Het is niet onze islam

Screenshot 27

Demonstratie tegen ISIS in Hannover: “ZWIJGEN IS ONTKENNEN.”

(Door: Esther)

… en ze wasten hun handen in onschuld.

Afgelopen woensdag besteedde het debatprogramma Hollandse Zaken aandacht aan de nieuwste in een lange lijst islamitische terreurbewegingen, namelijk IS. De insteek van het programma was er één die goed past bij wat we gewend zijn van de publieke omroep; de vraag die werd gesteld was hoe te voorkomen dat er weerzin jegens islam ontstaat als gevolg van de daden van IS, zeker nu het weer een beetje beter gaat met de acceptatie van moslims in onze samenleving. In die vraag liggen zoveel aannames begraven dat het het waard is deze eens nader te beschouwen.

Allereerst wordt er impliciet een verwijt gemaakt aan de Nederlandse samenleving, en natuurlijk aan Geert Wilders en diens PVV, omdat er een publiek debat is ontstaan over de rol en betekenis van islam. Dat debat is enigszins op de achtergrond verdwenen in de internationale context van de economische crisis, de rol van de EU, en de gebeurtenissen in de Oekraïne, maar dat betekent niet dat de spanningen opeens verdwenen zijn of dat men is uitgepraat. Het betekent niet dat de Nederlandse samenleving en islam elkaar omarmd hebben alsof ze bij elkaar passen en een gezamenlijke toekomst zien.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Islam, Nederland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het is niet onze islam

 1. luckybee zegt:

  Sorry maar al die terreurbewegingen’s daden zijn uit de Koraan en a Hadith te lezen, dus het is de ware Islam wat ze uitvoerden.

  Like

 2. Het gaat beter met de acceptatie van moslims??????Nou,bij mij niet hoor!Waar hebben die hun oor te luisteren gelegd?Op de grachtengordel?Op het Binnenhof?

  Like

 3. Cathja zegt:

  De weerzin jegens de islam is wat mij betreft nog nooit zó groot geweest als nu! Zolang men vanuit de islamitische gemeenschap zwijgt over de gruweldaden van IS, veeg ik mijn achterwerk af met hun leugenachtige smoesjes. Nee, niet elke moslim is een aanhanger van IS, maar zolang moslims zwijgen en geen protesten laten horen m.b.t. de terreurdaden van IS, zijn zij de gedogers ervan! Waarom kom je niet op voor de westerse samenlevingen en de democratie, als je hier wél alle kansen krijgt (die ze vaak nog verzieken ook!)?
  Nee, wij zullen de islam NOOIT omarmen, want deze ideologie vol haat hoort niet thuis in een beschaafde en ontwikkelde wereld!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Het is wel hun ISLAM! Het is gewoon MISLEIDING als deze moslims zeggen, dat de islam niet zo wreed en weerzinwekkend is! Uiteindelijk bestaan er ook GEEN GEMATIGDE MOSLIMS, want als deze er waren, zouden ZE toch publiekelijk hun AFSCHUW uit moeten spreken over IS, HAMAS, AL QUAIDA etc. Maar geen toon ervan te horen. De islam heeft in 1400 jaar tijd plm. 280 miljoen slachtoffers gemaakt. En ik verwijt de VERRADERS in Den Haag, alle partijen buiten de PVV en de SGP, dat ZIJ de ISLAMISERING van Nederland toelaten!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Een oud spreekwoord zegt: Wie zwijgt stemt toe !!

  Like

 6. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Alle Duitsers waren ook niet Nazi’s, he he. Ik wou dat men eens ophield met “we moeten het met rust laten want niet iedereen doet zo.” Moeten we dan wachten tot iedereen WEL zo doet? En zoals anderen zeiden, als ze ISIS niet moeten waar zijn dan de heftige protesten, nee je hoort ze alleen maar als er een spotprentje van Mohammed komt. Bah.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s