Protest tegen Rusland-sancties: Spaanse boeren verbranden oogst

Screenshot 3

(Vertaling: E.J. Bron)

Catalaanse boeren hebben uit protest tegen de politiek van Brussel hun oogsten in het openbaar verbrand. Ze beschouwen de EU-strategie tegen het Russische importverbod op EU-groente als ontoereikend en foutief. Brussel wil boeren financieel schadeloos stellen als zij hun oogsten weggeven of vernietigen.

Boeren van het Catalaanse Boerenverbond JARC hebben geprotesteerd tegen de EU-politiek m.b.t. de Russische importsancties. Uit protest laadden ze tonnen perziken voor het gebouw van de regionale regeringsvertegenwoordiging in de provinciehoofdstad Lleida uit en staken de vruchten, samen met een EU-vlag, in brand. Ook edities van de huidige wetteksten m.b.t. de geplande EU-hulp werden verbrand, zoals de Spaanse krant “El País” berichtte.

De boeren wijzen het EU-ontwerp over financiële hulp van 155 miljoen euro voor de agrarische sector af. Brussel had die boeren financiële hulp in het vooruitzicht gesteld, die met het oog op de Russische sancties hun oogst vernietigen, weggeven of de vruchten niet geoogst op de velden laten liggen (hier de EU-persmededeling). Hierna zouden de gedupeerde boeren in aanmerking komen voor financiële hulp.

Screenshot 2

De boeren vrezen dat de sowieso ontoereikende financiële hulp niet terechtkomt bij de producenten. “Het maakt niet uit of Brussel 155 miljoen of 1500 euro uittrekt. Vorige crises hebben aangetoond dat het geld alleen maar verdeeld wordt tussen toeleveranciers, centrales, inpakbedrijven en sociale verzekeringen – niets van het geld komt terecht bij de producenten”, zei David Bordas, de verantwoordelijke bij JARC voor fruit. Hij beklaagde bovendien dat de financiële hulp er alleen maar goed voor is om de vruchten aan de bomen te laten verrotten, te composteren of aan de beesten te eten te geven.

In andere regio´s van Spanje vonden soortgelijke protesten plaats: In Granada stortten boze boeren tonnen aardappelen voor een supermarkt. De aardappelboeren beschuldigen de handelaren ervan de sancties als voorwendsel voor enorme prijsdalingen te gebruiken, berichtte de Spaanse economische krant “El Economista”. Van de dumpingprijzen zouden zelfs niet eens de consumenten profiteren, maar in de zakken van de supermarkten terechtkomen.

De EU heeft de schadevergoeding voor de boeren aangeboden om een prijsverval door het te grote aanbod van groente op de Europese markt te verhinderen. Ook in Nederland klagen de boeren al over het prijsverval, de regering plant een programma voor arbeidstijdverkorting bij de boeren (meer hier).

Screenshot 4

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, Rusland, Spanje. Bookmark de permalink .

19 reacties op Protest tegen Rusland-sancties: Spaanse boeren verbranden oogst

 1. Jan zegt:

  ‘Brussel wil boeren financieel schadeloos stellen als zij hun oogsten weggeven of vernietigen.’ Ofwel: je moet er zelf voor opdraaien.

  Like

  • Monalisa zegt:

   ‘Brussel wil boeren financieel schadeloos stellen Jan en wie moet dat straks ophoesten denk maar aan de derde dinsdag in september (Lastenverzwaring) er is al een hoop uitgelekt en die Nederlanders pikken alles, Ik ben er niet, ben dan lekker op VAK.(GENIETEN)

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De EUSSR is niet de oplossing, maar de kern van alle problemen in Europa. Het waren het “varkentje van Baalen”, en de psychopaat en gebitsgehandicapte Verhofstad, die de lont in het kruitvat “Oekraïne”, hebben gestoken. En deze beiden waren en zijn “horigen”, van de communistische EUSSR. Hun opruiende taal op het Maidan-plein, en de opruiende Obamadrama van de V.S. hadden ervoor gezorgd, dat een democratisch gekozen president werd verjaagd, en een NAZI REGIME in Kiev werd geïnstalleerd!

  Like

 3. Sjaak zegt:

  En gelijk hebben ze !
  Fuck the EU !

  Like

 4. bobzelf zegt:

  Gaat goed heee ?? met die sancties tegen Rusland ????
  komt tie ,
  whahahahahahahahaha
  brandt dat hele gekkenhuis maar tot aan de fundamenten af !
  vergeet de parlementariers niet hee ??

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Hier ook nog een voorbeeld hoe je
  een probleem bij de wortel aanpakt !

  Like

 6. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  COMPLEET GESTOORD! DE EU-CRÍMINELEN EISEN DAT BOEREN HUN OOGS MOETEN VERNIETIGEN!
  De boeren wijzen het EU-ontwerp over financiële hulp van 155 miljoen euro voor de agrarische sector af. Brussel had die boeren financiële hulp in het vooruitzicht gesteld, die met het oog op de Russische sancties hun oogst vernietigen, weggeven of de vruchten niet geoogst op de velden laten liggen (hier de EU-persmededeling). Hierna zouden de gedupeerde boeren in aanmerking komen voor financiële hulp.

  Like

 7. Inderdaad:fuck de EU!En zo moesten we er allemaal over denken!

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Het kan nooit lang meer duren eer de pleuris uitbreekt. De dictator Brussel die Europa ten gronde richt, compleet Afrika (de meesten Moslims) naar Europa laat komen, en ook nog eens meent Rusland de les te kunnen lezen. Wat zal de volgende stomme stuip van Brussel zijn. In ieder geval word daardoor het leven steeds duurder, zo niet onbetaalbaar. Niet alleen komen er steeds meer moskeeën, alsmede steeds meer voedselbanken. Met voornoemde pleuris waar wij mee te maken zullen krijgen.

  Like

  • Monalisa zegt:

   bigljohn dat de pleuris uitbreekt, die breekt niet uit zolang de nederlander elke dag gehersenspoeld met fantaties nieuws op de TV gebeurt dit nooit @Monalisa

   Like

 9. Avidia zegt:

  Ik haat de EU, die zelfingenomen boerenlullen die maar een eind heen lullen, wie denken ze wel dat ze zijn??? Voelen zich hoog boven ons gesteld en zullen wel even beslissen wat wij wel en niet moeten doen. Nou ben ik een dwarsligger, ik doe juist alles wat ze verbieden, de hele EU moet ontbonden worden, straks gaan we met hooivorken naar Brussel, stelletje omhooggevallen gewone burgers die daar zitten, wat verbeelden zij zich wel, dat wij gehoorzamen??? Nou, ik niet en hoop heel veel mensen niet, mijn Nee, blijft Nee, ik hoop dat er een opstand komt!!! Kom op mensen weg met die zelf verrijkers daar, hebben jullie die film gezien, waarin je zag dat ze zich inschreven voor de vergadering en meteen weer vertrokken naar hun eigen bezigheden??? Bedoeling: 2 inkomens op een dag!!!! Gezien? hoe ze de filmmakers molesteerde??? Meer woorden niet nodig,

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Ik hoop dat onze boeren dat niet doen, je vernietigd niet zo maar waardevolle voedsel. Tsia Katholieken.
  niet vergeten dat ook James Foley katholiek was, Hij wordt door de Goeie Herder niet herkend als een van zijn schapen zo te zien?

  Like

 11. Jan zegt:

  Timmermans: “Ik ga Rusland economisch helemaal kapot maken”

  De Europese Unie moet reageren op wat Rusland nu doet in Oekraïne. Nederland sluit nieuwe sancties niet uit, aldus minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken in Milaan voor overleg met zijn collega’s.

  ‘We hebben duidelijk gezegd dat we de mogelijkheid van extra maatregelen openhouden, als Rusland aan zijn koers vasthoudt’, aldus Timmermans. De Europese top zaterdag gaat zich daarover buigen.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3730746/2014/08/29/Timmermans-sluit-extra-sancties-Rusland-niet-uit.dhtml

  Like

  • Monalisa zegt:

   Timmermans: “Ik ga Rusland economisch helemaal kapot maken” jan moet hij doen dan zitten er straks nog meer mensen zonder werk, het is geen rozengeur maneschijn in Nederland, het kost ons miljarden aan belastingen maar je kan wel mooi praten over iemands anders mans geld wat wij als Nederlander moet op hoesten, wacht de derde dinsdag van september maar af, (allen maar lasten verzwaring) ik ben er niet, ik ben dan op vakantie en geniet er nog van zo lang het kan.Maar niet in Nederland.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s