Operation Protective Edge dag 50: Nog geen bestand; PFLP-leider Ahmed Jibril gedood in Syrië

Screenshot 2

Hamas e& Co. blijven vanuit de dichtbevolkte centra in Gaza aanhoudend raketten en mortiergranaten afvuren naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël

(Door: Brabosh)

Vandaag, dinsdag 26 augustus ’14, de 50ste dag van OPE (Operation Protective Edge), nadat gisteren gekenmerkt werd door hevige strijd, tientallen Palestijnse raketten gevolgd door zware Israëlische bombardementen, lijkt er thans uitzicht te komen op een nieuw staakt-het-vuren tussen de Palestijnen en Israël.

Gisteren, maandag, werden er vanuit Gaza ca. 125 raketten en mortiergranaten afgevuurd naar de Joodse staat, de dag voordien waren dat er iets meer, met name 135 raketten. Echter sinds gisteravond  20u30 (19u30 onze tijd) tot deze ochtend 6u30 werd geen enkel projectiel meer afgevuurd naar Israël. Echter, na een 10 uren durende pauze worden er thans opnieuw raketten afgevuurd vanuit Gaza. Zopas klonken enkele zware explosies in de omgeving van Tel Aviv en ook in Ashkelon sloegen raketten in.

Te midden van het geweld wordt er in Caïro nog steeds onderhandeld over een nieuw staakt-het-vuren tussen de Palestijnse facties en Israël. De bedoeling is om een bestand te bereiken met een open einde en dat een maand zou duren waardoor ruimte wordt gemaakt om te onderhandelen over het eisenpakket van het Palestijnse eenheidskabinet Al-Fatah/Hamas.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

5 reacties op Operation Protective Edge dag 50: Nog geen bestand; PFLP-leider Ahmed Jibril gedood in Syrië

 1. lucky bee zegt:

  Tsia weer eentje minder, ik hou voor de Israeli’s mijn duimen fast.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Hoe kan Israel zo achterlijk zijn om met Islam terroristen te gaan zitten soebatten. Moet het probleem – Hamas – dan eeuwig blijven voortbestaan ? Onderhandelen moet men pas doen als Hamas helemaal op apegapen ligt. Israel moet nooit gevechtspauzes inlassen, want dit is niet meer dan Hamas de gelegenheid geven om weer op adem te komen en om zich te her-bewapenen. Ik begin te twijfelen aan de oprechtheid van Israel om Hamas voorgoed uit te schakelen. Een smerig spelletje politiek waar de Israelische bevolking tot in lengte van jaren de prijs voor moet betalen vrees ik !

  Like

 3. Stoppen met oeverloos lullen zonder resultaat;plat gooien!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Kunnen ze geen B52 bommenwerpers inzetten, dan kan je van Gaza een maanlandschap maken.

  Like

 5. john zegt:

  Als Israël nog maar eens toestemt in een staakt – het- vuren , bestempel ik hen als naief ! Ze geven zo nog maar eens aan hamas de gelegenheid om zich te reorganiseren. Zeer onverstandig. Nù doorgaan tot het einde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s