VS veranderen strategie: Alliantie met Assad tegen IS-terreur

Screenshot 23

Obama en Assad

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikanen hebben blijkbaar een ommezwaai in de Midden-Oostenpolitiek gemaakt: In de strijd tegen de IS-terroristen in Irak zetten de Amerikanen kennelijk in op een samenwerking met de tot voor kort nog tot het uiterste bestreden Syrische dictator Bashar al-Assad. De Duitse geheime dienst (BND) zou in de spectaculaire deal een beslissende rol spelen.

De Amerikanen hebben in hun strijd tegen de IS-terroristen blijkbaar hun Midden-Oostenstrategie veranderd: Washington wil samenwerken met de Syrische machthebber Assad om een uitgestrekte brand in Irak te verhinderen.

De BND moet in opdracht van de VS het Assad-regime informatie leveren over stellingen van de Islamitische Staat (IS)  in Syrië. Daarbij gaat het om geheime dienst informatie over de “exacte plaats” van de radicale islamieten. Assad krijgt zodoende de mogelijkheid om luchtaanvallen op IS uit te voeren.

IS controleert inmiddels een derde deel van Oost-Syrië en een vierde deel van Irak, meldt “The Independent”.  

De Israëlische militaire website “Debkafile” meldt dat de informatie over het inzetten van de BND in Syrië afkomstig zijn van Britse en Duitse geheime dienst bronnen. Maar “Debkafile” heeft tot nu toe geen bevestiging gekregen uit het oorlogsgebied in Syrië. Israël vreest dat een mogelijke ondersteuning van het Assad-regime zou kunnen leiden tot een versterking van Hezbollah en Iran. Beide zijn uitgesproken vijanden van de joodse staat.

De afgelopen jaren steunden Amerika en haar bondgenoten de Syrische rebellen. Deze vochten zowel tegen IS als tegen het Assad-regime.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Irak, ISIS, Syrië, Uncategorized, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

28 reacties op VS veranderen strategie: Alliantie met Assad tegen IS-terreur

 1. Sjaak zegt:

  Hij voelt de hete adem in zijn ongewassen nek !
  En scalie-gas en olie uit het zand wassen
  is wel te duur geworden !
  De betere auto’s en maschinen worden ook in Europa gebouwt !
  Ja,ja Bimbo islama Obama jouw gefaakte economie en
  falende flutregering vliegen langzaam de Texanische
  kogels om de oren nietwaar ?

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Zou het niet doen als ik Assad was.
  Punt1 : dat het dankzij Amerika/EU zo ver heeft kunnen komen het zijn de aanstichters samen werken betekend overleveren..
  Punt2:Syrië gaat een prijs moeten betalen voor die hulp.
  Punt3:Westen is niet te vertrouwen(helaas).
  Assad moet eisen dat het westen zich terugtrekt en zich niet bemoeit het heeft genoeg ellende aangericht.
  Punt4:Samenwerken met degene die gelijksoortige problemen hebben in de regio en er een eind aan breien.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  WHAHAHAHAHAHA, DAT IS GEINIG , !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  dus nou gaat die islamobama de vriend van Putin helpen ????
  whahahahahaha, wat een lul

  gr. bob

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Ja Bob hieruit kan men opmaken dat de buitenland politiek van de VS grillig van het ene op het andere moment als een blad aan een boom draait, eerst was Assad de gedoodverfde vijand van de USA en nu wil deze moslimbroeder Obama een samenwerking met Assad om de IS(IS) te bestrijden in Syrië, terwijl de IS(IS) door de VS is getraind en van moderne wapens is voorzien.

   Videobewijs van IS trainingskampen in Turkije
   Turken blokkeren wapenleveranties aan Koerden die tegen IS vechten – Erdogan wil in 2023 nieuw Turks-Ottomaans Rijk

   Erdogan gebruikt islamitische terreurgroepen zoals Al Nusra, Al-Qaeda, IS en Hamas om het Midden Oosten in chaos te storten en een groot Islamitisch Kalifaat op te richten, dat vervolgens moeiteloos door Turkije kan worden ingelijfd.

   Het Turkse lidmaatschap van de NAVO begint het Westerse bondgenootschap steeds vaker in ernstige verlegenheid te brengen nu er video’s zijn opgedoken die bewijzen dat IS(IS) terroristen worden getraind in kampen in Turkije. Diverse media in het Midden Oosten berichten dat IS strijders die door Turkse burgers gevangen waren genomen, door Turkse veiligheidstroepen werden bevrijd. Die vielen vervolgens hun eigen landgenoten aan. Hoe lang tolereert Europa nog dat de verraderlijke Turkse regering Erdogan met Amerikaanse steun doelbewust de opkomst van het Islamitische Kalifaat en daarmee de uitroeiingsoorlog tegen het christendom bevordert, en zo de veiligheid van het Westen ondermijnt?

   ‘Verspreid jullie over de Aarde en vernietig ze’

   Van heinde en verre komen Al-Qaeda supporters naar Turkije om in dit soort kampen te worden opgeleid tot meedogenloze islamitische terroristen. ‘Vernietig en blaas onze vijanden op, de overwinning is nabij…’ klinkt het door de speaker. ‘Jonge mannen, neem dienst, land neer en win… Jonge mannen, het is onze religie. Val met jullie wapens aan en win… verspreid jullie over de aarde en maak de bolwerken van de ongelovigen met de grond gelijk.’

   De Tsjetsjeense terrorist voegt daaraan toe: ويقول احد الشياشانيين: الذين آمنوا وهاجروا وجاهدوا في سبيل الله باموالهم وانفسهم اعظم درجة عند الله واؤلئك هم الفائزون..”

   In het Nederlands: ‘Degenen die geloven en immigreren en met hun geld en bezit deelnemen aan de Jihad, hebben de hoogste plaats bij Allah en zijn de winnaars.’ Dit komt rechtstreeks uit de zogenaamd vreedzame Koran.

   Turkse veiligheidstroepen bevrijden IS-terroristen

   Op deze opname is te zien hoe Turkse burgers demonstreren tegen Erdogan, nadat veiligheidstroepen een aantal door burgers gepakte IS terroristen hadden bevrijd (2) en zich tegen hun landgenoten keerden (3). Dit nieuws werd in het Westen genegeerd, maar niet door diverse media in het Midden Oosten.

   1000 – 5000 Turken vechten aan kant IS

   Al in maart berichtten we over IS(IS) trainingskampen bij de Turkse plaatsen Orfa, Ghazi Antab (Gaziantep) en Antakia (Antiochië). De kampen zijn opgezet door de regering Erdogan om terroristen te trainen voor de strijd tegen de Syrische president Assad.

   De World Tribune bevestigde dat ‘de regering van premier Recep Tayyip Erdogan erkend heeft dat een aanzienlijk aantal Turkse staatsburgers gerekruteerd zijn door ISIS. Officials hebben het Turkse parlement laten weten dat minstens 1000 Turken voor IS in Irak en Syrië vechten. Ze verklaarden dat deze Turken lucratieve salarissen wordt aangeboden en in moskeeën, scholen en zelfs onder de veiligheidstroepen worden geworven.’ Volgens andere bronnen zou het om 5000 Turken gaan die zich bij IS hebben gevoegd.

   Ook het internationale persbureau AFP schreef dat ‘IS door de hele regio mensen werft, en Turkije is geen uitzondering.’ De oppositie in het Turkse parlement heeft de regering daarom openlijk beschuldigd het land door IS te laten gebruiken voor werving en training van terroristen. Daarbij werd gewezen op diverse video’s waarop IS-leden zouden zijn te zien op een bijeenkomst eind juli vlak buiten Istanbul.

   De Turkse inlichtingendienst zorgt ervoor dat strijders van IS en andere islamitische terreurgroepen van nieuwe strijders en wapens worden voorzien.

   ‘Het Grote Turkije’, nieuw Ottomaans Rijk, in 2023

   De hang naar de terugkeer van het Ottomaanse Rijk wordt almaar sterker in Turkije. De grote krant Today’s Zaman schreef eind juni dat ‘het geen toeval is te zien dat sommige volgelingen van Erdogan geloven dat hij een Kalief is die het Islamitische Kalifaat en het Ottomaanse Rijk wil doen herrijzen. Het is geen toeval dat Erdogans doelstelling van ‘Het Grote Turkije’ in 2023 moet zijn voltooid…’

   Erdogans steun voor IS valt precies in deze plannen. Daarom beschouwt hij het uitroepen van het Islamitische Kalifaat door IS in het zuiden van Turkije als geen bedreiging. De Turken hebben IS nodig om de nationalistische Arabische regeringen –en als het kan ook de Israëlische- ten val te brengen, waarna het Islamitische Kalifaat kan worden opgeslokt door Turkije, zodat Erdogan zijn droom van het herstelde Ottomaanse Rijk – dat zich volgens een uitspraak van minister van Buitenlandse Zaken Ahmed Davutoglu zal uitstrekken ‘van Sarajevo tot Damascus en van Benghazi (Libië) tot Batumi (Georgië)’ – kan waarmaken.

   Wapenleveranties aan Koerden geblokkeerd

   Ook de Koerden, die al jaren streven naar een onafhankelijk Koerdistan, moeten voor dat doel uiteindelijk worden opgeruimd. De wapens die Duitsland en andere Europese landen aan de Koerden willen leveren om hen te helpen met hun strijd tegen IS, zijn Erdogan dan ook een doorn in het oog, omdat die ook tegen Turkije zouden kunnen worden gebruikt. Volgens Turkije heeft de Koerdische PKK –al naar gelang aan welke kant men staat een vrijheids- of terreurbeweging- vannacht nog een stelling van het Turkse leger aangevallen (6).

   Daarom verbood Turkije gisteren aanvankelijk de landing van drie Duitse Transall transportvliegtuigen op de NAVO-basis bij Incirlik. Pas nadat het Duitse leger documenten had overlegd waaruit bleek dat de lading niet voor de Koerden bestemd was, mochten de toestellen doorvliegen naar Noord Irak. Dit incident toont aan dat de Turken niet van plan zijn om mee te werken aan wapenleveranties aan de Koerden. (5) >>>>

   http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/08/Videobewijs-van-IS-trainingskampen-in-Turkije

   Like

  • Harry zegt:

   Maar goed dat die lul niet eerder ingegrepen heeft , had ie de verkeerden gebombardeerd .
   Uiteindelijk komt het dan toch nog terecht , zij het dat ie het waarschijnlijk enkel uit eigenbelang doet .
   Hij moest eerst zelf bedreigd worden wilde ie het een béétje gaan snappen .
   Wat een lummel is het toch !
   En dat is het meest diplomatieke wat ik ooit over hem ga zeggen .

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Donetsk kleineert krijgsgevangenenPro-Russische separatisten hebben tientallen Oekraïense krijgsgevangenen door het centrum van Donetsk laten paraderen. De mars van de militairen maakte deel uit van de parade van de rebellen ter gelegenheid van de viering van Onafhankelijkheidsdag.

   Omstanders riepen “fascisten” naar de krijgsgevangenen, die met gebogen hoofd voorbijtrokken. Een spreker kondigde hun komst aan met de woorden: “We kunnen nu kijken naar de mensen die naar Donetsk zijn gestuurd om ons te vermoorden”.

   Om te onderstrepen dat de rebellen de gevangenen als smerig tuig beschouwen, reden schoonmaakwagens achter de stoet aan om de straat schoon te spuiten.

   Kiev
   De mars van de krijgsgevangenen was het antwoord van de separatisten op de grootse militaire parade waarmee de Oekraïense autoriteiten in de hoofdstad Kiev bij de onafhankelijkheid stilstonden. Zeker 1500 militairen marcheerden langs president en opperbevelhebber Porosjenko in het centrum van Kiev.

   Ook werden pantservoertuigen, raketsystemen en ander militair materieel aan het publiek getoond.

   Verhoging budget
   Porosjenko kondigde in een toespraak aan dat hij voor de komende twee jaar 2,3 miljard euro uittrekt voor de versterking van de strijdkrachten.

   Het leger voert al maandenlang strijd tegen de separatisten. Daarbij zijn inmiddels zo’n 2000 doden gevallen. >>>

   http://nos.nl/artikel/690341-donetsk-kleineert-krijgsgevangenen.html

   Like

   • bobzelf zegt:

    iemand enig idee , van welk geld die chocolade boer dat gaat doen dan ?
    misschien zou gas betalen , met temperaturen tot minus 34 ook een ideetje zijn ?

    Of denkt die malloot , dat straks van die pakweg 50 miljoen Ukrainers, NIEMAND
    straks effe komt vragen waarom hij geen warm water heeft en geen verwarming, dus het merendeel ook niet kan koken ???

    eens kijken wie er dan op de maidan staat !!!

    ooo ja, misschien weer die vredelievende oppositie, met wat molotov cocktails , pistolen en geweren , en wat stalen buizen etc .

    Ooooh, nee, als de andere kant het doet , ben je een seperatist dan wel bandieten !!

    In Kiev heeft de door merkel neergezette burgemeester , KLITSKO !!! VOORGESTELD aan de burgers om snel allemaal zoveel mogelijk boilers op te hangen , !!!

    WHAHAHAHAHAHA

    LIJKT ME GEINIG , BRANDEN ALLE ELECTRICITEITS KABELS DOOR IN kIEV ,ZITTEN ZE EN ZONDER GAS EN ZONDER STROOM !!

    HET IS KOUwwwwwwwww D ZONDER JOUwwwwwwww , WAAROM BLEEF JIJ NIET TROUW

    ( ANDRE HAZES )

    JA, BIJTEN IN DE HAND DIE JE VOEDT , ??? DAT DOET ZELFS EEN HOND NIET !

    DUS WAAR MOET DIE PAKWEG 250.000 MILJOEN EURO VANDAAN KOMEN ???
    DUS 250 MILJARD , OM DIT VOLKOMEN FAILLIETE LAND UIT DE STRONT TE TREKKEN ?
    gr. bob

    Like

 4. Vederso zegt:

  Voor de liefhebbers; een 3 uur durende documentaire over Khomeini en Iran en een aanrader volgens Fubar;

  Like

 5. Jaantje zegt:

  Ps:Syrische rebellen hebben nooit bestaan in de bedoelde vorm het was een kunstmatig in leven geroepen groepering(en)voornamelijk van in Syrië wonende immigranten(soennieten).
  Volgens mij betaalde het westen deze groepen en beloofde ze van alles.
  Assad zit net als Poetin het veroveringsplan in de weg.
  Als men daar eenmaal met wapens en militairen aanwezig is zal men niet aarzelen om na het verslaan van IS ook Syrië aan te vallen en joost weet wie nog meer.

  Like

 6. Vederso zegt:

  Breaking: Uit het kabinet van Israel komt stevige taal en het staat nu voor de beslissing: Onderhandelen of een nieuwe operatie van grondtroepen in Gaza als gevolg van mortiervuur.

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  Obama valt niet te vertrouwen. Niets kan hem verhinderen om eerst een akkoord met Assad te bereiken om vliegtuigen bommen te laten droppen op ISIS, om dan Taqiyya-gewijze de troepen van Assad zelf te bombarderen, de smeerlap.

  Assad kan beter vertrouwen op Putin volgens mij.

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Het vuile ISIS spel van Turkije in 10 puntenTurkije is een NATO land. Het wordt onder andere door Nederland beschermd tegen aanvallen van anderen. Nederland heeft er Patriot systemen gestationeerd. Het onderhandelt om in de EU te komen. Datzelfde Turkije ondertussen speelt vuil spel met ISIS. Zonder de onderhandse medewerking van Turkije zou ISIS nooit zo kunnen groeien.

  Wat doet en deed Turkije voor ISIS?

  Eind vorig jaar was in een reportage van CNN te zien hoe ISIS strijders vanuit de hele wereld zonder problemen via een Turks vliegveld aan de grens met Syrië binnengesmokkeld konden worden. De journalist van CNN reisde met ze mee. Het gebeurde in alle openheid.
  2. Momenteel bevindt ISIS zich overal aan de grens met Turkije, en wordt door datzelfde Turkije met rust gelaten.

  De Koerden in Noord Koerdistan berichtten dat ISIS troepen getraind worden in Akziyaret, een dorp in Oost Turkije.
  Zo’n tien procent van de ISIS strijders zijn Turks staatsburger. Er vechten, stelt de Duitse krant Die Welt, waarschijnlijk meer Turken bij ISIS dan uit welk Arabisch land dan ook.
  5. Wanneer ISIS Turkije binnenvalt, is de NATO verplicht om Turkije bij te staan. Turkije heeft zodoende zijn handen vrij. Het weet zich gesteund in de rug.

  6. Reyhanli, een grensstad in Turkije, wordt door ISIS beschouwd als hun eigen winkelcentrum, blijkt uit deze reportage in de Washington Post.

  7. In Istanbul is een winkel geopend met ISIS merchandise.

  8. Notabene Amerikanen trainden ISIS strijders op de Turkse luchtmachtbasis Incirlik.

  ISIS vlaggen waren al eerder open en bloot te zien aan de grens met Turkije en Turkije deed er niets tegen.
  10. En datzelfde Turkije zou nu in het geheim bombardementen uitvoeren op ISIS? Wie gelooft dit vuile spel? >>>

  http://joostniemoller.nl/2014/08/het-vuile-isis-spel-van-turkije-in-10-punten/#comments

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Dat hadden ze vanaf het begin moeten doen. Assad is een Alevit. de Aleviten hebben geprobeerd het Westen tegen de Mainstream Islam te waarschuwen ze hebben “De Geheime Agenda van de Islam uitgegeven via http://www.democrates.net/islam/agenda.htm uitgegeven . maar door waarschijnlijk Job Cohen en kornuiten uit de lucht gehaald.

  Like

 10. peterselie1 zegt:

  Hoogleraar: militair ingrijpen van VS in Syrië is onverstandig

  INTERVIEW De opmars van IS (Islamitische Staat), en meer nog de onthoofding van journalist James Foley, leiden in Washington tot de roep om een hard tegenoffensief. Minister van defensie Hagel spreekt van ‘een onmiddellijke bedreiging voor de VS’ en opperbevelhebber Dempsey zegt dat IS niet verslagen kan worden zonder ook hun bases in Syrië aan te vallen. Nico Schrijver, hoogleraar internationaal recht in Leiden, hoort daarin de echo van ‘de oorlog tegen het terrorisme’ van George W. Bush en dat stemt hem niet optimistisch.

  Rusland heeft wel degelijk zijn verantwoordelijkheid genomen
  Rechtvaardigt de dreiging van IS militair optreden in Irak en Syrië?
  “In Irak vinden Amerikaanse bombardementen plaats met instemming van de Iraakse regering, dat valt nog te verdedigen, maar voor ingrijpen in Syrië geldt dat dit juridisch niet zomaar kan. De VN-Veiligheidsraad heeft juist heel recent, op 15 augustus, een afgewogen resolutie aangenomen over maatregelen tegen IS. Die resolutie zet zes IS-leiders op de Al-Kaida-sanctielijst, legt de financiering van de organisatie aan banden en voorziet in maatregelen tegen buitenlandse djihadisten. Maar het is geen machtiging voor geweld. De Russen, die met de grootste moeite akkoord gingen, hebben dat in hun stemverklaring nog eens expliciet benadrukt.”

  Maar is Amerika niet gewoon in oorlog met IS?
  “Zodat militaire actie een vorm van zelfverdediging zou zijn? Dat lijkt me wel heel ver gaan. En het is niet toevallig dat deze geluiden uit militaire hoek komen. Maar je zou niet eens moeten overwegen in te grijpen zonder overleg met de staten in de regio, zoals het ook ging met Libië, toen de Arabische Liga zich achter de interventie schaarde. En in elk geval kan het niet zonder nadere machtiging van de Veiligheidsraad, waarin op dit moment overigens ook Jordanië zitting heeft. Eenzijdig Amerikaans-Brits optreden zou heel onverstandig zijn.”

  Rusland, permanent lid van de Veiligheidsraad, vindt dat de VS en de Navo in Libië veel te ver zijn gegaan, en zal nooit akkoord gaan met soortgelijk ingrijpen in Syrië. Maar doet dat er nog toe? De Russen hebben zelf de Krim geannexeerd en de diplomatieke relatie met het Westen is al op een dieptepunt.
  “Rusland heeft wel degelijk zijn verantwoordelijkheid genomen, door in te stemmen met de maatregelen van resolutie 2170. Nee, die is niet tandeloos, eigenlijk staat bijna alles erin wat zonder militair optreden denkbaar is. Bovendien moet je je afvragen hoe zinvol het is om je met geweld te mengen in het kruitvat van de Syrische burgeroorlog of, wie weet, het gehele Midden-Oosten.”

  Voor Assad zouden westerse aanvallen op IS wel handig zijn.
  “Stel dat hij daar om zou vragen, en IS wordt in Syrië een kopje kleiner gemaakt, wie neemt dan hun plaats in? Misschien wel organisaties die geen haar beter zijn.”

  Wordt zo langzamerhand het ‘Recht op bescherming’ (R2P; Right to Protect), dat VN-staten mandaat geeft in te grijpen in andere landen, geen leeg concept?
  “Nee, want dat staat niet gelijk aan de inzet van militaire middelen. Er zijn ook andere instrumenten voor conflictbeheersing, zoals sancties en de rechtspraak van het Internationaal Strafhof, maar ook humanitaire hulp, desnoods zonder toestemming van het land in kwestie. Dat is hier ook toegepast: vanuit Turkije zijn hulpgoederen Syrië binnengebracht, zonder toestemming van Damascus.”

  Uw Amerikaanse collega Eric Posner zei onlangs in deze krant dat het internationale recht eigenlijk niets voorstelt. Staten gaan hun gang, er is hoogstens sprake van samenwerking, niet van overstijgend recht.
  “Maar internationaal recht is nu juist een van de pijlers van internationale samenwerking. Posner relativeert dat weg, maar hij was dan ook een van de architecten van de war on terror van Bush. Ik denk er dus anders over, zeker gezien vanuit Nederlands perspectief: we kunnen niet zonder het internationale recht. Al was het maar vanwege de les van het unilaterale geweld van de afgelopen 25 jaar. Zo succesvol was dat niet.” >>>

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3723713/2014/08/24/Hoogleraar-militair-ingrijpen-van-VS-in-Syrie-is-onverstandig.dhtml

  Like

 11. Jean zegt:

  Is dat een gescheiden tweeling die zich terug gevonden hebben?
  Mensen wat staat ons nog te wachten voor ellende…

  Like

 12. Jade zegt:

  Wat een opmerkelijk nieuws… Of zou Assad, in ruil voor steun, nu ineens het licht
  op groen hebben gezet, voor wat betreft de gasleiding???
  http://cassandraclub.wordpress.com/2013/08/31/de-aardgaspijpleiding-van-qatar-naar-europa-loopt-door-syrie/

  Like

 13. Jan zegt:

  Met gratis en voor niets Iran en Hezbollah er bij en Iran die aan atoomwapens blijft werken om op Israël te testen. Ik ben er zeker van dat de Psychopaat van de VS hierop hoopt.

  Like

 14. joopklepzeiker zegt:

  obama

  In “Audacity of Hope” he writes: “I will stand with the Muslims should
  the political winds shift in an ugly direction.” The quote comes from
  page 261 of the paperback edition of “The Audacity of Hope.

  Like

 15. Geronimo zegt:

  Amerika is nooit erg bedreven geweest in deze zaken. Heel weinig feeling met betrekking tot buitenlandse diplomatie, in tegenstelling tot Rusland dat veel geraffineerder en consequenter werkt.

  Maar goed, blijkbaar is het nu toch tot de Amerikaanse geesten doorgedrongen welk gevaar de barbaren van IS uitmaken voor de hele mensheid, nu ook de VN stelt dat IS moet vernietigd worden. Beter laat dan nooit, zou ik zeggen.

  In mijn reactie op het art. “Zijn we helemaal gek geworden?” op deze site stelde ik al dat de islam moet bestreden worden als een agressief kankergezwel om verdere uitzaaiingen te voorkomen. Niet alleen in Nederland en de UK geven de aanhangers van deze barbaren openlijk blijk van hun betrokkenheid en sympathie met IS, nu ook duiken hun symbolen al op in Antwerpen.
  (http://www.nieuwsblad.be)

  Deze evolutie is onrustbarend omdat in geheel Europa enorm veel moslims leven. De meesten in alle kalmte, dat is waar, maar wat wil dat zeggen? Hoeveel slapende IS-cellen zitten daartussen, groepen die slechts wachten op het bevel om tot actie over te gaan? Ik vrees dat niemand daar voorlopig een goed zicht op heeft. Zelfs al kan slechts 10 procent daarvan als echt gevaarlijk en radicaal worden beschouwd, dan nog heb je te maken met een serieus leger, dat moeilijk te verslaan zal zijn.

  In elk geval, nergens ter wereld vallen betogingen van moslims te noteren die luidkeels protesteren tegen het barbaarse geweld van IS. Dit is veelbetekenend omdat het ergens bevestigt dat alle moslims in wezen akkoord gaan met deze acties van IS met het doel om een wereldkalifaat te stichten, deels omdat ze zich niet durven verzetten uit vrees voor hun eigen hachje, deels omdat ze het persoonlijk ten volle goedkeuren, omdat hun religie hen dit opdraagt.

  Ik vermoed verder dat een deel van de moslimbevolking bewust afzijdig blijft, d.w.z. op bevel bij wijze van spreken, om zo de indruk te blijven wekken dat het slechts “extremisten” zijn die moorden, en dat het niet gaat om de islam als “religie van de vrede”. Want dat is wat het Westen voorlopig moet blijven geloven. Maar als ooit het geschikte ogenblik komt, dan zullen al deze zogezegd “”afzijdige en vredelievende moslims van de religie van de vrede” zich in opdracht van hun god en godsdienst keren tegen het Westen. En dan is het hek van de dam. Wees daar maar zeker van.

  Het “islam-beest” in Europa heeft men veel te groot laten worden. Dat is het probleem. Het laat zich niet meer in een kooi stoppen, al die jaren gesterkt door veel te zachte westerse heelmeesters.

  Like

 16. Verwarrend allemaal!Maar dat het er niet goed uit ziet,is een ding dat zeker is!

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Met de Verenigde Staten als vriend……..heb je geen vijand nodig !!

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  Obama is niet te vertrouwen, hij heeft een dubbele agenda. Uiteindelijk is en blijft hij een moslim, en mag en zal hij iedereen misleiden! En wat Erdogan betreft, deze extremist is zeker niet te vertrouwen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s