De miljoenen kostende zinloze inzet van de Patriots in Turkije en de rol van onze media

Screenshot 3

(Door: E. van Lith)

Gisteren meldden de meeste nieuwszenders tussen de regels door dat ons kabinet heeft besloten dat de 2-jarige inzet van Patriotraketten in Turkije per januari 2015 niet wordt verlengd. Nederland heeft sinds januari 2013 Patriots in het Turkse Adana gestationeerd, na een, om het zacht uit te drukken, nogal intensieve mediapropaganda eind 2012 tegen het bewind van Assad in Syrië. De missie was bedoeld om Turkije te beschermen tegen aanvallen met ballistische raketten vanuit Syrië en is inmiddels stilzwijgend verder zonder enige inzet of zelfs dreiging uitgelopen op een miljoenen kostende politieke verspilling. Heeft u sedert de inzet de afgelopen 2 jaar trouwens ook maar enig kritisch geluid vernomen van onze meestal zo zuigende media? Geen reportages ter plaatse , geen tussentijdse vragen, opmerkelijk toch?

En ook nu nemen de meeste media, waaronder NOS en RTL , die eind 2012 nogal overtuigd waren van de kwade bedoelingen van Assad, verder zwijgend en zonder enige aanvulling de verklaringen van het Kabinet over dat een nieuwe verlenging niet haalbaar is. Het 24/7 gebruik zou de systemen maximaal belast hebben en tevens zou een tweede verlenging een te zware wissel trekken op het al veelvuldig ingezette personeel, mooie neutrale verklaringen die de zinloze inzet dus politiek-correct weten te verbloemen.

Opvallend genoeg is de zo vaak bekritiseerde Telegraaf nog het meest fair in haar commentaar en meldt dat het gebruik van ballistische raketten door het regime in Syrië sinds de stationering van de Patriots eind januari 2013 afgenomen is en dat er tot dusver geen enkele keer een Patriot werd ingezet tegen Syrische raketten, waardoor we als lezers tenminste iets van de feiten vernemen.

Wellicht hadden de redacties dus eind 2012, toen NOS-verslaggevers Lex Runderkamp en Sander van Hoorn militair uitgedost met helm dag in dag uit met de latere ISIS-strijders meeliepen, iets minder kritischer kunnen zijn jegens Assad en iets meer naar de oorlogshitsers zoals de Obama-media die het Midden-Oosten steeds verder in een chaos lijken te sleuren, want het media-stilzwijgen nu achteraf staat wel in heel schril contrast met de druk op de politiek van destijds om het Syrië van Assad simpelweg de oorlog te verklaren, de NOS liep al letterlijk wekenlang te wachten langs de grenzen. Wie er de media-artikelen van eind 2012 op naleest, verbaast zich nu nog steeds over de heftige anti-Assad oorlogstaal van met name de NOS en ook de meeste andere media.

Kortom, zie hier hoe zinloze oorlogen ontstaan door ongecontroleerd aangestuurde persvrijheid. Gelooft u ze nog, ook nu weer in de Oekraïne, onze zogeheten onafhankelijke redacties?

Meer leugens treft u aan op

www.vrijemedia-blogspot.nl

Door:
E. van Lith
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, mainstream-media, Nederland, NOS, Rotzakken, RTL-Nieuws, Syrië, Turkije. Bookmark de permalink .

6 reacties op De miljoenen kostende zinloze inzet van de Patriots in Turkije en de rol van onze media

 1. bobzelf zegt:

  Ja, Assad did it, moet haast wel , toch ??
  vriend van Putin !
  whahahahahaa
  En de mongolen blijven deze onzin maar uitkramen .
  Krijgen ze in den+Haag iedere avond een email van Islamobama ??
  wat er nu weer de ether ingepleurd mag worden, ??
  Onderbouwen ??
  Bewijs ???
  Argumenten ???
  niet nodig !!
  Je roept gewoon wat jooh , de stomme burgers geloven toch alles !!
  jezus Christus wat word ik daaaaaaar moe van !!

  Ik dacht ook al wat is het stil over Oost =Ukraine ???
  Maar daar blijken de seperatisten een Stalingrad manouvre uitgehaald hebben !!

  Wat wil zeggen dat Adolfa Merkel /Obama en mijn vrienden van Baalen / Verhoffstadt en Timmermans weer net als in 1942 op hun kloten krijgen .

  Tevens heeft Putin volkomen de leiding in de gesprekken , en heeft hij weer nadrukkelijk gevraagd, wat die Ukraine gevechtsvliegtuigen daar deden ,
  want hij vondt dat het knap stil werd over het Crash gebeuren !!!

  Putin over Ashton , : dat ze lelijk is is niet zo’n probleem ,

  MAAR ZE LIEGT , dat is wel een probleem, ( who sent the snipers ???, weet u nog wel , ook nooooooit meer wat van gehoord !!!!!!!!!!!!!!!! )

  Gaat mijn vriend de wereld voor de 2e keer van een nieuwe wereld oorlog redden !

  Ja, hij deugt niet, maar wij hebben Pinokkio , van baalen en Timmermans

  OOK MOOI !!!!

  gr. bob

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik heb de reacties over deze zinloze missie ook gehoord in enkele Journaals. Je hoeft echt niet erg pienter te zijn om op te merken dat de reden voor het niet verlengen van de missie ronduit flauwekul is.
  Er zijn dus gewoon weer miljoenen euro’s belastinggeld verspild, en het hóudt maar niet op!
  ‘Gelukkig’ zijn we volgend jaar wéér meer aan eigen risico kwijt, en mogen we ook weer meer premie aan de zorgverzekeraar betalen.
  Komt er gelukkig weer wat extra geld in het laadje….!

  Like

 3. Jan zegt:

  De Patriots kunnen het beste naar Israël; bovendien is het werkelijk te zot dat een totalitaire staat als Turkije steun krijgt terwijl zij smenzweert met IS.

  Like

 4. Wie werd er niet misselijk van deze regering en de media?
  Ik kreeg op dag 1 berichten over onthoofdingen en ontvoeringen en hier sprak men over vrijheidstrijders.

  Like

 5. Na alles wat Erdogan uitgebraakt heeft,zou ik ze al lang hebben terug gehaald!Maar hier schijnen ze het allemaal wel best te vinden.misschien zijn ze het zelfs wel stiekem met hem eens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s