Stil staan bij veertig jaar bezetting

Screenshot 26

(Door: Awi Cohen)

Het is deze maand veertig jaar geleden dat de illegale bezetting begon. Veertig procent van het land is bezet – voorheen het meest vruchtbare en meest welvarende gedeelte. Een derde van de bevolking is verdreven; 200.000 vluchtelingen zijn uit hun huizen gevlucht, om nooit meer terug te kunnen keren. 

In 2011 constateerde een rapport van Verenigde Naties dat de mensenrechten er worden geschonden “met inbegrip van de rechten op bewegingsvrijheid, het recht op leven, de vrijheid van godsdienst en economische, sociale en culturele rechten.”

Er loopt een bijna 200 kilometer lange grens met huizenhoge hekken dwars door het gebied. Tienduizenden kolonisten zijn in het bezette gebied komen wonen. Het historisch erfgoed van de oorspronkelijke bewoners werd en wordt welbewust vernietigd door de bezetter. De onderhandelingen over een vreedzame oplossing slepen zich al veertig jaar voort.

Aldus de situatie anno 2014 in het lid van de Europese Unie: Cyprus.

Waarom heeft u niets in de Nederlandse media gelezen over deze bijzondere mijlpaal van veertig jaar gelezen? Waarom hoort u überhaupt nooit iets over de bezetting van Cyprus?

Lees verder>>>
(h/t Katan)
DDS


Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Cyprus, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, Israël, Krankzinnigheid, lafheid, mainstream-media, Moslims, NAVO, Rotzakken, Turken, Turkije, Uncategorized, Verenigde Naties, Westen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Stil staan bij veertig jaar bezetting

 1. Tom Hendrix zegt:

  Wij horen niets over de bezetting van Cyprus, omdat het de Roden/PvdA, VVD,CDA en D66, niet in hun kraam van pas komt. Neen, Israël daar zijn ze wel helemaal van bezeten, vooral om Israël te kunnen demoniseren. Hypocrieten pur sang, daar in Den Haag.

  Like

 2. Cyprus,West Sahara,Papoea,De Molukken, overal veroveren de moslims land en vermenigdigvuldigen zij zich als microben.Europa hebben zij ook bijna inhun bezit.

  Like

 3. Geronimo zegt:

  Een beetje in dezelfde lijn: iemand intussen al iets gehoord over de inhoud van de aan de Britten overhandigde zwarte dozen van het verongelukte vliegtuig van Malaysian Airlines boven oorlogsgebied in Oost-Oekraïne? Nee? Ik ook niet! Raar toch ! Duurt dat nu zo lang? De inhoud zal waarschijnlijk de officiële Obama & EUSSR-versie volledig weerleggen, anders had men er ons al lang voortdurend en genadeloos mee om de oren geslagen. Als het niet in hun kraam past, dan hoor je er niets meer over. Geen enkele vraag. Nergens. Enkel een doodse en veel betekenende stilte.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Geen commentaar, alles was gebeurd zo als hier wordt verteld.

  Like

 5. Mag niet;kabinet is vriendjes met Erdogan!

  Like

 6. Avidia zegt:

  Ik heb ook mijn bedenkingen, maar dat mag je niet openbaar maken

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Laten we niet vergeten dat Nederland ook bezet is !!!
  Het begon ongeveer in de jaren 70, toen de grote stroom van minderheden die laten meer en meer de dienst uit gingen maken het land begonnen binnen te stromen.
  Hoe dom we waren, in het begin noemden we ze ‘gastarbeiders’ , hoewel de meeste zich nooit als gast hebben gedragen. Later vond gekke ome Joop den Uyl (uiteraard PvdA) dat ze ook hun vrouwen en kinderen moesten laten overkomen. Toen was het hel helemaal van de dam. Ze kwamen zogenaamd om het vuile werk te doen, wat de Nederlanders niet meer wilden. Vrij snel erna ontdekte ze onze sociale voorzieningen, werden ziek, zwak en misselijk en belanden daarna vrij snel in de WAO.
  Hun kinderen hadden weinig zin in school en werden vrij snel dealers, loverboys en andere mooie criminele beroepen en met een uitkering er bij voor je vaste lasten, had een riant bestaan. Daar konden zij uiteraard niets aandoen dat het verkeerd was, want dat was allemaal de schuld van die stomme ongelovige honden, de Nederlanders.
  Verder verpesten zij hele woonwijken waar de Nederlanders niet meer welkom waren en weggepest werden.
  Er als er iemand wat zei, gilde je woon dat je gediscrimineerd werd. Ze radicaliseerde opgestookt in hun Haathutten. enz, enz..
  Zo kan ik nog wel een 20 tal A4 tjes volschrijven.
  Wij de Nederlanders hebben dit wel allemaal te danken aan onze slappe overheid en de stompzinnige linksen en gutmenschen die het altijd weer voor hun opnamen en recht lulden wat krom was.
  Bedankt voor jullie landverraad, maar vergeet niet er komt een tijd dat ze zich ook tegen jullie zullen keren en dat zal jullie uiteindelijk je kop kosten…..letterlijk en figuurlijk !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s