Israël wint de oorlog, maar verliest de vrede

Screenshot 1

(Door: Joel B. Pollak – Vertaling: Vederso)

De wapenstilstand van onbeperkte duur trad dinsdag in werking na een verrassende door Egypte bemiddelde overeenkomst tussen Israël en Hamas en wordt door de terreurgroep geprezen als een “overwinning”. In dit geval is de claim meer dan propaganda. Volgens de details van de overeenkomst moeten grensovergangen met Gaza worden geopend, de visserijzone zal worden vergroot en binnenkort beginnen onderhandelingen over lucht- en zeehavens. Geen wonder dat de helft van de Israëlische kabinet tegen is.

Israël heeft zeker militaire voordelen behaald. Het heeft het meeste van het raketarsenaal weggevaagd en vernietigde bijna alle terreurtunnels voordat die konden worden gebruikt om een geplande grootschalige aanval uit te voeren. Het doodde honderden Hamas-strijders, maakte een aantal hoge leiders van de groep onschadelijk en verijdelde een staatsgreep van Hamas op de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever. Hamas wist niet veel te bereiken, behalve de onnodige sluiting van Ben-Gurion (vliegveld bij Tel Aviv).

En toch zal Hamas nu beweren dat de oorlog de verwoesting waard was. Het heeft iets concreets om te kunnen laten zien na weken van aanvallen op Israëlische burgers en het blootstellen van Palestijnse burgers aan sterven en invaliditeit. Israëlische politici proberen haastig manieren te vinden om uit te leggen dat de deal geen overwinning voor Hamas is, maar het kille feit blijft dat door de groep te laten overleven Israël Hamas opnieuw een stimulans heeft gegeven om de oorlog als een mogelijkheid te blijven zien.

Wat deze deal redt, kunnen de Israëlische prestaties zijn die het op de langere termijn heeft bereikt. De deal bevestigt Egypte als de leider in de regio en zet bondgenoten van Hamas, zoals Turkije en Qatar buiten spel, die door de regering-Obama het hof waren gemaakt. Het versterkt ook de Egyptische alliantie met Israël – en zelfs met Saoedi-Arabië – en Iran is weer in beeld. En het laat de Palestijnse Autoriteit naar Gaza terugkeren, tenminste aan de grens. Toch kan het nog wel eens heel lang duren voordat Netanyahu’s gok vruchten gaat afwerpen.

Bron:
www.breitbart.com
Auteur: Joel B. Pollak

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

7 reacties op Israël wint de oorlog, maar verliest de vrede

 1. janfreak zegt:

  Haas kan dat wel een overwinning claimen, met zoveel doden ben je volgens mij toch wel de grote loser. Vind het wel jammer dat Israël Hamas niet compleet uitgeschakeld heeft, je kunt er gif op nemen dat Hamas eerstdaags weer opnieuw begint. Het is een hardleers volk.

  Like

 2. janfreak zegt:

  Haas te lezen als Hamas.

  Like

 3. Jelle R zegt:

  Israël heeft zich laten doen, ze hadden beter de Gaza-strook binnengevallen en het helemaal uitgekamd om zo alles wat met Hamas te maken zou hebben te kunnen vernietigen. Nu zal dit zottekesspel blijven duren want binnen afzienbare tijd beginnen die islam-terroristen gewoon opnieuw.

  Like

 4. Tempelier. zegt:

  Er staat toch duidelijk onbeperkte duur, dus ik geef het ongeveer 2 weken en dan vliegt er weer een raket naar Israël.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Israël en Nederland hebben dezelfde lot toebedeeld: vechten voor het bestaan. Nederland zal voor haar bestaan oneindig tegen het water vechten. Nederland kan uitsluitend blijven bestaan door alertheid en optimale onderhoud van dijken, dammen en de sluizen. Zware stormen zullen altijd de dijkenwacht optrommelen en gewone stormen brengen iedere keer opnieuw wateroverlast.
  Israël heeft geen last van wateroverlast, maar ze is helaas omringd door monsters die haar, non stop, proberen van de kaart af te vegen en een grote deel van haar bevolking te elimineren. Knappe jonge vrouwen, meisjes en kleine meisjes beneden de 10 jaar oud brengen in slavenmarkten van deze monsters behoorlijk wat pecunia op.
  Men kan met de zee geen vredesakkoord sluiten en met monsters ook niet.
  In Israël is er een grap die luidt: als onze buren in het zuiden Zwitsers waren, in het oosten Nederlanders en Scandinaviërs in het noorden; was er geen enkel probleem. Met Arabieren echter is het overleven en niet leven.

  Like

 6. AEO zegt:

  Helaas betekent dit dat we weer kunnen aftellen naar de volgende oorlog, gezien de inhoud van het handvest van de Hamas. Onvoorwaardelijke overgave en totale ontwapening zijn de enige juiste oplossing van dit conflict. De dieper liggende oorzaak is echter de islam. Het is in feite een godsdienstoorlog, want men verdraagt geen andersdenkenden, alles móét islam zijn, of gedood worden, dat is de inhoud van ”de meest vredelievende godsdienst ter wereld”. De islam is een vredelievende godsdienst, en wie dat tegenspreekt, kop eraf!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s