Wenen is “anders”

Screenshot 8

(Door: Andreas Unterberger – Vertaling: E.J. Bron)

Niets toont het duidelijker aan dan de nuchtere cijfers van de demografie: Wenen is de afgelopen jaren een compleet andere stad geworden, in delen zelfs puur Turks van de Balkan. En dat wordt het de komende jaren nog veel meer. Is het raadhuis niet kortzichtig door deze ontwikkeling ook nog toe te juichen?

Weliswaar zijn de massa´s toeristen in het imperiale Wenen, dus vooral in het centrum, natuurlijk overwegend van westerse oorsprong. Ook al zag je deze zomer in deze stad meer dan ooit tevoren volledig versluierde vrouwen en Arabische mannen met hun niet echt Europese gedrag.

De alleen maar op geld beluste toerismebranche jubelt en ziet daarom geen problemen. Net zomin als linkse ideologen. De andere inwoners van wenen maken zich echter heel grote zorgen in deze stad. Want de komst van vreemdelingen is weliswaar goed om een samenleving door te luchten, maar deze leidt van het recht via alledaagse gewoontes tot de economie tot een totale ommekeer en instorting van een samenleving als deze komst te snel en te intensief plaatsvindt.

Wenen onderscheidt zich daarom nu al meer dan ooit van de rest van Oostenrijk. Als bijvoorbeeld de scholen van Wenen al voor meer dan de helft door kinderen bezocht worden die thuis een andere taal spreken dan Duits, dan betekent dit dat de Duits sprekende Weense kinderen zelfs niet eens meer samen met leerlingen van Duitsers, Zwitsers, Liechtensteiners (vermoedelijk ook Luxemburgers) en Zuid-Tirolers de meerderheid vormen.

Screenshot 10

Godsdienststatistiek in Wenen

Gelijksoortige feiten laat ook de godsdienststatistiek zien: zo is het aandeel katholieken (ondanks de komst van bijna puur katholieke Polen, Kroaten en Slowaken) binnen een generatie gehalveerd! Tegelijkertijd is het aantal mensen in Wenen zonder religieuze bekentenis zeer sterk toegenomen (onder hen ook veel immigranten). En de op twee na sterkste groep zijn de sinds 1971 bijna explosief vermeerderde moslims. Zij vormen – met snel stijgende tendens – in Wenen al 11% van de bevolking, terwijl dit in heel Europa gemiddeld slechts 6% is, hoewel veel Europese landen, anders dan Oostenrijk, een koloniaal verleden hebben. Ook de orthodoxen, die vooral uit Servië afkomstig zijn, zijn in aantal zevenmaal zo groot geworden.

Wie niet begrijpt dat dit alles een stad enorm verandert, die begrijpt vermoedelijk helemaal niets.

Tot dezelfde discussie leidt bijvoorbeeld ook het feit dat een derde deel van de inwoners van wenen al in het buitenland geboren werd (dus van de totale bevolking, niet alleen van de schoolkinderen, die pas toekomstige verhoudingen van de totale bevolking laten zien). Nog veel meer cijfers tonen aan dat Wenen “anders” is: de stad heeft in Oostenrijk veruit de grootste werkloosheid, ze heeft ook de meeste mensen met recht op een “basisinkomen”. De kosten daarvoor worden overigens niet gedragen door het raadhuis (dus meestal uit schulden van het land zelf). Daarom slaat het raadhuis, afgezien van zijn ideologische oriëntering, ook geen alarm.

De inkomensstatistiek in Wenen is desondanks heel goed. Kantoren van ondernemingen, hoge ambtenaren, trustmaatschappijen, advocaten en ettelijke andere goed verdienende beroepen zijn (onvermijdelijk) enorm oververtegenwoordigd in de hoofdstad. En veranderen de belastingstatistiek. Ze vormen echter een absoluut andere en kleinere wereld dan die in de openbare scholen, in de arbeidsbureaus of (bijvoorbeeld) langs de buitenkant van de gordel. En alleen dit Wenen groeit.

Of deze stad de constant toenemende discrepantie nog lang volhoudt?

Screenshot 9

Bron:
www.vienna.at
Auteur: Andreas Unterberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t: vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Wenen is “anders”

 1. kraftavilqa zegt:

  Wenen ’t is om te huilen. Jan Sobieski draait zich om in z’n graf.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @kraftavilqa: 19.40. uur. En Jan Sobieski kan NIET MEER WENEN ONTZETTEN. Deze grote Poolse Koning en HELD, heeft Europa voor enige eeuwen terug behoed voor de overheersing der Turken. Deze Turken stonden met hun INVASIE LEGER voor Wenen, het zag er slecht uit maar Koning Sobieski wist de Turken te verslaan. En nu, nu zijn we door de PLOERTEN der EUSSR gegijzeld door de moslims. Onze grootste VIJANDEN zijn POLITICI in heel Europa, en dan voornamelijk de SOCIALISTEN!!

   Like

 2. Gadver…,ook weer op die foto:overal zie je die olijfolievaten lopen,bah!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Heel triest! Mijn vader zaliger was zo dol op Wenen!
  Hij kon -wel verrassend voor zijn verder niet gemakkelijke persoonlijkheid- zo intens genieten van de ‘Schramml’ concerten in het Prater, ’s middags, de voorstellingen in het Opernhaus, ’s avonds, de tochtjes met de ‘Fiaker……’ Als hij nu nog een zou kunnen rondkijken, zou hij er niets meer van begrijpen!
  Waarom pakt dat soort ons alles af, wat ons dierbaar is? Zij hebben zeker geen boodschap aan een cultuur als die van Wenen…..
  Konden we ze maar allemaal tegelijk heel Europa uitflikkeren; terug in de zandbak, waar ze hóren!

  Like

 4. Cathja zegt:

  Moeten die lui dan óveral neerstrijken? Zijn er nog steden in andere EU-lidstaten waar we die zwarte nachtmerries niet zo massaal hoeven te zien? Ik walg ervan!!

  Like

 5. Vroeger kwamen ze niet verder dan de poorten van Wenen om vervolgens netjes de pan in gehakt te worden door echte Europeanen. Waar zijn deze mannen gebleven die opkwamen voor hun land?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Geen flauw idee, Mijnheer Kempenaer; mentaal gecastreerd door over-civilisatie, vrees ik……
   Vergeet U niet, dat bijvoorbeeld de Zweden nog steeds de nazaten zijn van de overheersers der Zeven Zeeën, de Vikingen…..
   En dat is toch al helemáál ongelooflijk, als je het nagaat…..!

   Like

 6. luckybee zegt:

  Zo te zien heeft Jan Sobiesky Wenen voor niets uit de belegering van de Turken befrijdt?

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Toen ik 16 jaar oud was, zag ik op een dag een brochure waarop een gravure van een stad was afgebeeld. De schoonheid van deze stad, met de ligging aan een rivier, heeft grote indruk op mij gemaakt. Later bleek dat de stad op de gravure is: Wenen. In zijn artikel noemt Andreas Unterberger Wenen een imperiale stad. Wenen is veel meer dan dat. Wenen symboliseert Europese cultuur. De grootste Europese kunstenaars, componisten schrijvers en architecten hebben in deze stad geleefd en gewerkt. Tot aan de dag van vandaag de stad ademt kunst.
  Jammer dat de generatie van politiek-correcte en multiculturele psychopaten enorme sporen van verwoesting en schade achter. Wenen is helaas geen uitzondering. De linksige en liberale domme Weense stadsbestuur ziet in de horden moslims en andere onderkruipsels uit de Derde Wereld geen enkel probleem. Ideologen uit de Frankfurter Schüle en KGB experts voor hersenspoeling hebben ervoor gezorgd dat deze mensen – onbewust – aan de verwoesting van hun samenleving en land werken. De toeristenbranche is niet in staat om na te denken dat het toeristische centrum van Wenen kan niet worden beschermd van het geïmporteerde gespuis uit de buitenwijken. Ook ratten en andere ongedierte blijft niet constant op een plek. Echter, hij noemt in zijn artikel ook andere nieuwe (Europese) bewoners van de stad. Dat is niet correct. Tijdens de Oostenrijks Hongaarse monarchie leefden in Wenen mensen van overal in Europa. Bijvoorbeeld Tsjechen, Hongaren, Slowenen enz. Bijvoorbeeld: de Schrijver Franz Kafka kwam naar Wenen uit Praag. De Poolse koning Jan Sobieski heeft Wenen uit de tengels van de Turken beschermd. M.a.w. men kan Serviërs, Polen of Hongaren niet met de bende geitenneukers en kannibalen van Allah vergelijken. Ze hebben geen aspiraties om Oostenrijk tot kalifaat te veranderen en ze zorgen niet voor overlast bij het gillen Allah Akhbar 50 keer (en meer) op een dag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s