VIDEO: “Het is een kinderfeest, blijf eraf!”

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op VIDEO: “Het is een kinderfeest, blijf eraf!”

 1. janfreak zegt:

  Ik snap al die ophef erover niet hoor, het is gewoon een traditioneel kinderfeest, wij gaan ons toch ook niet bemoeien met kinderfeesten in het buitenland. Als iemand zich er aan stoort dan gaat hij maar niet naar de intocht van Sint kijken, niemand die hem of haar er toe dwingt. Er zijn wel belangrijker zaken om je druk over te maken.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Je zou het soms bijna vergeten, maar er bestaan nog verstandige, evenwichtige ‘getinten.’

  Like

  • delamontagne zegt:

   Precies zoals U zegt en gelukkig ook nog velen die een opleiding hebben gedaan en iets zinnigs in de maatschappij doen.
   Helas, zoals een NL-spreekwoord zegt:”de goeden moeten onder de kwaden lijden”.

   Like

 3. Bas Koning zegt:

  Zwarte Piet was de slavendrijver die onze kinderen als slaaf meenam.
  De bisschop van Myra was speelbal van de sultan van hedendaags Turkije, en moest bloedbelasting voldoen: slaven. Kinderen!
  Dat spelen we na. Een kinderslavenmarkt, waar Zwarte Piet de slaven bijeendreef. (de roe! De zak! ‘pas maar op, anders moet je met de boot mee, met de Moor naar hedendaags Spanje.

  ALS SLAAF.
  Zwarte Piet is niet de slaaf: hij is de slavenDRIJVER.

  Like

 4. Claudia M. zegt:

  Clumsie Gario, heeft z’n minuts of fame gehad. Mag lijden dat ie nooit meer een kunstwerk verkoopt!

  Like

  • Sylvia Groot zegt:

   Wordt het kleuterwerk dat die arrogante grijns-piet maakt ‘kunstwerk’ genoemd ? ?

   Like

   • Claudia M. zegt:

    Ik heb eigenlijk geen idee? Ik heb zijn “kunst” namelijk niet bepaald opgezocht (0,0 interesse), maar Nederland kennende zal het wel weer zo’n gesubsidieerde dwaas zijn, die van onze centen rotzooi creëert. Gemeenten schijnen kelders vol met die onzin te hebben.

    Like

 5. vrijheidsduif zegt:

  De personen die erop tegen zijn.discrimiberen ze noemen hun eigen bevolking ZWART terwijl ze BRUIN zijn.wie discrimineerd nou wie wij de nederlanders hun met dat fezeik over slavernij enzo of hun stelletje zieligers

  Like

 6. Jade zegt:

  Al eerder gezegd, in 2004 hebben wij, met ons kind Sinterklaas gevierd in Suriname.
  Zwarte Piet liep er gewoon rond, en niemand lulde over discriminatie of slavernij…

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Moet je haar op die foto zien. Grote oorbellen, net als de – slaaf – Zwarte Piet, maar die mag er niet mee rondlopen ! En dit alles borrelt nu pas op, eeuwen nadat de slavernij afgeschaft werd. Precies dezelfde idioterie als met het roken. Mensen roken al vele eeuwen, en nu pas werd er een hetze ontketend tegen rokers, zodat slechts in enkele jaren tijd het roken ineens een taboe is geworden. Mensen die roken zouden a-sociaal bezig zijn, bla, bla, bla. De nieuwe slaaf heet blanke, en daar werkt de zwarte mens CQ Moslim naartoe. Helaas vind hij volop steun bij de weg met ons beweging !

  Like

 8. Giny zegt:

  Goed van Ton dat hij dit onder de aandacht brengt!!

  Like

 9. Avidia zegt:

  Dit doet me weer een beetje goed, waren er maar meer als deze mevrouw.
  Mevrouw, dikke kus van Avidia, U weet waar het over gaat, duim omhoog!!!!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Deze dames hebben volkomen gelijk. Petje af, zeker omdat zij zelf ook gekleurd zijn. Het is zoals de eerste dame zei: GEZEUR!

  Like

 11. Bas Koning zegt:

  Belasting is slavernij.

  Like

 12. luckybee zegt:

  Een nieuwe zending wordt uit Amstredam uitgezonden met Jurgend Raymond als moderator. Doel hier van is ons Gereformeerden te verkakkken;wij van de VOC hebben absoluut niets met de slavernij te maken gehad.Het was de WIC.Wij waren nooit met de WIC op zee geweest.Indonesie is nog steeds neger vrij.

  Like

  • luckybee zegt:

   Van daag heb ik alweer zo’n halvegare negerin gezien die blij is Surinaamse te zijn.Weet ze niet dat Suriname’s origineel bewoond waren door Indio’s; Hugo Chavez als hij nog leefd zal hij ook Suriname voor de indio’s claimen.Blijf voor Negers terug naar Afrika.En daar mee doen met Neger revolutie’s.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ach, wees blij voor ze, dat ze zich zo verbonden voelen met het land, waar ze een paar eeuwen geleden als slaven heen verscheept werden.
    Kennelijk hadden ze het al met al nog niet zo slecht, daar. Hoewel in de jaren ’70 Nederland, het koloniale ‘moederland,’ lokte vanwege de “WeeWee……”

    Like

 13. meneertje zegt:

  Test,
  Op een andere draad kreeg ik met geen mogelijkheid mijn reactie geplaatst.
  Op een willekeurige andere draad probeer ik nu even of dit overal het geval is.

  Like

 14. meneertje zegt:

  Nee, geachte heer webmaster, mijn commentaar (niet deze twee) was nog niet aan moderatie toe.
  Wat ik ook deed, ik kreeg mijn reactie op een stuk van Theresa Geissler niet naar de moderatie.

  Like

 15. Bas Koning zegt:

  @Meneertje
  Ik neem het nergens op voor buitenlanders die ons land verpesten.

  Over de moderatie: als EJ er niet is beschermt hij de site door alle nieuwe berichten ‘on hold’ (in de moderatie) te houden. Zodra hij wakker is zet hij alle nieuwe berichten online die geen spam of trol-gedrag blijken te zijn. Dat is automatisch niet echt goed af te stellen, vandaar dat hij het met de hand doet. Het verwarde mij ooit ook eens: zo van ‘huh, waarom worden MIJN berichten gemodereerd’, een misverstand dat voor de hand kan liggen: het gaat dus om ALLE berichten die binnenkomen terwijl EJ ‘van huis’ is /slaapt. Nothing to get upset about.

  @Ad de Koning
  Myra ligt in hedendaags Turkije. Daarover zijn we het eens. Toch?
  Dat er een kathedraal voor ‘sint nikolaas’ is gebouwd, klopt toch ook?
  Dat Myra op de route lag naar jeruzalem voor pelgrims?
  Dat Myra door de sultan is verovert?
  Dat de sultan toen ‘bloedbelasting’ (devshirme) is gaan eisen? http://en.wikipedia.org/wiki/Dev%C5%9Firme
  Dat hij slaven wilde: voor zijn janitsaren leger? Als landarbeider, seksslaaf, of dienaar van de staat (ambtenaar)? Een praktijk die eeuwenlang doorging, en miljoenen slaven opleverde?
  Dat myra aan die belasting niet lang kon voldoen? En toen kinderen is gaan ophalen in nabijgelegen steden?
  Dat hedendaags spanje toen bezet was door de moren? Dat je, om vanhieruit in Myra te komen, met het schip naar spanje moest? Dat de moor aan boord van die schepen, geen slaaf was, maar een ‘vrijgeleide’ achtige functie had: om te voorkomen dat je geplunderd werd door berberpiraten?
  Dat de berberpiraten/moren/sultan slaven ging halen tot in Ijsland en Londen?
  Dat de moor een zak heeft, waarin hij kinderen afvoert? Dat hij een zweep hanteert? De roe?
  Dat dat de kern van het ‘feest’ is: ‘niet stout zijn, anders moet je in de zak mee naar spanje!’: anders word je als SLAAF afgevoerd?
  Dat in de balkan landen aan het devshirme systeem MILJOENEN mensen (kinderen) als slaaf zijn afgevoerd? Dat ze daar ‘krampus’ kennen: een soort zwarte piet, maar dan demonischer: die … kinderen rooft! in opdracht van de sultan! http://en.wikipedia.org/wiki/Krampus

  Maar ben je dan ziende blind? Hier konden wij erom lachen, omdat het hier eigenlijk niet tot zeer sporadisch voorkwam: hier, kon het een kinderfeest worden.

  Maar het is de re-enactment van een SLAVENMARKT. Waar de bisschop van Myra in opdracht van de sultan van hedendaags Turkije en onder toeziend oog van zijn moorse vrijgeleide (!) stad na stad aandeed om kindertjes een voor een te bekijken: om te beslissen of ze in de zak meemoesten naar spanje, of niet!

  Gratis slaven (zwervers, weeskinderen), goedkope slaven (peper, noten), of anders… met geweld! Zoals in de balkan regelmatig gebeurde: de bloedbelasting aan de sultan MOEST voldaan worden!

  En dan zouden WIJ sorry moeten zeggen? Dat wij dat naspelen? Hoe de sultan aan kinderen kwam voor zijn janitsaren leger?

  Hier is het een kinderfeest geworden. Cultuur. Historie. Uniek voor Nederland. Niets mis mee. Wij hebben van deze zwarte bladzijde in de islamitische ‘cultuur’ een vrolijke bladzijde gemaakt in onze cultuur, waar elk kind met blijdschap op terugkijkt.

  Maar wij gaan geen sorry zeggen: sorry dat de persoon die onze kinderen in slavernij afvoerde: zwart is. Waarom zouden we.

  Het idee dat zwarte piet de slaaf zou zijn van sinterklaas is helemaal bespottelijk. Waaruit zou dat moeten blijken? Had hij kettingen aan? Of een fluwelen pak? Wie draagt het boek waarin de eisen staan waaraan de kinderen moeten voldoen? Sinterklaas? Of zijn pieterBAAS?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s