De vraag naar de visie van Netanyahu

Screenshot 32

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu

(Door: Ronn Torossian – Vertaling: Vederso)

Men kan een aantal tegenstrijdigheden zien bij het bekijken van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Aan de ene kant, als de leider van een nationalistische regering en voorzitter van de centrumrechtse Likoed partij, is hij volledig toegewijd aan de veiligheid van Israël. Maar toch, na maanden van conflict met de Palestijnse Arabieren en Hamas – en internationale veroordeling – vuren terroristen nog steeds raketten af op de staat Israël. Aan de vooravond van een voorgesteld staakt-het-vuren, waarvoor Netanyahu pleitte om het te accepteren, werden de ondergrondse tunnels ontdekt. Nu zien we Netanyahu onderhandelaars naar Egypte sturen waar gesprekken plaatsvinden met een team dat vertegenwoordigers van terroristische organisaties omvat.

Met talloze staakt-het-vuren die door de Palestijnen werden gebroken, blijven de oorlog en de aanvallen op Israël doorgaan en lijkt er hier weinig sprake van visie te zijn. Heeft Netanyahu geprobeerd Hamas te verslaan? Wil hij de Palestijnse Autoriteit versterken? Gaza heroveren? Wat is het plan?

Het duidelijk plan komt van Hamas – die nog steeds de staat Israël onophoudelijk aanvalt. Zij blijft trouw aan haar Handvest. Blijft de minister-president trouw aan de burgers van Israël door leden van het Israëlische veiligheidskabinet te veroordelen die gewoon een einde willen maken aan de terreuraanslagen op Israël?

Deze week meldde Channel 2 dat minister van Economische Zaken, Naftali Bennett, tijdens een bijeenkomst van het kabinet door de minister-president werd uitgescholden door zich uit te spreken tegen de Gaza-operatie. Bennett werd uitgescholden voor het eisen van een einde aan de onderhandelingen met de terroristische organisaties in Caïro en heeft eerder het idee van “wapenstilstand voor geld” aangevallen, waarbij de herhaalde wapenstilstanden Hamas de gelegenheid geeft zich te herbewapenen.

Bennett verklaarde: “Deze situatie waarin we op onze nagels bijten in nerveuze afwachting van een antwoord van een moorddadige terroristische organisatie moet worden gestopt”. Deze opstelling weerspiegelt duidelijk de wens van het Israëlische volk. Daarvoor moet hij worden geprezen. Ook minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman zei: “Ik hoop dat het nu voor iedereen duidelijk is dat het beleid van ´rust zal worden beantwoord met rust´ betekent dat Hamas de initiatiefnemer is en degene die beslist wanneer, waar en hoe zij zal schieten op Israëlische bewoners.”

Hij merkte op: “Het gebeurde gisteren, het gebeurt vandaag de dag en het zou kunnen gebeuren op 1 september en ook op de avond van Rosj Hasjana”. Het is goed – en niet verkeerd – voor ministers om een ​​einde te maken aan de terreur en een einde aan de gevechten te eisen voor de vrede van Israël.

Wat is precies de visie van de minister-president? Veiligheid wordt niet bereikt als raketten afgevuurd blijven worden. Er is zeker geen vrede. Zeker vraagt het volk van Israël niet te veel door te eisen dat Israël zonder de constante angst voor aanslagen leeft. Joden begrijpen wereldwijd dat Netanyahu onder enorme druk staat – en zij rekenen op hem dat hij de Joodse staat beschermt..

Men zou kunnen stellen dat Netanyahu op dit moment zijn innerlijke Ze’ev Jabotinsky moet aanboren, die ooit vele jaren geleden schreef:

“We werden niet geboren om onze vijanden moraal en manieren te leren. Laten ze deze dingen zelf leren voordat ze met ons relaties aangaan. We zullen terugslaan tegen iedereen die ons schaadt. Wie niet een klap teruggeeft, is ook niet in staat een goede daad in natura terug te betalen. Alleen iets dat zijn vijanden kan haten, kan een trouwe vriend zijn voor diegenen die van hem houden”.

Het volk van Israël eist het neerslaan van Hamas. Geef de burgers van Israël rust en vrede.

Bron:
www.frontpagemag.com
Auteur: Ronn Torossian

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Israël. Bookmark de permalink .

5 reacties op De vraag naar de visie van Netanyahu

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  En tòch ondanks eerdere andere opmerkingen van mij dat ik vond en vind overigens, dat Bibi de hele gaza strip moet flattenen, begrijp ik zijn visie ook…

  We hebben helaas ook te maken dat ‘de wereld’ Israël pertinent als DE BOOSDOENER wil zien en dus via àlle kanalen ik noem er EENTJE de media, er echt àlles aan doet om Israël zo zwart mogelijk neer te zette, denk maar aan het artikel ‘Waarom Europa Israël als de duivel wil zien’

  Zèlden een duidelijker feiten gegeven gelezen… ik dènk op t moment een KLEIN beetje een kentering te zien… de NOS wordt op de vingers getikt dat ze hamas een handje helpen http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/08/nos-helpt-hamas-een-handje

  zelfs de ‘overheid smeerlappen’ kunnen t niet lang meer ècht vol houden wèg te kijken… zie de artikelen in de kranten met weliswaar ‘gezwollen asscher/pechtold gezwets’ maar ook dàt wordt inmiddels doorzien…

  ik merk aan mijzelf dat ik niet meer ‘door t dolle heenraak’ als ik weer een of andere zwetsende gek lees, of ik t negeer t of ik wijd er een ‘precieze tweet’ aan…

  maar ik denk dat dit dus allemaal ‘ingangetjes’ zijn waardoor Israël op n gegeven moment in EEN KLÀP die hele gaza strip zal plat gooien, zowel onder- als bovengronds!
  En dàn krijg je t v agt gezeik niet meer, die wordt dan doodgezwegen als demente alzheimer die ie al is natuurlijk.

  Ik hoop wèl dàt die dag, die #flattengazainonedaydag# héél snèl aanbreekt want ik hoor nèt die marionet vh nieuws weer zeggen dat t GOED gaat met Nederland…
  doodknuppelen is een woord dat zomaar ineens weer spontaan in me opborrelt… en had ik nu net toch gezegd dat ik niet meer door t dolle heen raakte als ik stompzinnigheden hoorde…
  ach ja, ik ben ook nèt een mèns…
  dood aan de isis en àl hun aanverwante idioten van hoog tot laag in èlk land dan ook…
  ah de KOERDEN zeggen t al zelf dat ze niet veel hebben aan de ‘steun van Nederland’…
  nee geloof ik… 1000 vesten en helmen is om te lachen zegt Stefan Dorski…
  mag ik u aub mijn excuses aanbieden meneer Dorski ik schaam me KAPOT voor de huidige regering… tenenkrommend…
  ik hoop dat timmerfrans zeer binnenkort aan de lijve ondervindt wat de Koerden en àl die Christenen en niet-moslims meemaken al worden ze vlgns d timmerfrans gek, ‘beschermd door de grondwetten’… tuurlijk… en ik ben een homofiele joodse neger met een bùlt… oh nee dat was één van mijn beste vrienden..

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Volgens mij is Netanyahu een NWO-er die zijn eigen agenda heeft en mag hij van zijn “bazen” niet doen wat zou moeten om werkelijk rust te krijgen in Israel!!

  Hetzelfde geldt voor een groot aantal rukkers in den Haag en in Brussel (vul zelf maar in, iets met vvd, d666, pvda, cda) welke niets te maken hebben met het “gewone volk” maar hun eigen agenda uitvoeren!!

  Het begint er sterk op te lijken dat iedere overheid in deze wereld is besmet met het nwo virus, behalve de ex president van Tsjechie, maar die is een paar jaar geleden niet voor niets uit de regering gezet!!

  Like

 3. Vederso zegt:

  23.00 uur. Er wordt nu in Caïro gepraat over een wapenstilstand die minstens een maand moet duren.

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Als een groep je bij herhaling je midden in je smoel slaat zou je je dan niet mogen verdedigen en zorgen dat dat niet meer gebeurt? Israel heeft mijn support om hamas naar de filistijnen te helpen, a.s.a.p.

  Like

 5. Duinsnip zegt:

  Drs.P
  Het is helaas de waarheid naar ik vrees, en dat geeft een nog viezere smaak aan de toestand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s