Abu Dhabi en Nederland, twee uitersten van grenzeloze welvaart

Screenshot 5

Ton van Kesteren, fractievoorzitter van de PVV in Groningen

(Door: Ton van Kesteren)

We zouden de dag moeten prijzen wanneer in Nederland eens een duidelijke grens wordt getrokken.

Abu Dhabi en Nederland zijn twee uitersten al het gaat om de instroom en rechten van immigranten.

Onlangs zag ik een documentaire over Abu Dhabi. Iedere Emirati (burger van Abu Dhabi) is vermogend. Men krijgt een financiële bijdrage voor de aanschaf van een eigen huis en het minimuminkomen is circa 2000 euro. Het meeste werk wordt echter gedaan door immigranten/expats uit India, Pakistan, Egypte, Bangladesh, de Filippijnen en diverse Arabische landen, die daarmee tussen de 200 en 400 euro per maand verdienen. Dat is het dubbele van wat men in eigen land kan verdienen en de werkers zijn er tevreden mee. Men zegt: ‘ik verdien hier goed en het is hier veiliger dan thuis’.

Twee maanden per jaar wordt men in de gelegenheid gesteld om zich bij het gezin in land van herkomst te voegen. Gezinshereniging is dan ook niet aan de orde in Abu Dhabi. Men komt naar Abu Dhabi om te werken en als er geen werk is dan wordt men vriendelijk verzocht om weer te vertrekken. De immigranten/expats kunnen NOOIT Emirati worden. Buitenlanders zijn van harte welkom als ze werk hebben of een bedrijf runnen en zelf hun broek op kunnen houden. Pas dan wordt het fiscaal en financieel een interessant verhaal (taxfree zaken doen en goed verdienen). Als een buitenlands bedrijf niet van meerwaarde is of failliet gaat dan is het zonder pardon ‘exit’.

PVV normale grootteLees verder>>>
(h/t vederso)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Immigratie, Nederland, Overheid, political correctness, PVV. Bookmark de permalink .

17 reacties op Abu Dhabi en Nederland, twee uitersten van grenzeloze welvaart

 1. Cathja zegt:

  Dat zouden ze hier ook moeten doen! Geen werk meer? Dan huiswaarts! Geen uitkeringen en geen gezinshereniging. Lekker duidelijk en geen gezeur met lieden die het vertikken om te vertrekken, en al helemaal geen alles eisende gelukszoekers!
  Wat zou het een rust geven in onze samenleving!

  Like

  • Jaantje zegt:

   Dit hebben we al achter de rug er is een tijd geweest in den beginne van de gastarbeiders die werkte zonder dat er premie’s hoefden betaald te worden zowel door wergever als gastwerknemer dus die gingen er beiden op vooruit.
   Het gevolg was ontslag voor die dure Nederlander en een instroom van gastarbeiders die al ras emigranten werden met de gelijke rechten en plichten.
   Men doet het nu weer en niet eens met een specifieke groep maar iedereen van de Balkan tot Senegal kom maar binnen en weer stijgt de werkeloosheid en de tekorten gek he?

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Het is nog veel geschifter. Een Turk die hier binnenkomt op zijn 40-ste. Tot zijn pensioengereschtigde leeftijd in Nederland verblijft, hetzij in een baan hetzij met een uitkering, krijgt 100% AOW omdat ´hij niet de kans heeft gekregen om 40 jaar alhier AOW op te bouwen´.

    Een Nederlander die emigreert op zijn 40-ste wordt 25 jaar (en straks meer) met 2,5% gekort per jaar dat hij officieel niet in Nederland de premie heeft afgedragen.

    Met dat laatste ben ik het wel eens, het is een keuze die iemand maakt, maar het eerste is discriminatie ten top. Nog veel erger, ook de Turk heeft een keuze gemaakt, enkel toen hij aankwam wist ie niet dat hij recht zou hebben op 100% AOW, wellicht een beetje voor de tijd alhier.

    Like

  • Sjaak zegt:

   1000 GELUKSZOEKERS per dag de meeste met I – Phone en merkkleding !

   Like

   • Cathja zegt:

    Ik heb gelezen dat Nederland gaat helpen met het bewaken van de Europese buitengrenzen. Als ze net zo bereidwillig zijn als de Italiaanse kustwacht en de Marine, en alles maar op het vasteland van Europa afleveren, dan is er van bewaking geen sprake meer!

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Cathja, ik denk dat het volgende gaat gebeuren. Om de Italianen te helpen en we liggen hier toch met een boot, kunnen we deze wel volladen en de lading in Nederland lossen. Hebben ze een dag of twee, drie om alhier de logistiek in orde te brengen: huisvesting, geld etc. Optimalisering van productiestromen.

    Like

 2. BertG. zegt:

  Dat is dan het enigste waar ze weer wel slim in zijn. Lekker duidelijk en geen gezeur.
  En wij leven, zomaar toevallig in NL, in precies de omgekeerde wereld. Hoe vreemd kan het lopen.
  Van mij mogen ze het morgen invoeren zo’n maatregel, inderdaad, wat een rust.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Grensloze welvaart, !!!!!……….als niets komt tot IETS ? ?
  40 jaar geleden moest de gemiddelde arab daarginder, nog uitleg krijgen over het gebruik van “Popla”-toilet-papier.

  Like

 4. Pingback: ABU DHABI VERSUS NEDERLAND: SCHATRIJK VERSUS STRAATARM | eunmask

 5. Ik kende dit verhaal al, is toch al een ouder artikel naar ik weet. Zou hier nou uit op te maken zijn dat de PVV, Ton van Kesteren, dit nu pas leest?
  Daaruit zou kunnen blijken dus, dat ook de PVV mensen nodig heeft om hen dit allemaal steeds onder ogen te brengen. Des te sneller kunnen zij er op ‘inhaken’.

  Like

  • Giny zegt:

   Deze verhalen zijn al heel oud, wij hebben dit zelf allemaal meegemaakt en is ook heel normaal, werk klaar, het land uit!
   Om nu de PVV te degraderen als redelijk domme mensen, vind ik nogal ver gaan!
   Ton van Kesteren is een zeer intelligente man, zijn bedoeling is om dit voor de mensen die dit niet gelezen hebben onder de aandacht te brengen!!!

   Like

 6. Jaantje zegt:

  Zag op het nieuws dat ons water is vervuild groot bord aan de grens neerzetten met de mededeling :Vervuild drinkwater betreden op eigen risico…
  Wedden dat de bootjes voorbijvaren of omkeren?

  Like

 7. delamontagne zegt:

  In het artikel staat:”…..de immigranten kunnen NOOIT emirati worden………….”
  Al zou ik een kapitaal toekrijgen, werd ik nog geen emiraal. smerig volk. Hooghartig. De reden dat al die hardwerkenden voor een habbekrats overginds geen emiraat kunnen worden. ! ! Ook de muslim-bangladeshi niet, waarom????????? Zij voelen zich als bewoners van het heartland van de islam ver en ver verheven boven alle anderen.
  In S.A. is nog erger. Stel een NL-stel, man werkt voor de olie, wonen op een “compound”, krijgen een kind. Je denkt toch niet dat het als Saoudisch beschouwt wordt. ( gelukkig niet )

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Gezinshereniging is de grootste blunder, die ze in Den haag ooit hebben uitgehaald.
  Als ik me goed herinnerd waren het ‘onze linkse vrienden’ onder Joop den Uyl die op dat lumineuze idee kwamen, die toen samen met de christelijke in de regering zaten .

  Like

 9. Avidia zegt:

  Mogen ze allemaal voorbij varen, heb het wel gehad met al die mislukkelingen, ga a.u.b. onze havens voorbij, maar dat is een droom, we zitten opgescheept met al die onrendabele, we moeten dokken voor hun verblijf en onderhoud, dat willen ze nu eenmaal, en waarom???? God mag het weten. Jullie kinderen krijgen voorlopig geen huis, die krijgen die lui die onuitgenodigd ons land belegeren, sorry lieve kinderen die graag willen trouwen, die mensen bezetten nu jullie huis , kon ik er maar iets aan doen, ik heb geen kinderen, maar denk vaak aan al die kinderen die zo graag een eigen huis zouden hebben, protesteer!!! ga de straat op, laat van je horen, jullie zijn onze toekomst niet die instroom die maar binnen komt. Ik wilde dat ik kon helpen, ik vind dit zo erg.

  Like

  • Cathja zegt:

   Beste Avidia,
   trek het u niet teveel aan! Steeds meer landgenoten krijgen met deze grote oneerlijkheid tegenover de eigen bevolking te maken, en alles wijst erop dat zelfs de diepste slapers aan het ontwaken zijn. Natuurlijk is het erg; dat zegt u terecht, maar hopelijk zal eenmaal de wal het schip doen keren. Protesten helpen weinig. Het enige wat wij kunnen doen is op de juiste partij stemmen, mits met de uitslagen niet gerommeld wordt natuurlijk.
   Maar ik ben het roerend met u eens dat ‘ze’ volledig zijn doorgeschoten in dit land als het gaat om zorg voor de ‘vluchteling’, waarvan er 8 van de 10 geen vluchteling zijn. Zelfs uitgeprocedeerden worden hier nog voorzien van bad, bed en brood, en grote aantallen illegalen presteren het om gedurende enkele jaren hier te blijven plakken! Het is niet te geloven dat de tolerantie van onze overheid zó ver is doorgeschoten! Uitzetten is het enige wat hen te doen staat, maar ze maken er zo goed als geen werk van. Voor ons zijn ze minder vriendelijk!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s