Waarom Europa van Israël een duivel maakt

Screenshot 16

De globalisering van het antisemitisme is een feit: Antisemitisme verspreidt zich vanuit de Arabische landen naar het Westen. Alle Joden die worden geïdentificeerd met de staat Israël zijn legitieme doelwitten geworden. Israël staat in het middelpunt van beschuldigingen door humanitaire organisaties van de Verenigde Naties en journalisten. Sinds 1975, toen de Verenigde Naties Zionisme definieerden als racisme, zijn de Verenigde Naties omgevormd tot een broeikas voor het antisemitisme. Israël wordt geminacht als een geallieerde van de Verenigde Staten en de afkeer groeit voor welvarende Joden voor hun rol in de wereldeconomie.

(Door: Dennis Baert)

Er was gedurende de laatste weken met het becommentariëren van het conflict in Gaza wel iets heel verontrustend aan de hand. Elke dag werden we immers opnieuw getrakteerd op een stroom van kromredeneringen, halve waarheden en hele leugens waarbij het achterliggend motief telkens hetzelfde was: een haast grotesk aandoende demoniserinig van Israël en haar burgers. Een droevig dieptepunt hierbij was het gebruik van de term “Gazacaust”

We zijn onderhand zo gewend geraakt aan deze onbalans wanneer het Israël betreft, dat we het haast als een evidentie zijn gaan beschouwen. Als we echter van een kritische afstand durven kijken naar deze gegevenheid moet ze ons toch bevreemdend voorkomen.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Europa, Israël. Bookmark de permalink .

19 reacties op Waarom Europa van Israël een duivel maakt

 1. lucky bee zegt:

  Marxisme en de Isam? ze zijn de beste vrienden, voor een Marxist?

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Wel een goed artikel hoewel ik denk dat er ook een flink stuk jaloesie in meespeelt.
  Veel joden doen het erg goed en dat doet pijn bij veel mensen.

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘ISRAELISCHE WETENSCHAPPER KOPLOPER IN ZOEKTOCHT NAAR …EBOLA-VACCIN’
   CIDI Israel nieuwbrief, aug.2014…………..Veel mensen zijn geschokt en angstig over de uitbraak van EBOLA,die sinds maart al ruim duizend slachtoffers maakte in West-Afrika.Het is de grootste demietje sinds EBOLa in 1976 werd ontdekt in de Kongo. De ziekte verspreidt zich in razend tempo in Siërra Leone ,Liberia,Guinee en Nigeria.Dr.Leslie Lobel,een Israelische viroloog v.d.Ben-Gurion Universiteit,werkt al twaalf jaar aan de ontwikkeling van een vaccin.
   De eerste symptomen v.ebola manifesteren zich binnen acht dagen tot tien dagen na een infectie en lijken op die van griep. Ongeveer de helft v.d.patienten krijgt daarbij bloedingen. Dan beginnen de bloedvaten te lekken,wat leidt tot een extreem lage bloeddruk die de organen aantast. De overlevingskans is zeer klein. Bij eerdere uitbraken overleed tussen de 60 en 90% v.d.geinfecteerden………..Het verwoestende virus verspreidt zich door direct contact met lichaamsvloeistoffen.Volgens onderzoeker Lobel is globalisering de’succesfactor’ bij de huidige ebola-epidemie.Daardoor kan het virus snel worden getransporteerd naar andere landen………..
   Dit kan leiden tot een wereldwijde pandemie,maar Lobel benadrukt dat daarvoor bij deze uitbraak geen angst hoeft te ontstaan.Hij wijst op de veiligheidssituatie in West-Afrika: de landen hebben daarporeuze grenzen,waardoor mensen makkelijk kunnen reizen en het virus verspreiden. Als de gebieden waar het virus is uitgebroken direct in quarantaine werden geplaatst en ter plaatse voldoende toezichthpuders zouden worden ingezet,dan zou de verspreidingen halt kunnen worden toegeroepen………………..VLEERMUIZEN………………..Ook de opwarming v.d.aarde kan een factor zijn bij de verspreiding. Vleermuizen,die worden gezien als de verspreider v.d.ziekte ,kunnen zich door het veranderende klimaat in gebieden vestigen waar zij voorheen niet konden leven.Waarschijnlijk raken mensen,maar ook apen,besmet met h.virus door het eten of aanraken van voedsel of oppervlakten waarop vleermuizen hebben gekwijld of ontlasting hebben achtergelaten. Na h.aanraken v.besmette oppervlakten kan men het virus oplopen doordat men mond of ogen aanraakt……Lobel plaatst wel een kanttekening bij de theorie dat vleermuizen de verspreiders v.h.virus zijn. Dit is aangetoond voor het Marburgvirus,een soortgelijk verwoestend virus,maar nog niet voor ebola. Toch acht Lobel het aannemelijk . Vleermuizen hebben nl.een kort vliegbereik en dit zou kunnen verklaren waarom de ebola-uitbraken zo’plaatselijk’ zijn. ……………….
   ONDERZOEK………………Leslie Lobel en zijn team werken al twaalf jaar aan een vaccin tegen ebola. Het onderzoek richt zich op het immuunsysteem van overlevenden van een ebola-epidemie in Oeganda.Lobel reist hiervoor vijf keer p.jaar naar Oost-Afrika,met steun v.h.Virus Onderzoek Instituut Oeganda en het AMERIKAANSE LEGER………..De nauwe samenwerking met het Amerikaanse leger is noodzakelijk ,omdat het team v.Lobel in Israel geen onderzoek kan verrichten naar h.virus. Daarvoor is een zeer gespecialiseerd laboratorium nodig. Israel beschikt daar niet over vanwege de hoge kosten en door beveiligingsproblemen in het Midden-Oosten,zegt Lobel.: ” Werken met ebola hier is vragen om problemen”………..Het Amerikaanse leger heeft wel de beschikking over dergelijke laboratoria en is zeer geinteresseerd in het ebolavirus,omdat het gebruikt kan worden als mogelijk middel voor ‘BIOTERREUR’…………….Het onderzoeksmogelijkheden van Lobels team is het ontwikkelen v.een passief vaccin,waarbij rechtstreeks antistoffen worden ingespoten,die vrijwel direct bescherming bieden tegen de ziekte. Het Amerikaanse leger testen actief vaccin,waarbij het lichaam zelf antistoffen moet ontwikkelen. Twee uit Liberia overgevlogen Amerikanen, een arts en missionaris die besmet zijn geraakt met h.ebolavirus,krijgen het experimentele medicijn ZMapp toegediend.Hoewel het bij apen effectief werkte,zegt Lobel dat het zeker een maand duurt voordat blijkt of dit’actieve’ middel bij mensen aanslaat. ……………….WEINIG INTERESSE……………Lobel vindt dat de medische wereld sinds de jaren zeventig erg weinig aandacht heeft geschonken aan infectieziekten en de estrikdong daarvan. Volgens hem zijn grote farmaceutische bedrijven niet geinteresseerd in het vinden van oplossingen voor regionale virussen als ebola,omdat ze botweg niet winstgevend zullen zijn.
   Ebola wordt bovendien overschaduwd door wereldwijd bekende,veel voorkomende ziekten,als kanker en diabetes. Zelf gaat hij verder met zijn onderzoek. Hij hoopt dat er voor devolgende grote uitbraak v.ebola een vaccin verkrijgbaar is.Naar verwachting heeft zijn team binnen vijf jaar een bruikbare eerste versie ontwikkeld. Momenteel wordt dit eerste vaccin al op apen. Getest’.[ MD]
   #############################################################################

   Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv @MinPres DUIDELIJKER VERHAAL WHY EUROPA v ISRAËL n DUIVEL MAAKT NOOIT EERDER GELEZEN [Dennis Baert] http://wp.me/pqPCt-y1d

  Like

 4. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  We gooien ze gewoon voor de wolven in hoop dat ze ons dan niet opvreten. Het is afschuwelijk.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Creative Community for Peace: ‘Wij zijn tegen een eenzijdige boycot van Israël, de enige democratie in het Midden Oosten.

  Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger.

  De afgelopen weken hebben een aantal bekende Hollywoodsterren -waaronder Penelope Cruz, Mia Farrow en Selena Gomez- Israël veroordeeld voor de militaire operatie tegen Hamas op de Gazastrook, en de Joodse staat zelfs beschuldigd van genocide (2). Het kan echter ook anders; morgen wordt er een petitie gepubliceerd waarin andere grote sterren zoals Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone juist hun steun uitspreken voor Israël, en Hamas veroordelen voor het misbruiken van scholen en ziekenhuizen als raketlanceerplaatsen en het oproepen tot genocide op de Joden.

  Schwarzenegger en Stallone maken de laatste jaren opnieuw furore op het witte doek met onder andere de drie ‘The Expendables’ actiefilms. Eerder gingen Joan Rivers en Roseanne Barr eveneens achter de Joodse staat staan. TV-persoonlijkheid Rivers reageerde op de Gomez’ #PrayForGaza tweet met: ‘als New Jersey raketten zou afschieten op New York, zouden wij hen wegvagen.’

  In hun verklaring wordt het verlies van mensenlevens aan beide zijden betreurd, en veroordelen de sterren Hamas vanwege het beschieten van de Israëlische dorpen en steden en vanwege het feit dat de uitroeiing van de Joden nog altijd in het handvest van de terreurorganisatie is opgenomen.

  ‘Hamas mag niet worden toegestaan raketten op Israëlische steden te laten regenen, noch mag het zijn eigen volk als gijzelaars gebruiken. Ziekenhuizen zijn er om mensen te genezen, niet om wapens in te verbergen. Scholen zijn er om te leren, niet om raketten te lanceren.’

  De pro-Israël petitie zal worden gepubliceerd in veel gelezen magazines zoals Billboard, Variety en Hollywood Reporter. Later zal de advertentie ook in grote Amerikaanse kranten verschijnen.

  De petitie is een initiatief van de organisatie Creative Community for Peace, dat op zijn website verklaart dat alle leden ondanks meningsverschillen tegen het eenzijdig boycotten van Israël, ‘de enige democratie in het Midden Oosten’, zijn.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/08/Schwarzenegger-Stallone-en-andere-sterren-spreken-steun-uit-voor-Isral

  Xander

  Like

 6. Pingback: Het gevaar van de pacifistische gesteldheid van het Westerse “progressieve” denken | E.J. Bron

 7. johannes zegt:

  Het volk van Israel is het volk van God ,voor het volk dat de duivel als meester heeft aangenomen-
  zijn ze de vijand.die vernietigt moet worden,de meest gore manier past hen het best.en het liefst bij
  monde van begenadigde sprekers of predikers.die het plebs weten te bespelen,en zich weten voor tedoen als een goed christen,pas op voor deze,vossen die de passie preken.en let goed op uw kippen.(en kijk goed hoe ze om gaan met hen die de waarheid over moslims spreken)

  Like

  • fleckie zegt:

   Ik heb wel 2 uur bijna zitten typen op ‘STELLING van de WEEK’uit het NIW van 22.8.2014, en de 4 reacties van div.schrijvers, o.a.DavidBeesemer, ‘( naïef’, iedere groep krijgt de vertegenwoordigers die ze verdient’)…………Manfred GERSTENFELD,,'(WAAKZAAMHEID’ ,Het mogen geen fantasten of Joodse zelfhaters zijn’).. …. …Job Cohen(‘ GEEN ALTERNATIEF,de boel bij elkaar houden’ heeft wel degelijk gewerkt’)…. ………. Manja Ressler,( ‘WAAROM NIET?, Wij zijn niet elkaars vijanden ‘), is in zijn geheel weggevaagd. fl.

   Like

 8. Willie zegt:

  Voor wat t waard is : kan DIT de reden zijn van de Jodenhaat alom ?? Niet meer dan een ordinaire machts-wellustige ruzie onder de ”voorvaderen ” en de hedendaagse bevolkingen slikken dat zo maar
  http://the-red-thread.net/origin-of-the-races.html :
  ”Caucasoid, or the WHITE races, descend from the Anunnaki, of the planet Hibiru [some say Nibiru], including the Elohiym godhead. And yes, the ancient, original Israelites actually descend from the Elohiym royal family.

  http://the-red-thread.net/unveiling-the-Israelites.html

  Like

 9. Willie zegt:

  ”And yes, the ancient, original Israelites actually descend from the Elohiym royal family.”
  Dit kan belangrijk zijn ,want betekent dat de Joden van afstamming een KONINGSVOLK zijn
  en daarom zo gehaat worden .door hun ”minderen”

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel, waar ik mij geheel in kan vinden.

  Like

 11. fleckie zegt:

  ‘DIAGNOSE BORSTKANKER NU VIA BLOEDTEST MOGELIJK’. CIDI ISRAEL nieuwsbrief juni 2014……………..ISRAELISCHE Onderzoekers v.h.bedrijf EventusDX in Jerusalem hebben,na acht jaar onderzoek,de eerste bloedtests ontwikkeld die borstkanker in een zeer vroeg stadium kan aantonen. De test heet Octava Pink…………….Na acht jaar intensief onderzoek is het een 15- koppig team van Israelische onderzoekers gelukt een BLOEDTEST te ontwikkelen die borstkanker in een zeer vroeg stadium kan vaststellen. Dit is een doorbraak in het onderzoek naar en de bestrijding van borstkanker . Israelische artsen hebben de Bloedtest al bij 400 vrouwen toegepast sinds de introductie v.d.test………………..OCTAVA PINK………………. De Octavaink-test wordt sinds september 2013 toegepast in Israel. Kort daarna kwam de test ook beschikbaar in Italië. In Turkije en Amerika zit de test momenteel in de laatste fase v.h.goedkeuringroces; na goedkeuring kunnen ook artsen in die landen er snel over beschikken. Dit is de eerste Bloedtest die een specifieke kanker kan aantonen. De test richt zich niet alleen op bloedwaarden,waar artsen nu van uit moeten gaan bij de constatering van kanker. Bloedwaarden geven een onvoldoende nauwkeurig resultaat,waardoor patienten veel verdere onderzoeken moeten ondergaan om een eenmaal geconstateerde kanker te lokaliseren en benoemen. ……….De Oxtava Pink-test maakt gebruik van een tweede variabele om de borstkanker te kunnen constateren,nl.antilichamen.Wanneer een mens ziek wordt,al is het maar door een griepvirus,dan maakt het lichaam antilichamen aan om dit virus te verslaan.De onderzoekers van EventusDX hebben het antilichaam voor borstkanker kunnen isoleren,waardoor de kanker secuurder te constateren is dan ooit tevoren……………………
  NIEUWE INVALSHOEK ONDERZOEK……………….Galit Yahalom, moleculair bioloog en leider v.h.onderzoeksteam van EventusDX, vertelde de Israelische pers dat het haar team is gelukt een verband aan te tonen tussen kanker en het immuunsysteem. Tot nu toe konden artsen deze variabelen niet aan elkaar koppelen. Het ligt nu zelfs binnen de mogelijkheden om mensen te gaan testen op afwijkingen in de werking v.h.immuunsysteem. Ieder mens kan volgens Yahalom al eens zonder dat dit werd geconstateerd een kanker hebben gehad,die door het immuunsysteem is vernietigd. Een overactief immuunsysteem kan daarom wijzen op een beginnende strijd tegen kanker binnen het lichaam. Een ding is wel zeker,zegt Yahalom:” Mensen met kanker hebben een immuunsysteem dat niet naar behoren werkt”……………….BORSTKANKER………………. Het team van EventusDX heeft zich in eerste instantie gericht op borstkanker. Het onderzoek werd opgestart met h.verzamelen van gegevens bij twee gelijke groepen vrouwen,een groep met borstkanker en een controlegroep van gezonde vrouwen. Bij beide groepen werd de werking v.h.immuunsysteem getest. De resultaten waren veelbelovend,maar de onderzoekers wilden zekerheid dat. zij de afwijkende werking v.h.Immuunsysteemcorrect hadden geisoleerd. Er volgden testen op vrouwen met eierstokkanker en mensen met darmkanker. De resultaten lieten zien dat bij deze groepen het immuunsysteem op een andere manier van slag was dan bij de vrouwen met borstkanker. Op basis van deze resultaten ontwikkelden de onderzoekers de baanbrekende Octava Pink test.
  SNEL EN ACCURAAT………………EventusDX ziet een snelle diagnose en accuratesseals de tweewielers in de strijd tegen borstkanker.Vrouwen bij wie de arts het vermoeden van borstkanker uitspreekt,komen in een emotionele achtbaan terecht. Wachten op het resultaat zorgt voor onzekerheid en angst. Wanneer de diagnose wordt hersteld,is dit voor vrouwen die een bevestiging krijgen evengoed een soort opluchting als voor vrouwen die’schoon’ worden bevonden; snel zekerheid hebben is het belangrijkste………..Onterechte diagnoses komen bij borstkanker regelmatig voor. De mammogrammentest bijvoorbeeld leidt volgens Yahalomtot veel onnodige onrust. Zij vondst dit geen geschikt middelom borstkanker op te oren. Bij mammogrammen die op kanker duiden,,wordt een biopsie genomen. Van elke 100 biopsies blijkt maar in 20 tot 30 v.d..gevallen sprake van kanker. Erger is dat 50% v.d.jonge vrouwen met borstkankeren 30% v.d.oudere vrpuwen met de ziekte na een biopsie ten onrechte gezond worden verklaard. De test die het team van EventusDX heeft ontwikkeld blijkt nauwkeuriger en kan dus helpen bij een vroege diagnose v.borstkanker. Dit is van belang omdat de ziekte bij slechts drie op de duizend vrouwen tijdig wordt geconstateerd,terwijl hij zich bij een op de negen vrpuwen zal manifesteren, Tijd dus voor de inzet van deze nieuwe Bloedtest.[ MD]####################

  Like

 12. fleckie zegt:

  NIW, 22.8.2014……….HET FORUM,, STELLING V.D.WEEK: IK GELOOF NOG STEEDS IN DE DIALOOG TUSSEN JODEN EN MOSLIMS, .Redactie Karen de Jager.
  ‘NAIEF’, ……….David Beesemer:’
  ‘ Iedere groep krijgt de vertegenwoordigers die ze verdient’. ……….’Wat heb je het Beel gehoord de laatste tijd, : ‘ik heb veel Joodse vrienden’ of ik heb veel Marokkaanse moslimvrienden’. Kennelijk. Is dat salonfähig .Nou, ik heb nauwelijks Marokkaanse moslimvrienden..en.. Driekwart van mijn kennissen-en vriendenkring is Joods. Ik ken wel veel Marokkanen en heb er voldoende in dienst. En wat vallen ze tegen,die kennissen en die moslimorganisaties met hun eenzijdige verklaringen over het Gaza-conflict,de lawine aan smerige tweets over de ‘nieuwe holocaust’ en andere bedreigingen,bah. dan heb ik het niet eens over topambtenaren Yasmina HAIFi v..h.ministerie van VEILIGHEID en JUSTITIE, die als gestoorde gek uit de kast kwam door te stellen dat ISIS zionistisch complot is. LEKKER GESCREEND,meneer OPSTELTEN.
  iedere groep krijgt de vertegenwoordiger die ze verdient.Wij onder meer de geweldige ,..erudiete Leon de Winter,zij de draaldeurcrimineel en mislukte rapper Appa,die al blowend de meeste idiote theorieën ventileert.En nee, Syrie en ISIS zegt ze weinig ,het zijn ‘de zionisten’ die overal achter zitten. De moslimgemeenschap zou zich diep moeten schamen over wat er in de naam van islam gebeurt en zichzelfreinigend moeten opstellen voordat ze hun giftige pijlen op Joden richten. laten ze in Nederland een voorbeeld nemen aan de Joodse gemeenschap,die zich zo ongelooflijk hersteldheeft na de Sjoa. Wat dat betreftlopen ze eeuwen achter in de beschaving. Nu zijn er nog steeds Joodse vrienden die naïef zingend over vrede in praatgroepjes gaan met Fatima Elatik. Als medevoorzitter v.d.Joods-islamitische dialooggroep Salaam Shalom liet zij zich fotograferen terwijl zij bij een demonstratie een vrouw omhelst die de tekst’Stop genocide’ op haar T-shirt draagt.En dan wilt u weten wat ik daarvan vind?’.
  David Beesemer , ondernemer. En voorzitter v. Maccabi NL. Neemt op persoonlijke titel deel aan het forum.#############################
  ‘WAAKZAAMHEID’, Manfred Gerstenfeld:’ ‘Het mogen geen fantasten of Joodse zelfhaters zijn’.
  Waterwild de gemiddelde Nederlandse Jood? Niet veelmeer dan veilig en rustig leven en misschien op vrijdagavond kippensoep eten boven een wit tafelkleed. Maar in de afgelopen maanden hebben de islamo-nazi’szich publiekelijk in de samenleving geopenbaard. Daarmee bedoel ik mensen die vanuit een islamitische ideologie andersdenkenden willen vermoorden. En de Joodse gemeenschap weet zich daar geen raad mee………..Welnu,veruit het belangrijkste in de houding van Joden t.o.v.moslims…is…WAAKZAAMHEID…. De Nederlands-Joodsegemeenschap. Moet continu de ontwikkelingen in de moslimgemeenschap volgen en bepalen wat ze daarmee doen. Dan, veel minder belangrijk,het innemen van een duidelijke positie over zaken die beide gemeenschappen raken,zoals besnijdenis en rituele slacht. Je moet daarbij onderzoeken waarin je besluit samen te werken en waarin niet. Pas op de derde en laatste plaats is er het vraagstuk v.d.dialoog. Die kan van belang zijn,mits aan twee voorwaarden voldaan wordt. De eerste ..is..dat..de..mensen..die tegenover je staangeenradicale radicale,discriminerende moslims zijn zonder zelfkritiek. Wie ten gunste van Hamas gedemoniseerd heeft is geen gesprekspartner. Ten tweede..dat..de..mensen ..aan Joodse zijde geen onderdanige moslimhielenlikkers zijn. Het mogen geen fantasten of Joodse zelfhaters zijn, die, om bij de andere kant in het gevlei te komen,bereid zijn tot zelfkastijding. Dan is die dialoog onzinnig en niet de moeite waard’.###################. ..MANFRED Gerstenfeld,antisemitisme-EXPERT en voormaligbesturrslidv.h.researchinstituut ‘Jerusalem Center for Public Affairs’.
  -#########################################################################
  ‘GEEN ALTERNATIEF’,……….Job Cohen……….’ De boel bij elkaar houden’ heeft wel degelijk gewerkt’……….Absoluut mee eens, er is geen alternatief. Je kunt ook gaan vechten,maar daar schiet je niks mee op. Dat betekent nietdat je het altijd met elkaareen stunt worden,maarje kunt tenminste
  Robberen elkaar zo veel mogelijke begrijpen. Kijk,zo’n demonstratie met ISIS-VLAGGEN als in den Haag,dat is geen dialoog. Dat zijn geen mensenmet wie je gemakkelijk aan tafel gaat zitten. Maar er zijn heel veel mensen met wie dat wel kan,die ook weer invloed hebben binnen hun eigen gemeenschap………..Als ik nu naar AMSTERDAM kijk,denk ik dat de aanpak van ‘de boel bij elkaar houden’,die mij wordt toegeschreven,wel degelijk gewerkt heeft. Extremen zullen er altijd blijven. En als het. Uit de hand loopt moet je natuurlijk niet ALLEEN THEE-DRINKEN, dan moet je optreden. expressief optredens even belangrijk als preventief optreden, allebei is nodig.
  Helaas is het Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam aan onderlinge ruzies ten onder gegaan,en het zal nog wel vaker misgaan.In mijn tijd als burgemeester heb ik veel gesproken met mensen uit de Joodse en Marokkaanse gemeenschap.Als het dan over de politiek in Israel gaat,dan knettert het. Daar word je het niet over eens. Maar dat is geen reden om op te houden met praten. Daarom
  is betoog heel goed dat die nieuwe club Salaam Shalom,doorgaat. Ook om het onderscheid tussen de Israelische politiek en Joden in Nederland te benadrukken. Te vaak worden die over een kam geschoren. Wat niet wegneemt dat ik het als Nederlandse Jood niet fijn vindt om kritiek op Israel te uiten. Het gaat. Me zeer aan het hart als de politiek v.d.Joodse staat er een is waar ik het niet mee eens ben’………..Job Cohen,oud-burgemeester v.AMSTERDAM,en oud-PARTIJLEIDER v.de PvdA.########################################################
  ”WAAROM NIET?’. ……….Manja Reassler, …’ Wij zijn niet elkaars vijanden’
  ‘Mij eerste reactiewas ‘ja’, waarom niet?’, maar dat is misschien zelfs voor joden een iets te Joodse reactie.Daarom een aantal observaties die mijn wedervraag hopelijk begrijpelijk maken. In de afgelopen weken,tijdens het gruwelijk geweld van Hams en Israel,heb ik zowel ‘Joodose als ‘islamitische’ commentaren op Facebook en andere forums gevolgd. Ik heb antisemitische opmerkingen gelezen,geheel volgens het klassieke patroon:macht,media en $ money$ ,zal ik maar zeggen.Maar ook racistische taal over ‘ Arabieren’,islamofobie taal over moslims,om nog maar te zwijgen over oproepen op Facebook tot het uitrooeienvan de bevolking van GAZA.
  Aan de andere kant v.h.spectrum vond ik Palestijnen en Israëli’s die elkaar via de sociale media moed inspraken.,Joden en Arabieren die verklaarden te weigeren vijanden te zijn, en– dichter bij huis–verschillendebijeenkomsten van de Vriendschapskring Salaam Shalom Amsterdam,waar men toegaf elkaars politieke keuzes niet altijd te begrijpen,maandag. Dit hun vriendschap er niet minder om maakte………..De dialoog speelde zich toch al af tussen Joden en moslims die de haat hebben afgezworen,of zelfs nooit hebben gevoeld. Dat blijft zo. Wij zijn niet elkaars vijanden: onze gemeenschappelijke vijandig de haat en de achterdocht.
  Manja Reassler, freelance journalist/publicist,oud-bestuurslid Joods Marokkaans Netwerk A’dam en mede -initiatiefnemer Salaam Shalom Amsterdam.##################################
  WIE en WAT IS HET FORUM?………Het NIW-forum bestaat uitzond 40 personen,van links tot rechts,,atheïstisch tot orthodox, man en vrouw en van jong tot oud. Met enige regelmaat worstelden gevraagd te reageren op een stelling die samenhangt met hun maatschappelijke interesse en expertise.#########################################################

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s