Feest in Gaza: de dood én de gladiolen

Screenshot 11

De gemiddelde journaal kijker zal vreemd op hebben gekeken bij de beelden van afgelopen dinsdag. Daarop vierde de bevolking van Gaza feest over de ‘overwinning’ op Israël.

Hoe kon zij dit als een overwinning beschouwen? Immers, er is sprake van grote verwoestingen in Gaza, en bovendien vielen er circa 2.000 doden.

En alles waarvoor de Palestijnse bevolking in Gaza de afgelopen jaren had geleden, blijkt toch voor niets. Want Hamas, dat de baas is in Gaza, koos voor de aankoop van wapens en raketten, in plaats van besteding van dat geld ten gunste van de leefomstandigheden van de eigen Palestijnse bevolking. En nu is Hamas nog steeds failliet en krijgen ambtenaren dus geen salaris meer betaald.

Hamas koos ook voor de massale inzet van beton voor de terreurtunnels, in plaats van voor woningen en scholen. En door Hamas werd al het metaal gebruikt voor de fabricage van raketten, in plaats van voor het broodnodige onderhoud van waterleidingen en rioleringen. Waardoor het zelfs voorkomt dat Palestijnse kinderen verdrinken door riooloverstromingen.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

12 reacties op Feest in Gaza: de dood én de gladiolen

 1. Auke zegt:

  De gemiddelde journaal kijker kijkt verbaasd op, omdat men door het humanisme is gehersenspoeld dat elke religie gelijk is. Religie is een voortbrengsel volgens de “evolutieaanname” om in “primitieve” tijden de wereld te verklaren. Wanneer je van deze foute atheïstische aanname uitgaat krijg je leiders (en ook de bevolking) die denken dat religie de bron is van alle kwaad. (net als de atheïsten Stalin, Mao, pol Pot, Hitler etc. dachten). Het is een foute gedachte die elke keer door de werkelijkheid wordt ingehaald. God bestaat en het is de God die hemel en aarde gemaakt heeft. Deze aarde is goed geschapen geweest, alleen de mens (als man en vrouw het Beeld van God)heeft geluisterd naar de mensenmoordenaar van het begin af. De mens heeft gegeten van de vrucht van de boom van goed en kwaad. De straf daarop was de dood en die hebben wij als levenden (mensen en dieren) gekregen. God heeft er voor gekozen om ons te houden (de schepping voor de zondeval was namelijk zeer goed). Hij had ook alles kunnen uitwissen. (Dat uitwissen heeft Hij bijna gedaan ten tijde van Noach.) In plaats daarvan heeft Hij er voor gekozen om zijn Zoon te sturen, die er voor zorgen zal dat alles weer wordt, zoals het bedoeld is geweest van het begin af. Zijn naam is Jezus, aanvaard Hem en heb Leven. Ga niet in op de afgodendienst van het atheïsme(“modern” humanisme), de islam, hindoeïsme, boeddhisme of new age etc. Doordat de westerse mens God losgelaten heeft en is gaan geloven dat de atheïstische religie neutraal is, krijgen we op ons dak waar we zelf om gevraagd hebben. God laat de wereld los en de mens zal de satan gaan aanbidden. En satan is gemaakt om zoveel mogelijk mensen te doden en van God af te houden en dat doet hij formidabel goed. Vrede zonder de Maker van alle mensen bestaat niet. Dat is een illusie van mensen die satan aanbidden.

  Like

  • BertG. zegt:

   Pinkeltje bestaat en het is de Pinkeltje die hemel en aarde gemaakt heeft.
   Doordat de westerse mens Pinkeltje losgelaten heeft en is gaan geloven dat de christen religie neutraal is, krijgen we op ons dak waar we zelf om gevraagd hebben.
   Pinkeltje laat de wereld los en de mens zal de bos trol gaan aanbidden. En de bos trol is gemaakt om zoveel mogelijk mensen te doden en van Pinkeltje af te houden en dat doet hij formidabel goed.

   Like

  • Harry zegt:

   Vraag me wel eens af waar al dat water van de zondvloed vandaan kwam .
   En waar is het na afloop gebleven ? Verdampt ?
   Nou weet ik toevallig wat meer van scheepsbouw en ik kan U wel vertellen dat het technisch onmogelijk was in die tijd om een vaartuig van die veronderstelde afmetingen te bouwen ! Je reinste kolder ! Hoe maak je in je eentje van een boom planken zonder zaag ? Boren waren er ook nog niet . Enig idee wat er bij komt kijken om een plank voor een schip van die grootte te buigen in de vorm van de boeg of de kont ? Zo’n plank dient minstens 7.5 centimeter dik te zijn . Even buigen IN JE EENTJE ?
   Zo’n schip bouwen is honderden manjaren werk !
   Als je vóór klaar bent is de achterkant al weer helemaal verrot !
   Ik weet dat logica en religie op gespannen voet staan met elkaar , maar dit ……………..
   En kom me niet aan met de huidige ark van noach die in Dordrecht ligt als bewijs dat het wel mogelijk is om zo’n schip te bouwen : dat is een stalen zolderbak , bekleed met sinaasappelkistjeshout !
   Nét zo nep als die hele bijbel .

   De ellende met mensen die zo zwaar geloven als U , zoals ik uit Uw inzending vermoed , dat er niet mee te praten valt .
   Op alles wat je zegt wordt gereageerd met een Bijbeltekst waar je dan weer niks over mag zeggen want dat is spotten , maar van een gedachtewisseling is geen sprake , soms neigt dat toch een beetje naar hoe moslims debatteren , eng hoor !

   Like

 2. koddebeier zegt:

  Dat soort krakzinnige kan je maar beter zo snel mogelijk van de wereld afhelpen !!

  Like

 3. fleckie zegt:

  ……….STAAKT — het– VUREN………NIW, 29.8.2014…………….Navijftig dagen van gevechten hebben Israel, Hamas en de andere palestijnse facties dinsdag hun akkoord gegeven aan een Egyptisch voorstel ..voor..een..staakt..het..vuren. Netanyahu besloot hiertoe zonder zijn veiligheidsskabinet te raadplegen. Meer dan de helft van dit kabinet is tegen. Zowel rechts als links had stevige kritiek op het voorstel,waarvan de details in de komende maand besproken zullen worden. Meretz voorvrouw Zahava Gal-One zei dat dezelfde overeenkomst maanden geleden gesloten had kunnen worden met de gematigde PA,en zonder eenonnodige oorlog.
  Het dodental van de operatie was woensdag aan Israelische zijde opgelopen tot zeventig. Er werden in totaal 4564raketten op Israel afgevuurd………..Critoci zeggen dat Netanyahu nu elke kans op een staakt-het-vuren had aangenomen,en dat hij dat nu onder de slechtste omstandigheden gedaan heeft. In de overeenkomst wordt op dit moment heen enkel gewag gemaakt van de veiligheidssituatie van Israel. …..Hamas ziet de overeenkomst als een grote overwinning. In Gaza werd tot diep in de nacht …feestgevierd. …Hamas-woordvoerder Sami Abu Zihri zei in een toespraak dat hij de Israelische inwoners van de grensgebieden had ‘toegestaan’ weer naar huis te gaan.#########################################################

  Like

  • fleckie zegt:

   ……….IRAN:’ ISRAELISCHE DRONE neergehaald’. NIW, 29.8.2014…
   De Iraanse REVOLUTIONELE GARDE ..zegt een onbemand luchtvaartuig te hebben onderschept in centraal Iran. Het zou gaan om een Israelische spionage-DRONE die onderweg was naar de nucleaire verrijkingsinstallatie in NATANZ., zo meldt staatszender ISNA. De installatie in NATANZ is onderwerp van een langlopend conflict tusse …IRAN…en…omliggende…landen ..die IRAN…ervan…verdenken…kernwapens te willen ontwikkelen,wat de autoriteiten in TEGERANontkennen. Israel eist dat IRAN wordt ontdaanvan alle nucleaire technologie,iets wat IRAN uitsluit en door de meeste buitenlandse diplomaten als onrealistisch wordt gezien. IRAN beschuldigt Israel en diens westerse bondgenoten ervan Iraanse kernwetenschappers te hebben geliquideerd en installaties met coutercirus sen onklaar te hebben gemaakt. Israel heeft altijd geweigerd op deze beschuldigingen te reageren. ………. Als het waar is watIRAN zegt over de DRONE-inval ,zou het waarschijnlijk gaan om een v.iegtuigtype dat bekendstaat als deHeron(‘reiger) of de krachtiger Heron TP,die geschikt zijnsoordelen zulke lange afstandsclausule.ichten. Beide modellen zijn bebouwd door het Israelische staats estrikdong Aerospace Industries,zijn door militaire bevelhebbers omschreven als geschikte toestellen om Iran en andere landen te observeren……In december ..2011… En …december..2012… BeweerdeIranookIran ook al dat Amerikaanse dromer

   te hebben neergeschoten. Geen.. Van…beide …berichten werd bevestigd. IRAN beweert technologie uit de neergehaalde vliegtuigen te hebben gebruikt voor eigen afweergeschut.

   Like

   • fleckie zegt:

    Correctie , moet zijn AMERIKAANSE DRONES (i.p.v.dromers,door de comp.zo vertaald,is wel ontzettend lastig steeds woorden moeten corrigeren)

    Like

 4. fleckie zegt:

  ………ANTI-ISRAELADVERTENTIE SJOA-OVERLEVENDEN……….NIW, 29.82014.
  Een groep Holocaustoverlevenden en hun nakomelingen hebben een advertentie in de New York TIMES van afgelopen zaterdag geplaatst ,waarin ze het ‘Israelische bloedbad onder palestijnen in Gaza veroordelen,evenals de ‘de voortdurende bezetting en kolonisatie van het historische PALESTINA’. De advertentie ,een lange brief,werd gesponsord door het International Jewish ANTI-ZIONIST NETWORK., een organisatie die zichzelf omschrijft als’internationaal netwerk van Joden die zichcompromisloos inzetten voor de worsteling van menselijke emancipatie ,waarvan de bevrijding van het palestijnse volk een essentieel onderdeel vormt’. De ondertekenaars noemen als aanleiding voor de brief een advertentie in diezelfde New Hork Times van Elie WIESEL ,waarin hij Hamas het maken van ‘kindoffers’ verwijt en vergelijkt met nazi’s. ” we zijn geschokt en woedend over wissels misbruikvan onze geschiedenis door het onrechtvaardigbare Te rechtvaardigen: in Israels pogingGaza ge vernietigen en de moord op meer dan tweeduizend palestijnen ,waaronder vele honderden kinderen”,aldus de ondertekenaars. Ook roepen ze op tot een volledige economische,culturele en academische boycot van ISRAEL. De brief werd ondertekend door veertig Holocaust-overlevenden, hun kinderen Neanderthaler familieleden, in totaal 327 mensen#############################################################

  Like

  • fleckie zegt:

   ……….’MENINGEN’….. Door ..Tamarah Benima,…NIW 29.8.2014
   Ik kan Hajo Meyer van alles toewensen als ik wil, het heeft gelukkig geen invloed. ………..Midden in de vooralsnog laatste Israellisch-Gazaanse Oorlog schreef ik aan een paar vrienden:” Hajo Meher, moge hij branden in de hel”. Hij is nu net gestorven. Mijn woede stamt uit de tijd dat hij met anderen EEN ANDER JOODS GELUID oprichtte. De pretentie van deze en soortgelijke actiegroepen dat zij wel kritiek op Israel durfden te hebben,en ‘andere’ joden niet,was stuitend. En leugenachtig,want zij negeerden volkomen de kritiek op Israel die al heel vroeg na de Zesdaagse Oorlogin Joodse kringen begon., in Nederland ,in het NIW, in de rest van de Joodse wereld, in Israel zelf. geschokt was ik toen hij in TROUW, in 2000 , beweerde dat hij dat Israel zich tegenover de palestijnengedroeg als nazi-Duitsland in 1938.Gevraagd hoe het kon dat TROUW een artikel met dergelijke aantijgingen plaatste,antwoordde het hoofd v.d.Opiniepagina dat het om ‘een mening’ ging. Ook toen al kon van alles passeren als ‘mening’. …….Maar over de doden niks dan goeds.Dus hier een’apartheidsstaat citaten van Meyer zelf. In Ierland 2010:” Vroeger was een antisemiet iemand die Joden haatte omdat zij Joden waren en een Joodse ziel hadden. Tegenwoordig is een antisemiet iemand die wordt gehaat door Joden”. Vier jaar eerder in een interview met Elma Verhey voor het blad van de SP.” Al vanaf 1946 , het begin van de strijd om een Joodse staat, was er nauwelijks een onveiliger en rotter landwaarts je als Jood kon wonen: armoe en altijd oorlog”. Of” Poolse en Russische Joden hebben de politiek van Israel bepaald. Israel als een koloniaal project,waarvoor depalestijnen,in hun ogen een minderwaardig soort inboorling,moesten wijken. Al in de jaren 80 sprak ik met mijn pleegouders in termen van ‘Adolf Begin en Heinrich Sharon.”Lees het interview op internet en beslis zelfhaters je ervan denkt.
   De hel is geen uitgewerkt joods concept. ik kan Hajo Meyer van alles toewensen als ik wil, het heeft gelukkig geen invloed. Integendeel,Meyer en de Eeuwige drinken nu waarschijnlijk een kopje thee met elkaar.Misschien samen met de gedode Hamas-kopstukken Mohammed Abu Shamalah,Raed Attar en Mohammed Barhoum . Met aan hun voeten de dode kinderen. Aan de naar schatting duizend gedode Hamas-en islamitische Jihad-strijders kan Hajo Meyer nu vragen of hij het goed zag.##############################################################

   Like

 5. luckybee zegt:

  De Arabieren zijn geen inboorlingen, dat zijn de Joden. De Arabieren zijn daar als bezetters geplant door de Sultan van Istanbul.

  Like

 6. Tempelier. zegt:

  Nou, dan kan de hele “normale” wereld zien , hoe wereldvreemd die gazanen zijn ! tja moslims.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s