Opsteltens gereedschapskist helpt niets tegen Jihadisme

Screenshot 36

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten

(Door: Romana Abels)

Als het niet zo tragisch was, zou je het aandoenlijk kunnen noemen, de pogingen van Nederland om islam-radicalisering te voorkomen.

Al meer dan een decennium ploeteren we erop. Nu weer gaan we haatpredikers weren. In Den Haag gaan leraren en agenten op radicaliseringles, net als docenten bij hogeschool InHolland. Dat zal ze leren, die Jihadgangers.

Misschien zijn ze er wel net zo van onder de indruk als van die website uit 2007, islamwijzer.nl. Deze krant schreef er destijds nog met vreugde over: een website die de vreedzame islam propageerde, opdat jongeren konden weg zwemmen uit de fuik van Jihad-propaganda. Het initiatief was dermate welkom dat de overheid er zelfs subsidie aan gaf.

Lees verder>>>
(h/t BertG.)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, Moslims, Naïviteit, Nederland, Overheid, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Opsteltens gereedschapskist helpt niets tegen Jihadisme

 1. BertG. zegt:

  En geheid dat er dan weer mensen zijn die VVD gaan stemmen want ze pakken ’t toch maar mooi aan, die boefjes. NL’ers met recht het meest stomzinnige volk dat er rond loopt.
  Klauwen met geld gaat dit weer kosten aan subsidie voor buurtvaders en imam opleidingen/trainingen, politie trainingen die kant noch wal zullen raken.
  En vrijdagmiddag liggen ze dubbel van het lachen om zoveel onnozelheid van die stomme NL’ers.
  Geen enkel beleid hebben, enkel te luisteren naar hun eu baasjes die ze opdrachten geeft die ze maar hebben uit te voeren.
  Het wordt alleen maar erger. Ik had ook bij voorbaat al geen enkele verwachtingen van deze overbetaalde gluipers. Als het echt mis gaat, dan zitten ze met ze alle in het vliegtuig richting veiliger oorden. En wij? Zoek het maar lekker uit met ze alle.

  Like

 2. Erik Bink zegt:

  Toch ook hier weer: niet doordringen tot de kern van de zaak.

  “De hulpverleners in de hoofdstad leerden wel iets. Ze ontdekten dat het weinig zin had om jongeren met extreme opvattingen als dwaallichten of kleuters te behandelen. Het enige dat enigszins effect sorteerde, was ‘serieus ingaan op meningen van mensen die in een
  r a d i c a l i s e r i n g s proces zitten’.
  Dat moet ook voor agenten en leraren te doen zijn. Maar aan Opsteltens gereedschapskist hebben ze daarbij geen zier.”

  “Radicalisering”, ofwel “intensivering” van wat….? Het is steeds weer hetzelfde liedje, het niet willen/kunnen/durven aanwijzen van “the elephant in the room”: de islam. “Radicalisering” is niets anders dan het in de praktijk brengen van het radicale dat de islam zelf zonder meer is: radicaal discriminerend, radicaal gewelddadig, radicaal overheersend, radicaal stompzinnig.
  Daar moet “s e r i e u s” over gesproken worden. Zie hierboven David Wood’s sprookje over de koning die de realiteit ontvluchtte en terugkeerde naar zijn “Fantasy Land”.

  Like

 3. Het enige dat helpt is totale remigratie,zonder nagestuurde uitkeringen.Alle haathutten op de schop en alle subsidies stoppen!En,uiteraard:de grenzen dicht!Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!Van Opstelten:leest u even mee?Gratis advies!

  Like

 4. Tempelier. zegt:

  Die kist is maar met één ding gevuld, loze woorden.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Waarschijnlijk heeft Opstelten nog niet door dat je ook gereedschap in een gereedschapskist moet stoppen, aan een lege kist heb je niets !!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Er komt NIETS van terecht! De 4 partijen CDA,PvdA,D66 en de VVD, zijn SCHULD aan de ontstane situatie!

  Like

 7. Net op sky-nieuws:een advocaat is boos dat de studiefinancieering van jihadgangers wordt stop gezet:heeft een averechts effect,zegt hij.Want,dan worden ze boos!!!!!!Alsof ze dat al niet zijn!Of is dat op een nette manier dreigen?Hij vindt het in ieder geval:moslimpje pesten!Zo,n advocaat moesten ze nu,vandaag nog,uit de orde van advocaten gooien!

  Like

 8. Leo zegt:

  so,…..OPOE opsttelten ook weer eens in beeld?
  Allemaal gebakken lucht !!!!

  Koop een hengel joh, en ga lekker achter het net vissen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s