Bisschop vreest de oprichting van een ISIS-staat in Nigeria (+ video!)

Screenshot 12

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de wereldopinie kijkt hoe de IS-strijders in Syrië en Irak tekeergaan, terroriseren hun islamitische geloofsbroeders de Nigeriaanse bevolking met een toenemende wreedheid. Iedere week trekken fanatieke strijders van de radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram door delen van Nigeria en gaan onder de burgerbevolking tekeer met verkrachting, ontvoering en moord. Vorige week vrijdag overviel Boko Haram volgens Radio Vaticaan een landstreek in het noorden van Nigeria, met als gevolg dat 11.000 mensen op de vlucht sloegen.

In totaal werden in de afgelopen anderhalf jaar niet minder dan 650.000 mensen door het geweld van de Boko Haram milities uit hun dorpen verdreven. Vele duizenden vonden de dood of werden als slaven weggevoerd.

Katholieke bisschop: Boko Haram plant ISIS-staat

Het belangrijkste doelwit van de Boko Haram strijders zijn de christenen in Nigeria, die zij “bekeren”, verdrijven of anders doden. De katholieke geloofsgemeenschap maakt zich grote zorgen over de ontwikkeling. De aartsbisschop van Abuja, John Olorunfemi Onaiyekan, is er tegenover Radio Vaticaan van overtuigd dat Boko Haram naar het voorbeeld van ISIS in het Nabije en Midden-Oosten een radicaalislamitische staat op het grondgebied van Nigeria wil oprichten:

Boko Haram schijnt steeds meer succes te hebben en verovert het ene dorp na het andere, deels gaat het zelfs om kleine steden. (…) Als wij hier in Nigeria horen wat er in Irak gebeurt, dan zijn we verbaasd en bang, want daar ontstaat datgene dat Boko Haram ook al jarenlang probeert in te voeren: een islamitische staat. Dat is haar bij ons tot nu toe niet gelukt, maar we vrezen dat de methode dezelfde zal zijn: al diegenen vermoorden die niet bij hen passen, of het nu christenen zijn of moslims.

Video:

 

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, kalifaat, Krankzinnigheid, Moslims, Nigeria, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Bisschop vreest de oprichting van een ISIS-staat in Nigeria (+ video!)

  1. cat zegt:

    Ebola State …haha.

    Like

  2. Tom Hendrix zegt:

    Overal waar de islam is of komt, is het een grote ELLENDE!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s