Frankrijk: 80% van de Fransen beschouwt de regering als ongeschikt

Screenshot 1

Deze regering is ongeschikt om in de strijd tegen de werkloosheid iets concreets te bereiken, zegt 85% van de Fransen

(Vertaling: E.J. Bron)

Meer dan 80% van de Fransen gelooft niet dat de regering van president Hollande de economie van het land kan verbeteren. Ook voor de toekomst verwachten de burgers hoge schulden, economische stagnatie en een record werkloosheid. Minister-president Valls vreest een “moeilijke” herfst.

Na het reces wachten er enorme problemen op de Franse president François Hollande. De economie van het land stagneert. De begrotingstekorten raken buiten controle. De burgers hebben ieder vertrouwen in de regering verloren. Zelfs uit de eigen Socialistische Partij komen aanvallen op Hollande.

Woensdag zal de regering haar eerste kabinetsbijeenkomst na het reces houden. Verleden week zei de Franse minister van Financiën, Michael Sapin, dat de economie van het land “ingestort” is. De groei in de afgelopen zes maanden bedroeg 0%. De regering heeft daarom haar groeiprognose voor dit jaar tot 0,5% naar beneden bijgesteld.

Minister-president Manuel Valls zei dat de herfstmaanden zoals het er nu naar uitziet “moeilijk worden”. De werkloosheid in Frankrijk bevindt zich op een recordhoogte. Bovendien oefent de EU druk uit op het land, omdat het nog steeds hoge schulden maakt. “We hebben een veel te zwakke groei, in Frankrijk en in Europa”, zei de minister-president.

In Duitsland en Italië is het bbp in het tweede kwartaal zelfs gedaald (meer hier). Vanwege de zwakke economische activiteit en de daaraan verbonden achteruitgang van de kredietverstrekking is er op dit moment in de eurozone sprake van slechts een geringe stijging van de consumentenprijzen. Hoewel de ECB het financiële systeem met biljoenen euro´s overstroomd, zijn de prijzen de afgelopen maanden zelfs gedaald.

Hollandes antwoord op de economische misère was zijn zogenaamde “Pact van de verantwoordelijkheid”, met behulp waarvan banen gecreëerd moesten worden. Maar dit pact heeft tijdens de zomerpauze een heftige terugslag voor de rechtbank geleden.

Het constitutioneel gerechtshof wijst een beslissend deel van de hervorming af, volgens welke de sociale premies voor weinig verdieners gereduceerd moesten worden. Het doel was om de consumptie aan te zwengelen door de arbeiders meer geld van hun verdiende loon te laten houden, zodat ze dit aan uitgaven konden besteden.

Uit een peiling van het instituut IFOP blijkt dat de Fransen hun regering op dit moment als ongeschikt beschouwen om de problemen van het land op te lossen. Zo zegt bijvoorbeeld 82% van de ondervraagden dat ze geen vertrouwen in de regering hebben dat zij concrete resultaten zal behalen met het oog op het terugbrengen van de schulden.

Bovendien verwacht 84% van de Fransen geen concrete resultaten met het oog op een versterking van de economie. 85% zegt dat de Franse regering in de strijd tegen de werkloosheid niets concreets zal bereiken.

Ook Hollandes persoonlijk resultaten bevinden zich nog steeds in de buurt van de historisch laagste stand. Meer dan de helft van de Fransen is niet tevreden met zijn president François Hollande. In totaal is 54% van de Fransen ontevreden met de prestaties tot nu toe van de socialistische president (meer hier).

Zelfs uit de eigen partij komen scherpe aanvallen op Hollande. “Als we de afgelopen twee jaar wat visie en methode gehad zouden hebben, dan zouden we op alle terreinen minder problemen hebben gehad”, zei Martine Aubry, een vooraanstaand lid van de socialisten.

Ze heeft kritiek op Hollandes plannen om de regionale grenzen in het land te veranderen. Van 22 regio´s dienen er 13 gemaakt te worden. De radicale linkse partij, een kleine coalitiepartner met één minister, heeft er al mee gedreigd de coalitie te verlaten als zij “niet gehoord” wordt betreffende dit onderwerp.

Ook Hollandes politieke rivaal Nicolas Sarkozy zou de president weldra weer onder druk kunnen zetten. De voormalige president zal er de komende maanden over beslissen of hij terugkeert in de Franse politiek. Zodra hij zijn juridische problemen heeft opgelost (meer hier, zou hij de leiding van de conservatieve UMP op zich kunnen nemen.

Bij de aanstaande Franse presidentsverkiezingen 2017 maakt echter de cheffin van het rechtse Front National, Marine Le Pen, ook een goede kans. Volgens een actuele peiling zou ze in ieder geval de eerste verkiezingsronde winnen en meedoen aan de beslissende verkiezingsronde. (meer hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten, Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Frankrijk: 80% van de Fransen beschouwt de regering als ongeschikt

 1. Sjaak zegt:

  99,9 % van de echte NEDERLANDERS
  beschouwt de Nederlandse regering
  ( buiten de PVV ) als TOTAAL ONGESCHIKT !

  Like

  • koddebeier zegt:

   Let wel he, de idioten van links, VVDers, hun geschuffelde gedogers en de zwakzinnige gutmenschen niet meegerekend !!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zucht. Was dat maar waar.
   Maar nog té veel Nederlanders zijn door de MSM in slaap gesust en zó afgestompt, dat ze niet eens weten, wàt te stemmen en dan maar blijven hangen op D ’66.
   Leuk en gezellig, voel je ze als het ware denken.
   En IS(IS) is ver van mijn bed en de meeste moslims zijn ècht niet zo.
   Schiet lekker op, zo!
   Natuurlijk heeft de PVV wel haar vaste kern; verdwijnen zal ze nooit.
   Maar hoe je genoeg van die schaapskoppen wakker schudt om haar voldoende te laten groeien…..?
   Is tóch een catastrofe voor nodig, vrees ik……

   Like

 2. Dot zegt:

  De overige tevreden 20% zijn uiteraard de uitkeringstrekkers allochtonen en de PS dhimmis. Een jaar geleden stond hollande al op 15% tevredenheid. De groeiprognose voor 2015 blijft 0%, 1000 nieuw werkelozen PER DAG mogen zich laten inschrijven, faillieten alom en overal. De enige gecreëerde banen zijn een soort Melkerbanen voor jongeren (lees= allochtonen) in de gevoelige steden ( non-go zones voor blanken). Het enige wat gestaag groeit is de criminaliteit en de subsidies aan Afrikaanse en Arabische landen.

  Like

 3. Hendrick M. zegt:

  Bezien we in geheel Europa de politieke – en dan nog in het bijzonder de economische – situatie, dan is het overduidelijk dat nagenoeg ieder land wat is aangesloten bij de EU, er slecht tot erg slecht voorstaat.
  Voor ieder weldenkend mens is het zonneklaar dat dit inherent is aan het lidmaatschap van de EU.
  Alleen de ‘briljante’ leiders van dit volkomen mislukte expiriment, over onze ruggen, zien dit niet en gaan stug door. Of weten ze het wel en hopen deze nitwits dat er mogelijk nog een wonder gebeurt ?
  Tegen die tijd vrees ik dat het voor ons, burgers, te laat zal zijn …

  Like

  • Dot zegt:

   Lidmaatschap dat Nederlanders, Franssen en Ieren -die wel mochten stemmen, veel landen hebben niet eens de keuze gehad- tegen hebben gestemd ! De perspectieven zijn armoede-burgeroorlog-dictatuur, een chaos creëren om een dictatuur te installeren. ORDO AB CHAO !

   Like

   • Trucker zegt:

    In Vlaanderen hebben leden van wat nu nva is TEGEN de mogelijkheid om een referendum te houden (adviserend dan nog want in Vlaanderen en walenland is een referendum bij wet omzeggens verboden) gestemd.
    Hun uitleg was “ja maar dat zal een referendum zijn TEGEN europa”, DE partij (Vlaams Belang) stond toen nog heel sterk en daar waren ze bevreesd voor “dat extreem rechts de uitslag zou bepalen”, twee schoften in een commissie van een tiental leden ZONDER een afgevaardigde van DE partij.
    Dat is de democratie van het linkse opportunistische tuig.

    Like

  • Jean zegt:

   Hendrick,
   Hoe zou u zelf handelen als ze u maandelijks 25.000 euro plus nog hier en daar wat extra’s in de zakken steken? Dan is liegen en bedriegen toch wel het laatste probleem. Wie niet zo kan leven en handelen past niet in het politiek plaatje vandaar dat je nooit deftige burgers tegenkomt in de politiek maar heel veel schorem.

   Like

  • Trucker zegt:

   Ze kunnen eenvoudigweg niet meer terug want dan stort eurabia HQ brussel in als een kaartenhuisje.
   Ik heb VELE jaren terug op een forum in Vlaanderen …politics…of zoiets ben het vergeten dus behoorlijk tijd terug, geschreven dat de europese unie een reus is op lemen voeten.
   Dit was in onverdachte tijden want er was toen zelfs nog geen ex communistisch land bij aangesloten, ik ben geen “ziener” maar sommige gebeurtenissen kan je met simpel boerenverstand zien aankomen en weten dat het gedoemd is te mislukken voor het goed en wel begonnen is.
   eurabia kan niet meer teruggedraaid worden, enkel als individuele staten uit het schengen gedoe stappen en formeel uit de unie stappen, Zwitserland is HET voorbeeld dat het mogelijk is.
   Zoals vroeger een economische unie met 9 of goed enkele meer maar geen “verenigde staten van eurabia”.

   Like

 4. Jean zegt:

  Het enige waar die linkse franse lul goed in is (althans toch van horen zeggen hi ha ha) is aan en op andermans vrouwen zitten. Van ietsie pietsie verstand om problemen aan te pakken heeft die lul geen hersens en zeggen dat er van dat soort helaas nog veel rondkruipen in Europa.
  Heb dergelijk ongedierte maar eens in je tuin zitten.

  Like

 5. Jade zegt:

  @Sjaak 24 – 16:13
  Het zou inderdaad interessant zijn om te weten
  hoe de Nederlander over zijn regering denkt.
  Maar ik ben bang dat wij die 80% niet gaan halen,
  omdat het voor de meesten een “ver van mijn bed-show” is.
  Iets met brood en spelen enzo.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jade: 17.24. uur. Inderdaad Jade. De Romeinse keizers maakten daar al dankbaar gebruik van: ” panem et circences”, was het adagium in het Romeinse Rijk, als er grote problemen waren! En de hele klote Ellende Unie is er debet aan, dat het overal slecht gaat. Maar zolang onze bevolking blijft stemmen op eurofiele partijen- in Nederland- gaan ook wij “voor de ratten”.

   Like

  • Sjaak zegt:

   Daarom heb ik ook geschreven ECHTE NEDERLANDERS !
   En daar vallen de linkse rooie moslimknuffelaars ook door de mand !

   Like

 6. Trucker zegt:

  Hoe lang geleden van de laatste peiling waar hollande “historisch” laag stond, toen was er nog geen sprake van zijn eerste minister, nu wel en dat is significant.
  Was er vandaag een schandaal of iets gelijkaardig dat dit kabinet moet aftreden en er worden verkiezingen uitgeschreven zou meisje Marine haar partij scoooooren zoveel is zeker
  Wat de uitslag zou zijn bij presidentsverkiezingen staat in het artikel te lezen.
  De Fransen hebben die hollande nooit vertrouwd voor geen centimeter zelfs, vreemd want meestal krijgt een president in Frankrijk in het slechtste geval het voordeel van de twijfel bij hem nul op het rekest van maand één.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Let op !!! De Europese Unie is schadelijk voor Uw welzijn en gezondheid !!

  Like

 8. 2Dingen waar je langzaam maar zeker aan kapot gaat;nee geen drank of sigaretje!De Eu en de islam!Zeker weten!

  Like

 9. Pingback: Angst voor Le Pen: Frankrijk roept op tot verzet tegen Duitsland | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s