AFGANG: zorgbeleid voor ouderen en mensen met een lager inkomen. Mag het ietsje minder? Ooit was Nederland een welvarend land!

Screenshot 11

(Door: Martha N.)

Dankzij het lidmaatschap van de EU is deze welvarendheid ver te zoeken. We leven op de bodem van de geldzak. Slappe landen varen in ons kielzog mee. Onze verdiensten in hun zak maakt Nederland plat! Ooit zei iemand: Geef de armen geld en ze blijven arm. Het geld komt niet in de zakken van de armen, maar in de geldbuidel van diegenen die de macht in handen hebben om het te verdelen! Zullen we ooit uit de greep van Brussel loskomen?

Wat zei minister Jeroen Dijsselbloem in mei 2014? “Het ligt eraan hoe je het definieert, maar op zichzelf is de crisis voorbij.” Dit zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dinsdag vanuit Brussel in zijn wekelijkse gesprek met RTLZ. “We hebben weer economische groei, het trekt weer aan.”

Dachten we nu werkelijk uit de recessie te zijn? Opnieuw kans op recessie! Nationale overheden en de Europese Centrale Bank (ECB) moeten stimuleringsmaatregelen nemen om een derde recessie te voorkomen. Dat stellen economen in het Financiële Dagblad. Nu rentes overal in Europa naar historisch lage niveaus dalen, neemt de vrees voor een triple dip – na de kredietcrisis en de schuldencrisis – op de financiële markten toe. De euro daalde maandag naar de laagste stand in 11 maanden tijd nadat ECB-president Mario Draghi hintte op de inzet van de geldpers.

Vooruitlopend op een groot opkoopprogramma van staatsleningen daalden de rentes fors. ‘De kansen dat de ECB QE (ruim monetair beleid) introduceert, zijn duidelijk toegenomen”, zegt Nick Kounis van ABN Amro. Hoofdeconoom Willem Buiter van Citigroup sluit zich aan bij Kounis en denkt dat ECB niet meer om een ‘majeur QE-programma’ heen kan
AD: 26-08-2014

Ouderen met een aanvullend pensioen: Ouderen met een aanvullend pensioen dreigen ook komend jaar koopkracht in te leveren. Pensioenfondsen die hun uitkeringen niet verhogen of zelfs verlagen, zorgen ervoor dat deze AOW’ers meer inleveren dan andere inkomensgroepen. Dat is volgens ingewijden vastgesteld aan de onderhandelingstafel voor de begroting van 2015. De coalitie van VVD en PvdA rondt daar naar verwachting morgen de gesprekken over af met gedoogpartijen D66, CU en SGP. De genoemde groep senioren ging er om dezelfde reden ook de afgelopen jaren in inkomen op achteruit. De crisis zorgde ervoor dat de pensioenkassen leger raakten, waardoor beknibbeld moest worden op de aanvullende oudedagsvoorziening. De pensioenfondsen moeten daarnaast hogere buffers aanleggen om zich tegen toekomstige tegenwind te wapenen.

Een tweede groep die achterblijft, bestaat volgens Haagse bronnen uit alleenverdieners met een modaal inkomen met één of twee kinderen. De meeste andere Nederlanders gaan er komend jaar licht op vooruit, onder meer vanwege stijgende lonen.
Telegraaf 26-08-2014

MISSCHIEN KUNNEN WE BETER ZEGGEN: “MOORDAANSLAG OP ONZE OUDEREN”? Uitgeklede zorg levensgevaarlijk! Bij mensen met dementie die nog thuis wonen, is het eerder regel dan uitzondering dat zich gevaarlijke situaties en ongelukken voordoen. Driekwart van hun mantelzorgers meldt val- incidenten, verkeerde inname van medicijnen, gevaren met elektrische apparaten, verbranding en het eten van bedorven voedsel.

Het is zaak dat de gemeenten, die er per 2015 voor moeten zorgen dat iedereen zo lang mogelijk thuis blijft wonen, deze rapportage uiterst serieus nemen en de mantelzorgers proactief ondersteunen. Als de dagopvang vervalt of de huishoudelijke hulp ter verlichting van de mantelzorgers, zullen mensen met dementie eerder versneld in de crisisopname terechtkomen dan dat ze langer thuis wonen.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat een op de drie mantelzorgers zich veel of dagelijks zorgen maakt, waarbij driekwart aangeeft dat zich dermate onveilige situaties in huis voordoen waarbij het maar net goed afloopt.

Daarnaast verdwaalt een op de vijf dementerenden zeker één keer per maand buitenshuis. Deze uitkomsten staan in de peiling ’Onveilige situaties thuis en buitenshuis’ van Alzheimer Nederland, waarbij 700 mantelzorgers zijn ondervraagd. Volgens directeur Gea Broekema bevestigen de schokkende cijfers de al vermoede hoge frequentie van onveilige situaties en de zware belasting van mantelzorgers.
Telegraaf 26-08-2014

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Krankzinnigheid, Nederland, Rotzakken. Bookmark de permalink .

69 reacties op AFGANG: zorgbeleid voor ouderen en mensen met een lager inkomen. Mag het ietsje minder? Ooit was Nederland een welvarend land!

 1. Marlies zegt:

  Schandalig! Vooral gezien de extra miljoenen voor Miss Ploumen!

  Like

 2. Jean zegt:

  Martha,
  Ik hoop uit het diepst van mijn hart, ik ben er zelfs zeker van dat we weldra die misdaadorganisatie hokkend in dat EU gedrocht zullen terugzien achter de tralies want daar horen die laffe verraders thuis uiteraard ieder in zijn eigen land, de welvaart, de vrijheid, de veiligheid, de leefbaarheid en de onafhankelijkheid zullen zegevieren,, graag wil en zal ik daaraan meehelpen.

  Like

 3. IkHebErZoGenoegVan zegt:

  Alles voor het buitenland en de eu en wij kunnen hier verrekken. Schandalig!!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Goed dat U dit artikel heeft laten plaatsen Martha N. Nederland vakkundig naar de kloten geholpen, dankzij het verraderlijke werk van PvdA,CDA,VVD en D66. Het is ze gelukt om vanaf 1972 tot nu, beetje bij beetje, ons hele sociale zekerheidsstelsel “om zeep”, te helpen. Voorwaar een hele prestatie-KOTS! Maar zolang onze bevolking blijft stemmen op deze partijen gaat de AFBRAAK van NEDERLAND gewoon door!

  Like

  • ron soeverein mens zegt:

   2helemaal mee eens Tom. Vandaag was er in de corrupte media weer te horen en te lezen dat de vvd de grootste partij weer was. Hoe bedoel je manipulatie en de stomme nederlanders trappen er weer in.

   Like

 5. Tistochwat zegt:

  Geef (bejaarde) mensen DIE DIT ZÉLF WILLEN -er zijn genoeg (oude) mensen die uit dit leven verlost willen worden- dan gewoon een ‘spuitje’.
  Wees dan tenminste nog in één opzicht barmhartig, stel sadistische roofzuchtige schurken (eigenlijk vind ik het woord ‘ploerten’ nóg prettiger klinken) in Den Haag!!!

  Like

 6. cat zegt:

  Niet volledig mee eens. Ouderen hebben zo slecht nog niet. Vooral de “babyboom generatie” heeft geld en dikke spaarrekeningen. Dan heb ik hier o ver de echte Neder Nl’er. Plus oppotten van erfenis kapitaal.
  Ouderen kost de Zorgsector handen vol geld. Ouderen worden ook alleen maar ouder. 100 jarigen zijn geen uitzondering meer.
  Nee, de middeklasse lijdt en begint langzaam aan te verdwijnen.
  1 op de 6 mensen hebben geen spaargeld om een eventuele crisis op te vangen. “The working poor”, mensen die net genoeg verdienen om maar niet te verzuipen.

  Ouderen hebben zo slecht niet. En onnodig levens verlengen, tegen de wil, is een crime.

  Ik zou willen dat “kraamzorg” uit het pakket verdwijnt. De meesten die er gebruik maken zijn onze broekipjes, de moslima’s.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wat weet jij daarvan? Dat de moslima ’s de meeste kinderen krijgen is over het algemeen wel waar, maar daarom zijn er nog genoeg Nederlandse vrouwen die kinderen willen, hoor!
   Moet de kraamzorg daarvoor ook maar meteen uit het pakket? In één moeite door?
   Is-eh- dat soms de nieuwste variant op ‘christelijke’ naastenliefde? Aangenaam dan!
   Je kunt wel merken, dat het jouw pakkie-an toevallig niet is! Goeie God, wat een inlevingsvermogen!

   Like

   • Willie zegt:

    Theresa , je begint duidelijk op de man(vrouw) te spelen (Cat) ipv op de bal , dacht dat alleen de webmaster dat kon ???

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh, werkelijk, Willie?
    Lees dan maar eens háár comment(s) aan mij op het topic: Islamisering van de hotels en vraag je dan eens af, wíe er DAAR op de man/vrouw speelt.
    Alles heeft zo zijn oorzaak, ook mijn comments…..

    Like

  • bigljohn zegt:

   Beste cat; Wacht maar eens af tot u zelf een bejaarde bent, en er door de overheid ook met u gesold gaat worden, meer dan nu al het geval is met bejaarden! Dan zult u niet meer zo hoog van de toren blazen. Als babyboomer heb ik althans geen spaarrekening met vet geld er op. Wel nog steeds (buiten mijn schuld) een fikse banklening. En is dat zo erg dat ouderen meer geld kosten aan de zorg ? Beter een honderd-jarige dan honderd-duizend nieuwe Moslims die over de grens komen en ons geld kosten bij het leven. Ze willen onze maatschappij verwoesten en inruilen voor de Sharia. Er is geld zat, maar het verdwijnt grotendeels naar de meest vreselijke doelen. Vandaar, om het begrotingstekort te dekken, stijgt de zorgpremie volgens jaar weer met €10,- per maand. U zou eens moeten weten hoeveel verborgen armoede er onder de bejaarden heerst !

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ze blaast de hele tijd hoog van de toren, letterlijk met alles! Nog niet gemerkt?

    Like

   • cat zegt:

    @bigljohn, u heeft gelijk hoor. Ik heb het wellich iets anders moeten zeggen.

    Tot de tijd, en dat is eigenlijk, in nabije toekomst, heb ik wellicht niets een aow.

    Ik ben absoluut met u eens, dat ik liever onze ouderen een goede ouwe dag hebben. En Ja, GEEN Islam in NL.

    Like

   • Tempelier. zegt:

    Uw heeft allen gelijk, er komen meer arme ouderen en inderdaad is ook de midden klassen aan het verdwijnen. dit alles dankzij onze geweldige overheid en zuigende UNIE.

    Like

   • Willie zegt:

    Hier in Belgie leven veel ”babyboomers” meer dan riant , sjiek huis , dikke Mercedes enzo, elk jaar 2 of meer x op verlof , wat moet ik daar dan overzeggen?? Zeker geen sukkelaars dus ,de meesten hebben niks anders gedaan dan de kont gelikt en nu zitten ze er warmpjes voor .En t zijn er meer dan genoeg die zo leven ,andere kant van de medaille dus

    Like

  • Zilvermeeuw zegt:

   Wat een generaliserend bericht! Ja er ZIJN rijke ouderen. Is dat verboden? Daar hebben ze vaak hun hele leven lang voor geploeterd en ZUINIG geleefd! Het gros van de ouderen is helemaal NIET rijk en moet zien te overleven met alleen aow plus wellicht een pensioentje en met klein bedoel ik zo’n 200 euro per maand. Natuurlijk sta ik niet voor alle bejaarden maar ik ben al 10 jaar niet meer naar de dokter geweest hoewel ik een versleten heup en een versleten schouder heb en daardoor enorm veel pijn. Gelukkig is er Ibuprofen die ik bij de apotheek koop en slik als ware het snoepjes. Ik KAN niet naar de dokter omdat hij mij dan doorverwijst naar het ziekenhuis en ik de eigen bijdrage ONMOGELIJK kan betalen. Begrijpt u dat, Cat? Maar ik heb intussen WEL 10 jaar lang mijn ziektekostenverzekering (per jaar 1.440 euro = x 10 = 14.400 euro !!!) betaald. Daarom schoot uw reactie mij geheel in het verkeerde keelgat. Misschien moet u eens verder kijken dan uw eigen “mening” die m.i. ondoordacht en generaliserend is.
   Ben het daarom ook helemaal eens met de reacties van Big John en Theresa.
   Mijn ouders zijn in de oorlog getrouwd en met helemaal NIETS begonnen want het weinige dat zij hadden werd in de hongerwinter geruild voor eten! Mijn vader ging s zaterdags na zijn werk naar de bierbrouwerij waar hij gratis afgeschreven kistjes kon krijgen. De hele zaterdagmiddag hakte hij daar houtjes van die hij dan op de bagagedrager van zijn fiets meebracht naar huis om de kachel mee aan te maken. Aan het eind van zijn en mijn moeders zéér spaarzame leven was er voor elk van de 6 kinderen 15.000 gulden! Hier laat ik het maar bij want bij het overlezen van uw commentaar word ik bozer en bozer.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Een eerdere reactie van haar op een ander topic schoot m i j enige dagen geleden in het verkeerde keelgat. Zelfs zo, dat ik op het ogenblik onwillekeurig vlam vat bij alles wat ze schrijft: Het was een rechtstreeks bevel, aan mij gericht, om ‘respect’ te hebben voor het ‘gelovig zijn’ gevolgd door een ‘conclusie’ die er, precies gezegd, op neerkwam, dat je alleen als ‘christen’ op de goede manier anti-islam kon zijn; seculier zijn zou de moslims in de kaart spelen! Enfin, met dat soort dingen moet je bij mij al niet aankomen, laat staan met de manier waarop het nu werd gebracht, maar uw reactie deed mij op dit moment wel een licht opgaan, moet ik zeggen:
    Het is bij Cat, geloof ik, niet zozeer een kwestie van overmatig christelijk zijn, of overmatige kritiek op ouderen, kraamvrouwen of wat dan ook: Het is een kwestie van vooral willen benadrukken, dat ze Nederlands, anti-islam en tevens gelovig is, want dat laatste beschouwt ze als dé ultieme opponent van de islam. ( Zelf denk ik daar wat genuanceerder over, maar nou ja….) Ze wil hier absoluut in de smaak vallen en zich ‘bewijzen,’ dat begin ik nu althans goed door te krijgen. Enerzijds is dat streven te begrijpen, anderzijds vind ik het iets tragisch hebben: Het ware beter, als ze tot het inzicht kwam, dat acceptatie, zeker hier op de site, het beste bewerkstelligd wordt door jezèlf te zijn en dat een overtrokken opstelling alleen maar averechts werkt, simpelweg doordat de dingen nu eenmaal niet zwart-wit te duiden vallen…
    Maar goed, ik ben blij dat het kwartje nu bij mij vermoedelijk gevallen is, want ik vóel gewoon, dat ik er al wat minder geërgerd tegenaan kijk en beter in staat zal zijn, mijn schouders erover op te halen.
    In het vervolg het geblèr eenvoudig negéren, goed, dat ik het weet!

    Like

   • BertG. zegt:

    “dat je alleen als ‘christen’ op de goede manier anti-islam kon zijn; seculier zijn zou de moslims in de kaart spelen!”

    Je zal verbaasd staan hoeveel christenen er zo over denken. Zeker ruim 2/3.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    “Het gros van de ouderen is helemaal NIET rijk en moet zien te overleven met alleen aow plus wellicht een pensioentje en met klein bedoel ik zo’n 200 euro per maand.” Helemaal mee eens Zilvermeeuw in de MSM worden de zogenaamde Babyboomers opgevoerd als zijnde ‘rijk’ terwijl het gros gewone arbeid verricht heeft, zelf 44 jaar in een zwaar beroep bezig geweest nu ook een AOW en een klein pensioentje, waarvan ik rond kan komen, maar geen spetters natuurlijk. Verdom dit tering kabinet, vooral deze rode honden, welke Nederland stapje voor stapje naar de haaien helpt met hun motto: Weg met jullie, geef dan maar Jan Maat met: Eigen volk eerst.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG., 12.44u: Wéét ik immers! Dat realiseer ik me even goed als jij.
    Daarom ben ik er juist zo op gebeten!
    Maar ja, E. J.. geeft nu eenmaal iedereen de ruimte hier, ongeacht de overtuiging, waar ergens ook wel weer iets voor te zeggen valt, al is dit opgezet als neutrale site.
    Het is alleen zo jammer, dat sommige van die gelovigen zich -misschien onbewust- ècht beter voelen dan seculieren en dat niet altijd weten te verbergen. Als je het mij vraagt is dat sterker dan zijzelf.
    Geloof me als ik je zeg, dat ik daar even erg tegenaan zit te hikken als jij.
    Al moet ik erbij zeggen, dat ik wat dat betreft minder last heb van Lucky bee; die wordt tenminste nooit persoonlijk. Vind ik.

    Like

   • Willie zegt:

    Koop uw Ibuprofen bij t Kruidvat , eigen merk , veeeel goedkoper en t werkt ook nog

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cat: 18.07. uur, op 27/8. ook ik ben het in dit geval niet met U eens, Cat. Vele bejaarden hebben slechts AOW, en een karig, of geen pensioentje.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Beste Cat, sorry hoor maar wat een stom gelul zeg, ik ben een babybomer, ik heb geen geld, geen dikke spaarrekeningen, geen opgepot geld, ook niet van erfenissen.
   Dus er zijn ook babybomers voor wij elke maand een rekensom is om rond te komen.
   Scheer niet elke babybomer over 1 kam. Dank U.
   Trouwens er zijn ook ouderen die bij de voedselbank lopen.

   Like

  • BertG. zegt:

   Wat een ongelofelijke stomme extreem simpele reactie lees ik hier weer.
   Ben je nou echt zo achterlijk of enkel zwaar verbitterd geworden en daardoor misschien wel veranderd in een zielig wraakzuchtig mens en compleet harteloos geworden.
   Alsof iedere babyboomer ergens directeur van is geweest en een ergens een villa heb staan met een Rolls voor de deur.
   Vraag je jezelf weleens af waar je die hersenkronkel door of van ontwikkeld hebt.
   Zeker veel te kort gekomen in je leven en daar is natuurlijk ieder ander de schuld van.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ cat 27 augustus 2014 om 18:07
   “Ouderen kost de Zorgsector handen vol geld. Ouderen worden ook alleen maar ouder. 100 jarigen zijn geen uitzondering meer.”

   Nou en? Dat zou allemaal gemakkelijk bekostigd kunnen worden van het belastinggeld als dit niet verspild zou worden aan de eu, de islamiet en aan de ‘onderontwikkelde’ in donker Afrika.

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Flikker op cat, typisch een VVD retoriekje. Was gisteren even in de oude binnenstad van Dordrecht wat ik daar aan allochtoon en moslimschorem zag rondlopen wil je niet weten geen één die een baan heeft m.i. daar heb ik dus samen met honderdduizenden andere hardwerkende babyboomers voor gewerkt, om een groot aantal freewheelende opvreters te faciliteren. Dat de ouderen weer het kind van de rekening worden, is om dat zij gemakkelijke slachtoffers zijn van dit huidige kabinet en door het arrogante gelul van jouw verhaaltje.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @peterselie1: 13.26. uur. Ook in mijn woonplaats zie ik, tot mijn ergernis steeds meer van die pinguïns rond lopen, Peter! En NIET EEN van die HAATBAARDEN werkt, hoeven ze ook niet van met name de PvdA, neen, parasiteren op onze zak, dat dan weer wel Regering val s.v.p. helemaal dood!

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom daar heb ik ook zo’n gruwelijke hekel aan om deze vette moslimwijven te zien lopen, zelfs op de sportschool die ik regelmatig bezoek, krijgen zij gratis abonnement en worden onder het toeziend oog van die kerels gebracht. Zij doen wel concessies door het dragen van in hun ogen een moderne, ‘sportieve’ hoofddoek. Wel eens met de manager er overgehad, die staat te koken van woede over deze gang van zaken, welke hij moet accepteren. Men is in Nederland gegijzeld Tom, er zit een intellectuele structuur hier achter deze islamisatie, welke elke Nederlander door de strot geduwd wordt.

    Like

 7. Zilvermeeuw zegt:

  Vandaag: een PONDJE trostomaten voor 1,40 en dat in hoogzomer! En dan alle rampspoed waarvan nu al het e.e.a. bekend is maar de grote klap komt natuurljk op de 3e dinsdag in september. Het is zó schandalig hoe dit GRAFkabinet met de ouderen omgaat, ik heb er geen woorden voor. En eerlijk waar, ik zie het niet meer zitten. Je hele leven lang gewerkt vanaf mijn 16e, nu aow en een minipensioentje en ze stelen en roven maar totdat er binnenkort echt geen cent meer overblijft om van te leven. Naar de voedselbank kan ook niet want tja, inkomsten zijn boven het minimum hè? Wat HAAT ik die landverraderszooi op het Binnenhof! Maar ja, haat is destructief voor de hater dus ik moet echt proberen om het niet te doen……Nog nooit in mijn leven voor zó’n moeilijke opgave gestaan. En NIEMAND DOET iets! WAAR zijn de ouderenbonden????

  Like

  • Wachteres zegt:

   Helemaal mee eens, zilvermeeuw. Goed dat je er tussenkomt, dat zou je vaker moeten doen. 🙂

   Like

   • Zilvermeeuw zegt:

    Ach Wachteres, vaak is het lezen van andere commentaren interessanter dan wat ik zelf zou kunnen bijdragen. Veel van wat ik zou willen schrijven, doen anderen al voor mij :-). Maar toch hartelijk dank voor je vriendelijke reactie 🙂

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Maar nu hebt u toch weer gereageerd! 😉

    Webmaster

    Like

   • wachteres zegt:

    Dat ben ik niet met je eens, zilvermeeuw. Voor zover ik mij herinner had en heb jij altijd heel zinnige bijdragen, waar anderen iets van kunnen leren. Dat blijkt trouwens wel uit je reactie die je nu hebt geplaatst.

    Veel sterkte trouwens met je lichamelijke problemen.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Zilvermeeuw: 18.16. uur, op 27/8. Inderdaad waar zijn de ouderenbonden. Zelf ben ik ook lid van zo’n bond, en in hun contactblad klagen ook zij over het beleid van het VVD/PvdA kabinet. Maar actie voeren? Hoewel de stomme kiezers dit beleid mogelijk hebben gemaakt!

   Like

 8. L'esprit de Lois zegt:

  Opmerkelijk in wat voor gedaantes genocide zich voor kan doen.

  Like

 9. Alwine zegt:

  Dit is toch precies wat ze willen?
  lekker laten verrekken en letterlijk dood neer laten vallen, scheelt weer geld, want deze mensen, die hebben geholpen om Nederland welvarend te maken, hebben nu geen nut meer.

  Like

 10. Driek zegt:

  Het is onvoorstelbaar, ik lees zojuist op de site van de Telegraaf:

  Het kabinet geeft voor 6,5 miljoen euro extra noodhulp aan de bevolking in Noord-Irak. Dat heeft minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) woensdag bekendgemaakt. Het grootste deel van de hulp, 5 miljoen euro, is bestemd voor het Rode Kruis. Voor het ruimen van mijnen wordt 1,5 miljoen beschikbaar gesteld.

  Ja hoor, toe maar, mevrouw Ploumen, we hebben geld genoeg, we hebben geld over. Laat die oude zieken en bejaarden de pest maar krijgen, de islam gaat voor. Die gaat voor alles. Lang leven het moslimgebroed.
  WAT BEN IK VERSCHRIKKELIJK KWAAD!! IK KAN HIER NIET OVER UIT!!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Wat geeft die Ploumen het recht om ons/mijn belastinggeld te verkwanselen aan projecten waar wij/ik niet achter staan/sta?!
   Ik wil best belasting betalen, maar dan wél om de voorzieningen van de eigen bevolking te bekostigen en NIET die van de rest van de wereld.
   Elke ‘regering’ moet maar voor de eigen burgers zorgen.
   En die import van gelukszoekers met hun grote muilen en hun uitgebreide eisenpakket, ben ik ook meer dan beu; er is al veel te weinig plaats voor ons in ‘ons eigen’ land dat in feite allang niet meer van ons is!

   Like

 11. peterselie1 zegt:

  Het komt nooit meer goed!

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Niet zo vreemd de belasting euro worden over de balk gesmeten aan ontwikkelingshulp, hordes zogenaamde vluchtelingen voor hun opvang, uitkeringen, huizen, de inrichting ervan, de niet stoppende hulp aan de zuidelijke EU landen en de Europese Unie met hun riante salarissen ( en ook nog eens geen belasting betalen) Verder worden we uitgebeend door de Zorgverzekering, de Banken en ook door andere verzekeringen, de Belasting, de Regering enz. enz.

  Like

 13. Wattattaar zegt:

  Ooit was Nederland een welvarend land! Nu zijn we allemaal aardappeleters !

  🙂

  Like

 14. Laten we met zijn allen dat misdadig zooitje het Binnenhof uit trappen!Zelf opstappen zullen ze niet doen;heilig gelovend in hun eigen gelijk,en verknocht aan het pluche als ze zijn.

  Like

 15. AEO zegt:

  Het zou beter zijn om de kinderbijslag alleen voor de eerste twee kinderen te laten gelden. Wie meer kinderen wil moet dat dan gewoon zelf bekostigen. En alleen kinderbijslag voor in Nederland wonende kinderen, dan kan daar ook niet meer mee gefraudeerd worden. Volgens mij is er dan weer genoeg geld over om onze ouderen weer een menswaardig bestaan te geven. En in Gaza verklaarde de Hamas dat ze de oorlog hadden gewonnen? Dan moeten we daar vooral geen geld aan besteden, ze hebben als overwinnaar onze hulp helemaal niet nodig.

  Like

 16. Leo zegt:

  Nederland is een armoeland , met welvarende “politici “? en EX- politici !?
  kok, zalm, bos, balkie, enz .enz. enz………

  Trauma uit hun jeugd, te veel Dagobert Duck gelezen.

  Like

 17. Avidia zegt:

  Ik ben ook kwaad als ik hoor waar al ons geld heen gaat. Ik heb een diepe haat voor de PVDA, erger clubje bestaat niet. Ze smijten maar raak met onze zuurverdiende centen, wat blijft er voor ons zelf over?? Krijgen wij wel eens steun voor het een of ander? Die linksen strooien maar rond met geld om mensen aan zich te binden, en wat voor mensen, armoedzaaiers die geen euro bijdragen, handophouders, die liever lui dan moe zijn en alles wel best vinden. Wat wordt er voor ons werkenden gedaan???? Niets, uitzuigen, nog meer belasting, weg met de PVDA, ze krijgen alleen stemmen van uitkeringstrekkers, moet je nagaan hoeveel dat zijn. Hard werken wordt gestraft door de handophouders groep. Om gek van te worden. Zie je die hoofddoeken lopen in een supermarkt sloffend achter hun vol gestouwde kar? Daar gaat ook het geld naar toe.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Avidia: 02.49. uur. Inderdaad, de Partij van de Afbraak zijn het ergste, Avidia. Maar laten we het CDA, de VVD en D66, ook niet vergeten te noemen. Ze hebben het klaar gespeeld, om vanaf 1972 NEDERLAND stelselmatig naar de kloten te helpen. Ook ik ben gloeiend giftig, maar de STOMME MASSA blijft maar stemmen op deze “steeldievenbende”.

   Like

 18. Zilvermeeuw zegt:

  @Theresa Geissler zegt:
  28 augustus 2014 om 09:16

  Een eerdere reactie van haar op een ander topic schoot m i j enige dagen geleden in het verkeerde keelgat. Zelfs zo, dat ik op het ogenblik onwillekeurig vlam vat bij alles wat ze schrijft: Het was een rechtstreeks bevel, aan mij gericht, om ‘respect’ te hebben voor het ‘gelovig zijn’ gevolgd door een ‘conclusie’ die er, precies gezegd, op neerkwam, dat je alleen als ‘christen’ op de goede manier anti-islam kon zijn; seculier zijn zou de moslims in de kaart spelen!”

  Wie is die “haar”??? Als je mij daarmee bedoelt graag even een link.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Zilvermeeuw: Nee, natuurlijk bedoelde ik U daar niet mee: Die informatie was immers juist ààn U gericht.
   Sorry, had het duidelijker moeten aangeven met@ en zo, maar ik dacht, dat het zo wel duidelijk genoeg was: Het volgde immers ook pal ónder uw reactie?
   Bovendien, U weet toch immers zelf wel, of U ooit zo ’n soort comment geschreven heeft, of niet. -En eerlijk gezegd acht ik U daar niet genegen toe.
   Maar nogmaals: Sorry voor het misverstand.

   Like

   • Zilvermeeuw zegt:

    Hallo Theresa, nee het was mij niet helemaal duidelijk al dacht ik wel “huh, zou ik dat geschreven hebben, kan me er niets van herinneren”. Dus daarom vroeg ik het maar even. Ben blij met uw reactie en die eerdere van Bert natuurlijk.
    vriendelijke groet !

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Zilvermeeuw, 18.26: Bert is een top-kameraad!

    Like

 19. Aegolius cs zegt:

  10.000 mensen wachten op zorg
  Ruim 10.000 mensen wachten op een plek in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Bijna de helft van hen wacht langer dan een jaar, blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.
  Veel zorginstellingen spreken van een maatschappelijk probleem. Het ministerie van Volksgezondheid stelde in mei nog dat slechts 65 mensen een probleem hebben en te lang wachten.
  http://nos.nl/artikel/690720-10000-mensen-wachten-op-zorg.html

  Mag ik het pilletje van Drion in mijn badkamertje?! Zelf ben ik 67. Van mijn 15de werkend en later na het werk studerend. Gewoon zelf betaald.

  Schaamteloze regering.

  Like

 20. Martha N zegt:

  Beste allemaal… Alleen al van ons reaguurders zijn er zoveel die boos zijn, wat doen we eraan..?
  Of met andere woorden: “WAT” kunnen we doen..?
  Er zouden duizenden en duizenden Vaderlanders van eigen bodem op moeten staan om tegen dit Kabinet en Brussel NEE te zeggen.
  Genoeg is genoeg… Maar wat gebeurt er in werkelijkheid? Het gaat toch goed..?
  We hebben het de laatste verkiezingen kunnen meemaken.

  Ik gebruik met opzet het woord “Vaderlanders”, het woord “Nederlanders” kun je haast niet meer gebruiken. Ik denk dat U wel begrijpt waarom.
  Staat er weer in de krant te lezen:
  >>>Bajesbaas ISIS Nederlandse ingenieur ‘Abu Obeidah el Maghreba’ zou de alias zijn van de Nederlandse jihadist die de gevangenis leidt waar de Vlaamse ex-jihadist Jejoen Bontinck …
  Nederlandse Ingenieur… Nederlandse jihadist..etc.
  Het zijn geen Nederlanders en ze zullen het ook nooit worden.
  Ze willen het zelf niet.

  Steeds meer heb ik het gevoel te vechten tegen windmolens, zoals Don Quichot.
  Maar opgeven is er nog niet bij.
  Ouderen en mensen die werkelijk zorg nodig hebben, hoeven niet behandelt te worden als uitschot. Zij hebben een stem, laten ze die dan ook gebruiken!
  Wanneer het eropaan komt zwijgt bijna ieder en laat zijn/haar stem verloren gaan of gaat een partij ondersteunen die alleen de afgrond nog wat verder verdiept.

  Like

  • Martha,ik heb al zoveel oproepen geplaatst,hier en op andere sites,om iets op te zetten!Als je weet dat we met 15 miljoen echte!Nederlanders zijn,zou je er met het grootste gemak van de wereld 100.000 bij een moeten kunnen brengen!En dat was en is nog steeds,mijn streven!Met de hulp van nog iemand die daar ook achter staat;we hebben 3!!!!reacties gekregen van mensen die mee wilden doen!Conclusie:”het volk”vindt het wel goed zo.Af en toe een beetje frustratie plempen op internet,en meer moeite wil men zich niet getroosten!En ja,dan voel ik me een roepende in de woestijn!Waar een wil is,is een weg.Maar dan moet die wil er wel zijn;en die….is er niet!

   Like

   • BertG. zegt:

    Pas wanneer er geen huur en zorg toeslag meer wordt overgemaakt en de uitkering plots niet meer gestort wordt, dan heel misschien dat ze de straat opgaan.
    Zelfs dan nog vermoed ik dat ze alle alleen maar naar de telefoon of een beeldscherm blijven turen in de hoop dat er een bericht komt waarom het allemaal afgelopen is.
    Zich zelf niets vermoedend en zich afvragend waar en wanneer het allemaal mis is gegaan.
    Ze hebben toch altijd braaf belasting betaald dus waar kan het nou aan liggen, nooit aan hun zelf, altijd braaf op de goede partij gestemd die toch altijd plechtig beloofde dat ze voor hun rechten zouden opkomen.

    Like

   • Willie zegt:

    Yvonne , goeie raad , laat die doven doof en denk aan uw eigen hachje , de meesten zijn geen trap tegen hun kloten waard ,dus onnodig daar je energie in te steken .

    Like

   • Willie,u heeft,helaas,gelijk!

    Like

 21. Jan zegt:

  Zorgbeleid voor ouderen is uitstekend, want de PvdA doet alles om te zorgen dat de euthanasiekliniek goed haar werk kan doen

  De PvdA wil een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van de Levenseindekliniek. “Ik vind dat de kliniek een goede functie kan vervullen omdat mensen die euthanasie willen soms nergens anders terecht kunnen.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3728013/2014/08/28/PvdA-wil-extern-onderzoek-naar-Levenseindekliniek.dhtml

  En daar gaan wij van de PvdA voor zorgen zodat gehandicapten en zij die de premies niet meer kunnen betalen en dus lijden netjes geruimd kunnen worden.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ik hoop dat ik ooit ook terecht kan bij die Levenseindekliniek.
   Liever ‘humaan’ sterven dat oud en hulpeloos creperen omdat er zogenaamd geen geld meer is om voor een (zieke) bejaarde te zorgen.
   Ik ben ervan overtuigd dat er een tijd komt dat iemand geen kracht en zin meer heeft om te strijden tegen het onrecht dat ons van ‘regeringswege’ wordt aangedaan.
   Die strijd is gedoemd te mislukken met schurken aan de macht die gesteund worden door een grote kudde hersenloos stemvee.
   En vergeet de ‘oranjes’ met hun kwijlende aanhang niet!
   Je wordt gewoon depressief bij het idee dat je je vaste lasten niet meer kunt betalen.
   En dan kun je beter op een ‘humane’ manier dit tranendal verlaten dan door het springen voor een trein of vanaf een hoog gebouw.
   Of door het innemen van opgespaarde ‘medicijnen’ met als risico op tijd ‘gered’ te worden of overleven met een hersenbeschadiging waardoor je nóg afhankelijker wordt van zorg die er niet is!
   Dit land ziet er letterlijk steeds kleurlozer uit door die islamitische ‘cultuur’ met al die al dan niet bebaarde (‘zwart)gerokten’.

   Like

 22. Pingback: WORDT PRINSJESDAG DE DAG DES OORDEELS? | eunmask

 23. Rob van Marle zegt:

  Vele mensen die ik ontmoet tijdens bepaalde belastingsessies is dat zei mij vertellen ze worden helemaal daabs van het continue blijven bezuinigen alles wordt stelselmatig afgebroken onbegrijpelijk wat ze met de welvaart hebben gedaan.

  Like

 24. Jan zegt:

  Kortingen dreigen bij grote pensioenfondsen

  De grote pensioenfondsen waarschuwen dat kortingen van de pensioenen in de lucht hangen. In 2016 is een dergelijke ingreep nog niet nodig, maar de financiële positie van de fondsen is inmiddels zo onzeker dat Nederlands grootste pensioenuitkeerders, ABP en PFZW, de hand voor volgend jaar niet meer in het vuur durven te steken.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/4233539/2016/01/28/Kortingen-dreigen-bij-grote-pensioenfondsen.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s