Angst voor Le Pen: Frankrijk roept op tot verzet tegen Duitsland

Screenshot 16

De Franse president Hollande (helemaal links) dreigt tegen Marine Le Pen (helemaal rechts) een vernietigende nederlaag te lijden. Daarom wil hij voor de verkiezingen meer geld onder het volk brengen om de val te voorkomen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse socialisten vrezen een vernietigende verkiezingsnederlaag tegen Marine Le Pen. Daarom openden ze de verkiezingsstrijd voor de presidentschapverkiezingen met een oproep tegen het Duitse bezuinigingsdictaat. Nog meer schulden zijn het enige alternatief tegenover de “destructieve ideologie” van Le Pen.

De Franse minister van Economische Zaken Arnaud Montebourg heeft tot “verzet” tegen de door Duitsland geforceerde bezuinigingspolitiek in Europa opgeroepen. Op een bijeenkomst van de socialisten eiste Montebourg zondag een snelle koerswisseling van de Europese regeringen. Anders zouden ze hun kiezers kwijtraken aan populistische en extremistische partijen, waarschuwde hij. Frankrijk zou hierin een voortrekkersrol moeten nemen en alternatieven tegenover een “destructieve ideologie” moeten aanbieden. De sinds de financiële crisis van 2008 bespoedigde stappen om de begrotingsschulden af te bouwen zouden de Europese economieën kapotgemaakt hebben. In plaats van speciale aandacht te richten op het afbouwen van schulden, zouden de consumenten ondersteund moeten worden om de consumptie nieuw leven in te blazen, eiste Montebourg.

In werkelijkheid gaat het slechter dan ooit met de Franse economie (en de politieke gevolgen zijn inderdaad niet te overzien).

“Frankrijk is de op één na grootste economie van de eurozone, de op vier na grootste macht in de wereld, en het is niet van plan, mijne dames en heren, om zich te richten naar de mateloze obsessies van Duitslands conservatieven”, zei hij. Als mogelijke bondgenoten noemde hij zijn Duitse ambtsgenoot Sigmar Gabriel (SPD) en de Italiaanse socialistische regeringschef Matteo Renzi.

Montebourg staat in Frankrijk bekend om zijn scherpe woorden en maakt geen geheim van zijn bedoelingen zelft ooit president te worden. Met zijn uitlatingen zet hij de huidige president François hollande onder druk, die onlangs zijn plannen om te bezuinigen op de uitgaven en belastingverlichting voor ondernemingen had bevestigd. Hollandes kantoor wilde geen commentaar geven op de toespraak van de minister. Vanuit de omgeving van minister-president Valls was te horen dat Montebourg te ver gegaan was.

De Fransen hebben echter alle vertrouwen in hun regering verloren: 80% van de burgers beschouwt Hollande en zijn mensen als ongeschikt (hier).

De Fransen en de Italianen lijken in ieder geval al de ondersteuning van ECB-chef Mario Draghi te hebben gewonnen: Draghi had in Jackson Hole tot ieders verbazing gepleit voor een einde aan de politiek van consolidering van de begroting in de eurozone (meer hier).

Waarom deze politiek de “extreme” partijen niet zal verzwakken, maar juist versterken – hier.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, ECB, Frankrijk, Italië, Marine Le Pen, Socialisten. Bookmark de permalink .

18 reacties op Angst voor Le Pen: Frankrijk roept op tot verzet tegen Duitsland

 1. Ik hoop nog steeds dat Frankrijk uit de Eu stapt;kunnen wij mooi volgen!En daarna de rest;Dag Brussel!Oh,als dat eens waarheid mag worden!

  Like

  • meneertje zegt:

   Als Frankrijk uit de E.U.stapt, dondert het hele wangedrocht in elkaar. Wij hoeven dan niet te volgen, want er is geen E.U. meer.

   Like

   • Sjaak zegt:

    Hier weer in de Televaag om een flutstorm van ontrusting los te laten !
    Die kunnen in mijn ogen niet genoeg verdienen om dat ze een zwaar
    karwei tegen deze rooie EU zakkenvullers te vervullen hebben !
    NAMELIJK HET OPLOSSEN VAN DE EU EN DE TERMINERING
    VAN DE GRENSSLUITINGEN ! ERGO ! VOOR HUN IS HET EEN KARWEI
    MET TIJDELIJK OPRUIM TERMIJN EN EEN VEEL TE LAGE BETALING !
    WANT PUINHOPEN OP RUIMEN IS ZWAAR WERK !

    PVV’ers in Brussel cashen volle mep

    BRUSSEL –
    Nieuwe PVV’ers in Brussel ontvangen ruim tien keer meer geld voor onkosten dan hun voorgangers.

    Partijleider Geert Wilders fulmineerde altijd tegen de riante ‘kantoorkostenvergoeding’ van de EU, maar zijn partijgenoten innen nu de volle mep, zo meldt het AD.
    Europarlementariër Olaf Stuger bevestigt dat de nieuwe PVV-fractie tot de slotsom is gekomen dat hun voorgangers te sober waren. ,,Achteraf bleek 400 euro voor kantoorkosten te weinig”, zegt de PVV’er, die nu het volledige bedrag incasseert. Hij zegt het geld terug te willen geven als na een jaar blijkt dat niet alles wordt gebruikt.
    Europarlementariërs ontvangen maandelijks 4299 euro belastingvrij voor ‘kantoorkosten’, bovenop het maandsalaris van 8000 euro.

    Like

 2. Sjaak zegt:

  Rentebegin voor de Franse kaasvreters 59 jaar !
  Rentebegin voor de Nederlanders 65 jaar !
  Rentebegin voor de Duitsers 67 jaar !

  NOG VRAGEN ?

  Like

 3. Kraftavilqa zegt:

  de “destructieve ideologie” van Le Pen. De achterljke habbezakker herkent nog geen destructieve ideologie als die ‘m met een kromzwaard het hoofd afslaat.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Hoe eerder het GEDROCHT EU kapot gaat, hoe liever het mij zou zijn. Maar ik ben bang, dat de smerige POLITIEKE ELITE, eerder ONS de AFGROND inplettert.

  Like

  • wouteenhoorn zegt:

   Mee eens Tom.

   Like

  • Jean zegt:

   Tom,
   Ik vertrouw NOOIT een politieker en zeker niet die van de EU maffia, het zijn die misdadigers die ons Europa vernietigd hebben en daar gestaag mee doorgaan tot de miljoenen op hun rekeningen staat.
   Ik heb nooit haat gekend maar die bende haat ik van de rotkop vanRAMPuin t/m de laagste in rang want d hele rotzooi vreet op one kosten n bschadigd onze samenleving op onze kosten.
   Daarom mijn kreet richting die EU maffia: Burn In Hell.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Jean: 13.49. uur. Ook ik ben helemaal klaar met deze smerige rode bojaren, van de eussr, Jean. Voor mij mag dat hele eussr zooitje verdwijnen in een groot zwart gat.

    Like

 5. Tempelier. zegt:

  Frankrijk gaat niet uit de EU, zij vangen nog te veel.

  Like

 6. Jean zegt:

  De dagen van die dwerg zijn geteld, dat mevrouw Le Pen maar snel begint aan de grote schoonmaak met als eerste die EU maffia te aresteren en laten veroordelen voor hun gepleegde misdaad tegen eigen volk ten voordele van allochtonen.
  Dat alle moslims verdreven moeten worden is de logica zelve want momenteel is het een levensgevaarlijke leefwereld geworden met die gewelddadige barbaren, zie ik een kopvod of soepjurk dan draai ik me 180° en maak dat ik wegkom anders volgt automatisch braken.

  Like

 7. Rob van Marle zegt:

  Frankrijk op rand instorting, mogelijk regering nationale noodtoestand

  Xander 25-08-2014 15:13- in Economie, EU

  ECB zwicht voor druk uit Parijs en Rome en pleit nu voor nieuwe schulden – IMF waarschuwt EU dat keiharde ‘derdewereld’ bezuinigingen nodig zijn

  Bij nieuwe verkiezingen lijkt Marine Le Pen (L) eenvoudig Francois Hollande (R), de impopulairste president aller tijden, te gaan verslaan. Maar ook Le Pen zal het bankroet van Frankrijk niet kunnen voorkomen.

  Slechts een paar maanden na aantreding is het Franse kabinet Valls alweer gevallen. Zorgvuldig buiten het zicht van de reguliere media gehouden speelt zich in Parijs een waar drama af. Frankrijk staat op het punt in te storten, en het enige wat dit nog enige tijd kan uitstellen is als de EU toestemming geeft om nieuwe, onbeperkte schulden te maken. Er zijn sterke indicaties dat de ECB hierin meegaat (2). Dat houdt in dat hoogstwaarschijnlijk Frankrijk uiteindelijk de trigger zal zijn van de financiële instorting van de complete eurozone.

  Nationale noodtoestand dankzij socialisme

  Er zijn berichten dat men in Parijs overweegt een regering voor een nationale noodtoestand te vormen, zó slecht gaat het met het land. Hoofdoorzaak is het socialistische beleid van Hollande, die weigert structurele hervormingen door te voeren en het land alleen maar dieper in de schulden jaagt. Omdat Frankrijk de tweede economie van de eurozone heeft, zal het omvallen van het land zich als een zware aardbeving door heel Europa verspreiden.

  De socialistische machthebbers hebben vrijwel geen enkel vertrouwen meer van de Franse bevolking, die bij de afgelopen Europese verkiezingen massaal op het Front National van Marine Le Pen stemden. President Francois Hollande is al sinds twee jaar de impopulairste president aller tijden. Naast diens verwoestende economische beleid zijn de Fransen de gigantische jeugdwerkloosheid, snel toenemende armoede en de massale problemen met (moslim)immigranten spuugzat.

  Le Pen eist einde huidige EU

  Le Pen is van meet af aan duidelijk geweest: de EU is in zijn huidige vorm slecht voor Frankrijk, en moet daarom worden opgeheven. Zo niet, dan stapt Frankrijk onder haar leiding uit de EU. Overigens wil ook Le Pen net als Hollande de Franse staatsschulden op de rest van Europa afwentelen, mocht Frankrijk toch in de EU blijven.

  Hollande rekende er namelijk nog meer als zijn voorganger Sarkozy, onder wie het verval begon, op dat de EU vroeg of laat toch wel garant zal staan voor de enorme Franse schuldenberg, omdat Brussel ten koste van alles overeind wil blijven. De Fransen dringen er dan ook al jaren bij de ECB op aan om het bezuinigingsbeleid definitief los te laten, en de lidstaten toe te staan onbeperkt nieuwe schulden te maken.

  ECB gooit roer om en wil meer schulden

  ECB president Mario Draghi lijkt inderdaad door de knieën te gaan voor de enorme druk uit Parijs en ook uit Rome, omdat Italië er financieel eveneens dramatisch aan toe is. Draghi constateert dat de vrijwel onbeperkte stroom nieuw geld gecombineerd met strenge bezuinigingen niet heeft gewerkt, en pleit er nu voor om het roer om te gooien door nieuwe investeringsprogramma’s op te zetten, en daarmee nog meer schulden te maken. (2)

  Brussel en Berlijn krijgen de schuld

  In Parijs geven regering en oppositie hoe dan ook de schuld van alle problemen aan Brussel en Berlijn. De Franse minister van Economische Zaken Arnaud Montebourg roept zelfs letterlijk op tot ‘verzet’ tegen Duitsland vanwege het bezuinigingsbeleid, omdat anders ‘populistische’ en ‘extremistische’ partijen –lees: het Front National- nog meer stemmen zullen krijgen (3).

  Voor alle politieke partijen is de EU echter altijd een comfortabele melkkoe geweest; uitgediende en afgeserveerde politici trokken gewoon naar Brussel en Straatsburg om daar exorbitante salarissen, toelagen en pensioenen op te strijken. Dit zelfverrijkingssysteem heeft overigens niet alleen de politici uit Frankrijk bijzonder gemakzuchtig gemaakt.

  Ook anti-EU partijen laten banken buiten schot

  Maar ook de anti-EU partijen, die vooral in Frankrijk, Groot Brittannië, Griekenland, Hongarije, Oostenrijk en Italië veel stemmen wonnen, leggen bijna nooit de vinger op de zere plek, en dat is dat de gigantische hoeveelheid nieuw geld, betaald met keiharde bezuinigingen op de verzorgingsstaat, voor het grootste deel rechtstreeks in de kassen van de banken is gevloeid.

  Daarnaast zijn het juist de multinationals die in Brussel aandringen op een zo snel mogelijke vorming van een Verenigde Staten van Europa, zodat ze in een Europa zonder politieke grenzen nog meer macht krijgen dan nu al het geval is.

  Instorting Frankrijk wordt EU fataal

  Brussel is er tot nu toe in geslaagd om soms zeer tegen de verwachtingen in overeind te blijven. Het verval van Frankrijk is echter andere koek; de tweede economie van Europa is dermate belangrijk, dat de eurozone de instorting van het land niet zal overleven.

  Met zowel de socialisten als de conservatieven in puin zou het Front National bij nieuwe verkiezingen wel eens definitief de macht kunnen grijpen. Maar dan? Frankrijk is hoe dan ook failliet. Alleen het verzwakken van de euro door onbeperkte nieuwe schulden en het volledig vergemeenschappelijken van de schulden van alle lidstaten, kan de doodsteek nog een poosje uitstellen.

  Ondertussen zwichten de huidige regeringen in Londen en Parijs voor de druk van de bevolking, en kondigen allerlei strenge immigratiewetten aan die rechtstreeks in tegenspraak zijn met de Brusselse regels, waarin immigratie juist wordt bevorderd en zelfs wordt geëist.

  Leugenaar leidt Commissie naar VS van Europa

  De Europese Commissie zal onder diens nieuwe leider Jean-Claude Juncker, berucht vanwege zijn leugens, fraude, de fles, en nota bene door hemzelf toegegeven ‘donkere achterkamertjes politiek’, stug door blijven gaan op de ingeslagen weg naar een Verenigde Staten van Europa, en daarmee de onvermijdelijke instorting juist versnellen.

  ‘Europese politici spelen met vuur’

  Mats Persson van de denktank Open Europe waarschuwt dat de politici in Brussel en de nationale hoofdsteden hopen dat de anti-EU partijen vanzelf weer zullen wegzinken zodra de eurocrisis vermindert en de economie zich herstelt. In Perssons ogen spelen zij daarmee met vuur. Het zogenaamde economische herstel wordt namelijk enkel bereikt door nieuwe schulden, die op een zeker moment een eurocrisis ‘reloaded’ zullen veroorzaken.

  IMF waarschuwt voor derdewereld bezuinigingen

  Om op dat moment een totale crash te voorkomen zal het IMF heel Europa ongekende bezuinigingen opleggen, die volgens de Franse oud minister van Financiën Christine Lagarde van dermate omvang zullen zijn, dat ze enkel met ‘derdewereldlanden’ kunnen worden vergeleken.

  In de aanloop naar dat dramatische moment, dat ons continent permanent zal verarmen, zullen de bankroete landen met Frankrijk voorop ook de paar laatste financieel nog enigszins gezonde landen, waaronder Nederland, met behulp van Brussel volledig uitzuigen, totdat ook wij het niet meer volhouden. Met de val van de Franse regering Valls komt dat fatale uur U voor de EU opnieuw een stap dichterbij.

  Xander

  (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
  (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
  (3) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  Zie ook o.a.:

  16-08: Amerikaanse topeconoom Armstrong ziet instorting democratie VS en EU (/ ‘Brussel vastbesloten om ieder democratisch proces te verwijderen’)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s