische gevechtstanks Oekraïne binnenrollen. Zelfs de NAVO heeft daar echter geen enkel bewijs van. Wat wél een vastgesteld feit is dat Oekraïense tanks, artillerie en raketten worden ingezet tegen de Russisch sprekende bevolking. Dat lijkt het Westen wel prima te vinden, want die staan immers aan de ‘verkeerde’ kant. (3)(4)

    ‘Derde Wereldoorlog vindt reeds plaats’

    In een ander artikel kopt Die Welt ‘De Derde Wereldoorlog vindt reeds plaats’. Eerste zinnen: ‘Russische soldaten vonden in de Tweede Wereldoorlog de weg naar Berlijn en vergissen zich nu aan de Oekraïense grens? Veel Russen geloven Moskou’s verwarringsspel en trekken op tegen de ‘fascisten’. Russische tanks staan voor de Oekraïense stad Asov en bedreigen op de middellange termijn de havenstad Mariupol. Petro Poroshenko, de Oekraïense president, spreek van een Russische invasie.’

    De uitspraak ‘De Derde Wereldoorlog vindt reeds plaats’ wordt vervolgens toegeschreven aan de separatisten in de ‘Democratische Republiek Donetsk.’ Tot slot wordt de Duitse Rusland’expert’ professor Henning Schröder aangehaald, die het optreden van de separatisten in Donetsk vergelijkt met de Duitse krijgsgevangenen die in 1944 door de Sovjets werden gedwongen door de stad te marcheren (waarbij hij klaarblijkelijk even ‘vergeet’ dat Duitsland Rusland was binnengevallen, en niet andersom). (5)

    Putin vergelijkt leger Oekraïne met de Nazi’s

    Ook Putin zelf heeft inmiddels de Tweede Wereldoorlog erbij gehaald, maar met duidelijk veel betere redenen. De Russische president vergeleek de beschietingen door Oekraïense tanks, kanonnen en raketten van de oost Oekraïense dorpen en steden met de acties van de Nazi’s.

    ‘Hoe triest het ook moge zijn, dit herinnert me aan de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, toen de bezetters van Nazi-Duitsland onze steden –zoals Leningrad- omsingelden, en rechtstreeks deze steden en hun inwoners beschoten.’

    Putin uitte ook forse kritiek op het regime in Kiev, dat weigert om te onderhandelen met de separatisten voor een veilige aftocht van de omsingelde Oekraïense militaire eenheden. ‘Ik denk dat dit een kolossale fout is die tot veel menselijke slachtoffers zal leiden,’ aldus de president. ‘De positie van onze ‘partners’ is duidelijk: ja, er zou moeten worden gepraat, maar ondertussen moeten we de Oekraïense troepen nog wat laten schieten, want misschien krijgen ze de situatie dan onder controle.’

    NAVO veroordeelt Rusland opnieuw

    Vandaag heeft de NAVO de veronderstelde Russische acties in Oekraïne opnieuw in ‘de strengste bewoordingen’ veroordeeld. Satellietfoto’s zouden bewijzen dat het Russische leger actief is in Oekraïne en nog altijd klaarstaat voor een complete invasie (7). Het Westen begint in ieder geval deels zijn zin te krijgen nu de Westerse marionettenpremier Yatsenyuk heeft gezegd dat zijn land lid van de NAVO moet worden, en hij daarover een wetsvoorstel naar het parlement gaat sturen (7). >>>

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/08/Duitse-media-spreken-over-oorlog-en-Russische-gevechtstanks-in-Oekrane

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Duitse pers: Onderzoek MH17 is dood

    Het wordt nu ook in de buitenlandse mainstream media vastgesteld. Spiegel kwam vandaag met een artikel met als insteek: Waarom vernemen we niets meer van het Nederlandse onderzoek naar de crash van MH17?

    Ja, goeie vraag. Hoe zit dat?

    De Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft de leiding gekregen over het onderzoek naar MH17, zo blijkt uit een lijstje met vragen en antwoorden dat de Onderzoeksraad eergisteren publiceerde:

    2. Waarom heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid de leiding over het onderzoek?

    Oekraïne heeft de leiding over het onderzoek naar de oorzaak van de crash overgedragen aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dit is gebeurd op verzoek van Oekraïne.

    De redenen van het verzoek zijn dat de vlucht uit Nederland is vertrokken en het grote aantal Nederlandse slachtoffers. De overdracht is op woensdag 23 juli formeel vastgelegd in een overeenkomst.

    Het niet duidelijk wat de status is van dat ‘leiderschap’ van de Onderzoeksraad. ‘Leiding’ is niet geformuleerd als ‘eindverantwoordelijkheid’ maar eerder als een voorzittende functie bij een onderhandelingsproces tussen de landen. Nergens staat wie uiteindelijk beslissingsbevoegd is bij het naar buiten brengen van het tussentijdse rapport:

    In het internationaal onderzoeksteam naar het neerstorten van vlucht MH17 hebben de volgende landen (in meer of mindere mate) een bijdrage geleverd aan het onderzoek: Oekraïne, Maleisië, Australië, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië, Indonesië. Daarnaast hebben de organisaties ICAO en het Europese Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) bijgedragen aan het onderzoek. De leiding van het onderzoek ligt bij de (Nederlandse) Onderzoeksraad voor Veiligheid, die zowel het preliminary report (voorlopig rapport) als het eindrapport zal publiceren. De landen die vanuit het ICAO-verdrag formeel een rol hebben als deelnemer aan het onderzoek, krijgen inzage in de conceptrapportages en mogen daarop reageren. Het staat de partij die de leiding heeft over het onderzoek vrij om ook andere landen inzage te verlenen op het conceptrapport.

    Daarom was het nieuws van een onafhankelijk Oekraïens persbureau ook zo interessant dat vier, en mogelijk vijf, betrokken landen een overeenkomst hebben getekend waarin staat dat ieder van die landen vetorecht heeft. Hier berichtte ik al eerder over.

    Het bericht is nergens in de Nederlandse media overgenomen. Ook Kamerleden hebben er geen vragen over gesteld.

    De Onderzoeksraad gaat de inhoud van de zwarte dozen niet vrijgeven. Dit is in overeenstemming met de aard van de Onderzoeksraad:

    7. Geeft de Onderzoeksraad de inhoud van de Cockpit Voice Recorder en de Flight Data Recorder volledig vrij?

    Onderzoeksmateriaal en bronnen van informatie die de Onderzoeksraad gebruikt bij het onderzoek, zijn wettelijk beschermd. Uitsluitend informatie die nodig en relevant is om de oorzaak van het neerstorten van vlucht MH17 te verklaren, wordt opgenomen in het eindrapport. Het beschikbare onderzoeksmateriaal wordt niet integraal vrijgegeven, behoudens de informatie die in het eindrapport gepubliceerd wordt. Dit is ook zo bepaald in de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid en het ICAO-verdrag.

    Er komt een voorlopig tussenrapport. Normaal gesproken had dit allang moeten gebeuren. Wanneer het voorlopige tussenrapport verschijnt, is nog niet bekend:

    De conceptversies van het preliminary report worden besproken binnen het internationale onderzoeksteam en met de raad, voordat het preliminary report wordt vastgesteld. Vanuit ICAO wordt gesteld dat het normaliter twee tot vier weken duurt om een preliminary report op te stellen, maar daar kan gemotiveerd van afgeweken worden. Gelet op de bijzondere en complexe omstandigheden van deze ramp, is nog niet duidelijk wanneer precies het preliminary report wordt gepubliceerd.

    Dat is dus een kwestie van onderhandelingen. Maleisië liet weten het rapport al ingezien te hebben. Het rapport of het conceptrapport? Dat is dan weer niet duidelijk.

    Het is natuurlijk heel slim geweest van Oekraïne om de ‘leiding’ van het onderzoek over te dragen aan de Onderzoeksraad. Deze is namelijk gebonden aan allerlei beperkingen, zoals terug te vinden in het onderzoeksprotocol van de Raad. (PDF)

    Het gaat de Onderzoeksraad alleen om het verbeteren van de veiligheid van de Nederlandse burgers. Allerlei geopolitieke kwesties kunnen dus niet aan de orde komen. De Raad is verplicht zijn bronnen geheim te houden. Gegevens die door de Raad naar buiten worden gebracht, of die aan de orde kwamen tijdens het vooronderzoek, mogen niet gebruik worden voor juridisch onderzoek.

    Met al die beperkingen moet Oekraïne goed kunnen leven. Zeker als er vetorecht is bij de onderhandelingen. Het kan dus alleen gaan over vragen of het veilig was om in dit luchtruim te vliegen, wat de rol van Kiev was, wat de rol van Malaysian Airlines. Het zal dus niet gaan om de vraag: wie schoot die raket? Als het al een raket was.

    Van dit tussentijdse rapport hoeven we dus niet veel te verwachten. En van een uiteindelijk definitief rapport ook niet.

    Het OM heeft een eigen strafonderzoek gestart. Maar het OM krijgt dus niet automatisch toegang tot de bronnen waar de Raad toegang toe krijgt.

    Zo zit het officiële onderzoek naar de werkelijke oorzaak van de crash van MH17 dus moer- en moervast. Arme nabestaanden. >>>

    http://joostniemoller.nl/2014/08/duitse-pers-onderzoek-mh17-is-dood/#comments

    Like

 4. Jean zegt:

  De gangsters van de EU staan nu al te dringen om er miljarden euro’s van ONS geld er naar toe te brengen want ze worden toch zo graag verheerlijkt, één put is niet voldoende en moeten honderden putten komen en als het tuig het niet krijgt dan komen ze het wel stelen, peanuts met dat OPEN GRENZEN beleid, eigenlijk kunnen we beter spreken over GEEN GRENZEN beleid.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Merkel met een zak vol EUgeld voor de Oekraïne.
   tegelijkertijd komt het bericht dat de EU de Oekraïne niet militair gaat steunen….
   Hoeft ook niet he met zo een zak met miljarden koop je de nodige wapens van wie je maar wil!.
   Bah en maar zoeken naar militairen in het hulpkonvooi.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 14.34. uur. Inderdaad Jean! De RODE PLOERTEN van de ELLENDE UNIE, deze moslimkontlikkers en verraders van alle Europeanen, brengen graag het van ONS AFGEPERSTE geld naar het NAZI REGIME te KIEV!!

   Like

 5. Hendrick M. zegt:

  Die Oekraïners zullen zich maar al te goed de belofte van 11 miljard van de EU en de uitlatingen van Verhofstadt en Van Baalen herinneren: “Wij laten jullie nooit in de steek” …
  Sinterklazen van onze centjes.

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  De EU pleegt verraad tegen de volkeren in Europa en niets anders, zij produceren niets anders dan schulden en wanorde en zijn totaal ongeschikt als bestuurders en hebben geen democratisch mandaat van de mensen in de landen behalve door het zuiden want die hebben alleen maar te winnen.

  Like

 7. rob van marle zegt:

  Frau Merkel op bezoek aldaar 500 miljoen euri, s in de schoot van de lijer
  fantastis h toch het Westen wordt toch kapot bezuinigd

  Like

 8. required zegt:

  moet je voor de gein eens kijken naar de waarde van de servische dinar en de turkse lira, gezien over een tienjarig overzicht natuurlijk. De turkse lira is nog maar de helft waard van wat het ooit was en je ziet het steeds verder wegzakken. Maar ja, Erdogan zal het wel allemaal weer zo goed weten gezien ook die bloederige rellen tegen zijn beleid. Ien Toerkaai allessch beetr

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s