Hoe de NOS-leugen ons regeert inzake de berichtgeving rondom het Russische hulpkonvooi

Screenshot 15

(Door: E. van Lith)

De 280 vrachtwagens van het Russische hulpkonvooi dat Oost-Oekraïne is ingegaan, zijn weer teruggereden naar Rusland. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken is de vracht afgeleverd in Loehansk. Wekenlang hebben de witte vrachtwagens uit Rusland vooral de media-gemoederen bezig gehouden, maar nu is het op de redacties angstvallig stil, zo gaat dat blijkbaar, maar de vele speculaties en nogal eenzijdig gekleurde berichten de afgelopen weken waren niet van de lucht.

Wie doet hier eens aan een gepast media review, zeker nu we de gebeurtenissen van eerdere conflicten zoals WO-1 weer herdenken en de kwalijke rol van de ongecensureerde polariserende media hierbij. Blijkbaar is er geen enkele onafhankelijke journalist, toezichthouder of zelfs kritische politicus die eens de vraag wil stellen of al deze eenzijdige media-aandacht jegens dit konvooi wel passend was binnen de normen van onafhankelijke berichtgeving?

Zo meldde gisteren het NOS-journaal van 20.00 uur, dat we niet eerder hebben kunnen betrappen op enige sympathie voor Rusland en Poetin , nog prominent dat de Russische vrachtwagens op hun terugreis goederen hebben ingeladen bij een Oekraïense radarfabriek, wapens dus bestemd voor het Russische leger. Opmerkelijk genoeg geen enkel bewijs hiertoe, maar keer op keer werden deze meldingen, die, hoe toevallig, uit de koker van de Oekraïense strijdmachten kwamen, klakkeloos overgenomen door de NOS-redactie, die toch best een beetje aan hoor en wederhoor zou mogen doen.

Ook de dagen na de intocht van het Russisch hulpkonvooi richting Loehansk geen beelden van het uitladen van de goederen, die opmerkelijk genoeg gewoon werden vrijgegeven door de lokale bestuurders. Waar bij andere hulpacties de uitgereikte dozen met voedsel het qua kijkcijfers goed doen in de media, daar nu opvallend genoeg geen beelden op het NOS-journaal, en opvallend genoeg ook bij geen enkele andere nieuwsredactie in dit land.

De dagen en inmiddels weken rondom het verschijnen van de 280 vrachtwagens kenmerken zich door nogal eenzijdige beelden en berichten, waarbij vanaf dag 1 de suggestie werd gedaan dat de wagens militaire goederen of een dubbele bestemming zouden bevatten, aangevuld met verontruste opmerkingen en beelden van de bestuurders uit Kiev of achter de schermen Washington en Brussel. Maar opvallend genoeg geen enkel bericht vanuit de Russische media of bestuurders van de vrachtwagens zelf. Als burger vraag je jezelf af of deze beelden in een Obama media propagandaboek thuishoren of dat de NOS en haar aanhang misschien echt geloven in de eenzijdige berichtgeving rondom dit Russische circus.

De media houden nogal van feiten. Vorig jaar werd dit thema zelfs maandenlang in de media aangehaald als er weer eens doorgeschoten werd door allerlei sensatiebladen. Graag wil ik hieraan de NOS-verslaggeving rondom het Russische konvooi derhalve toevoegen als een mooi voorbeeld van eenzijdige anti-Poetin propaganda zonder enige toetsing van de feiten.

Welke politicus of mediaonderzoeker durft ?

Meer gekleurde leugens treft u aan op

www.vrijemedia.blogspot.nl

Door:
E. van Lith
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, NOS, Oekraïne, Poetin, propaganda, Rotzakken, Rusland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Hoe de NOS-leugen ons regeert inzake de berichtgeving rondom het Russische hulpkonvooi

 1. Er zouden wapens en zelfs manschappen in die vrachtwagens zitten;zaten er niet!Daarom mogen we het uitladen ook niet zien!En wat betreft het stelen uit die fabriek:zal ook wel pure propaganda zijn,anders hadden ze daar toch wel beelden van laten zien!

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Gisteren een of andere idioot gehoord op het nieuws volgens hem is het een invasie(Russen) en moet de EU/VS ingrijpen.
  Was een heel eng mannetje.
  Hadden zo ie zo rare plannen met de nummerborden van dat konvooi dat omruilen heeft maar een doel en dat is dat men niet te weten komt dat de hulp van Moskou is.
  Vind dat het rode kruis in dit geheel een bedenkelijke rol speelt.

  Like

 3. Jaantje zegt:

  Ben me trouwens een hoedje geschrokken van het giga bedrag dat Merkel/EU de Oekraïne geeft voor het land weder op te bouwen.
  Dat terwijl de burgeroorlog nog in volle gang is!
  Er klopt iets niet.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Helemaal mee eens v Lith.
  Als Obama niet had gezegd dat Putin toch misschien niets met het afschieten van MH 17 te maken had zou ik er nu van overtuigd zijn dat Putin het zelf gedaan had. einde ironie.
  Overigens las ik bij UNTER DER FICHTE dat Maleisië de opnames van de blackboxen van die MH 17 al heeft en een copie overhandigd heeft aan de M.P. van Nederland.
  Dat zal toch niet waar zijn.
  Ik vind het overigens ZEER stil van de regeringskant tegenover al die doden.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  De NOS en de kranten zijn nog erger dan de media van Hitler Duitsland in WOll.

  Like

 6. wouteenhoorn zegt:

  Ja, je k

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Tjakkaaaa !
  En Poetin sluit een naar de andere Ronald Mac Donald filialen !
  DE levensmiddelspecialist voor smaakversterker en konserveringstoffen !
  Poetin heeft waarschijnlijk nu dwangmatig door de sankties die de vieze
  vuile gore EU verraders en hun moslimvriendtje Obama hebben ingevoerd
  passend geantwoord !
  Ook heeft hij waarscheinlijk gezien hoeveel dikke vette amerikaner de hele
  BIC MAC FATT BURGER ingangsdeur nodig hebben voor er in uit te komen !
  Ik zou zeggen in heel Europa deze konserverings en smaakversterkersketen
  dichttimmeren ! Obama neem jou Bic Mac maar hoogkant en schuif hem maar
  in je reet ! Overigens ! De hele amerikaanse Flutondernemers zoals bijvoorbeeld
  tupperware, Starbucks en konsorten zijn de grootste belastingonduikers en
  hebben de slechts betaalde banen krieert met dadeloos toezien van de rooie
  landverraders ! Als dank spioneren ze bij hun zogenaamde vriendjes in heel
  Europa wanneer nodig ook in hun slaapkamers .
  Fuck you USA ! We kunnen jullie missen als hammorrioden an m’n kont !

  Like

  • VarAway zegt:

   @ Sjaak…. Is DAT nou nodig? Zo’n uitgebraakte reactie?
   Ik zou overigens wel eens willen weten wat er in de ( lekkere ) Unox
   rookworsten zit aan smaakversterkers, of een echte hollandse kroket…
   U bent vrij om wel/niet een burger bij McDo te eten of een dure koffie
   bij Starbucks…..
   Maarrr waar het over de NL MSM over gaat is absoluut zwaar ZIEK en
   totaal vooringenomen, t.w. TEGEN Poetin, TEGEN Israel en Pro E.U.,
   PRO Hussein Obama, pro Links en PRO Islam ( u weet wel, die vredige
   godsdienst..der halsafsnijders en vrouwen verkrachters)..

   Like

   • Sjaak zegt:

    Ben jij ook al involveerd in de fantastische USA wereld
    van Time-sharing -Multi-Level-Marketing (MLM), of andere
    flut-verkoopsstrategien ? Heb je ook al een hoogdravende
    rangstatus bij de failite luchtkastelen bouwers waar dag en
    nacht de inflatiegelddrukmaschines die dollars drukken die
    in een paar jaar niet eens meer de waarde van wc papier hebben ?
    Ga op wikipedia en kijk naar de verkoopsstrategien van Dell, Microsoft
    en de andere bedriegers die millioenklagen aan hun hemd hebben !
    Het mag wel zijn dat dit deels in Europa gebeurt maar daar kunnen
    we ook nog ingrijpen ! En de IMOBILIENKATASTROHPE die bijna
    Europa aan de rand van de afgrond bracht kwam ook uit het land
    van de luchtkastelenbouwers ! Jouw fabuleus hooggeprezen USA !

    Like

 8. 4sjun zegt:

  Die Russen hebben natuurlijk wat wapenfabrieken in het Oosten van de Oekraïne ontmanteld waarvan ze voorheen de wapens betrokken.

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Topadviseur Putin herhaalt dat er oorlog komt met het Westen.

  Sergei Glazyev, topadviseur van de Russische president Vladimir Putin, heeft voor de derde keer in korte tijd gewaarschuwd dat er oorlog komt met het Westen. ‘Dit is een periode waarin de wereldeconomie verandert, omdat de structuur die 30 jaar lang de economische groei heeft aangedreven zichzelf heeft uitgeput. De wereld heeft een overgang naar een nieuw systeem nodig, en zo’n overgang kwam er altijd door oorlog.’

  Niet alle Europeanen geloven leugens Brussel en Washington

  Bij zijn vorige waarschuwing liet Glazyev weten dat Europa opnieuw het strijdtoneel van een (wereld)oorlog zal zijn. Nu zag hij echter ook iets positiefs: ‘De laatste verkiezingen voor het Europese Parlement hebben aangetoond dat niet alle Europese burgers zich laten bedriegen door de valse pro-Amerikaanse, anti-Russische propaganda… en door de constante stroom leugens.’

  Daarmee duidde Glazyev zonder twijfel op de sterke opkomst van anti-EU partijen, die op een enkele uitzondering na zware kritiek hebben op de anti-Russische koers van het door socialisten, christendemocraten en liberalen beheerste Brussel.

  Rusland gaat dollar loslaten

  Putins topadviseur voor ‘integratie’ wees er tevens op dat Rusland in het kader van de voortdurende dreiging met sancties en het in beslag nemen van Russische bezittingen in het buitenland zijn eigen onafhankelijke monetaire macro-economische monetaire beleid moet opbouwen.

  Eerder legde hij precies uit wat hij daarmee bedoelde: ‘Rusland moet het gebruik van de Amerikaanse dollar stopzetten,’ en zijn buitenlandse valutareserves –de op 4 na grootste ter wereld- omzetten in Chinese yuans, Indiase roepies en Braziliaanse reals. ‘Als een land de reservestatus voor zijn valuta wenst, dan zou het zich behoorlijk moeten gedragen, en dat is vandaag niet het geval.’

  3e grote oorlog in Europa in 100 jaar tijd?

  Begin deze maand zei Glazyev dat de Amerikaanse pogingen om de rest van de wereld, en met name China en Rusland, onder controle te houden, zullen mislukken. Europa zal in zijn ogen de hoogste prijs moeten betalen voor het beleid van Obama. Behalve een energiecrisis, failliete banken en bedrijven en een verlies van zeker € 1 biljoen, betekent het slaafs blijven volgen van Washington vrijwel zeker een nieuwe verwoestende oorlog op ons continent, de derde in 100 jaar tijd. >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/08/Topadviseur-Putin-herhaalt-dat-er-oorlog-komt-met-het-Westen

  Like

 10. bobzelf zegt:

  beste reageerders , bob zit er al 5 jaar helemaal middenin !!!
  Ik heb sinds vorig jaar oktober/ november van de KIEV regering, neergezet door USA/ mevr. Nuland medegeholpen door Uw brussel/ EU en de Svoboda ss=elite kampbewaarders figuren

  NOG GEEN WAARHEID VERNOMEN !!!!!

  de democratisch gekozen president werd met een pistool op zijn hoofd afgezet !
  de russische partij werd rechtstreeks op TV de regering uitgeslagen !
  gelijk werd de russische taal verboden
  het is oost =Ukrain verboden nog zaken te doen met Rusland ??? 75 % gaat/ging naar Rusland , dus de totale armoede ????
  de russen stuurden wapens ?????
  er staan 52 wapen fabrieken in de gevechtszone !!!! maar kom ik in geen krant tegen ?
  zoiets is toch zelf als leek makkelijk op te zoeken ??
  er waren ineens mijnen , in het crash gebied ? (nog wat van gehoord ? )
  er was een wapenstilstand, maar Ukraine bombardeerde de crash zone !!
  effe de laatste bewijzen vernietigen ?
  Het konvooi ? 14 dagen tegen gehouden, de ene na de andere kutsmoes ,
  27 gevechtvoertuigen ?? door een gat in een hek ??? , nog wat gehoord ????
  de helft werd vernietigd ??? , foto’s gezien ???

  Dat KIev ondertussen gewoon burgers bombardeert , ??? iemand deEU /USA gehoord ?

  honderden Kiev soldaten al overgelopen zijn naar Rusland , ( iets in de kranten ??)

  U wordt dus allen een rad voor uw ogen gedraaid , door de EU en USA die een coup hebben gepleegd ,en die tot nu toe dus niet loopt zoals ze gehoopt hadden !!!
  whahahahaahah, net als in Syrie whahahaha, ook daar lag Putin dwars !
  gelukkig maar , want daar had dus ook een nieuwe wereldoorlog kunnne starten !!

  En Putin , hoop ik , hoop ik , hoop ik ,
  kan volgende week alles in 1 x oplossen !!!

  de Kiev vliegtuigen die naast / onder en achter het Malysische vliegtuig vlogen !!!
  de kogelgaten in de cockpit , inslagen erin en eruit aan 2 kanten !!!!!
  ( de beelden waren er 1 dag na de crash al !!! )
  en deBLACK=BOXEN zijn 3 dagen zoek geweest , maar waren dus in de handen van de
  seperatisten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  dus mag ik als simpele droplul , toch wel aannemen dat een oud KGB figuur als Putin , die vluchtgegevens gecopieerd heeft ??????????????????

  DUS HOOP IK DAT MIJN GEDACHTEN KLOPPEN , EN

  VOLGENDE WEEK PUTIN HET KONIJN UIT DE HOGE HOED HAALT !!!!!

  WANT ALS DE GEGEVENS KLOPPEN , DAT DE ONDERZOEKEN KLAAR ZIJN , MAAR DAT DE BETREFFENDE LANDEN ALLEMAAL EEN VETO RECHT HEBBEN OM DE WAARHEID NIET TE VERTELLEN ?????????????????????????

  kan iemand mij , dan vertellen , waarom KIEV/UKRAINE ook een veto recht zou hebben ?
  1 van de mogelijke schuldigen ??

  puzzel maar effe mee, :

  Als zelfs de USA ,toegeeft dat er geen enkel bewijs is dat Putin het heeft gedaan ??
  dat er geen enkel bewijs is dat de seperatisten het hebben gedaan ??
  DIE HEBBEN TROUWENS OOK GEEN VLIEGTUIGEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DUS met die kogelgaten ?????

  WIE HEEFT HET DAN GEDAAN ????????????????????????

  Bert Visscher en de 7 dwergen ??
  De oude WILLEM TELL ????
  300 SPARTANEN ?
  De Perzen met hun sterke bogen ??
  Attila de Hun ???
  of
  de kaboutertjes ?

  duim maar met bob mee , dat Putin het konijn uit de hoed trekt !!!

  zou razendsnel alle problemen oplossen en iedereen terug in zijn hok !!

  Uiteraard krijgen ze dus de krim nooit meer terug , Putin fop je maar 1 keer !!

  gegroet bob

  Like

  • bobzelf zegt:

   mijn dank
   Hier staat inderdaad geen woord spaans bij !
   alles wat deze man zegt, uitlegt is volledig betrouwbaar !!
   Maar dat onze kranten de waarheid niet schrijven ??
   Daar waren wij hier bij ” ONZE BERT ” , AL EFFE ACHTER
   DANK beste trias

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  O ja, dit nog. De hele smerige PO, is in handen van de RODEN/PvdA/SP/GL, en huilt met alle “wolven”, in het bos mee. Ik walg van de PO, maar ook van laffe kranten als de Volkskrant, de Telegraaf en Trouw. Allemaal hebben ze objectieve verslaggeving door het putje gespoeld!

  Like

  • Willie zegt:

   Tom , voor het geld danst de beer , oud gezegde
   Als al die MSM de echte dingen gingen vertellen dan kunnen ze per direct alles dichtgooien en hun zaakje is de dieperik in(als ze al niet vermoord worden) ,dat willen ze niet ,dus lullen ze maar na wat hen opgedragen wordt . Aan ons dus om dit te doorzien

   Like

  • Daarom weigert de telegraaf ook steevast iedere reactie van mij;de lezers zouden eens wijzer worden!

   Like

   • Willie zegt:

    Idd Yvonne , maar in die msm lees je toch maar leugens en rotzooi , dus allen maar liever op t net zitten , daar kan je , mits enig verstand om de leugenaars OOK daar te doorzien , maar waarheid vinden dan op alle msm toestanden bijeen

    Like

 12. Willie zegt:

  oeps! foutje : maar moet MEER zijn

  Like

 13. Igor zegt:

  100% correct Bob, deze weergave.
  Gr.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s