Duizenden Fransen betuigen steun aan Israël

Screenshot 20

Duizenden mensen zijn vandaag in Marseille de straat opgegaan tijdens een pro-Israëldemonstratie. Het is de eerste keer dat in Frankrijk een mars werd gehouden voor Israël sinds het Israëlische leger begin juli begon met een grondoffensief.

De demonstratie werd georganiseerd door een overkoepelende organisatie voor Joodse instellingen in Frankrijk. ‘We zijn hier om solidariteit met Israël, dat wordt aangevallen en het recht heeft zichzelf te verdedigen, te tonen’, aldus de organisator. De Israëlische en Franse vlag waren ruim vertegenwoordigd in de straten van Marseille.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Israël. Bookmark de permalink .

13 reacties op Duizenden Fransen betuigen steun aan Israël

 1. peterselie1 zegt:

  ‘Russische tanks rijden Oekraïne binnen’

  Een Rus­sisch mi­li­tair kon­vooi is don­der­dag­avond Oekraïne bin­nen­ge­re­den, zo mel­den Brit­se media. Aan de Oekraïense grens staan nog meer Rus­si­sche mi­li­tai­re voer­tui­gen te wach­ten. Oekraïne is in­tus­sen be­gon­nen met de in­spec­tie van het Rus­sisch hulp­kon­vooi.
  Een jour­na­list van de krant The Gu­ar­di­an zag don­der­dag­avond een ko­lon­ne van tanks, brand­stof­wa­gens en an­de­re lo­gis­tie­ke voer­tui­gen de Rus­sisch-Oek­raïense grens over­schrij­den. De voer­tui­gen droe­gen Rus­si­sche num­mer­pla­ten.

  Vol­gens The Gu­ar­di­an wacht­te het kon­vooi tot het don­ker werd om via een bin­nen­weg langs een gat in de grens­af­slui­ting Oost-Oek­raïne bin­nen te rij­den. De regio wordt ge­con­tro­leerd door pro-Rus­si­sche re­bel­len.
  In­tus­sen zijn er be­rich­ten dat voor de Oekraïense grens tien­tal­len Rus­si­sche mi­li­tai­re voer­tui­gen zijn sa­men­ge­troept. Wat Mos­kou daar­mee van plan is, is niet dui­de­lijk. Om een groot­scha­li­ge in­va­sie lijkt het voor­als­nog niet te gaan, maar het ma­noeu­vre zou wel be­wij­zen wat al lang wordt ge­op­perd: dat Rus­si­sche troe­pen ac­tief zijn bin­nen de Oekraïense gren­zen.

  Steeds meer beel­den lopen bin­nen die er wel de­ge­lijk op wij­zen dat de Rus­sen mi­li­tair ma­te­ri­eel bin­nen­bren­gen in het land
  Hulp­kon­vooi
  Het Rus­sisch hulp­kon­vooi van bijna 280 trucks staat nog al­tijd stil aan de Rus­si­sche kant van de grens. Oekraïne eist dat de vracht­wa­gens het land bin­nen­ko­men onder toe­zicht van in­ter­na­ti­o­na­le or­ga­ni­sa­ties zoals de OVSE of het in­ter­na­ti­o­na­le Rode Kruis. Kiev ver­denkt Mos­kou ervan in de vracht­wa­gens wa­pens voor de re­bel­len te ver­voe­ren, maar Mos­kou ont­kent dat.

  Oekraïense grens­wach­ten heb­ben zich vrij­dag­och­tend op Rus­sisch grond­ge­bied be­ge­ven om daar het Rus­sisch hulp­kon­vooi te in­spec­te­ren. Kiev had eer­der ge­zegd dat het de hu­ma­ni­tai­re hulp zou toe­la­ten, maar wil zeker zijn dat het al­leen om hulp­goe­de­ren zoals water, ba­by­voe­ding en ge­nees­mid­de­len gaat en dat de witte vracht­wa­gens geen wa­pens voor de re­bel­len aan boord heb­ben. >>>

  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/Russische_tanks_rijden_Oekraine_binnen.9534035-3465.art?ckc=1

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Kijk es aan de Fransen worden wakker?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Mijn sympathie krijgen deze Franse Joden, en burgers die het verdommen te bukken voor de GEITENEUKERS!

  Like

 4. Wat moeten die Palestijnen eigenlijk in Europa?Wie heeft die binnengehaald,en waarom?En altijd een grote mond en altijd agressief;rot volk!

  Like

 5. Driek zegt:

  Hier ben ik heel erg blij mee. Daar mogen wij wel eens een voorbeeld aan nemen.

  Like

 6. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Allons enfants de la patrie…….. het heet de Marseillaise om reden weet je! 🙂

  Like

 7. Cathja zegt:

  Fantastisch, dit pro Israël geluid! Dit verdient navolging in heel Europa!!

  Like

 8. Giny zegt:

  Driek

  Daar dat ben ik helemaal met je eens!!!

  Like

 9. Tempelier. zegt:

  Eindelijk een vorm van verzet !

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Dat ik nou via een NL-s blog/ en krant moet vernemen van die pro-Israel demonstratie. in Marseille! Maar ja, ik zit niet hele dag aan internet/krant. Verder waren de reacties hier, zoals je ze ook in NL hebt, vele Ïsrael-haters met contra-leuzen.
  Manifestation pro-israélienne à Marseille
  http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2014/07/27/97001-20140727FILWWW00152-manifestation-pro-israelienne-a-marseille.php
  Tegelijkertijd was er in Parijs een pro-Palestine demonstratie met veel meer pro-Gaza deelnemers.

  Like

 11. Dot zegt:

  Niets op het journaal van vandaag van gezien !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s