China executeert 8 islamitische terroristen

Screenshot 24

(Vertaling: E.J. Bron)

Justitie beschouwde hen verantwoordelijk voor vijf verschillende aanslagen, onder andere voor de aanslag op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking. Chinese autoriteiten zijn harder gaan optreden tegen Oeigoerse extremisten. Er werden nu 8 mensen terechtgesteld. Onder hen bevinden zich ook 3 personen die ervan worden verdacht de mensen achter de schermen geweest te zijn bij de aanslag op het Plein voor de Hemelse Vrede in Peking in oktober 2013. Dat meldde het staatspersbureau Xinhua in de nacht naar zondag.

Bij een aanval op het plein had men een auto vol benzinevaten in een menigte gereden. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven, van wie twee toeristen, en raakten er 40 gewond. Peking maakte Oeigoerse separatisten uit Sinkiang verantwoordelijk voor de aanslag. Op 16 juni werden drie mannen achter de schermen ter dood veroordeeld voor de aanslag. De andere executies, die de afgelopen dagen werden uitgevoerd, waren straffen voor het bouwen van bommen en aanslagen op regeringsvertegenwoordigers. Wanneer de executies plaatsvonden, deelde Xinhua niet mee. De autoriteiten waren harder gaan optreden tegen Oeigoerse extremisten, nadat er in mei bij een aanslag op een markt in de provinciehoofdstad Urumqi 39 mensen werden gedood.

Oeigoeren bekritiseren “justitie ten dienste van de politiek”

Steeds opnieuw komt het tot spanningen tussen de in Sinkiang levende minderheid van islamitische Oeigoeren en Han-Chinezen, de grootste Chinese bevolkingsgroep. Na de machtsovername door de communisten in 1949 werden er heel veel Han-Chinezen in de provincie Sinkiang gevestigd om de controle over de plaatselijke bevolking te garanderen. Nu zijn de Oeigoeren een minderheid in het gebied dat rijk is aan grondstoffen, waarvan de opbrengst grotendeels naar Peking stroomt. China treedt hard op tegen het verzet  Sinkiang. Het Wereldcongres van Oeigoeren heeft kritiek op het proces: het zou hierbij gaan om “typische gevallen van een justitie ten dienste van de politiek”, verklaarde de woordvoerder van de organisatie in ballingschap, Dilxat Raxit. De communistische leiding in Peking beoordeelt de aanslagen en onlusten in Sinkiang als de daad van islamitische terreurgroepen, die streven naar een afsplitsing van China.

 

Bron:
www.spiegel.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", China, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op China executeert 8 islamitische terroristen

 1. Harry zegt:

  IVO !!!!!!!!! Let je even op ???????
  Daar heb je een schoolvoorbeeld van hoe het moet !
  Voer gerust de doodstraf maar weer in , we zullen het hard nodig hebben , want leren of afleren doen die lui het nooit !

  Nou ja trouwens , jij ook niet !

  Like

  • Giny zegt:

   IVO is nog te dom om dit te begrijpen!!!
   Een voorstel om de doodstraf weer in te voeren is ooit eens geopperd door iemand van de LPF, heel Nederland stond op zijn kop!!!

   Like

 2. Charles Martel zegt:

  De politiek is steeds dezelfde: moslims mogen niet geregeerd worden door niet-moslims. daarom willen ze in getto’s leven die vervolgens no-go zone voor anderen worden, vervolgens sluiten de getto’s aan elkaar en wat er tussen zit heeft de keuze tussen “zich bekeren, de jizya betalen, of… het zwaard”. Zegt het iets?

  Like

 3. Jean zegt:

  E.T. en troep parasieten neem eens een voorbeeld aan China, dat noemen wij “opkomen voor eigen volk”, jullie kunnen nog heel veel leren van de chinezen, ik weet het wel, daar zijn hersens voor nodig en laat dat nu net het probleem zijn nl. gebrek aan hersens in dat EU gedrocht, daarom start met het definitief verwijderen uit ons land van dat gespuis dat ginder is gaan moorden, gewoon ee enkele reis richting midden oosten & noord Afrika.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  De Chinezen houden van kezen zei mijn overleden vader altijd. En ze weten ook goed raad met die vsmerige Oeigoeren. Zo zou justitie in ons land ook moeten handelen met weerbarstige Moslims. Wijzelf hoeven niet het slachtoffer te worden van die import-politiek. We mogen van de Wet ons alleen in woord verzetten tegen dat Moslimtuig. Maar ik denk dat er nog eens andere tijden komen als justitie de zaak te slap blijft aanpakken, en alles maar op zijn beloop laat. En laat tegelijk al die landverraders in Den Haag en in den lande ook maar gelijk op de elektrische stoel zetten ! Wie zijn billen brandt, moet maar op de blaren zitten !

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Hier merk toch weer duidelijk dat het IQ van Chinese politici en rechters beduidend hoger is dan in Nederland.. Daar weten ze wel raad met moslim terroristen en schuiven het niet op de maatschappij af !!

  Like

 6. Bull zegt:

  Nu sterven ze voor allah, dus bereiken ze hun heilige doel zou ik zeggen… Niet eerst ff in een varkenshuid naaien en dan dood slaan? lijkt mij een stukje neerslachtiger voor die hersendode.

  Like

 7. Jan zegt:

  Intussen in Hong Kong waar de Chinezen zat zijn van Bejing:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s