“43 VN-soldaten gegijzeld op Syrische Golanhoogten”

Screenshot 9

Op de Golanhoogten op de grens tussen Israël en Syrië zijn donderdag 43 vredestroepen van de Verenigde Naties gevangen genomen door een gewapende groepering.

Dat bevestigen de Verenigde Naties tegenover persbureau AP. 81 anderen vredessoldaten zouden momenteel vastzitten in het gebied rond Ar Ruwayhinah en Burayqah bij de Syrische grens. Volgens het kantoor van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon werden de vredestroepen donderdag gevangen genomen aan de Syrische kant van de grens op de Golanhoogten bij de stad Quneitra, “tijdens een periode van intense gevechten tussen gewapende groepen en het Syrische leger”.

Lees verder>>>
(h/t Aegolius cs)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Israël, Syrië, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

8 reacties op “43 VN-soldaten gegijzeld op Syrische Golanhoogten”

 1. oud-marinier zegt:

  Wanneer gaan de VN nu eens begrijpen dat wanneer je ergens troepen stationeerd om 2 of meerdere partijen te scheiden in een gewapend conflict , dat je de betreffende VN troepen : A) Een mandaat moet geven om OP TE TREDEN (inclusief preventief optreden om verdere escalatie te voorkomen) , B) Genoeg manschappen stationeren met voldoende proviand, materieel en munitie + al het andere wat nodig is inclusief genoeg versterkingen op korte afstand die eventueel hulp en/of ondersteuning kunnen bieden , C) Vooruitziende blik op de iedere moment veranderende situatie en daar ook adequaat op reageren , D) Vrijstelling van rechtsvervolging , daar men orders opvolgt van de “Internationale gemeenschap ” die deze regio gecontroleerd wil zien , en dus de betreffende VN militairen hun taak moeten kunnen uitvoeren met alles wat hiervoor nodig is en/of geacht wordt , afhankelijk van de situatie , hetzij individuele , hetzij eenheids gebonden acties.

  Like

  • Willie zegt:

   Marinier , t zal ook bekeken worden als ” collateral damage ” veronderstel ik ? Daarom niet voldoende voorrraad , munitie enzo , (waarmee men trouwens toch niet mee mag schieten op t gespuis, dus volgens mij worden die er door hun bazen gewoon ingeluisd

   Like

   • oud-marinier zegt:

    @Willie en @Yvonne van Cleef , Hoi Willie en Yvonne , wat betreft de reactie van Willie , het zou best wel eens kunnen dat die VN militairen er in worden geluisd ….NU , na jaren geleden ooit zelf als UNIFIL militair te zijn gestationeerd in het grens gebied tussen Libanon en Israel , kreeg ik destijds OOK al dat gevoel . En wat je zegt over het feit dat men TOCH niet mag schieten…DAAR doelde ik nu juist op met “mandaat” om ook daadwerkelijk op te kunnen en mogen treden. Dit maakt me tot op heden nog steeds WOEST om toe te moeten zien hoe een zgn VN vredesmacht , gewoon wordt gebruikt als “target practicing” . je loopt er gewoon rond als levend schietschijf. Wat de reactie van Yvonne betreft : “…..Inderdaad Yvonne , ik vraag ’t me soms ok wel ens af , of de VN het wel “goed vindt zo” ….en de Ban Ki Moon….als het inderdaad iemand was die zichzelf als een VN diplomaat wil profileren en als Secretaris Generaal wil optreden ….laat hem dan ook daadwerkelijk optreden ……In de zin van , ten eerste proberen een diplmatieke oplossing , indien de betreffende partijen zich daar niet aan wensen te houden , dan met dreiging EN daadwerkelijk HARD optreden van de VN vredesmacht . Niks geen gezeik enz enz…. Het is inderdaad een lachertje die hele VN . Geen wonder dat de Arabische Liga de VN keihard uitlacht .

    Like

  • Tempelier. zegt:

   Beste oud-marinier, het is een vredesmissie en dus geen mandaat om u te verdedigen. Dus als lammeren naar de slachtbank. Ik ben van mening dat er nogal wat veteranen zijn die gedesillusioneerd zijn door de opdrachten die ze kregen van hogerhand ( de papiertijgers). Ik geef maar een voorbeeld, Srebrenica, Kunduz.

   Like

 2. lucky bee zegt:

  Ik ben benieuwd wat Ban Ki Moon nu gaat doen.oorlog voeren? of betalen?

  Like

 3. Er schijnen ook Nederlanders bij te zitten.Ik begrijp net,als oud-marinier,niet waarom ze niet effectief bewapend werden.Op deze manier is het risico dat ze lopen onnodig groot!Of,vindt de VN het juist wel goed zo?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ach, de VERENIGDE NAZIES, ze sturen troepen naar deze oorlogsgebieden, met klapperpistooltjes. Ik ben Joegoslavië nog lang niet vergeten, ik heb het VERRAAD gezien van de VN, de EU, en Clinton. De Serven kregen de schuld, en in Srebrenica moesten onze soldaten zich verweren tegen tanks, met enkel licht materiaal. En waar was de luchtsteun toen? Neen, de VN buigt en likt moslimkonten, zo is het!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s